Vladivostok – Kunlun 4:2 (kon.) | Omsk – Toljatti 4:2 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Jekatěrinburg 0:4 (kon.)
Čerepovec – HC Slovan 5:3 (kon.) | N.Novgorod – Viťaz 4:1 (kon.) | Jokerit – Dynamo Moskva 0:1 (kon.)
Spartak Moskva – CSKA Moskva 0:4 (kon.)
konec
Spartak Moskva
0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
CSKA Moskva
Čtvrtek 07.12.2017, 17:30 • Lužniki Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    A je dobojováno. CSKA vyhrává i sedmé derby v řadě. Úvodní třetina zápasu nenabídla žádnou branku a ani jeden z celků si vlastně nepřipravil žádnou nebezpečnou situaci. Druhá dvacetiminutovka už nabídla jasnou převahu hostů a vstřelil tři branky. Spartak se ještě snažil s průběhem něco udělat, ale dělal moc chyb z rozehrávky a CSKA toho dokonale využil, v závěrečné třetině ještě přidal vedení z přesilovky 5 na 3 a jasně potvrdil svou převahu. (19:58:53)
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    CSKA právě vstřelilo branku!
    A o čtyři branky to nakonec také je. Přesilovka 5 na 3 se mimořádně vyvedla. ARŤOM BLAŽIJEVSKIJ obdržel skvostnou přihrávku a svou ránu umístil mezi betony domácího brankáře. Nikita Bespalov neměl šanci reagovat. Asistence: Alexej Marčenko, Andrej Kuzmenko,
     
    59:30
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Vladislav Provolněv – 2 min.).
     
    59:30
    Těsně před koncem to mohlo být o čtyři branky. Několik hráčů doráželo před brankářem a ten vlastně ani nevěděl, kde se kotouč nachází, může být rád, že nikdo netrefil odkrytou branku.
     
    59:00
    Právě běží poslední minuta dnešního utkání.
     
    58:16
    Maxim Šalunov se dostal do slibné šance, ale na poslední chvíli uklouzl a jeho rána letěla mimo brankovou konstrukci. Spartak přechází do protiútoku.
     
    57:14
    CSKA bude do konce zápasu zahrávat přesilovou a hru a jakýkoliv vzrat už je velice nepravděpodobný.
     
    56:40
    Lars Johansson opět předvedl dobrý zákrok. Anatolij Nikoncev vyslal tvrdou ránu od modré čáry.. Bude se vhazovat.
     
    56:10
    Ve hře čtyři na čtyři jsou aktivnější domácí hráči a snaží se najít ideální střeleckou pozici. Ryan Stoa se snažil překvapit brankáře střelou z pravé strany, ale mířil těsně nad.
     
    55:42
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Igor Mirnov – 2 min., podražení).
     
    54:43
    Alexandr Chochlačov si zpracoval puk a snažil se založit útočnou kombinaci. Následně se ovšem znova přerušoval a bude se vylučovat.
     
    54:43
    Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Michail Pašnin – 2 min., podražení).
     
    53:48
    Další zmařený útok Spartaku Moskva. Tentokrát zasáhl jeden z obránců. Hra v posledních minutách budí víceméně nudným dojmem jak už to derby bývá.
     
    51:45
    Vladislav Provolněv se snažil opět nahodit na brankáře, ale ten je dnes absolutně bezchybný a zatím ho nic nepřekvapilo, opět zakročil.
     
    50:25
    Alexej Bondarev se snažil zrychlit tempo hry, ale jeho přihrávka nenašla žádného ze spoluhráčů. Lars Johansson nakonec zasáhl a bude se před nim vhazovat.
     
    49:20
    Dmitrij Judin se prezentoval skvělou individuální akcí a poměrně snadno se dostal až před brankáře. Lars Johansson musel zasahovat a drží čistý štít.
     
    47:32
    Blíži se konec úvodní desetiminutovky a Spartak zaatím s vývojem nic nedokáže udělat, neboť si hráči nevypracovali žádnou tutovkou šanci.
     
    46:15
    Alexandr Osipov získal puk u své vlastní branky a snaží se založit útočnou akci. Puk sice dostal do útočného pásma, ale nakonec z toho žádná nebezpečná příležitost.

    Marek Jašek

    Branky a nahrávky: 23. M. Robinson (Grigorenko, Kuzmenko), 32. Ničuškin (Al. Popov, K. Petrov), 33. Šumakov (Šalunov, Kaprizov), 60. Blažijevskij (Marčenko, Kuzmenko)


    Spartak Moskva: Bespalov (Svensson) – Kulik (C), Kalinin, V. Lajunen, Provolněv, Judin, A. Osipov, Bondarev (A) – Stoa, Leščenko, Radil – Chochlačov, Děrgačov (A), Podšendjalov – A. Voronin, Truňov, Nikoncev – Tatalujev, V. Komarov, Mirnov – Černych.
    CSKA Moskva: L. Johansson (Treťjak) – M. Robinson (A), Kiselevič, Marčenko, Nestěrov, Pašnin, Ar. Sergejev, Blažijevskij – Ničuškin, Al. Popov, K. Petrov – Kaprizov, Šumakov (C), Šalunov – V. Žarkov (A), Tělegin, Andronov – Světlakov, Kuzmenko, Grigorenko – Ljubimov.
    ocianews.com