Plzeň – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Zlín – Mountfield HK 2:3 (po pr.) | Sparta – Vítkovice 2:4 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 05.12.2017, 18:30Tipsport extraliga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše, já se s Vámi loučím a u dalších online přenosů se budu těšit. Na počtenou! (20:55:54)
     
    Hostující Vítkovice dokráčely ve třetí třetině k velmi cenné výhře. Tříbodový zisk ještě potvrdil útočník Jan Hudeček, který zasadil čtvrtý direkt do sparťanské klece. Ostravané si tak odvážejí kýžené tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Hokejisté Vítkovic jsou zabydleni v útočném pásmu, Jakub Lev hledal svoje spoluhráče před brankou, tam však byl chumel hráčů v rudém.
     
    58:17
    Michálek si sebral puk ve vlastním pásmu, svou přihrávkou ale našel pouze Kucseru, kterému se ještě podařilo přihrát na Zdráhala. Kváča musel rychle reagovat a shrábnout puk pod lapačku.
     
    57:56
    Petr Kumstát se vydal forčekovat do útočného pásma, Vítkovice si svůj pracně vybudovaný náskok pečlivě střeží a nedovolují domácím dostat se do gólových tutovek.
    57:39 Jan HUDEČEK - 2:4
     
    57:39
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A možná už je rozhodnuto! JAN HUDEČEK byl úplně sám před Kváčou, vystřelil a domácí brankář ještě střelu dokázal zneškodnit, ale na následnou dorážku byl už krátký – 2:4! Asistence: Rostislav Olesz.
     
    56:45
    Jaroslav Hlinka dostal puk na levý kruh, svou tvrdou ranou těsně minul bližší tyč. Vzápětí se do útoku vydal Zdráhal, kterého vychytal ramenem Kváča.
     
    55:46
    Andrej Kudrna bojoval o puk v rohu kluziště s Karolem Slobodou ve spolupráci s Uherem, ale o chvíli později se do jejich kombinace vložil Roman, který umožnil Ostravanům vystřídat.
     
    55:14
    Alexander Reichenberg nyní předvedl dobrou střelu zápěstím. Bartošák jeho pokus pohotově chytil, bude se vhazovat v útočném pásmu Sparty.
     
    55:03
    Olesz si počkal na puk u mantinelu, vzápětí hledal až v útočném pásmu najetého Hudečka, který puk nezachytil. Píská se zakázané uvolnění.
     
    54:59
    Sparťané nyní rychle spěchali do vlastního pásma, aby rozhodčí mohl odpískat zakázané uvolnění hostí. To se také stalo, bude se vhazovat po levici Bartošáka.
     
    54:28
    Andrej Kudrna nabral rychlost přes střední pásmo, na podporu se mu vydal pomoct také Dominik Uher, ale Ostravané byli při svém přístupu k samotným hráčům velmi rychlí.
     
    53:55
    Kváča předal za svou brankou Švrčkovi, který ve spolupráci s útočníky a svým kolegou Dvořákem vyvezli kotouč do střední třetiny.
     
    53:35
    Jakub Lev se teď chystal na střelu zpoza obránce v jízdě na levém kruhu, svůj pokus ale nasměroval pouze do bruslí bránícího Pavelky.
     
    53:13
    Patrik Zdráhal však přihrávku od svého kolegy nezpracoval přesně, a domácí tak okamžitě hru přesouvají zpět před hostujícího gólmana.
     
    52:50
    Buly ve středním pásmu ovládl Petr Vrána, kterého poté ještě doplnil Forman. Nic z toho však nebylo, na druhou stranu spěchají Vítkovice.
     
    52:11
    Alexander Reichenberg se teď krásně obtočil před vítkovickou brankou, ale toho posledního, Bartošáka, nedokázal překonat.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 20. J. Hlinka (Reichenberg, Forman), 32. Forman (Reichenberg, Z. Michálek) – 14. Lev (Baranka, Sloboda), 23. Kucsera (Hrbas), 30. P. Zdráhal (Lev), 58. Hudeček (Olesz)


    HC Sparta Praha: Kváča (Aittokallio) – Kalina, Z. Michálek, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Švrček, T. Pavelka, M. Jandus – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Smejkal, Černoch, Uher – Reichenberg, J. Hlinka, Forman – Kumstát, Pšenička, Dvořáček.
    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Dolejš) – Klok, Sloboda, Baranka, Hrbas, D. Krenželok, Trška – Olesz, Lev, Hudeček – D. Květoň, O. Roman, Szturc – Kucsera, Kolouch, P. Zdráhal – Kurovský, T. Jáchym, Š. Stránský – Tomi.

    Rozhodčí: Hribik, Hejduk – Brejcha, Jelínek
    thejrc.org