Mladost Záhřeb – Karlovarsko 2:3 (kon.)
konec
Mladost Záhřeb
2
26 23 24 25 12  
VK ČEZ Karlovarsko
3
24 25 26 23 15  
Středa 06.12.2017, 19:00 • Dom Odbojke Bojan Stranič, Záhřeb • Challenge Cup • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    0:0
    Odveta se odehraje v Karlových Varech 20.12. v 18:00. (21:43:58)
     
    0:0
    Západočeši si vezou z hlavního města Chorvatska cennou výhru v pěti setech a do domácí odvety si přinášejí nadějné vedení!

    Čtyři sety se oba týmy přetahovaly ve vedení od začátku do konce. Záhřeb si vybojoval o dva body první a čtvrtou sadu, Karlovarsko o dva body naopak druhý a třetí set. Rozhodnout tak musel až tiebreak. V něm měli dlouho navrch Chorvati, když vedli už 10:7 nebo 12:9. Poté ale přišel na podání velezkušený pětatřicetiletý blokař Tomáš Široký. Svou nepříjemnou plachtou tlačil mladý tým Záhřebu a dokonale otočil skóre páté sady.

    Perfektní zápas odehráli na domácí straně Marko Sedlaček a Krešimir Prlič, ale ani 29, respektive 22 bodů na rozjeté Karlovarsko nestačilo! Za český tým přidal nejvíce bodů Filip Rejlek s Markem Zmrhalem. Skvěle si ale vedl také Daniel Pfeffer, který v pozici libera několikrát perfektně vybral útoky soupeřů.
     
    12:15
    Konec zápasu.
     
    12:15
    Tomáš Široký je hrdinou! Jeho plachtící podání dopadlo přesně ke koncové lajně a Karlovarsko vítězí v Záhřebu v pěti setech!
     
    12:14
    Dva mečboly pro Karlovarsko! Široký znovu uvedl míč do hry. Nyní se neprosadil v útoku Prlič, následně Hudeček jen lehce přehodil blok soupeře a je z toho bod.
     
    12:13
    Karlovarsko jde dokonce do vedení! Tomáš Široký se trápí i nadále chorvatské hráče plachtícím servisem. Sedlaček je z pipu zablokován.
     
    12:12
    Srovnáno! Široký pokračuje na podání. Opět byli domácí v problémech od přihrávky. Nakonec se prosazuje Henri Treial středem sítě. A na tři body v řadě musí reagovat i trenér Záhřebu Ljubomir Travica.
     
    12:11
    A je to jen o bod! Tomáš Široký přišel z lavičky na podání a prokázal své zkušenosti. Plachtícím podání zatlačil soupeře a vše dokonal dvojblok.
     
    12:10
    Karlovarsko to ještě zkouší zlomit. Po servisu Tina Hanžiče se prosadil útokem středem sítě Treial.
     
    12:9
    Místo Dukiče přichází na podání Hanžič. Zmrhal proti jednobloku neuspěl, domácí měli k dispozici bodovku a tu využívá Prlič smečí do diagonály. Jiří Novák si bere ještě oddechový čas.
     
    11:9
    Domácí si ale drží potřebný dvoubodový náskok. Michal Kriško sílou znovu nešeřil. Sedlaček z pipu ještě boe nedal, ale následně se prosazuje středem sítě Dukič.
     
    10:9
    A rázem do je jen o bod. Michal Kriško zatlačil servisem, domácí se k útoku nedostali. Naopak zakončuje na první přes Treial. Záhřeb si bere oddechový čas.
     
    10:8
    Karlovarsko chytá tempo. Marko Sedlaček zatlačil servisem, ale Zmrhal protlačil míč skrz blok Krniče.
     
    10:7
    Domácí si ale jdou pro vítězství. Sedlaček se prosazuje po kombinaci do hlavního kůlu.
     
    9:7
    Univerzál Záhřebu pokračuje za koncovou lajnou. Tentokrát už boduje hostující celek po chybě Prliče.
     
    9:6
    A už to je o tři body. Krešimir Prlič se opřel do servisu. Mezitím přišel do hry místo Rejlka Kriško. Ani střídající univerzál si na blok soupeře nepřišel.
     
    8:6
    Při změně stran vede Záhřeb o dva body. Rejlek dostal nahrávku těsně pod blok a ani zkušený univerzál se již nedokázal soupeři vyhnout. Karlovarsko si bere oddechový čas.
     
    7:6
    Ondřej Hudeček na podání. Nyní už kapitán Karlovarska dostal míč do hry, ale jen velmi lehce a tak mohl Prlič přidat další bod.
     
    6:6
    Přetahovaná o každý bod pokračuje. Pfeffer skvěle zareagoval na servis o pásku a Zmrhal dokázal dostat míč na palubovku.

    Vít Schück

    Mladost Záhřeb: Bakonji, Krnič (C) – Nikačevič, Sedlaček, Hanžič, Marelič – Mitrašinovič, Brčič, Dukič – Jurič, Prlič – Šarkevič
    Trenér: Ljubomir Travica

    VK ČEZ Karlovarsko: Štefko, Ropret – Hudeček (C), Málek, Zmrhal, Petrák – Treial, Prešinský, Široký – Kriško, Rejlek – Pfeffer
    Trenér: Jiří Novák

    Rozhodčí: Bülent Bozkurt (TUR) – Philippe Weinberger (SUI)
    thejrc.org