Villarreal – Maccabi Tel Aviv 0:1 (kon.) | Slavia – Astana 0:1 (kon.) | Dynamo Kyjev – Partizan Bělehrad 4:1 (kon.)
Young Boys – Skënderbeu 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Ludogorec 1:1 (kon.) | Başakşehir – Braga 2:1 (kon.)
Austria – AEK Atény 0:0 (kon.) | Rijeka – AC Milán 2:0 (kon.) | Atalanta BC – Lyon 1:0 (kon.)
Apollon Limassol – Everton 0:3 (kon.) | Zlín – Lok. Moskva 0:2 (kon.) | Kodaň – Šeriff Tiraspol 2:0 (kon.)
Beer Ševa – Plzeň 0:2 (kon.) | FCSB – Lugano 1:2 (kon.) | CZ Bělehrad – Kolín nad Rýnem 1:0 (kon.)
Arsenal – BATE 6:0 (kon.) | Marseille – Salzburg 0:0 (kon.) | Guimarães – Konyaspor 1:1 (kon.)
Zorja Luhansk – Ath. Bilbao 0:2 (kon.) | Hertha – Östersunds FK 1:1 (kon.) | Waregem – Lazio 3:2 (kon.)
Arnhem – Nice 1:0 (kon.) | Vardar – Rosenborg 1:1 (kon.) | Real Sociedad – Zenit 1:3 (kon.)
konec
FK Crvena Zvezda Bělehrad
1:0 (1:0)
1. FC Kolín nad Rýnem
Čtvrtek 07.12.2017, 21:05 • Stadion Rajka Mitiće, Bělehrad • Evropská liga • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Dobrý čtvrteční večer, vítejte u našeho přenosu z posledního kola skupinové fáze Evropské ligy UEFA. V závěrečném zápase se proti sobě v přímém boji o postup do jarní fáze postaví FK Crvena Zvezda Bělehrad a 1. FC Kolín.
     
    FK Crvena Zvezda Bělehrad

    Slavný srbský tým si zatím v této sezoně vede velmi slušně. Po 20 ligových kolech je v čele domácí soutěže s náskokem šesti bodů na druhý Partizan, svého největšího rivala. Poměrně dobře si Zvezda vedla i v dosavadním průběhu Evropské ligy. Ve skupině zatím z pěti utkání vybojovala 6 bodů za jednu výhru, tři remízy a jednu porážku. Díky tomu je na druhém místě právě před Kolínem, který má také stejný bodový zisk, prohrál však první vzájemný zápas těchto dvou soupeřů.

    Bělehradský tým má parádní formu, hořkost porážky poznal naposledy 19. října, když doma nestačil na Arsenal a padl těsně 0:1. Od té doby svěřenci Vladan Milojeviće drží impozantní jedenáctizápasovou šňůru neporazitelnosti. V Evropské lize však naposledy jen remizovali s Borisovem a plichtou skončil i jejich poslední ligový zápas proti Palance, tady určitě je prostor ke zlepšení.

    Srbské mužstvo se zatím prezentuje velmi úsporným fotbalem – po pěti skupinových zápasech má skóre 2:2. O dva vstřelené góly se podělili útočníci Radonjić a Boakye, který je hlavní útočnou zbraní Zvezdy. Ghanský forvard vstřelil 7 branek v předkolech a jediným gólem rozsekl vzájemný zápas na půdě Kolína, i pro odvetu by potom měl být nachystaný v plné síle.
     
    1. FC Kolín nad Rýnem

    Kozlům z Kolína se letos vůbec nedaří, tým, který loni sympatickým fotbalem atakoval špičku bundesligové tabulky a nakonec se kvalifikoval do pohárů, je letos zklamáním. Po 14 kolech je v německé lize na posledním místě se ziskem bídných tří bodů a ztrátou 11 bodů na nesestupovou pozici. O něco lépe se tým prezentuje na mezinárodní scéně, když před posledním kolem stále živí šance na postup, k tomu ale potřebuje vyhrát na půdě Zvezdy, jiný scénář není.

    Slabým výsledkům odpovídá i aktuální forma týmu. O to větší šok Kolínští způsobili, když v minulém zápase Evropské ligy doma přetlačili Arsenal a vyhráli 1:0. Důležitý bod potom vytěžili i z posledního bundesligového souboje, když remizovali 2:2 na půdě letos velmi dobře hrajícího Schalke.

    Hned po remíze na Schalke došlo ke změně trenéra – kormidla se do konce prosince chopil prozatímní trenér Stefan Ruthenbeck. Jeho premiéra na lavičce tak bude pořádně ostrá, německý tým musí vyhrát, chce-li alespoň trochu napravit mizerný podzim. Situaci však komplikuje fakt, že spousta hráčů je momentálně zraněných. Velmi nejistý je start například Leonarda Bittencourta, Jonase Hectora nebo Jorgeho Merého.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Crvena Zvezda Bělehrad: Borjan – Stojković, Le Tallec, Savić, Rodić – Jovičić, Donald (C) – Srnić, Kanga, Krstičić – Boakye.
    Náhradníci: Supić – Račić, Milijaš, Adžič, Babić, Pešić, Gobeljić.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Olkowski, F. Sörensen, J.-K. Horn, Rausch – Jojić, Lehmann (C), S. Özcan – Clemens, Osako, Guirassy.
    Náhradníci: Kessler – Klünter, Jakobs, Risa, Ouahim.

    Rozhodčí: Madden – McGeachie, Mather.
     
    Oba týmy jsou nastoupené na trávníku a za malou chvíli začínáme!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop proběhl v režii německého týmu. Ten dnes nastupuje v šedých dresech, Zvezda hraje v domácí kombinaci rudé a bílé.
     
    2
    Po Kangově útočném faulu poslal Horn dlouhý nákop od vlastní brány až k vápnu soupeře.
     
    3
    Znovu si Timo Horn vyběhl za šestnáctku a volný balon poslal levačkou na útočnou polovinu.
     
    4
    Özcan na středu srazil k zemi Kangu a míč tak putuje na kopačky Bělehradských. Ti se mohou vydat dopředu.
     
    4
    Kanga poslal po lajně kolmici na nabíhajícího Rodiće, jenž však míč nestihl na hrací ploše. Ten skončil v zámezí a Horn odkopává.
     
    5
    Těžiště hry se rychle přesunulo zpět k vápnu Kolína, tam ale dobře zapracovala defenzivní linie německého týmu a nyní už z vlastní poloviny rozehrávají domácí zadáci.
     
    6
    Stojkovićovu nahrávku ukradl před Srnićem Jannes-Kilian Horn a odkopl míč směrem na střed hřiště.
     
    7
    Özcan si vyměnil míč s Lehmannem, načež se do rozehrávky zapojil i Jannes Horn. Následně však hosté o balon přišli a ten už je pod kontrolou Le Talleca.
     
    8
    Stojković nabral rychlost na pravé lajně, jeho přízemní centr však nedopadl podle představ a míč skončil na kopačkách jednoho z obránců.
     
    9
    Olkowski odcentroval z pravé strany a jen pozorný zákrok Le Talleca zarazil míči cestu před branku. Následuje roh pro hostující tým.
     
    10
    Ještě jedna příležitost pro rozehrávku od praporku, Rauschův centr ale vcelku bez problémů odrazil do bezpečí Borjan. Kolín pokračuje v akci.
     
    11
    Další roh Němců, tentokrát z druhé strany hřiště. Domácí obrana ale zapracovala výtečně a na středu hřiště musí Jojić zklidnit hru náhrou až na gólmana Horna.
     
    12
    Balon teď ve vápně Zvezdy málem propadl až ke Guirassymu, nakonec zakročil na poslední chvíli Savić a odkopl do bezpečí.
     
    13
    Další roh pro Kolínské a už to bylo nebezpečné! Jojićův centr našel před brankou přesně hlavu Sörensena, který ale naneštěstí pro svůj tým zakončil přímo do rukavic Borjana.
     
    14
    Rodić udělal s balonem krátký proces a nakopl jej do hlediště. Vzápětí však hosté vhodili aut a po rychlé akci se do vápna dostal volný Jojić, zblízka ale zakončil jen do míst, kde byl připravený Borjan!
    14.
     
    15
    Úvod zápasu byl hodně nervózní a poměrně nezáživný, v posledních minutách se ale zejména hosté rozehráli a zajímavých akcí přibylo. Domácí se teď mohou revanšovat při rozehrávce rohového kopu.
     
    16
    Kanga centroval do vápna a na zadní tyči našel hlavu stopera Le Talleca, který ale v záklonu zakončoval jen těsně vedle cíle.
     
    17
    Nadějně se rodící akci Kolína zastavila nepřesná nahrávka Osaka, který přecenil sprinterské schopnosti Clemense a poslal míč daleko před svého spoluhráče. Ten s tím nemohl nic dělat, balon se odkutálel do autu a vhazují domácí.
     
    18
    Dobře si při bránění počínál Özcan, který tělem odclonil soupeře a nechal míč odjet za brankovou čáru. Odkopávat do vlastní branky tak může Timo Horn.
     
    19
    Stoper Zvezdy Savić si ze souboje s urostlým Guirassym patrně odnesl nějakou menší bolístku, nejspíš to ale nebude nic vážného.
     
    20
    Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil i Jannes-Kilian Horn a jeho jmenovec Timo tak opět odkopává z klidové polohy.
     
    21
    Výpad hostí po levém křídle k ničemu nevedl, domácí se v klidu ubránili a sami mohou vyrazit do protiakce.
     
    22
    CZ Bělehrad právě vstřelil branku!
    Obrana Kolína zaspala, hned trojice stoperů proběhla zpětný centr Rodiće z levé strany a dva hráči tak zůstali nepokrytí před malým vápnem. Zakončení na sebe vzal SLAVOLJUB SRNIĆ a z první se trefil náramně, Timo Horn s tímhle nemohl nic dělat.
    22. Slavoljub SRNIĆ - 1:0
     
    23
    Vstřelená branka významně zvyšuje šance Bělehradu na postup a oceňují to i domácí fanoušci, kteří tradičně vytváří skvělou atmosféru.
     
    24
    Úspěšný střelec Srnić se střetl s jedním z obránců Kolína, Bobby Madden po krátkém rozmyšlení přisoudil míč hostům.
     
    25
    Vzápětí ale bylo znovu nebezpečno před vápnem německého týmu, do levé strany si na dlouhý centr sbíhal kanonýr Boakye a jen pohotový Horn zabránil další pohromě.
     
    26
    Olkowski uspěl v souboji s dvojicí soupeřů na středu hřiště, pak už jej zastavil Rodić. Polský bek Kolína ale bude alespoň vhazovat aut.
     
    27
    Boakye si to namířil do vápna, kde si chvilku hrál s Jannesem Hornem, načež nabil proti noze Kangovi. Ten pálil z osy hřiště, svou střelu z hranice vápna ale namířil jen do brankáře, který míč ztlumil a rychle rozehrál.
     
    28
    Domácím se nepovedl rychlý přechod do útoku, způsobeno to však zčásti bylo i faulem na Kangu. Míč se tak vrací na kopačky hráčů Zvezdy.
     
    29
    Osako se zády k bráně připravoval na přijetí míče, když mu zezadu přijel pod nohy Savić a dost nevybíravě jej zastavil.
     
    30
    Domácí stoper za to samozřejmě je potrestán žlutou kartou a hosté navíc mohou rozehrát volný kop z levé strany hřiště.
     
    31
    Crvena Zvezda se naprosto v klidu ubránila a teď může sama hledat cestu vpřed. Po levé straně to však teď nevyšlo Rodićovi.
     
    32
    Kanga poslal na zteč aktivního Rodiće, který se už už dostával na hranici vápna, zastavil jej ale krásný skluz Olkowského. Následně domácí rozehrávají od praporku.
     
    33
    Tentokrát z toho nevzešlo nic zásadního a naopak Jannes Horn potom vybojoval nedovolený zákrok na svou osobu, balonu si tak chvilku užijí i hosté.
     
    34
    Kdepak, hráči Kolína nejsou v pohodě a je to dobře vidět na jejich křečovité a nepřesné kombinaci. Teď sice má slova málem vyvrátili, nicméně střela Jojiće z pravé strany rozvlnila jen boční síť Borjanovy brány.
     
    35
    Lacinou ztrátu hostí na středu hřiště sice domácí nepotrestali, opět to ale bylo dost důrazné varování pro hráče německého mužstva, že tudy cesta nevede.
     
    36
    Po souboji Clemense a Stojkoviće dál rozehrávají hosté, Clemensova individuální akce po levé straně ale byla zastavena. Následně se však Kolínští přesunuli doprava, kde byl Guirassy faulován Le Tallecem.
     
    37
    Míč po Rauschově centru z levé strany propadl za vápno, kde se do něj opřel Jojić, jeho ráně ale stál v cestě stoper Savić, který si připsal obětavý blok.
     
    38
    Teď už to vypadalo, že hosté prolomí defenzivní val Zvezdy, ale hodně to uspěchal Clemens. Ten vnikl sám do vápna, ale místo toho, aby si balon připravil, jej zkusil hned z první poslat centrem na malé vápno. S nedůrazným obloučkem si však poradil Borjan.
     
    39
    Le Tallec pohybem zmátl Guirassyho a vyvezl balon ke středovému kruhu, Zvezda zakládá postupnou rozehrávkou další útočnou akci.
     
    40
    První ofsajd zápasu, v postavení mimo hru se zapomněl Richmond Boakye.
     
    41
    Krstičić se teď docela pěkně uvolnil na levé straně, pak ale místo střely zbytečně volil další kličku, zamotal se do ní a v obležení hráčů Kolína nakonec odehrál míč do autu. Horn odkopává.
     
    42
    Hosté se dokázali prokombinovat středem pole a střílený centr nakonec před bránu Zvezdy poslal Jojić, Borjan si však míč našel a vyboxoval jej pryč z vápna.
     
    43
    Domácí tým ani v závěru první půle neustává v útočení, teď to však nevyšlo Rodićovi. Toho zastavil Olkowski a právě on bude vzápětí vhazovat.
     
    44
    Guirassy se sice vyhnul ofsajdu, posléze však nedokázal pořádně odcentrovat. Potom mu navíc míč utekl do zámezí a Borjan bude odkopávat.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:07.
     
    Je za námi úvodní dějství zápasu, ve kterém se hraje o všechno. Vzhledem k průběžnému stavu druhého utkání, ve kterém Arsenal po poločase ničí hosty z Borisova a vede 3:0, je toto přímý souboj o postup z druhého místa. K tomu má zatím blíž Zvezda, která vyhrála první zápas v Kolíně a vede i nyní, o což se postaral Slavoljub Srnić. Hosté si taky vytvořili zajímavé šance, sráží je ale zbytečné chyby a mizerná koncovka. Zvezdě k postupu stačí i remíza, v druhém dějství by tak otěže měli převzít zejména Kolínští. Těšme se a doufejme, že se ještě urodí nějaké branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Boakye poslal míč z kruhu na vlastní polovinu a tím zahájil druhou půli. Zatím to vypadá, že ani na jedné straně nedošlo k žádné změně v sestavě.
     
    47
    Savić rázným způsobem zastavil rozehrávku hostí a dlouhým odkopem poslal míč až na polovinu soupeře, kde hraje obránce Horn.
     
    48
    Konstantin Rausch se oprávněně zlobí, byl totiž faulován Srnićem. Stejného názoru je i skotský rozhodčí Bobby Madden a uděluje domácímu střelci žluté napomenutí.
     
    49
    Hosté rozehráli rohový kop, balon ale přes změť těl propadl jen před malé vápno, kde úřaduje Borjan.
     
    50
    Donald nejistě odhlavičkoval Jojićův centr a hosté pokračují v rozehrávce kolem šestnáctky Bělehradu, do palebných pozic se však nedostávají.
     
    51
    Sörensen si při rozehrávce pomohl i s brankářem Hornem a Kolínští se pomalu posunují vpřed. Nakonec z toho byla i zajímavá šance, když se před branku dostal osamocený Osako, kterému byl odpískán hodně hraniční ofsajd.
     
    52
    Sražený centr od pravé lajny sice Horn chytil, podle názoru rozhodčího to ale bylo až za brankovou čárou. Domácí tak budou kopat roh.
     
    53
    Poté je ale v předbrankovém prostoru odpískán útočný faul Richmonda Boakyeho, Timo Horn rozehrává volný kop z vlastního vápna.
     
    54
    Osako se po dobré práci Clemense dostal ke střele z vápna, ale svým obstřelem mířeným na zadní tyč o chlup minul.
    54.
     
    55
    Ve svém vápně si pro míč pro změnu došel Timo Horn a hbitě rozehrál, jeho spoluhráči však znovu ztroskotali na defenzivě Zvezdy.
     
    56
    Naopak se teď rodila zajímavá akce na druhé straně, na poslední chvíli ale na vlastním vápně zakročil Jojić, když nepustil balon na číhajícího Boakyeho.
     
    57
    Chyba v komunikaci mezi Olkowským a Sörensenem znamená, že aut vhazovali domácí. Následně se ale do jejich rozehrávky vkradla nepřesnost a míč končí v rukavicích kolínského gólmana.
     
    58
    Sörensen si nyní hodně zahrával, když se v pozici posledního hráče pustil do otoček s míčem, nakonec ale svůj souboj s Boakyem ustál.
     
    59
    A hned nato došlo k dalšímu střetu těchto dvou, když se ghanský útočník prohnal kolem stopera hostujícího týmu a mířil sám na bránu, Sörensen jej potom na hranici pravidel odzbrojil.
     
    60
    Hodina hry se pomaličku naplnila a můžeme říct, že za postupem dál míří domácí Zvezda. Kolínu se ani ve druhé půli v ofenzivě tolik nevede a na případný gól se hosté asi ještě hodně nadřou.
     
    61
    Teď to doložila mizerná nahrávka Guirassyho, který chtěl z pozice na vápně roztáhnout hru doprava, svůj pas ale místo na spoluhráče namířil přímo do autu.
     
    62
    Olkowski vhodil aut na pravé straně a hosté se rychle dostali až na levé křídlo.
     
    63
    Lehmann poslal pěkný oblouček na hranici vápna, kde se k míči dostal Guirassy a po rychlé otočce pohotově pálil, s jeho přízemním pokusem si nicméně poradil Borjan.
     
    64
    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Branko Jovičić, přichází Aleksandar Pešić.
     
    65
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Pawel Olkowski, přichází Lukas Klünter.
     
    65
    Jojić na středu hřiště skluzem fauloval nového muže na trávníku Pešiće a vysloužil si žlutou kartu.
     
    66
    Horn si v poklidu došel pro skákavý míč a rozehrává přes Lukase Klüntera na pravé straně.
     
    67
    Žlutou si vzápětí zblízka prohlédl i Sörensen, který nedovoleně atakoval Damiena Le Talleca.
     
    68
    Domácí už hrají přesně to, co jim k úspěchu bude stačit. Snaží se držet míč co nejdál od brány Borjana a držet Kolínské na jejich půlce.
     
    69
    Výborně vystoupil před Klüntera Pešić, ukradl míč a chtěl se vrhnout vpřed. To mu ale znemožnil právě Lukas Klünter, který ho zezadu stáhl na zem.
     
    70
    Boakye neudržel míč u velkého čtverce Kolína a Sörensen poslal vysoký míč někam na střed hřiště. Tam je ale dobře zformovaná obrana Zvezdy.
     
    71
    Guirassy si v nadějné pozici nerozuměl se spoluhráčem a míč místo za obranu poslal do zámezí. Borjan odkopává.
     
    71
    Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Christian Clemens, přichází Anas Ouahim.
     
    72
    Do rozehrávky hostí sáhl dobře postavený Kanga a ukradl míč pro sebe, ani jeho spoluhráči ale nevymysleli nic kloudného. Nemusí jim to ale vadit, protože po faulu na Kangu je pískáno.
     
    73
    Nedovoleným zákrokem domácího záložníka atakoval kapitán německého týmu Lehmann a je z toho další žlutý trest.
     
    74
    Dobře rozehraný rohový kop Kangy proskákal vápnem Kolína, nedošlo však k žádné teči a poté, co balon opustil hrací plochu, tak bude odkopávat Horn.
     
    75
    Na druhé straně fauloval u vlastního vápna Nenad Krstičić a po Lehmannově rozehrávce budou hosté kopat roh.
     
    76
    Na Jojićův centr naskočil Jannes Horn, hlavičkoval ale vedle brány. Borjan si šteluje míč k odkopu z vápna.
     
    77
    Obětavě u postranní čáry zabojoval Krstičić a skluzem odehrál balon od nohou Klüntera, čímž značně ztížil rozehrávku hostujícího týmu. Tento moment taky patřičně ocenili diváci.
     
    78
    Po Boakyeho přiťuknutí se za vápnem otočil úplně volný Kanga a pravačkou poslal pozdrav na bránu Tima Horna, míč ale končí nad břevnem.
     
    79
    Výtečně zapracoval domácí kapitán Donald, když přerušil akci Kozlů a ještě poslal vpřed spoluhráče Pešiće. Ten byl obranou zastaven jen za cenu odehrání míče do autu.
     
    80
    Boakye se hnal dopředu, na poslední chvíli jej ale skluzem dokázal zastavit jeden z obránců Kolína.
     
    80
    Le Tallec zablokoval ránu Miloše Jojiće a domácí mohou vystřídat.
     
    81
    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Slavoljub Srnić, přichází Marko Gobeljić.
     
    82
    Obětí útočného faulu ve vápně Zvezdy je Kanga, který se už ale zvedá na nohy a můžeme pokračovat. Borjan rozehrává přímý kop.
     
    83
    Stojković viděl, že Horn chybně vyběhl, a zkusil přenést hru na zadní tyči k Boakyemu. Toho ale centr od beka Zvezdy přeletěl. Následně si Timo Horn našel míč po střele z hranice vápna a hosté rozehrávají.
     
    84
    Boakye utekl za obranu Kolína, je z toho druhý ofsajd Zvezdy v tomto utkání.
     
    85
    Osako protáhl míč po pravé straně až k vápnu Zvezdy, kde už ale nestačil na přesilu obránců soupeře a o míč přišel.
     
    86
    Zase se i s míčem dostal do zajímavé pozice útočník Osako, opět však byl na poslední chvíli odzbrojen pevnou obranou Zvezdy.
     
    87
    Kanga se i s míčem probil do vápna, načež ale po souboji s obráncem Hornem padl k zemi. Bobby Madden to ale přešel naprosto v klidu a nařídil jen odkop od brány Tima Horna.
     
    88
    Domácí fanoušci jsou si jisti, že jejich tým už tohle nemůže pustit, a z tribun se rozléhá ohlušující a lehce posměšné „Auf Wiedersehen“ jakožto symbol kolínské rozlučky s evropským fotbalem.
     
    89
    Střídání v týmu FK Crvena Zvezda Bělehrad: ze hřiště odchází Guélor Kanga, přichází Uroš Račić.
     
    90
    Zpoza vápna napřáhl Özcan, trefil ale jen dobře postaveného Donalda. Kapitán Zvezdy odehrál míč až k šestnáctce Kolína.
     
    90+1
    Nad rámec druhé půle je nastaveno pět minut.
     
    90+1
    Teď selhal Boakye v jasné šanci! Opět obrana Kolína nefungovala a na levé straně byl Boakye sám s jedním ze spoluhráčů, potáhl si míč k vápnu a pálil po zemi na zadní tyč, kterou ale asi tak o dva metry minul.
     
    90+2
    Nepřesným zakončením se na druhé straně prezentoval i aktivní Osako, kterému byla brána Zvezdy už poněkolikáté malá.
     
    90+3
    Klünter rozehrál přímý kop z vlastní poloviny poté, co se útočným faulem provinil Boakye. Celá akce hostí ale končí ofsajdem Ouahima.
     
    90+4
    Pešić zatáhl míč po levém křídle až k rohovému praporku a pošetřil tam pár cenných sekund.
     
    90+5
    Na lavičce Bělehradu už je veselo, do konce utkání chybí poslední půlminutka a pak už začnou oslavy Zvezdy.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Počet zákroků brankáře Milan Borjan (CZB) – 4
     
    Počet zákroků brankáře Timo Horn (KLN) – 2.
     
    Je dobojováno, bundesligový Kolín podruhé podlehl Zvezdě nejtěsnějším možným rozdílem 0:1 a na rozdíl od srbského týmu se tak loučí s evropskými poháry. Naopak bělehradský tým se může připravit na jarní vyřazovací fázi, kam z této skupiny postupuje z druhého místa za Arsenalem.

    Před dnešním utkáním byly karty rozdané poměrně jasně, jakýkoli jiný výsledek než výhra Kolína posune dál Zvezdu. Důležitý byl vzhledem k postupovým nadějím Zvezdy i gól Savoljuba Srniće, a když Borjan počtvrté v základní skupině udržel čisté konto, bylo to jasné. Dnes bude minimálně v rudé části Bělehradu hodně dlouhá noc!
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 18:14.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji za pozornost. Loučím se s Vámi, přeji dobrou noc a zase někdy na počtenou! (23:07:17)

    Michal Konvalina

    Branky: 22. Srnić (Rodić)

    Karty:   30. Savić (CZB), 48. Srnić (CZB) – 65. Jojić (KLN), 67. F. Sörensen (KLN), 73. Lehmann (KLN)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 18:14.
    FK Crvena Zvezda Bělehrad: Borjan – Stojković, Le Tallec, Savić, Rodić – Jovičić (64. Pešić), Donald (C) – Srnić (81. Gobeljić), Kanga (89. Račić), Krstičić – Boakye.
    Náhradníci: Supić – Račić, Milijaš, Adžič, Babić, Pešić, Gobeljić.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Olkowski (65. Klünter), F. Sörensen, J.-K. Horn, Rausch – Jojić, Lehmann (C), S. Özcan – Clemens (71. Ouahim), Osako, Guirassy.
    Náhradníci: Kessler – Klünter, Jakobs, Risa, Ouahim.

    Rozhodčí: Madden – McGeachie, Mather

    Diváci: 51 364
    thejrc.org