Toronto – Calgary 2:1 (2:1 po s.n.) | Washington – Chicago 6:2 (kon.) | Edmonton – Philadelphia 2:4 (kon.)
Anaheim – Ottawa 3:0 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Ottawa Senators
Čtvrtek 07.12.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:25 Adam HENRIQUE - 3:0
     
    58:25
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jeden gól už dnes útočník Anaheimu ADAM HENRIQUE má, teď přidává na konci třetí třetiny další a velmi pravděpodobně rozhoduje o tom, že dnes oba body zůstanou pod střechou Honda Center. Ducks předtím několik vyhození do odkrytého zařízení nevyšlo, ale tentokrát už se mohou radovat. Henrique přitom zakončoval ze středního pásma a musel hodně přesně mířit. Asistence: Antoine Vermette, Cam Fowler.
     
    57:15
    Craig Anderson odjíždí z branky a Ottawa Senators to zkoušejí se šesti muži v poli. Nic jiného jim nezbývá, čas do konce třetí třetiny rychle plyne.
     
    51:05
    Erik Karlsson a jeho velmi dobrá střela bez přípravy z dálky. Klidně mohla skončit v brance, kdyby ji ještě někdo tečoval. Takhle Ryan Miller v pohodě zasáhl pravým betonem.
     
    50:04
    Granta dostal do šance Montour, ale první zmiňovaný hokejista Ducks nemířil přesně. Přitom proti sobě měl už je brankáře Andersona, který byl navíc docela zmatený.
     
    43:48
    Početní výhodu si zahrají domácí hokejisté, protože na dvě minuty za sekání si půjde sednout Dion Phaneuf. Ten už je dnes za katrem podruhé.
     
    34:58
    Ondřej Kaše znovu v šanci, tahle útočná formace Kačerů dnes funguje skvěle. Craig Anderson měl co dělat, aby betonem vyrazil puk pryč.
     
    31:51
    Ottawa si ale zahraje přesilovku, na dvě minuty za zdržování hry míří do boxu trestoměřičů Josh Manson.
    31:10 Ondřej KAŠE - 2:0
     
    31:10
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla hokejová lahůdka v podání českého útočníka ONDŘEJE KAŠEHO. Útočník Ducks si dovolil parádičku, jakou ottawská obrana očividně nečekala. Kaše dostal puk od spoluhráče na hokejku z pravého rohu za branku. Vypadalo to, že z této situace není cesty do šance, ale opak se stal pravdou. Kaše ukázkově vybruslil před Craiga Andersona, obkroužil brankoviště, aby nakonec bekhendem pověsil kotouč do sítě. Tady už brankář Senators neměl šanci zasáhnout. Český forvard jen dokazuje, v jaké hraje pohodě. Ducks tak vedou 2:0. Asistence: Nich Ritchie, Josh Manson.
    23:47 Adam HENRIQUE - 1:0
     
    23:47
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Rasmussen se v první šanci u levé tyče ještě neprosadil, další možnost už ale zužitkoval domácí útočník ADAM HENRIQUE. Hokejista, který do sestavy Ducks přišel po nedávném trejdu s New Jersey, dává svou vůbec první branku v anaheimském trikotu. A byla to moc povedená trefa. Henrique dostal krásnou přihrávku zpoza klece od Rickarda Rakella a autor úvodního zásahu utkání už se jen opřel do kotouče. Ten pak zapadl do horní poloviny klece Craiga Andersona. Ottawa tedy bude muset dohánět ztrátu. Asistence: Rickard Rakell, Corey Perry.
     
    23:10
    Rasmussen u levé tyče ve velké možnosti, když mohl skoro do odkrytého zařízení dorážet ránu Megny. Ale Andersona ho ještě nějak dokázal zastavit špičkou betonu.
     
    21:29
    Dzingel svou nenápadnou střelou zápěstím za pravým kruhem trefil tyčku branky Ducks. Ale ve skutečnosti to nebyla zase tak nebezpečná rána.
     
    19:40
    Ještě před odchodem do kabin další trest na straně Ducks. Andrew Cogliano jednoznačně podrazil soupeře v obranné třetině a bude za tento zákrok muset pykat.
     
    12:31
    Početní výhodu si zkusí také Ottawa Senators. Brandon Montour totiž bude nucen odejít za katr poté, co se provinil nedovoleným bráněním.
     
    07:15
    Ještě není odehráno ani deset minut zápasu a už tu máme první bitku. Corey Perry vyzval na souboj ottawského Phaneufa. Nakonec z toho moc pěstí nebylo, ale oba borci dostanou větší tresty za rvačku.
     
    06:48
    Montour poslal střílenou nahrávku na teč mezi kruhy Fowlerovi, který byl ve velké šanci. Ale Craig Anderson ho výborně zastavil zákrokem betonem.
     
    06:11
    Bude se poprvé v zápase vylučovat. Přesilovou hru si zahrají Anaheim Ducks, protože Derick Brassard od rozhodčích inkasuje dvě minuty za držení soupeřovy hokejky.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. Henrique (Rakell, Perry), 32. O. Kaše (N. Ritchie, Manson), 59. Henrique (Henrique, Fowler)


    Anaheim Ducks: R. Miller (Gibson) – Fowler, Manson, Beauchemin, Montour, Jaycob Megna, Bieksa – Rakell, Henrique, Perry – Cogliano, Wagner, Roy – N. Ritchie, Vermette, O. Kaše – Rasmussen, D. Grant, L. Shaw.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Harpur, E. Karlsson, Phaneuf, Chabot, Oduya, Claesson – B. Ryan, Brassard, Mark Stone – Z. Smith, Duchene, Dzingel – Hoffman, Pageau, Dumont – Pyatt, N. Thompson, Burrows.

    Rozhodčí: Watson, Schlenker – Knorr, Rody

    Diváci: 15 890
    thejrc.org