Villarreal – Maccabi Tel Aviv 0:1 (kon.) | Slavia – Astana 0:1 (kon.) | Dynamo Kyjev – Partizan Bělehrad 4:1 (kon.)
Young Boys – Skënderbeu 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Ludogorec 1:1 (kon.) | Başakşehir – Braga 2:1 (kon.)
Austria – AEK Atény 0:0 (kon.) | Rijeka – AC Milán 2:0 (kon.) | Atalanta BC – Lyon 1:0 (kon.)
Apollon Limassol – Everton 0:3 (kon.) | Zlín – Lok. Moskva 0:2 (kon.) | Kodaň – Šeriff Tiraspol 2:0 (kon.)
Beer Ševa – Plzeň 0:2 (kon.) | FCSB – Lugano 1:2 (kon.) | CZ Bělehrad – Kolín nad Rýnem 1:0 (kon.)
Arsenal – BATE 6:0 (kon.) | Marseille – Salzburg 0:0 (kon.) | Guimarães – Konyaspor 1:1 (kon.)
Zorja Luhansk – Ath. Bilbao 0:2 (kon.) | Hertha – Östersunds FK 1:1 (kon.) | Waregem – Lazio 3:2 (kon.)
Arnhem – Nice 1:0 (kon.) | Vardar – Rosenborg 1:1 (kon.) | Real Sociedad – Zenit 1:3 (kon.)
konec
SBV Vitesse Arnhem
1:0 (0:0)
OGC Nice
Čtvrtek 07.12.2017, 21:05 • Gelredome, Arnhem • Evropská liga • Skupina K
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! Evropská liga má na programu své další pokračování. V rámci 6. kolo skupiny K změří síly celky SBV Vitesse Arnhem a OGC Nice. Úvodní výkop je ve středovém kruhu Gelredome, tedy domovině holandské družiny, naplánován na 21:05. Přeji příjemný sportovní zážitek!
     
    Pohled do statistik:

    V tomto utkání již prakticky o nic nejde, neboť o postupujících ze skupiny je rozhodnuto. Arnhem se aktuálně nachází na poslední pozici, a to se ziskem pouhých 2 bodů, které vybojoval díky dvěma remízám. V posledním klání získalo Vitesse bod na půdě Lazia Řím, a to po výsledku 1:1.

    Nice je na tom po poznání lépe, díky získaným 9 bodům okupuje druhou, tedy postupovou, příčku tabulky. V předchozím kole si francouzský celek hravě na domácí půdě poradil s SV Zulte Waregem, belgický celek zdolal jasně 3:0.

    Oba nadcházející soupeři se již v rámci Evropské ligy potkali, mužstvo Nice uhájilo domácí prostředí a zvítězilo přesvědčivě 3:0.
    Na stadionu Gelredome je již vše připraveno ke startu duelu.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Faye, Oude Kotte, Kašia (C), Miazga, Lelieveld – Colkett, Mount, Bruns – Castaignos, Matavž.
    Náhradníci: Houwen – Dabo, Rašica, van Bergen, Ali, Foor, ten Teije.

    OGC Nice: Cardinale – Coly, M. Sarr, Dante (C), Burner – Lusamba, Koziello, Makengo – Cyprien, Srarfi, Pléa.
    Náhradníci: Benítez – Marlon, Walter, N. Mendy, Perraud, Lloris, Diaby.

    Rozhodčí: Schärer – Josipović, Zogaj.
     
    Oba celky jsou již nachystány na hrací ploše, utkání bude za malou chvíli zahájeno.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté zatím kombinují na vlastní polovině a nikam se příliš neženou. Až nyní se dostali kupředu, avšak Caistaignos při svém napadání fauloval.
     
    2
    Kombinaci spojenu s dlouhým nákopem si nyní vyzkoušel také celek Nice. Ani on však nezahrozil, neboť se hnedle za polovinou hrací plochy ujali balonu znovu domácí.
     
    3
    Colkett zkusil procestovat dopředu podél levé postranní lajny, což se mu ale nepodařilo. Následovat bude autové vhazování.
     
    4
    Matavž výborně vystihl hostující rozehrávku a poté se vydal vstříc hostující brance. Z poměrně velkého úhlu pak hledal nabíhajícího Castaignose, k němuž se ale míč nedostal. Celou útočnou akci pak zakončila rána v podání Colketta. Tak však skončila vysoko nad.
     
    5
    Další dlouhý nákop, který musela hasit hostující obrana. Následovat bude autové vhazování z levé strany hrací plochy. Domácí jsou v úvodních minutách aktivnějším mužstvem.
     
    6
    Tak to byla vynikající možnost. Centr z pravé strany přistál přesně na hlavě kapitána Kašii, který jej ale posléze nasměroval přesně do míst, kde číhal hostující brankář Cardinale. Ten hlavičku vytěsnil, načež pak zaúřadovala defenziva Nice. Slibná možnost pro Arnhem.
    6. Kašia neměl k otevření skóre daleko
     
    7
    Na druhé straně se ale musel činit rovněž Pasveer, který zneškodnil přízemní pokus mířící k pravé tyči. Domácí muž s rukavicemi si ale poradil na jedničku.
     
    8
    Momentálně se hraje poměrně aktivní fotbal, akce střídá akci. Hlavní sudí Schärer je navíc velice benevolentní, pouští velmi hraniční zákroky. Uvidíme, jak se to promítne do průběhu utkání.
     
    9
    Po delší době drží míč na kopačkách delší dobu Nice, které se snaží cosi vymyslet na polovině svého soka. Zatím ale jeho snahy končí v zámezí, domácí budou vhazovat.
     
    10
    Je za námi úvodních deset minut, které přinesly aktivní podívanou. Branku jsme ale doposud neviděli.
     
    11
    Do vedení mohli jít také domácí. Lusamba předvedl vynikající přehled a poslal pas do běhu Makengovi. Středopolař Nice ale v nadějné pozici trefil pouze Pasveera.
    11. Makengo z bezprostřední blízkosti nezamířil přesně.
     
    13
    Castaignos se znovu tlačil dopředu, avšak na poslední chvíli jej hosté obrali o balon. Následovat bude alespoň rohový kop pro domácí.
     
    14
    Standardní situace žádné vážnější nebezpečí nepřinesla. Přesto Vitesse pokračuje v aktivitě na polovině soupeře.
     
    15
    Coly se nyní protlačil až do velkého vápna, kde byl zastaven na hranici pravidel. Hlavní arbitr ale naznal, že se o faul nejednalo, a tak se pokutový kop pískat nebude.
     
    16
    Nyní jsou již pro změnu v ofenzivní fázi opět domácí, kteří se snaží vymyslet, kterak přelstít obranu Nice.
     
    17
    U míče jsou nadále domácí, tentokráte se pohybují bezpečně daleko od branky, kterou hájí Cardinale.
     
    18
    Colkett zkusil poslat míč podél levé lajny na nabíhajícího Castaignose, ovšem ten balon nedostihl. Obrana Nice si tuto situaci pohlídala.
     
    19
    Bruns natáhl k dalekonosné ráně ze zhruba třiceti metrů, leč dělovka mu příliš nesedla. Cardinale si s tímto pokusem bez problémů poradil.
     
    20
    Hra se nyní trochu uklidnila, oba celky se pohybují v okolí středového kruhu, kde žádné nebezpečí nehrozí.
     
    21
    Castaignos zkusil poslat centr z pravé strany kolbiště, ovšem obrana Nic, konkrétně Dante, jej odvrátila do klidných vod.
     
    22
    Domácí celek to stále zkouší pomocí dlouhých nákopů. Přímá kombinace lehce vázne. Zatím se však zdá, že hosté tuto variantu prohlédli a nepřivádí je do nebezpečných situací.
     
    23
    Hostující Cyprien si zkusil proklestit cestu individuálně, ovšem obrana Arnhemu byla proti.
     
    24
    Na druhé straně následovalo autové vhazování, které doputovalo až do velkého vápna. Tam ale fauloval Mount. O rozehrávku se tak postará brankář Cardinale.
     
    25
    Již se zdálo, že se Srarfi vydá do úniku, ovšem na poslední chvíli si situaci rozmyslel a rychlou akci zastavil. Nice přesto pokračuje v kombinaci na útočné polovině.
     
    26
    Nakonec jsou hosté chyceni v ofsajdové pasti, konkrétně pak záložník Koziello. Míč uvede do hry Pasveer.
     
    27
    Cyprien se kousek za útočnou polovinou dopustil nedovoleného zákroku, a tak budou rozehrávat domácí fotbalisté.
    Domácí příznivci vytvořili nádherné předzápasové choreo.

     
    28
    Hra se výrazně vyrovnala, aktuálně se veškeré dění přelévá ze strany na stranu. Vyložených šancí však k vidění příliš není. Je zde opět přerušení, domácí budou vhazovat na úrovni půlící čáry.
     
    29
    Cyprien zkusil své štěstí z velké vzdálenosti, ovšem nesprávně si seřídil svá mířidla. Balon totiž poslal vysoko nad. Bude se rozehrávat od domácí svatyně.
     
    30
    Oude Kotte fauloval, čímž nabídl Nice volný kop z poměrně solidní pozice. Zhruba pět metrů za velkým vápnem – to se dá věru zakončovat!
     
    31
    Cyprien se rozběhl a pokusil se zakroutit míč nad stojící zdí. To se mu sice podařilo, ale rána prolétla zhruba dva metry vedle levé tyče.
     
    32
    Rychlé přenesení hry hostům vyšlo, za obranu si zaběhl pravý bek Coly. Ten ale poté akci zpomalil a vrátil míč zpět. Po další snaze je hra přerušena, neboť Cyprien fauloval.
     
    33
    Faulovaný Colkett nakonec musel být ošetřen, avšak zdá se, že bude v pořádku a připraven pokračovat ve hře. Nejprve však musí za postranní lajnu.
     
    34
    Lusamba byl na hranici poloviny faulován, a tak má míč k dispozici opět družina Nice.
     
    35
    Snaha Nice končí kousek za polovinou, Koziello byl obrán o balon. Následně domácí poslali balon přes celou délku hrací plochy.
     
    36
    Hra je nyní poměrně dost rozkouskovaná, následuje další nedovolený zákrok. Proti regulím si počínal domácí Faye. Míč uvedou do hry hosté.
     
    37
    V závěru poločasu však přece jenom přebírají taktovku hostí, kteří nyní kombinují nedaleko velkého vápna. Zatím se ale do žádné vážnější pozice nedostávají.
     
    38
    Dalekonosný Colyho centr končí v Pasveerových rukavicích. Domácí brankář poté rozehrál nakrátko.
     
    39
    Bruns hledal poměrně kvalitním pasem nabíhajícího Matavže, ke kterému se však míč nedostal. Arnhem přesto pokračuje v útočném snažení.
     
    40
    A další nedovolený zákrok, tentokráte se bude navíc žlutit. Lelieveld (ARN) v pádu poměrně nešťastně podťal Colyho, což hlavnímu sudímu neuniklo. Následuje tak žlutá karta pro domácího zadáka.
     
    41
    Coly musí být ošetřen, avšak zřejmě bude schopen pokračovat v zápase. Domácí fanoušci se zlobí, což dávají najevo pískotem. Nelíbí se jim, že hostující obránce nemusel po ošetření za postranní lajnu.
     
    42
    Aut pro Arnhem. Převahu v závěru poločasu si pro sebe ukrojili opět domácí. Podaří se jim vsítit "šatnáře?"
     
    43
    Domácí v poklidu kombinují na vlastní polovině. Kupředu nikterak výrazněji nepospíchají. Pléa ale poměrně aktivně napadá.
     
    44
    Nutno říci , že se také přitvrdilo. Coly nyní velice ostře zastavil Lelievelda, což ale hlavní arbitr Schärer nepovažoval za faul hodný žluté karty.
     
    45
    A další faul, tentokráte se provinil domácí Mount. Rozehrávka pro Nice. První půle se již chýlí ke svému konci.
     
    45
    K základní hrací době bude nastavena rovná minuta.
     
    45+1
    Pléa se hnal za dlouhým nákopem, ovšem pas byl nakonec příliš dlouhý. Pasveer tuto situaci přečetl a míč získal do své moci. Poté je obratem posla do hry.
     
    45+1
    Tak to je neskutečné, domácí mohli jít v posledních sekundách první půle do vedení. Faye našel ve velkém vápně postaveného Castaignose, který však z excelentní pozice nechal vyniknout hostujícího brankáře. Cardinale pohotovým skokem zneškodnil míč mířící k pravé tyči.
    45+1. Castaignos ve vynikající pozici selhal.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi úvodní poločas, který přinesl poměrně aktivní podívanou. A to zejména v prvních minutách, kdy měly oba celky možnost ujmout se vedení. Za domácí se ve slibné možnosti hlavou neprosadil Kašia, lépe si z bezprostřední blízkosti nevedl ani hostující Makengo. Když v závěru poločasu neuspěl v tutové možnosti ani Castaignos, odchází se do kabin za bezbrankového stavu. Jak se bude klání nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!

    Střely na branku: 3:2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhého poločasu již nezasáhne domácí Colkett, kterého nahradí Foor.
     
    46
    Cardinal musel hned v úvodu druhého poločasu zasahovat proti Foorově dalekonosné ráně. Ta ale neměla gólové parametry. Domácí středopolař se uvedl velice slibně.
     
    47
    Nice se pokusilo jít do rychlé protiofenzivy, ovšem útočníci hostí si nerozuměli. Hrát tak může opět Arnhem.
     
    48
    Míč má ve své moci nadále Arnhem, který kombinuj na vlastní polovině.
     
    49
    Faye hledal dlouhým centrem Castaignose, který sice balon nezastihl, avšak poté zabojoval a získal alespoň rohový kop. Pas od rohového praporku nakonec procestoval až Colyho, který jej prodloužil na další roh.
     
    50
    Centr z pravé strany doputoval do změti fotbalistů ve velkém vápně, kde se nakonec pokusil vypálit Matavž. Domácí forvard ale míč skrze hradbu těl neprocedil.
     
    51
    Po delší době má míč ve své moci hostující družina. Ta ale zatím nemůže nalézt recept na dobře fungující obranu Vitesse.
     
    52
    Srarfi se dopustil nedovoleného zákroku, a tak budou rozehrávat domácí borci. Uděje se tak zhruba na polovině hrací plochy.
     
    53
    Mount se pokusil vykouzlit cosi nebezpečného, ovšem defenziva francouzského celku byla proti. Arnhem následně velice dobře napadá rozehrávku Nice.
     
    54
    Srarfi nyní dostal dobrou přihrávku, načež se otočil a natáhl ke střeleckému pokusu. Dělová rána z levé nohy pak prolétla těsně vedle pravé tyče. V ochozech to jen zahučelo. Následovat bude rohový kop.
    54. Srarfi poslal míč těsně vedle pravé tyče.
     
    55
    Kop od rohového praporku nebyl nebezpečný, hra byla totiž přerušena pro faul hostujícího Srarfiho. Ten za svůj počin navíc dostává žlutou kartu.
     
    56
    Nice drží domácí nadále v těsném sevření. Uvidíme, zda se již podaří vstřelit úvodní branku utkání.
     
    57
    Coly chtěl projít individuálně po levé straně, avšak Lelieveld se počínal na výbornou a hostujícího borce zastavil.
     
    58
    Na druhé straně ostře pálil právě zmiňovaný Lelieveld, ovšem Cardinale v pohodě zasáhl. Následný rohový kop pak Miazga poslal mimo tři tyče. Cardinale bude vykopávat.
     
    59
    Pléa pálil velice dobře z hranice velkého vápna, ovšem Pasveer si s přízemním pokusem poradil na jedničku.
     
    60
    Zblokovaná rána v podání Matavže přinesla další rohový kop. Zahrávat se bude z pravé strany hrací plochy.
     
    61
    Rohový kop nebyl příliš nebezpečný, obrana Nice se hnedle vzápětí osvobodila.
     
    62
    Castaignos se pral o balon až příliš horlivě, a tak mu byl nakonec odpískán nedovolený zákrok. O uvedení míče do hry se postará brankář Cardinale.
     
    63
    Cyprien byl zastaven ve velkém vápně a velmi se zlobí. Usuzuje, že měl být odpískán pokutový kop. Hlavnu sudí je dnes ale poměrně benevolentní.
     
    65
    Snahy domácí družiny zastavuje postavení mimo hru. V týmu Nice se již chystá střídání.
     
    66
    Hrací plochu opouští Pléa, nahradí jej mladík Diaby.
     
    67
    Castaignos se natahoval po dlouhém nákopu, ovšem ten se mu zastihnout nepodařilo. Cardinale byl u míče první, a tak jej mohl odkopnout na opačnou stranu trávníku.
     
    68
    Diaby se chtěl ve velkém vápně prosadit individuálně, ovšem poté byl obrán o balon. Následný protiútok navíc hosté zastavili pouze za cenu faulu. Žlutou kartu dostává Makengo (NIC).
     
    68
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Tim Matavž, přichází Milot Rašica.
     
    69
    Arnhem drží míč na svých kopačkách. Nakonec se domácí opět rozhodli pro dlouhý centr, který ale úspěch neslavil. Odkop od branky Nice.
     
    70
    Vitesse má opticky o něco málo více ze hry, ovšem co je to platné. Na světelné tabuli stále svítí nerozhodný stav.
     
    71
    Mount natáhl ke střele ze střední vzdálenosti, s čímž neměl Cardinale potíže. Ránu mířící do středu branky bez potíží zlikvidoval.
     
    72
    Stále stejný obraz hry, domácí kombinují na polovině svého soupeře, přičemž se nedostávají do větších ofenzivních akcí.
     
    73
    Castaignos se natahoval po centru z pravé strany. Na pas sice dosáhl, leč zakončení mu znemožnil pozorný Dante. Domácímu forvardovi byl navíc odpískán faul.
     
    74
    Průnik po levé lajně se Arnhemu nepovedl. Přesto vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    75
    Domácím se nedá upřít snaha, leč obrana Nice zatím funguje výborně. Vysoký centr nyní eliminoval Cardinale.
     
    76
    Faye centroval z levé strany kolbiště, ovšem míč pouze procestoval velkým vápnem. Hrát tak mohou opět hosté.
     
    77
    Tlak Vitesse se stupňuje, ovšem stále není k vidění zlepšená finální fáze. Akcím domácích stále něco chybí.
     
    78
    Další střídání na straně Nice. Hrací plochu opouští dnes velmi aktivní Srarfi, kterého nahradí Walter.
     
    79
    Volný kop Nice doputoval až do velkého vápna, kde byl balon tečován na rohový kop. Ani ten ale žádné větší nebezpečí nepřinesl.
     
    80
    Do konce základní hrací doby zbývá pouze deset minut. Uvidíme, zda přinesou rozhodnutí. Aktivnějším celkem je zatím Arnhem, kterému ale tento fakt ovoce nenese.
     
    81
    Stále se černožlutá družina pohybuje především v okolí středového kruhu. Zde skutečně k ničemu vážnému dojít nemůže.
     
    82
    Kašia tečoval míč na rohový kop. Ten si ale ze vzduchu stáhl pozorný Pasveer. Dlouhým nákopem pak nechal hru pokračovat.
     
    83
    Po delší době je na polovině soupeře také Nice. Hostující celek ale zastavuje postavení mimo hru. Míč uvede do hry Pasveer.
     
    84
    Po drobném faulu v podání Brunse rozehrává znovu Nice.
     
    85
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Domácí se nakonec přece jenom dočkali! Nutno pdotknout, že zaslouženě. Mount šikovně vybojoval balon, načež se vydal do protiútoku. Poté přihrál Rašicovi, který pálil z poměrně velkého úhlu. Cardinale sice zasáhl, ale poslal míč pouze na nohu LUCA CASTAGNOSE, který neměl s dorážkou do prázdné branky sebemenší potíže.
    85. Luc CASTAIGNOS - 1:0
     
    86
    Arnhem je při chuti a nadále okupuje útočnou polovinu. Uvidíme, zda přidá ještě další přesný zásah.
     
    87
    Nice ještě neskládá zbraně a zkouší proklestit cestu skrze defenzivu Vitesse. Zatím se to však hostům příliš nedaří.
     
    88
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Arnaud Lusamba, přichází Romain Perraud.
     
    89
    Klání se již pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. V ochozech vládne výborná pozitivní atmosféra.
     
    90
    Nice se nadále snaží o vyrovnání, ale skrze hradbu domácích těl se ne a ne prosadit.
     
    90
    Mount slušně pálil ze zhruba pětadvaceti metrů, ovšem Cardinale jeho pokus v poklidu lapil.
     
    90
    K základní hrací době se budou nastavovat dvě minuty.
     
    90+1
    Nice sice drží balon, avšak Vitesse aktivně napadá a nic dramatického nepřipouští.
     
    90+2
    Hosté stále drží míč ve své moci. Zápas se již spíše dohrává.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Ve druhém poločasu měli domácí jasně navrch. Zdálo se však, že klání spěje k bezbrankové remíze. Proti byl ale Luc Castaignos, který v samotném závěru překonal výborně chytajícího Cardinaleho. Arnhem tak potěšil své fanoušky a zdolal favorizované Nice těsně 1:0. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 10:15 (22:59:08)

    Libor Kucza

    Branky: 85. Castaignos

    Karty:   40. Lelieveld (ARN) – 55. Srarfi (NIC), 68. Makengo (NIC)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:7.
    SBV Vitesse Arnhem: Pasveer – Faye, Oude Kotte, Kašia (C), Miazga, Lelieveld – Colkett (46. Foor), Mount, Bruns – Castaignos, Matavž (68. Rašica).
    Náhradníci: Houwen – Dabo, Rašica, van Bergen, Ali, Foor, ten Teije.

    OGC Nice: Cardinale – Coly, M. Sarr, Dante (C), Burner – Lusamba (88. Perraud), Koziello, Makengo – Cyprien, Srarfi (78. Walter), Pléa (66. Diaby).
    Náhradníci: Benítez – Marlon, Walter, N. Mendy, Perraud, Lloris, Diaby.

    Rozhodčí: Schärer – Josipović, Zogaj
    ocianews.com