Columbus – New Jersey 1:4 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 3:4 (kon.) | Detroit – Winnipeg 5:1 (kon.)
Tampa – NY Islanders 6:2 (kon.) | Montreal – St. Louis 3:4 (kon.) | Dallas – Nashville 2:5 (kon.)
Colorado – Buffalo 2:4 (kon.) | Vancouver – Carolina 3:0 (kon.) | Vegas – Anaheim 4:3 (1:0 po s.n.)
Los Angeles – Minnesota 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
New York Rangers
Středa 06.12.2017, 01:30 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:50
    Sidney Crosby vyhrál v pravém kruhu vhazování a na vzdálenější levé tyči se Penguins ocitli v obrovské šanci, jenže Ondřej Pavelec puk hrudí dokázal vyrazit!
     
    58:26
    Tristan Jarry naskočil na střídačku a Penguins to zkouší při hře bez brankáře.
     
    57:43
    Olli Määttä vypálil od modré čáry a po zákroku Ondřeje Pavelce se dostal k dorážce Jevgenij Malkin, jeho pokus z mezikruží ale orazítkoval levou tyč! Neuvěřitelné!
     
    54:51
    Jake Guentzel se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže nahození z pravého křídla nedokázal po ztrátě stability usměrnit do z poloviny prázdné brány!
    51:12 Pavel BUČNĚVIČ - 3:4
     
    51:12
    Rangers právě vstřelili branku!
    PAVEL BUČNĚVIČ z pravého kruhu pro vhazování nahazoval puk před bránu a od pravé brusle vracejícího se Krise Letanga se odrazil nad lapačkou Tristana Jarryho přesně do pravého horního rohu brány! Asistence: David Desharnais a Chris Kreider.
     
    45:03
    Jevgenij Malkin mohl otočit skóre, jeho střelu z blízkosti ale Ondřej Pavelec vyrazil a následná dorážka ruského útočníka zamířila vedle pravé tyče!
    43:35 Patric HÖRNQVIST - 3:3
     
    43:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin nádhernou kolmou přihrávkou z obranného pásma vyslal do samostatného úniku PATRICA HÖRNQVISTA, který v obrovské šanci nezaváhal a rychlou střelou zápěstím nad lapačkou Ondřeje Pavelce vymetl pravý horní roh brány! Penguins využili přesilovou hru a srovnali krok. Asistence: Jevgenij Malkin a Ian Cole.
     
    42:16
    Kevin Shattenkirk byl vyloučen na dvě minuty za sekání a minutu se bude hrát ve hře 4 na 4, poté začne zkrácená přesilová hra domácích Penguins.
     
    41:50
    Jimmy Vesey u levé tyče nedokázal skákavý puk dorazit do brány po tečované střele Ryana McDonagha z vrcholu kruhu pro vhazování, protože Tristan Jarry fantasticky pravým betonem puk vykopl!
     
    41:16
    Matt Hunwick dostal dvě minuty za hákování a Rangers mají příležitost pojistit své vedení.
    37:20 Mats ZUCCARELLO - 2:3
     
    37:20
    Rangers právě vstřelili branku!
    MATS ZUCCARELLO se v pravém kruhu pro vhazování ohlédl přes pravé rameno, zda za ním nikdo není, a když viděl, že ano, napřáhl rychle ke střele zápěstím, která mezi betony Tristana Jarryho nakonec prošla do brány! Asistence: J. T. Miller a Brendan Smith.
     
    36:15
    Olli Määttä na levém křídle vypálil od modré čáry a jeho dynamit orazítkoval v bližším levém horním rohu brány tyč!
     
    35:43
    Rangers vyrazili do přečíslení dva na jednoho a už to vypadalo na gól po krásném bekhendovém blafáku, jenže jednomu z hráčů New Yorku sjel puk z hole!
     
    34:37
    Kevin Shattenkirk dostal dvě minuty za hákování a Penguins si po reklamní přestávce zahrají přesilovou hru.
     
    34:37
    Před bránou Rangers vznikl obrovský závar, Penguins se ale k dorážce nedostali a Ondřej Pavelec společně se svými spoluhráči zažehnal nebezpečí, byl tam ale faul! Komerční přestávka.
    32:26 Jesper FAST - 2:2
     
    32:26
    Rangers právě vstřelili branku!
    Brady Skjei si z levého křídla v tísni sjel před bránu a bekhendem se snažil zamířit k pravé tyči, Tristan Jarry sice jeho střelu z blízkosti skvěle vyrazil lapačkou, proti následné dorážce JESPERA FASTA už byl ale brankář Pittsburghu bezmocný – 2:2! Asistence: Brady Skjei a Paul Carey.
    30:06 Jevgenij Malkin v přesilové hře orazítkoval levou tyč!
     
    30:06
    Jevgenij Malkin od střídaček vyrazil do protiútoku a po zpomalení v pravém kruhu pro vhazování krásnou střelou zápěstím orazítkoval vzdálenější levou tyč!
     
    28:20
    J. T. Miller fauloval zřejmě Sidneyho Crosbyho, který se snažil prosadit v pravém kruhu pro vhazování, útočník Rangers byl každopádně vyloučen na dvě minuty za hákování.
    27:11 Phil KESSEL - 2:1
     
    27:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Olli Määttä na pravém křídle podél hrazení posunul puk za bránu, kde se rychle zorientoval Jake Guentzel a krásnou zpětnou přihrávkou z rohu útočného pásma našel v pravém kruhu pro vhazování PHILA KESSELA, který bez přípravy krásnou střelou vymetl vzdálenější levý horní roh brány! Asistence: Jake Guentzel a Olli Määttä.
     
    22:06
    Jake Guentzel krásnou střelou zápěstím z levého kruhu pro vhazování mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Ondřej Pavelec ale puk senzačně vytáhl lapačkou mimo a vzápětí si poradil i s dorážkou Jevgenije Malkina, po které puk ukryl v lapačce! Dva spektakulární zákroky!
     
    21:30
    Penguins rychle objeli bránu a u levé tyče se snažili puk zasunout do brány, Ondřej Pavelec ale puk vyrazil. Jevgenij Malkin byl hráčem, který ztroskotal na jeho lapačce!
     
    17:43
    Ian Cole zamířil na trestnou lavici na dvě minuty poté, co dostal dvě minuty za podražení, zatímco Justin Schultz si nepříjemně poranil nohu a skončil na ošetřovně.
    16:49 Cristoval NIEVES - 1:1
     
    16:49
    Rangers právě vstřelili branku!
    Mats Zuccarello krásnou přihrávkou z pravého rohu útočného pásma Rangers našel na vrcholu pravého kruhu pro vhazování CRISTOVALA NIEVESE, který střelou zápěstím zamířil mezi betony Tristana Jarryho a vstřelil svůj první gól v zámořské NHL! Asistence: Mats Zuccarello a Kevin Shattenkirk.
    15:13 Conor SHEARY - 1:0
     
    15:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Patric Hörnqvist se ocitl s pukem v blízkosti levé tyče a nádhernou bekhendovou přihrávkou našel na vzdálenější pravé tyči CONORA SHEARYHO, který z úhlu a blízkosti zamířil nad ledem do prázdné brány! Asistence: Patric Hörnqvist a Kris Letang.
    13:21 Ryan Reaves v závěru samostatného úniku trefil tyč!
     
    13:21
    Ryan Reaves se řítil sám na bránu a krásnou střelou z mezikruží mířil do levého horního rohu, jenže puk se od brankové konstrukce odrazil zpět do hry!
    11:46 Dorážka Pens z ostrého úhlu minula prázdnou bránu!
     
    11:46
    Matt Hunwick na pravém křídle střelou s příklepem od modré čáry prověřil pozornost Ondřeje Pavelce poté, co dorážka jednoho z hráčů Penguins z úhlu minula vzdálenější levou tyč prázdné brány!
     
    10:08
    Pavel Bučněvič se ocitl po zpětné přihrávce zpoza brány u levé tyče ve velké šanci, jenže Tristan Jarry zřejmě pravým betonem dokázal jeho pokus vyrazit!
    08:48 Tristan Jarry se tentokrát zaskvěl proti Zuccarellovi
     
    08:48
    Mats Zuccarello se ocitl před bránou z ničeho nic v obrovské šanci, jenže střelou zápěstím z mezikruží orazítkoval pouze levý beton Tristana Jarryho, který si připsal další fantastický zákrok!
    00:38 Kevin Hayes v samostatném úniku nepropálil Jarryho!
     
    00:38
    Kevin Hayes se po pouhých 38 sekundách řítil sám na bránu, Tristan Jarry ale jeho střelu zápěstím z blízkosti fantasticky vyrazil vyrážečkou!

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 16. Sheary (Hörnqvist, Letang), 28. Kessel (Guentzel, Määttä), 44. Hörnqvist (Malkin, Cole) – 17. Nieves (Zuccarello, Shattenkirk), 33. Fast (Skjei, Carey), 38. Zuccarello (J. T. Miller, Br. Smith), 52. Bučněvič (Desharnais, Kreider)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, Hunwick, Cole, J. Schultz – Sheary, Crosby (C), Hörnqvist – Guentzel, Malkin (A), Kessel – Hagelin, Sheahan, Rust – Kühnhackl, Rowney, Reaves. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    New York Rangers: Pavelec (Georgijev) – McDonagh (C), Holden, Skjei, Shattenkirk (A), M. Staal, Br. Smith – Kreider, Desharnais, Bučněvič – Vesey, K. Hayes (A), Rick Nash – Grabner, J. T. Miller, Zuccarello – Carey, Nieves, Fast. Hlavní trenér: Alain Vigneault.

    Rozhodčí: Steve Kozari, Jon McIsaac. Čároví: Scott Driscoll, Tim Nowak

    Diváci: 18414
    thejrc.org