Washington – San Jose 4:1 (kon.) | Florida – NY Islanders 4:5 (0:1 po s.n.) | Nashville – Boston 5:3 (kon.)
Calgary – Philadelphia 2:5 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
San Jose Sharks
Úterý 05.12.2017, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Philipp Grubauer (WSH) (24 zásahů)
    Alexandr Ovečkin (WSH) (1 + 1)
    Devante Smith-Pelly (WSH) (1 + 0) (03:52:18)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Vrána (WSH) (1 + 0, 4 střely na branku, čas na ledě 14:13)
    Tomáš Hertl (SJS) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 17:32)
     
    Střely na branku v zápase

    Washington Capitals: 29

    San Jose Sharks: 25
     
    Máme za sebou zajímavé utkání, které nakonec přineslo až nečekaně hodně emocí. V první polovině zápasu nepadl ani na jedné straně žádný trest, zato ve druhé půlce jich přišlo požehnaně. Viděli jsme dvě nefalšované bitky a další strkanice, za něž padaly trestné minuty. Washington Capitals po zásluze vítězí 4:1, ač dlouho nebyli lepším týmem na ledě. Postupně ale dokázali hru Sharks vyrovnat a hlavně využít své šance, což se San Jose vůbec nedařilo. Domácí využili dvě přesilovky, jednu z nich mimochodem český útočník Jakub Vrána. Žraloci si tedy na výhru musejí počkat minimálně do dalšího klání. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Tak přeci jen ještě jeden trest. Hostující Dillon si musí jít už jen symbolicky sednout na dvě minuty za sekání.
     
    59:53
    Ještě jeden Grubauerův zákrok, nic dalšího už se ale asi nestane. Sice došlo k menší strkanici, nicméně tentokrát to nebude tak horké jako dříve ve třetí třetině.
     
    59:02
    Ještě se bude na závěr jednou vylučovat. Jay Beagle inkasuje dvě minuty za hrubost, stejně jako Timo Meier. Budeme tedy sledovat hru ve čtyřech proti čtyřem.
     
    59:02
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny a také celého zápasu. Je jasné, že tenhle zápas Washington Capitals dotáhnou do vítězného konce. Martin Jones musel podržet puk na brankovišti.
     
    58:20
    Vyhozený puk do středního pásma zachytil Eller, který zkoušel najít Kuzněcova. Druhý jmenovaný forvard ale těsně minul kotouč na pravém kruhu.
     
    57:48
    Jde vidět, že už se spíše jen dohrává. San Jose sice ještě vyvíjí útočné akce, ale jen symbolicky. Grubauer v pohodě vyrazil pravým betonem nahození Jannika Hansena.
     
    57:08
    Na druhé straně pokus o únik v podání Alexandra Ovečkina, avšak neúspěšný. Na poslední chvíli ho u mantinel zastavil bránící hokejista San Jose.
     
    56:46
    Žraloci vyhráli vhazování v útočném pásmu, sami si ale zkomplikovali situaci na modré čáře, takže se vůbec nedostali k zakončení.
     
    56:32
    Střela Pavelskiho končí v lapačce Philippa Grubauera a my tu máme ještě poslední komerční přestávku zápasu.
     
    56:08
    Hosté jsou v plném počtu, moc času na vylepšení výsledku už jim ale nezbývá. Teď by hosté potřebovali hodně velké štěstí, aby se zápasem něco udělali.
     
    55:44
    Už jen poslední vteřinky, za chvilku se vyloučení Dillon vrátí do hry a San Jose Sharks budou kompletní.
     
    55:18
    V oslabení si Sharks dnes vedou tak dobře jako obvykle, už v něm dvakrát inkasovali. Tentokrát ale dobře hlídají obrannou modrou čáru.
     
    54:41
    Kuzněcov se dostal do velké šance, když se sám protáhl až před brankoviště. Gólman Jones jeho příležitost na poslední chvíli zastavil betonem.
     
    54:15
    Couture a Hertl se postarali o vyhození kotouče do středního pásma. Takový styl hokeje nyní bude Capitals stačit, domácí samozřejmě nemají kam spěchat.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 17. Smith-Pelly (Carlson, Beagle), 28. Ovečkin, 40. Connolly (Ovečkin, Kuzněcov), 52. J. Vrána (T. Wilson, Orlov) – 32. Meier (Braun)


    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Orpik, Carlson, Orlov, Niskanen, Djoos, Bowey – Ovečkin, Bäckström, T. Wilson – J. Vrána, Kuzněcov, Oshie – Boyd, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Beagle, Chiasson.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Braun, Dillon, Burns, J. Ryan, DeMelo – Meier, J. Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, Labanc – Sörensen, Tierney, J. Ward – Goodrow, O'Regan, Hansen.

    Rozhodčí: Rooney, Sutherlenad – Heyer, Nansen

    Diváci: 18 506
    ocianews.com