Villarreal – Maccabi Tel Aviv 0:1 (kon.) | Slavia – Astana 0:1 (kon.) | Dynamo Kyjev – Partizan Bělehrad 4:1 (kon.)
Young Boys – Skënderbeu 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Ludogorec 1:1 (kon.) | Başakşehir – Braga 2:1 (kon.)
Austria – AEK Atény 0:0 (kon.) | Rijeka – AC Milán 2:0 (kon.) | Atalanta BC – Lyon 1:0 (kon.)
Apollon Limassol – Everton 0:3 (kon.) | Zlín – Lok. Moskva 0:2 (kon.) | Kodaň – Šeriff Tiraspol 2:0 (kon.)
Beer Ševa – Plzeň 0:2 (kon.) | FCSB – Lugano 1:2 (kon.) | CZ Bělehrad – Kolín nad Rýnem 1:0 (kon.)
Arsenal – BATE 6:0 (kon.) | Marseille – Salzburg 0:0 (kon.) | Guimarães – Konyaspor 1:1 (kon.)
Zorja Luhansk – Ath. Bilbao 0:2 (kon.) | Hertha – Östersunds FK 1:1 (kon.) | Waregem – Lazio 3:2 (kon.)
Arnhem – Nice 1:0 (kon.) | Vardar – Rosenborg 1:1 (kon.) | Real Sociedad – Zenit 1:3 (kon.)
konec
FK Austria Vídeň
0:0 (0:0)
AEK Atény
Čtvrtek 07.12.2017, 19:00 • Franz Horr Stadion, Vídeň • Evropská liga • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Austria Vídeň ve čtvrtek večer bude bojovat v posledním zápase základní skupiny D o postup proti AEK Atény. Rakouský celek musí vyhrát, zatímco týmu z hlavního města Řecka stačí k postupu remíza. Austria doma na evropské scéně nevyhrála sedm utkání v řadě. Podaří se ji špatnou sérii ukončit a postoupit?

     
    Úvodní sestavy:

    FK Austria Vídeň: Pentz – Blauensteiner, Kadiri Mohammed, Serbest, Salamon – Holzhauser (C) – Tajouri, Prokop, Abdullahi Alhassan, Pires – Friesenbichler.
    Náhradníci: Hadžikić – Gluhakovic, Venuto, Monschein, Lee, De Paula, Sarkaria.

    AEK Atény FC: Tsintotas – Bakakis, O. Vranješ, Čihrinskij, H. Lopes – Galo, Simoes (C), Galanopoulos – Christodulopulos, Livaja – Araujo.
    Náhradníci: Anestis – Ajdarević, Giakoumakis, Bakasetas, Kone, Klonaridis, Tzanetopoulos.

    Rozhodčí: Craig Pawson. Asistenti: Stephen Child, Adam Nunn. Čtvrtý rozhodčí: Lee Betts. Brankoví rozhodčí: Robert Madley, Jonathan Moss (všichni ENG).

     
    Oba týmy se poprvé v základní skupině D střetly 28. září a byl z toho nádherný zápas, ve kterém padly čtyři branky. Marko Livaja poslal ve 28. minutě řecký celek do vedení, jenže krátce před přestávkou vyrovnal Christoph Monschein a hned z kraje druhého poločasu otočil skóre na stranu Austrie Vídeň záložník Ismael Tajouri. Už to vypadalo, že Austria na horké řecké půdě získá tři body, jenže v devadesáté minutě zachránil AEK svým druhým gólem Marko Livaja.

     
    Fotbalisté obou týmů se rozcvičují a za pár okamžiků zamíří zpět do útrob stadionu, aby se připravili na oficiální nástup. Do začátku zbývá necelých 30 minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Craig Pawson přivádí oba týmy na hrací plochu a po znělce UEFA Europa League bude vše připraveno k výkopu utkání mezi Austrií Vídeň a AEK Atény.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí Craig Pawson z Anglie dal pokyn k výkopu zápasu, který obstarali hosté z řecké metropole.
     
    1
    AEK Atény po rozehrání zápasu na pravém křídle vybojovalo autové vhazování, jenže vzápětí o míč hosté přišli a Austria se mohla vydat směrem vpřed. Útok rakouského týmu ovšem zastavila nepřesná kolmá přihrávka.
     
    2
    Austria Vídeň dnes musí zvítězit a podle toho by také hra měla vypadat. V úvodu utkání ovšem častěji drží míč na svých kopačkách hosté a napadání domácích zatím není účinné.
     
    3
    Nyní už ale napadání Austrie kýžený efekt přineslo a domácí mohli před střídačkami v poklidu vhazovat.
     
    4
    Úvodní vzájemné střetnutí přineslo čtyři branky, abych byl ale upřímný, nemyslím si, že se dnes tato gólová porce naplní, protože zejména ze strany AEK se bude jednat o taktické šachy.
     
    5
    AEK dnes potřebuje k postupu remízu a pravdou je, že hosté se zatím nikterak horlivě neženou směrem vpřed. Nyní mě ale vyvedl z omylu Kostas Galanopoulos, který se dostal k odraženému míči a zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která minula přibližně o dva metry levou tyč brány Austrie.
     
    6
    Řecký tým se postaral o první střelecký pokus zápasu, který byl nepřesný, a Patrick Pentz odkopával od brány.
     
    7
    Pokud se Austrie snaží po ztrátě míče okamžitě napadat rozehrávku soupeře, tak o hostech platí naprosto to samé. Austria se dostala až k vlastní šestnáctce, vzápětí se ale prosadila na levém křídle a Dominik Prokop po přízemním centru pálil na přední tyči vysoko nad bránu.
     
    8
    AEK přečkalo nájezd domácích fotbalistů a Michalis Bakakis mohl vzápětí před střídačkami vhazovat. Vpředu se nenabízel žádný ze spoluhráčů a tak se rozhodl pro zpětné vhazování.
     
    9
    Na levé straně obranné poloviny Austrie Vídeň to začíná hořet, domácí ale zatím úspěšně a dobře brání.
     
    10
    Hélder Lopes dokázal u levého rohového praporku doběhnout vysoký diagonální pas a po přehození míče přes hlavu jednoho z protihráčů přihrál směrem dozadu.
     
    11
    AEK Atény na chvíli zůstaly u míče, jenže vzápětí o něj přišly a domácí fotbalisté mohli rozehrávat. Zatím ale kombinují pouze na vlastní polovině hřiště.
     
    12
    Sergio Araujo se pokoušel na levém křídle stihnout míč ještě předtím, než opustí hrací plochu, byl ovšem neúspěšný, a tak fotbalisté Austrie mohli vhazovat.
     
    13
    Hra se odehrává mezi oběma šestnáctkami a marně čekáme na druhou příležitost, po které by mohl padnout gól.
     
    14
    Ismael Tajouri se dostal na pravém křídle po zpětné přihrávce spoluhráče k centru do šestnáctky a Panagiotis Tsintotas bez problému stáhl míč ze vzduchu.
     
    15
    AEK Atény se snažilo přenést hru dlouhým diagonálním pasem doleva, kde Michael Blauensteiner vyhrál hlavičkový souboj s Hélderem Lopesem a odvrátil míč za postranní čáru.
     
    16
    Sergio Araujo se ocitl po přízemním centru z levé strany po autovém vhazování uprostřed šestnáctky ve velmi slibné šanci, jenže bránu Austrie vysoko přestřelil!
     
    17
    Fanoušci Austrie Vídeň jsou pořádně slyšet a ženou svůj tým směrem vpřed. Domácí se ovšem horko těžko dostávají k šestnáctce soupeře, což nyní dokonale dokumentovala kolmá přihrávka, která byla nepřesná a skončila v zámezí.
     
    18
    Panagiotis Tsintotas odkopl od brány a Abdullahi Alhassan vyhrál ve středu hřiště hlavičkový souboj. K míči se snažil poté dostat na levé straně Felipe Pires, už ho ale nedokázal zachytit na hrací ploše.
     
    19
    Austria Vídeň by se velice ráda dostala do šance, to je evidentní, jenže hosté zatím skvěle brání. Domácí jim to ale trošku usnadňují. Nyní se velmi nepřesnou přihrávkou po dobře vyhlížejícím útoku prezentoval Dominik Prokop.
     
    20
    Hélder Lopes si to z levého křídla namířil do středu hřiště, proti dvojnásobné hradbě si ale netroufl na střelu.
     
    21
    Austria má o něco lepší držení míče, zatím je jí to ale naprosto k ničemu. Držení míče: Austria 54% AEK Atény 46%.
     
    22
    Thomas Salamon neměl na levém křídle komu přihrát a rozhodl se pro zpětnou přihrávku. Austria dobře kombinuje na vlastní polovině hřiště, kde má spoustu volného místa, protože AEK Atény se stahují po ztrátě míče rychle dozadu a dobře zhušťují volný prostor.
     
    23
    AEK Atény hrají zatím taktický velice dobře, jelikož opustili od náročného napadání a čekají na chyby domácích hráčů v rozehrávce, kterých je opravdu mnoho.
     
    24
    Abdul Kadiri Mohammed vedl míč středem hřiště směrem k šestnáctce, jenže neměl téměř žádnou nabídku. Útok Austrie poté zastavila marná snaha o obhození soupeře v blízkosti šestnáctky, kde míč skončil v zámezí.
     
    25
    Fanoušci v hledišti jsou neúnavní a Austrie začíná mít velkou územní převahu, finální přihrávky ovšem stále váznou.
     
    26
    Sergio Araujo zbytečně stáhl na útočné polovině AEK k zemi Abdula Kadiriho Mohammeda, jelikož byl ale u míče domácí brankář Patrick Pentz, hra pokračovala dále.
     
    27
    Kevin Friesenbichler si na pravé straně šestnáctky nabíhal na první velmi nebezpečnou kolmou přihrávku za obranu, jenže Panagiotis Tsintotas skvěle vyběhl proti míči.
     
    28
    AEK Atény se unáhluje pouze k odkopům a Austria si začíná vytvářet čím dál tím větší tlak. Ten je ale nyní rozbit, protože Thomas Salamon fauloval ve středu hřiště.
     
    29
    Rodrigo Galo na pravé straně hřiště rozehrál standardní situaci a jeho centr byl uprostřed šestnáctky odvrácen. Domácí navíc vyrazili po pravém křídle do rychlého protiútoku a Felipe Pires posílal z pravé strany šestnáctky a ostrého úhlu před bránu zpětnou přihrávku. Ta ovšem našla pouze jednoho z hráčů AEK Atény.
     
    30
    Jeden z hráčů AEK Atény má problém s levým ramenem a pořádně vyčinil fyzioterapeutovi, když se ho dotkl.
     
    31
    Samozřejmě nedošlo na nikterak horlivá slova, ale bylo vidět v grimase, že ho to pořádně bolí. Otázkou nyní je, zda hosté budou muset po půlhodině sáhnout k vynucenému střídání.
     
    32
    AEK se po pravé straně málem řítilo do obrovské šance, kolmá přihrávka ale nakonec paseku nenadělala. Abdul Kadiri Mohammed málem začal na hřišti válet sudy poté, co se mu jemný pohlavek zezadu uštědřil Hélder Lopes.
     
    33
    Ismael Tajouri se snažil prosadit na pravém křídle a zezadu ho evidentně přistrčil Michalis Bakakis. Austria bude rozehrávat na pravé straně standardní situaci.
     
    34
    Raphael Holzhauser rozehrál standardní situaci a na přední tyč se stáčel střílený centr, který fotbalisté z hlavního řeckého města dokázali odhlavičkovat do bezpečí.
     
    35
    Felipe Pires se sice u levého rohového praporku neprosadil, chytře ale zašlápl míč a Ognjen Vranješ ho odvrátil na rohový kop, který si fotbalisté Austrie Vídeň vzápětí zopakovali. Ani jeden z centrů na přední tyč žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    36
    Tarkan Serbest podstoupil na levé straně šestnáctky během rozehrání rohového kopu souboj, během něhož byl jemně držen za pravou ruku a skončil na trávníku. Rozhodčí Craig Pawson hru přerušil, aby se ujistil, že je v pořádku.
     
    37
    Tohle bylo teprve na válení sudů na hřišti! Thomas Salamon si dobře pokryl u levého rohového praporku ze strany bránící Austrie míč tělem a Sergio Araujo ho zezadu dojel ostrým skluzem.
     
    38
    Dokonale se ukazuje, že dnešní utkání řídí rozhodčí z Anglie. Craig Pawson totiž odpískal faul, k udělení žluté karty se ale ani tentokrát neodhodlal.
     
    39
    AEK Atény se na pravém křídle prezentovaly nepřesným obloučkem za obranu a Tarkan Serbest pod tlakem u postranní čáry odkopl míč směrem k polovině hřiště, kde došlo k faulu.
     
    40
    Rodrigo Galo se ujal rozehrání standardní situace a už to vypadalo, že se jeden z hostů dostane na přední tyči k hlavičce. Útočnou snahu řeckého týmu ovšem přerušil ofsajd.
     
    41
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých pět minut a osobně jsem zvědavý, kolik se bude nastavovat. Několikrát totiž hráči zbytečně polehávali na hřišti.
     
    42
    Ještě před pár okamžiky byli směrem vpřed aktivnější domácí hráči Austrie, hra se ale krátce před přestávkou začíná otáčet a Sergio Araujo nyní vybojoval zajímavou standardní situaci.
     
    43
    Lazaros Christodulopulos se rozhodl pro přímou střelu na bránu, jeho technický pokus ze standardní situace ale o pořádný kus minul přední pravou tyč.
     
    43
    Ognjen Vranješ vlétl ve středovém kruhu ostrým skluzem pod nohy Kevina Friesenbichlera a viděl žlutou kartu.
     
    44
    Austria mohla udeřit po rozehrání standardní situace, to by ale následný pas nesměl být na hranici šestnáctky odvrácen.
     
    45
    Běží poslední minuta prvního poločasu a žádný z týmů se zatím nedostal ke střele na bránu. Brankáři jsou prakticky bez práce, pokud nepočítáme centry a odkopy.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    AEK na pravém křídle vybojovalo v závěru prvního poločasu rohový kop, Lazaros Christodulopulos ale na přední tyči nikoho nenašel a jeho centr byl odhlavičkován do bezpečí.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Za chladného počasí ve Vídni oba týmy odcházejí do kabin za nerozhodného stavu. Austria byla směrem vpřed aktivnější, na rozdíl od svého soupeře se ale do žádné šance nedostala. AEK Atény sice ano, hosté se ale zatím marně snaží seřídit mířila. Skóre po prvním poločase ve Vídni. Austria Vídeň 0 AEK Atény 0.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Austria Vídeň rozehrála druhých pětačtyřicet minut, do kterých oba týmy vstupují za nerozhodného stavu 0:0 a bez změny v základních sestavách. Současný stav vyhovuje AEK Atény.
     
    47
    Postupová matematika je taková, že Austria Vídeň potřebuje k postupu zvítězit, zatímco AEK Atény stačí remíza.
     
    48
    Oba týmy v rychlém sledu vyrazily do nebezpečného útoku po kolmé přihrávce, ani jeden z týmů se ale ve své útočné snaze neuspěl. Nejprve hosté a poté domácí.
     
    49
    Abdul Kadiri Mohammed na pravém křídle vyvážel míč podél postranní čáry, na útočné polovině se ale ocitl proti dvojnásobné přesile a rozhodl se pro přihrávku zpět.
     
    49
    AEK na levém křídle předvedl pěknou kombinační akci, jenže Michalis Bakakis se ocitl pod tlakem a do šestnáctky se mu proniknout nepodařilo. Následovalo autové vhazování hostů.
     
    50
    Po autovém vhazování Michalis Bakakis posílal do šestnáctky přízemní centr, který na přední tyči našel pouze hráče Austrie.
     
    51
    Lazaros Christodulopulos se vzápětí snažil prosadit na pravém křídle, kde si nabíhal na kolmou přihrávku, byla ovšem příliš prudká a na míč přes velkou snahu nedosáhl.
     
    52
    Felipe Pires se snažil na levém křídle prohnat kolem Lazarose Christodulopulose, který ho fauloval. Standardní situaci rozehrál Raphael Holzhauser a jeho ostrý centr byl hodně nebezpečný, hosté ho ale nakonec odvrátili.
     
    53
    Domácí kapitán Raphael Holzhauser tentokrát na levém křídle posílal míč do šestnáctky ze hry, jeho přízemní centr byl ale na přední tyči odvrácen. AEK stále brání bezchybně.
     
    54
    Abdul Kadiri Mohammed byl zřejmě hráčem, který se na pravé straně hřiště unáhlil se střelou, která zamířila vysoko nad bránu, a vzápětí se svým spoluhráčům omluvil.
     
    55
    Sledujeme podobný průběh hry jako v prvním poločase. Austria Vídeň má územní převahu, nemůže se ale dostat ke střele na bránu. AEK v blízkosti šestnáctky velice dobře zhušťuje prostor.
     
    56
    Austria na pravém křídle rychle rozehrála rohový kop nakrátko a Ismael Tajouri z nulového úhlu posílal před bránu zpětný střílený centr, který byl ještě před přední tyčí odvrácen. Další akci rakouského týmu zastavil ofsajd.
     
    57
    Kevin Friesenbichler se na pravém křídle málem řítil sám na bránu, jenže oblouček za obranu byl příliš vysoký, a tak Ognjen Vranješ získal čas na to, aby se k němu vrátil.
     
    58
    Raphael Holzhauser posílal dopředu podél pravé postranní čáry dlouhý kolmý pas, který zamířil do území nikoho.
     
    58
    AEK nakoplo míč na pravém křídle dopředu a jeden z hostů ho dobře prodloužil hlavou za sebe, následný útok řeckého týmu ale v šestnáctce zastavil odkop jednoho z hráčů Austrie.
     
    59
    Řecký tým mohl pokračovat v útoku po autovém vhazování, pokud by tedy krátce po něm nepřišel o míč.
     
    60
    Podle oficiálního Twitteru týmu AEK Atény do Vídně přicestovalo přes dva tisíce řeckých fanoušků.
     
    61
    Ismael Tajouri se snažil prosadit na pravé straně šestnáctky a po sraženém centru z nulového úhlu vybojoval rohový kop, který rozehrál Raphael Holzhauser. Následný centr byl na přední tyči prodloužen, jenže před bránou nebyl nikdo.
     
    61
    Abdul Kadiri Mohammed už se na to nemohl dívat a z pozice obránce napřáhl zpoza šestnáctky k táhlé přízemní střele, která sice mířila k levé tyči, jenže byla příliš slabá na to, aby brankáře Panagiotise Tsintotase překonala.
     
    62
    Už jsem myslel, že jeden z týmů sáhne ke střídání, hlavní rozhodčí Craig Pawson ale zapískal proto, aby se Michalis Bakakis na vlastní polovině hřiště během autového vhazování vrátil na správné místo.
     
    63
    Další střela ze střední vzdálenosti, o kterou se tentokrát na pravé straně postaral Ismael Tajouri. Jeho pokus ale zamířil vysoko nad bránu. Panagiotis Tsintotas mohl zůstat v klidu.
     
    64
    Dobývání řecké branky pokračuje. Další snahu Austrie ale na pravém křídle zastavil nepřesný centr, který skončil nad bránou.
     
    64
    Střídání v týmu AEK Atény FC: ze hřiště odchází Lazaros Christodulopulos, přichází Tasos Bakasetas.
     
    65
    Tasos Bakasetas se z pozice střídajícího hráče ihned zapojil do hry a kombinace řeckého týmu, která vypadala na první pohled slibně, nakonec ale po přenesení hry nic nepřinesla.
     
    66
    Fotbalisté AEK Atény si po přestávce dávají velký pozor na to, aby zbytečně neztratili míč. A výsledkem toho byla střela z levé strany šestnáctky, o kterou se postaral Sergio Araujo. Abdul Kadiri Mohammed k němu ale včas přistoupil a jeho přízemní střelu srazil daleko vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    67
    Centr po rohovém kopu stáhl na vzdálenější levé tyči ze vzduchu Patrick Pentz a rychlý protiútok Austrie zastavil taktickým faulem Dmitro Čihrinskij, který viděl žlutou kartu.
     
    68
    Raphael Holzhauser rozehrál standardní situaci a po sražené přízemní střela poté na pravé straně rohový kop, který byl nebezpečný, hosté ale centr na přední tyči odvrátili.
     
    69
    Abdullahi Alhassan podstoupil ve středu hřiště tvrdý hlavičkový souboj, během něhož udeřil vlastní hlavou protihráče do hlavy, a viděl vzápětí žlutou kartu.
     
    70
    Žluté kartě předcházel nebezpečný centr Austrie ze hry, který Panagiotis Tsintotas vyboxoval, a poté měl kliku, že pokus zpoza hranice šestnáctky minul levou tyč jeho brány.
    70. Panagiotis Tsintotas po vyboxování míče málem inkasoval
     
    71
    Do konce utkání zbývá odehrát dvacet minut a blíže k postupu jsou stále fotbalisté hostujícího AEK Atény.
     
    72
    Austria Vídeň má ve druhém poločase územní převahu. Držení míče: Austria 59% AEK Atény 41%.
     
    72
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Ismael Tajouri, přichází Venuto.
     
    73
    Felipe Pires na levé straně pokutového území vybojoval rohový kop a po následném centru se domácí dostali k hlavičce, míč se ale ze vzduchu snesl do rukavic Panagiotise Tsintotase.
     
    74
    Střídání v týmu AEK Atény FC: ze hřiště odchází Sergio Araujo, přichází Viktor Klonaridis.
     
    75
    Michalis Bakakis se uprostřed hřiště u postranní čáry snažil zastavit útok Austrie tažený po pravém křídle a nechtěně přišlápl nohu protihráče, za což byl potrestán. Žlutá karta.
     
    76
    AEK Atény se snaží nyní kontrolovat míč na svých kopačkách a daří se mu to. Hosté budou na levém křídle vhazovat.
     
    77
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Kevin Friesenbichler, přichází Christoph Monschein.
     
    78
    Fotbalisté řeckého týmu po autovém vhazování drželi míč u postranní čáry a vykoledovali si faul, po kterém bude následovat standardní situace. Domácí musí být v pohotovosti.
     
    78
    Centr z levé strany hřiště se ale vůbec nepovedl a míč byl po rozehrání standardní situace odvrácen.
     
    79
    Střela AEK byla zablokována a Austria vyrazila do útoku 4 na 5, který se pokusil zrychlit na pravém křídle kolmou přihrávkou střídající Christoph Monschein, jeho přihrávka ale postrádala přesnost a hosté míč dokázali odvrátit za postranní čáru.
     
    80
    Thomas Salamon rychle odcentroval z levého křídla, jeho přízemní centr byl ale na přední tyči odvrácen. Hra se pořádně rozhýbala, zatím ale na gól čekáme marně.
     
    81
    Dokonale se potvrdila má slova ze začátku utkání, že se dnes těžko dočkáme nějaké přestřelky. Kdyby na ní ovšem v závěru došlo, asi nikdo z nás by se nezlobil.
     
    82
    Tasos Bakasetas se dostal po sérii přešlapovaček svého spoluhráče a jeho krátké kolmé přihrávce na pravé straně šestnáctky ke střele, která byla sražena na rohový kop.
     
    83
    Následný rohový kop na pravé straně hřiště žádné nebezpečí nepřinesl, hosté ale zůstali u míče a mohli vhazovat.
     
    84
    Austria už hraje vzadu na velké riziko a Marko Livaja se dostal na pravé straně hřiště k přízemnímu centru, který byl sražen na rohový kop. Ani tentokrát ale následný centr nic nepřinesl a domácí brankář Patrick Pentz byl navíc faulován.
     
    84
    Abdullahi Alhassan byl zřejmě hráčem, který se před a po autovém vhazování snažil prosadit dvakrát podél pravé postranní čáry, jenže ani v jednom případě neuspěl.
     
    85
    Dominik Prokop na pravé straně hřiště příliš dlouho váhal s přihrávkou a jeden z protihráčů dokázal míč posunout směrem k půlící čáře. Domácí byli vzápětí vytlačeni až k vlastní bráně.
     
    86
    André Simoes byl v blízkosti středového kruhu na obranné polovině hřiště faulován a nikterak nespěchal zpět na nohy.
     
    86
    Dalším faulovaným hráčem byl Ognjen Vranješ. Christoph Monschein se snažil na levé postranní čáře zabránit po vysokém kolmém pasu autovému vhazování a nakopl ho.
     
    87
    AEK Atény vybojovaly po centru z pravého křídla další rohový kop a jeden z hostů se ocitl na hranici malého pokutového území v obrovské šanci, jenže napálil míč pouze do brankáře Patricka Pentze, jeho zákrok byl ale kvůli ofsajdu "zbytečný".
     
    88
    Střídání v týmu FK Austria Vídeň: ze hřiště odchází Thomas Salamon, přichází Manprit Sarkaria.
     
    89
    Do konce utkání zbývají odehrát necelé dvě minuty a také závěr druhého poločasu zvládají lépe hráči AEK.
     
    90
    Střídání v týmu AEK Atény FC: ze hřiště odchází Marko Livaja, přichází Panagiotis Kone.
     
    90
    Marko Livaja to udělal nyní po taktické stránce skvěle, když si na cestě za postranní čáru podal nejprve ruku z hlavním rozhodčím a poté ještě zatleskal fanouškům.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+1
    Už to vypadalo, že se hráči Austrie na hranici šestnáctky dostanou ke střele, míč byl ale nakonec odvrácen.
     
    90+2
    Austria po pravém křídle vyrazila směrem vpřed, jenže kolmá přihrávka byla příliš prudká a Panagiotis Tsintotas ji po vyběhnutí ze své brány ukryl pod sebou.
     
    90+3
    Viktor Klonaridis si na pravé straně krásně obhodil jednoho z protihráčů a řítil se do velké šance, míč si ale nakonec předkopl příliš a ve skluzu už nedokázal odcentrovat na hrací ploše. Míč těsně skončil v zámezí a Patrick Pentz rozehrával od brány.
     
    90+4
    Austria na pravé straně v úvodu poslední minuty nastavení rozehrála rohový kop a centr byl na přední tyči odvrácen.
     
    90+4
    Panagiotis Tsintotas stáhl míč po rozehrání standardní situace ze vzduchu a dnes už se nic nestane!
     
    90+4
    Konec zápasu.

     
    Fotbalisté AEK Atény po bezbrankové remíze dokázali ve Vídni vybojovat postup a i na jaře se budou moci těšit z účasti v UEFA Europa League. Austria Vídeň odehrála slušný zápas, jenže se vpředu i přes velkou územní převahu střelecky trápila. Konečný výsledek z Franz Horr Stadionu. Austria Vídeň 0 AEK Atény 0. (20:54:25)

    Tomáš Reiner

    Branky:

    Karty:   69. Abdullahi Alhassan (AUV) – 43. O. Vranješ (AEK), 67. Čihrinskij (AEK), 75. Bakakis (AEK)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 0:0. Střely mimo: 5:3. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:18.
    FK Austria Vídeň: Pentz – Blauensteiner, Kadiri Mohammed, Serbest, Salamon (88. Sarkaria) – Holzhauser (C) – Tajouri (72. Venuto), Prokop, Abdullahi Alhassan, Pires – Friesenbichler (77. Monschein).
    Náhradníci: Hadžikić – Gluhakovic, Venuto, Monschein, Lee, De Paula, Sarkaria.

    AEK Atény: Tsintotas – Bakakis, O. Vranješ, Čihrinskij, H. Lopes – Galo, Simoes (C), Galanopoulos – Christodulopulos (64. Bakasetas), Livaja (90. Kone) – Araujo (74. Klonaridis).
    Náhradníci: Anestis – Ajdarević, Giakoumakis, Bakasetas, Kone, Klonaridis, Tzanetopoulos.

    Rozhodčí: Craig Pawson. Asistenti: Stephen Child, Adam Nunn. Čtvrtý rozhodčí: Lee Betts. Brankoví rozhodčí: Robert Madley, Jonathan Moss (všichni ENG)
    ocianews.com