Vítkovice – Sparta 7:3 (kon.) | Plzeň – Olomouc 6:0 (kon.) | Jihlava – Třinec 1:0 (po pr.)
Litvínov – Mountfield HK 3:4 (kon.) | Zlín – Liberec 4:3 (kon.) | Pardubice – Chomutov 5:2 (kon.)
Kometa Brno – Mladá Boleslav 4:1 (kon.)
po prodl.
HC Dukla Jihlava
1:0 (0:0, 0:0, 0:0 - 1:0)
HC Oceláři Třinec
Pátek 08.12.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:10 Lukáš ANDĚL - 1:0
     
    61:10
    Dukla právě vstřelila branku!
    A je rozhodnuto! Po velmi špatném střídání Třince měl hodně prostoru LUKÁŠ ANDĚL. Domácí útočník si to ze středního pásma namířil přímo na Šimona Hrubce, kterému pak nedal šanci střelou do horního rohu brány! Jihlava tedy Ocelářům po více než 181 minutách konečně dala gól a dnes bere druhý bonusový bod. Bez asistence.
     
    60:57
    Zeman se dostal do výborné pozice, ale z levého kruhu těsně minul bránu. Jiránek po něm rozvlnil pouze boční síť.
     
    59:55
    Ve skvělé pozici se ještě zjevil Daniel Rákos. Hostující útočník si puk mezi kruhy rychle nachystal na střelu, ale ta byla sražena obětavým Hubáčkem.
     
    59:10
    Ve vlastním oslabení Jihlava mohla rozhodnout! Filip Seman se po Douderově pádu dostal do úniku, ale střelou do horní části brány trefil pouze Hrubce!
     
    58:00
    Domácí čekají hodně těžké chvíle. Petr Ulrych (JIH) strčil hokejku mezi nohy rozjetého Růžičky a podruhé v utkání je vyloučen. Tentokrát za podražení.
     
    53:18
    Teď však fantastickou přihrávku zpoza brány obdržel Žalčík, který si nabruslil mezi kruhy. Pak ale domácí hráč trestuhodně přestřelil Hrubcovu bránu.
     
    46:43
    Nyní již na lavici hanby míří David Kájínek (JIH). Jeho proviněním byla vysoká hůl ve tváři Daniela Rákose.
     
    45:32
    Sražený kotouč se teď ze vzduchu pokusil trefit dobře postavený Skořepa. Místo toho šel puk pouze k zadnímu mantinelu!
     
    43:57
    Daniel Rákos (TRI) byl důrazně atakován a poté se ohnal po soupeři. Odměnou mu jsou dvě trestní minuty za podražení.
     
    42:23
    Lukáš Anděl se zničehonic zjevil na levém kruhu, kam dostal přihrávku a rychlou střelou zápěstím protáhl přesunujícího se Hrubce. Ten se posléze dostal do kontaktu s protihráčem.
     
    31:36
    Michal Kovařčík (TRI) se obracel za Čachotským a při bránění si pomohl podražením. Dvouminutový trest pro třineckého útočníka.
     
    28:37
    Petr Ulrych (JIH) se Marcinkovi postavil do cesty a vzhledem k tomu, že kotouč byl daleko za domácím hráčem, následují dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    27:38
    A záhy po šanci hostů šli domácí tři na dva. Nakonec střílel Diviš, jenž si najížděl z druhé vlny, ale svižným zakončením z mezikruží trefil pouze Hrubcovu hruď.
     
    27:20
    Obrovská chyba v rozehrávce Jihlavy. Chmielewski s Ondřejem Kovařčíkem se tak dostali do skvělé situace, nicméně druhý zmíněný na Voldena opět nevyzrál, neboť mu střela sjela z čepele.
     
    23:58
    Úplně sám teď před Hrubcem zůstal Zeman! K domácímu útočníkovi nakonec propadl kotouč, avšak neposedný touš jihlavský forvard neodkázal trefit.
     
    17:53
    Polanský si výborně sjel před Voldena a okamžitě se pokusil usměrnit rychlé Adamského nahození. Další nepřesnou rozehrávku Jihlavy zachránil Volden.
     
    13:43
    Neurovnaná pasáž v obranném pásmu Třince. Nakonec se puk dostal před Adama Zemana, který měl před Hrubcem chvíli času. Zakončení zblízka však zastavil hostující gólman.
     
    11:13
    Ve výborné pozici se zjevil Tomáš Jiránek, který si našel prostor u pravého kruhu. Svižné zakončení ale nadzvedl Marcinko, jenž do střely vložil hokejku.
     
    09:33
    První přesilová hra pro Jihlavu. Hosté sice výrazně protestují, ale hráčská lavice bude potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Milan Mikulík.
     
    07:56
    Ondřej Kovařčík to při trestném střílení neudělal špatně, když se pokusil roztáhnout Voldena, ale ten si následné zakončení mezi betony pohlídal!
     
    07:56
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jan Zdráhal – trestné střílení, podražení).
     
    07:56
    Ondřej Kovařčík se dostal za záda soupeřovy defenzívy a vykoledoval si faul Zdráhala. Tresné střílení!
     
    02:59
    Aktivní Martin Růžička se neohroženě vydal proti obráncům Jihlavy, prodral se až před Voldena, avšak tam byl zahákován Matějem Stříteským (JIH). Přesilová hra pro hosty.
     
    00:32
    Výborná příležitost hostů. Oceláři šli dva na jednoho, bekhendová přihrávka z pravé strany hledala Mikulíka, ale ten již byl příliš blízko k brankáři a neodkázal pořádně zakončit.
    Marken.cz

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 62. Anděl


    HC Dukla Jihlava: Volden (Škarek) – de la Rose, Suchánek, Stříteský, Šidlík, Kajínek, Ulrych, J. Zdráhal – Rys, Skořepa (A), Jiránek – Čachotský (C), Zeman, Dostálek – Žálčík, M. Hlinka, Anděl – F. Seman, R. Hubáček, Diviš (A).
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, D. Musil, Adámek, L. Kovář, Jank – Martin Růžička (A), Marcinko, Rákos – Cienciala, Mikulík, Dravecký – Petružálek, Polanský, Adamský (A) – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.

    Rozhodčí: Hejduk, Pešina – Jindra, Rampír

    Diváci: 4 017
    thejrc.org