Toronto – Calgary 2:1 (2:1 po s.n.) | Washington – Chicago 6:2 (kon.) | Edmonton – Philadelphia 2:4 (kon.)
Anaheim – Ottawa 3:0 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Ottawa Senators
Čtvrtek 07.12.2017, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Ryan Miller (ANA) (29 zásahů)
    Adam Henrique (ANA) (2 + 0)
    Cam Fowler (ANA) (0 + 1) (06:45:46)
     
    Dnešní utkání sledovalo 15 890 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Kaše (ANA) (1 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 17:03)
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 23

    Ottawa Senators: 29
     
    Je hotovo. Sledovali jsme utkání, které nebylo příliš bohaté na góly. Úvodních dvacet minut nenabídlo ani jednu branku. Rozhodla prakticky prostřední část, ve které se Anaheim prosadil dvakrát. Nejdříve poprvé v dresu Ducks skóroval Adam Henrique, potom brankáře Andersona nádherně překonal Ondřej Kaše. První jmenovaný hráč pak domácí vítězství pečetil na konci zápasu trefou do prázdné klece. Poslední dějství moc pohledný hokej nenabídlo, kalifornská družina hlavně bránila náskok, což se jí nakonec vyplatilo. Ryan Miller zapisuje čisté konto a Kačeři slaví. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký čtvrtek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Už běží poslední minuta třetí třetiny a také celého utkán. Ještě jednou se bude vhazovat ve středním pásmu.
    58:25 Adam HENRIQUE - 3:0
     
    58:25
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jeden gól už dnes útočník Anaheimu ADAM HENRIQUE má, teď přidává na konci třetí třetiny další a velmi pravděpodobně rozhoduje o tom, že dnes oba body zůstanou pod střechou Honda Center. Ducks předtím několik vyhození do odkrytého zařízení nevyšlo, ale tentokrát už se mohou radovat. Henrique přitom zakončoval ze středního pásma a musel hodně přesně mířit. Asistence: Antoine Vermette, Cam Fowler.
     
    58:08
    Antoine Vermette vyhozením přes všechny čáry těsně netrefil odkryté zařízení Ottawy. A tak je z toho jen další zakázané uvolnění.
     
    58:06
    Mark Stone se nejdříve natahoval po kotouči u mantinelu, pak ale přišel o útočné pásmo. Následovalo zakázané uvolnění Ducks, opět hodně diskutabilní.
     
    57:48
    Hosté si vybírají oddechový čas a zkusí ještě vymyslet něco, co by je dovedlo za vyrovnáním.
     
    57:36
    Cogliano chtěl poslat puk do prázdné branky, ale Mike Hoffman ho přebruslil. Potom měl na druhé straně Miller co dělat, aby udržel kotouč před brankovou čarou.
     
    57:15
    Craig Anderson odjíždí z branky a Ottawa Senators to zkoušejí se šesti muži v poli. Nic jiného jim nezbývá, čas do konce třetí třetiny rychle plyne.
     
    56:57
    Tentokrát to ale Kačerům s nahozením nevyšlo, je jim odpískáno zakázané uvolnění.
     
    56:45
    Bieksa nic zbytečného nevymýšlel, jen ze středního pásma nahodil kotouč po mantinelu, aby pak zbytek formace mohl odjet vystřídat.
     
    56:09
    Měl by přijít závěrečný tlak Senators a snaha o vyrovnání, ale zatím to na nic takového nevypadá. Místo toho hosté opět vyhazují na icing a budou se muset vrátit před svého gólmana.
     
    55:23
    Hoffman nenápadně zakončil z prostoru mezi kruhy. Docela dobrá střela, akorát mířila příliš vysoko na to, aby mohla zapadnout do sítě.
     
    55:04
    Pyatt zkusil zakončit z dálky po ledě, ale jeho střela neměla vůbec žádnou dávku nebezpečí. Ale znovu, Miller raději přerušil hru, než aby ještě zkusil rozehrávat.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. Henrique (Rakell, Perry), 32. O. Kaše (N. Ritchie, Manson), 59. Henrique (Henrique, Fowler)


    Anaheim Ducks: R. Miller (Gibson) – Fowler, Manson, Beauchemin, Montour, Jaycob Megna, Bieksa – Rakell, Henrique, Perry – Cogliano, Wagner, Roy – N. Ritchie, Vermette, O. Kaše – Rasmussen, D. Grant, L. Shaw.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Harpur, E. Karlsson, Phaneuf, Chabot, Oduya, Claesson – B. Ryan, Brassard, Mark Stone – Z. Smith, Duchene, Dzingel – Hoffman, Pageau, Dumont – Pyatt, N. Thompson, Burrows.

    Rozhodčí: Watson, Schlenker – Knorr, Rody

    Diváci: 15 890
    thejrc.org