Boston – Arizona 6:1 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Tampa – Colorado 5:2 (kon.)
Montreal – Calgary 2:3 (po pr.) | Florida – Winnipeg 6:4 (kon.) | St. Louis – Dallas 3:0 (kon.)
Vancouver – Philadelphia 1:4 (kon.) | Los Angeles – Ottawa 4:3 (po pr.) | San Jose – Carolina 5:4 (po pr.)
po prodl.
Pittsburgh Penguins
4:3 (1:0, 0:1, 2:2 - 1:0)
New York Islanders
Pátek 08.12.2017, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:29 Matt HUNWICK - 4:3
     
    61:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    MATT HUNWICK před bránou Islanders využil obrovských zmatků a po ledě puk zasunul ke vzdálenější levé tyči! Pittsburgh zvládl další prodloužení a vítězí 4:3! Asistence: Bryan Rust.
     
    61:06
    Jaroslav Halák předvedl skvělý zákrok a Josh Bailey mohl rozhodnout, když si z pravého křídla sjel před bránu, ani nadvakrát ale Tristana Jarryho po dlouhé přihrávce slovenského brankáře nepřekonal!
     
    60:26
    Penguins vyrazili do přečíslení dva na jednoho, které nic nepřineslo, a v mezikruží se nepříjemně srazili dva hráči Islanders. Jmenovitě John Tavares a Mathew Barzal!
     
    59:14
    Islanders mohli obstarat neuvěřitelný obrat, jenže jejich střela se od pravé tyče podél brankové čáry odrazila do té levé a poté ven!
    58:50 Brock NELSON - 3:3
     
    58:50
    Islanders právě vstřelili branku!
    Andrew Ladd na pravém křídle vypálil od hrazení a po zákroku Tristana Jarryho pravým betonem se z dorážky prosadil BROCK NELSON, který 70 sekund před koncem vyrovnal na 3:3! Asistence: Andrew Ladd a Thomas Hickey.
     
    58:30
    Jaroslav Halák naskočil na střídačku a Islanders zkouší vyrovnat při hře bez brankáře!
     
    57:55
    Sidney Crosby nádhernou diagonální přihrávkou našel v levém kruhu Phila Kessela, který rychle převzal puk a střelou zápěstím mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, který o vlásek minul!
     
    57:36
    Dnešní utkání sleduje 18433 diváků.
    55:07 Mathew BARZAL - 3:2
     
    55:07
    Islanders právě vstřelili branku!
    Jevgenij Malkin nedokázal puk dostat z obranného pásma v blízkosti modré čáry a MATHEW BARZAL z mezikruží po převzetí puku od spoluhráče krásnou střelou zápěstím vymetl pravý horní roh brány! Asistence: Scott Mayfield a Casey Cizikas.
     
    52:12
    Bryan Rust se řítil do samostatného úniku a po rychlém zamíchaní s pukem bekhendem orazítkoval levou tyč, od které se puk odrazil do rohu ledové plochy!
     
    51:56
    Hra byla přerušena a Cal Clutterbuck a Ryan Reaves stále pokračují ve vzájemném provokování. Ryan Reaves ho u střídaček poslal hitem k ledu, zatímco Cal Clutterbuck mu to ve středovém kruhu oplatil vysokou holí, kterou ho udeřil do helmy!
     
    51:43
    Penguins vstřelili dva góly v rozmezí pouhých 32 sekund a vedou 3:1! Komerční přestávka.
     
    51:10
    Jake Guentzel se řítil sám na bránu a těsně před ní už napřahoval ke střele, jenže Thomas Hickey mu zezadu brnkl do hole a útočník Penguins puk promáchl.
    48:01 Riley SHEAHAN - 3:1
     
    48:01
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jaroslav Halák se vydal daleko ze své brány, aby v levém rohu obranného pásma zastavil nahozený puk, jenže během rozehrávky napálil pouze Carla Hagelina a RILEY SHEAHAN po jeho přihrávce na vnitřním oblouku pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, která vymetla nyní pro změnu pavouky ve vzdálenějším levém horním rohu brány! Asistence: Carl Hagelin.
    47:29 Phil KESSEL - 2:1
     
    47:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PHIL KESSEL si v levém kruhu udělal krok doprava a na značce pro vhazování napřáhl k nádherné střele zápěstím, která nad lapačkou Jaroslava Haláka zamířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Penguins využili druhou přesilovou hru a vedou 2:1. Asistence: Kris Letang a Sidney Crosby.
     
    46:41
    Scott Mayfield za vlastní bránou podrazil Bryana Rusta a dostal dvě minuty za podražení.
     
    43:00
    Patric Hörnqvist využil volného prostoru v pravém kruhu ke střele zápěstím, jenže trefil na přední tyči pouze levý beton klečícího Jaroslava Haláka!
     
    39:39
    Andrew Ladd se v pravém kruhu po krásném přenesení hry dostal ke střele, kterou Tristan Jarry vyrazil levým betonem!
     
    39:07
    Penguins na levém křídle vystřelili z téměř nulového úhlu a puk se od tyče odrazil za bránu!
     
    37:57
    Andrew Ladd z pravého kruhu mířil pod horní tyč odkryté brány, jenže Tristan Jarry dokázal puk po fantastickém semaforu ukrýt v lapačce! Penguins poté pálili na pravém křídle od hrazení a Jaroslav Halák puk podržel. Hra byla přerušena.
    37:12 Šance Jakea Guentzela po návratu z trestné lavice
     
    37:12
    Jake Guentzel se po návratu z trestné lavice málem řítil sám na bránu a v mezikruží pod tlakem napřáhl k prudké střele zápěstím, která těsně minula levý horní roh brány!
     
    35:02
    Jake Guentzel zezadu sekl v útočném pásmu zbytečně Ryana Pulocka a dostal dvě minuty za sekání.
     
    31:52
    Ian Cole usedl během komerční přestávky na trestnou lavici, aby odpykal trest za vysokou hůl poté, co ji měl během hitu u hrazení příliš vysoko. Tak nakonec byl vyloučen za hákování Matt Hunwick, který fauloval rozjetého Mathewa Barzala. Omlouvám se.
    29:30 Jarry levým ramenem fantasticky vychytal Barzala!
     
    29:30
    Mathew Barzal v pravém kruhu pro vhazování zakončil přečíslení Islanders dva na jednoho sám střelou zápěstím, která mířila do bližšího pravého horního rohu brány, Tristan Jarry ale puk levým ramenem fantasticky vyrazil!
     
    28:43
    Jaroslav Halák nedokázal udržet na přední levé tyči prudkou střelu Iana Colea od hrazení a potrestat ho za to mohl Conor Sheary, jenže ho mezi betony nepřekonal!
    28:11 Jordan Eberle ramenem udeřil do hlavy Crosbyho
     
    28:11
    Penguins vyhodili puk pod tlakem na zakázané uvolnění a nyní máme čas vrátit se k situaci, která nastala před gólem Islanders. Jordan Eberle ve středním pásmu projel kolem Sidneyho Crosbyho, který předtím někde ztratil hůl, a ramenem ho udeřil do hlavy.
    25:53 Jordan EBERLE - 1:1
     
    25:53
    Islanders právě vstřelili branku!
    Jordan Eberle se na pravém křídle ocitl ze střeleckého úhlu a zpětnou přihrávkou našel Ryana Pulocka, který střelou bez přípravy na přední tyči z úhlu skvělého Tristana Jarryho nepřekonal, volný puk si ale u pravé tyče našel JORDAN EBERLE a dorazil ho nad ležícím brankářem Penguins do brány! Asistence: Ryan Pulock a Nick Leddy.
     
    25:02
    John Tavares si z levého křídla sjel před bránu, v blízkosti levé tyče ale po rychlém zamíchání s pukem zamířil pouze do náruče klečícího Tristana Jarryho!
     
    21:37
    Conor Sheary usedl na trestnou lavici, aby odpykal týmový trest za příliš mnoho hráčů na ledě poté, co před pár okamžiky neproměnil samostatný únik Phil Kessel.
    21:27 Phil Kessel si na Jara Haláka během úniku nepřišel!
     
    21:27
    Phil Kessel se po dlouhé kolmé přihrávce řítil sám na bránu, po rychlém zamíchání s pukem ale bekhendem Jaroslava Haláka nepřekonal! Slovenský brankář skvěle zasáhl pravým betonem!
     
    20:42
    Anthony Beauvillier na pravém křídle vypálil od modré čáry a Jaroslav Halák po skvělém rozštěpu puk nadvakrát dokázal na přední tyči zastavit!
     
    18:27
    Andrew Ladd ze střídačky naskočil na led a z pravého kruhu mířil nad ledem ke vzdálenější levé tyči, Tristan Jarry ale skvěle vyrazil puk vyrážečkou a dorážka Mathewa Barzala zamířila mimo!
     
    16:49
    Oba týmy se v rychlém sledu dostaly ke střele. Pokus Patrica Hörnqvista od hrazení na přední pravé tyči lapačkou přiloženou k ledu Jaroslav Halák vyrazil za bránu, zatímco Islanders střelou z mezikruží nepropálili fantastického Tristana Jarryho! Mathew Barzal byl hráčem, který se před bránou zrodil v obrovské šanci, puk ale přes pravý beton Tristana Jarryho neprotlačil do brány!
     
    14:50
    Penguins v pravém rohu útočného pásma vybojovali puk a Phil Kessel si rychle sjel před bránu, bekhendem ale Jaroslava Haláka z blízkosti nepřekonal!
    12:17 Jake GUENTZEL - 1:0
     
    12:17
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Kris Letang na pravém křídle od modré čáry napálil puk na bránu a po drobné teči JAKEA GUENTZELA v mezikruží zamířil nad vyrážečkou Jaroslava Haláka ke vzdálenější levé tyči! Penguins využili úvodní přesilovou hru a vedou 1:0! Asistence: Kris Letang a Jevgenij Malkin.
     
    11:04
    Anders Lee chtěl před boxem časoměřičů vkleče zasáhnout puk, jenže podrazil Patrica Hörnqvista.
    10:01 Andrewa Ladda po bleskovém přesunu vychytal Jarry
     
    10:01
    Andrew Ladd se ocitl po nahození ze strany u levé tyče ve velké šanci, Tristan Jarry ale předvedl skvělý zákrok, když po bleskovém přesunu puk vyrazil vyrážečkou!
    08:10 Jake Guentzel rukavicí poslal puk do brány, gól neplatí
     
    08:10
    Phil Kessel na pravém křídle z vnějšího kruhu pro vhazování nahodil puk před bránu, kde ho na přední tyči rukavicí sklepl do brány Jake Guentzel a gól nebyl správně uznán! Komerční přestávka.
     
    07:32
    Jevgenij Malkin a Jake Guentzel se ocitli před bránou v obrovské šanci, jenže Jaroslava Haláka z blízkosti nepropálili! Jevgenij Malkina se marně snažil slovenského brankáře propálit mezi betony a v blízkosti pravé tyče uspěl ani Jake Guentzel, jehož dorážku Jaroslav Halák senzačně vytáhl mimo lapačkou po bleskovém přesunu lapačkou!
    02:42 Tristan Jarry skvěle zlikvidoval dorážku Anderse Leeho!
     
    02:42
    Nick Leddy od modré čáry zápěstím nahodil puk směrem k levé tyči a po zákroku Tristana Jarryho se dostal k dorážce Anders Lee, z blízkosti ho ale mezi betony propálit nedokázal!
     
    02:03
    Jevgenij Malkin se nesmířil s hitem Joshe Baileyho na útočné modré čáře a poté si ho našel v levém rohu ledové plochy, kde ho během rozehrávky krosčekoval. Dvě minuty.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 13. Guentzel (Letang, Malkin), 48. Kessel (Letang, Crosby), 49. Sheahan (Hagelin), 62. Hunwick (Rust) – 26. Eberle (Pulock, Leddy), 56. Barzal (Mayfield, Cizikas), 59. B. Nelson (Ladd, Hickey)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, Hunwick, Cole, Ruhwedel – Sheary, Crosby (C), Hörnqvist – Guentzel, Malkin (A), Kessel – Hagelin, Sheahan, Rust – Kühnhackl, Rowney, Reaves. Hlavní trenér: Mike Sullivan.
    New York Islanders: Halák (Greiss) – Leddy, Pulock, de Haan, Pelech, Hickey, Mayfield – Lee, Tavares (C), Jo. Bailey – Ladd (A), Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Ho-Sang – Chimera, Cizikas, Clutterbuck (A). Hlavní trenér: Doug Weight.

    Rozhodčí: Jake Brenk, Chris Lee. Čároví: Jake Brenk, Chris Lee

    Diváci: 18433
    thejrc.org