Banská Bystrica – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.) | Nitra – Poprad 3:1 (kon.) | Žilina – Detva 3:1 (kon.)
Trenčín – Zvolen 3:4 (po pr.)
konec
HK Nitra
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
HK Poprad
sk Pátek 08.12.2017, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    V samotnom závere stretnutia dostáva menší trest aj Patrik Svitana. Hokejbalový majster sveta putuje na lavicu hanby za seknutie. Popradská nádej na bodový zisk je tak pomaly preč.
     
    56:57
    Hlavní rozhodcovia posielajú na tresnú lavicu hráčov z oboch strán. Menší trest za hrubosť dostávajú zhodne Judd Blackwater a Dávid Bondra. Pokračovať budeme v hre štyroch proti štyrom.
     
    56:43
    Tak toto bola veľká šanca na skorigovanie nitrianskeho náskoku. Patrik Svitana si krásne stiahol puk od mantinelu až do priestoru medzi kruhmi, ale Marek Laco pohotovým zákrokom vytesnil puk na ochrannú sieť.
     
    52:29
    Radoslav Macík teraz nešťastne zasiahol hokejkou do tváre Matúša Paločka a mal by ísť na trestnú lavicu. Napokon je to tak, hoci dostáva len menší trest.
     
    49:38
    Poprad dostane šancu streliť kontaktný gól. Hlavný rozhodca Vladimír Baluška totiž posiela na trestnú lavicu Mareka Slováka, ktorý dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    45:05
    Domáci hokejisti mohli poistiť svoje vedenie. Po zbytočnej chybe Jimmyho McDowella strieľal z tesnej blízkosti Timotej Šille, no trestuhodne prestrelil popradskú svätyňu.
     
    36:25
    Popradčania síce presilovku nevyužili, no teraz sa im naskytá šanca číslo dva. Na trestnú lavicu si už sadá Mitch Versteeg, ktorý dostáva menší trest za nedovolené bránenie.
     
    34:14
    Poprad si zahrá presilovú hru. Tesne pred reklamnou prestávkou putuje na trestnú lavicu Martin Rýgl, ktorý dostáva menší trest za držanie.
    29:28 BLACKWATER - 3:1
     
    29:28
    Nitra dala gól!
    V priebehu necelých troch minút Nitrania odskakujú svojmu súperovi na dvojgólový rozdiel. Využívajú totiž ďalšiu presilovú hru. Od modrej čiary nahadzoval puk na bránu Jamie Milam a pred bránkoviskom nechytateľne tečoval jeho strelu JUDD BLACKWATER. Asistencie: Jamie Milam a Peter Odrzovenský.
    27:19 ORDZOVENSKÝ - 2:1
     
    27:19
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti sa dostávajú do opätovného vedenia. Po peknej prihrávke Mareka Slováka z pravej strany sa medzi kruhmi zmocnil puku PETER ORDZOVENSKÝ a aj s prispením súperovho hráča prekonal Mathieua Corbeila. Ten sa sťažoval u hlavného rozhodcu na to, že Tomáš Mikúš bol v bránkovisku, ale gól platí. Asistencie: Marek Slovák a Matúš Rais.
     
    25:49
    Domáci hokejisti budú hrať opäť presilovú hru o dvoch mužov. Samuel Mlynarovič trafil hokejkou tvár Michala Krištofa a dostáva vyšší trest 2+2 minúty.
     
    25:06
    Jamie Milan vystrelil aj do tretice. Brankár Mathieu Corbeil puk neudržal a mal veľké šťastie, že ho zastúpil na bránkovej čiare obranca Aleš Ježek. Radoslav Macík bol veľmi blízko k tomu, aby skóroval.
     
    21:29
    Hlavní rozhodcovia napokon posielajú Jindřicha Abdula predčasne pod sprchy. Popradský útočník dostáva 5-minútový trest, ktorý si za neho ide odsedieť Matej Paločko.
     
    21:29
    V úvode druhej tretiny vidíme zmenu v bráne domáceho tímu. Zranený Nathan Lawson končí v dnešnom dueli, a tak ho na podstatnú časť zápasu nahradí Marek Laco.
     
    21:29
    Tak toto bolo veľmi zbytočné zo strany Jindřicha Abdula. Popradský hokejista tvrdo zasiahol Nathana Lawsona, ktorý bol mimo svojej brány. Nitriansky brankár je poriadne otrasený.
    16:10 LICHANEC - 1:1
     
    16:10
    Poprad dal gól!
    Hosťujúci hokejisti z ojedinelej útočnej akcie vyrovnávajú skóre. Jindřich Abdul zachytil rozohrávku súpera a následne puk posunul na hokejku PETRA LICHANCA. Ten si nakorčuľoval medzi kruhy a presnou strelou prekonal Nathana Lawsona. Asistencia: Jindřich Abdul.
     
    12:27
    Po reklamnej prestávke pohrozili opäť domáci hokejisti. Timotej Šille dostal veľmi dobrú prihrávku spoza brány, ale tiesnený obrancom súpera minul bránu Mathieua Corbeila.
    09:36 SLOVÁK - 1:0
     
    09:36
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti veľmi rýchlo využívajú presilovú hru. Branislav Mezei našiel pred bránou osamoteného Judda Blackwatera. Kanaďan sa neulakomil, našiel lepšieho postaveného MAREKA SLOVÁKA, no a ten už nemal problém usmerniť puk do prázdnej brány. Asistencie: Judd Blackwater a Branislav Mezei.
     
    09:14
    Popradčania sa síce dokázali oslobodiť, no následne predviedol peknú individuálnu akciu Jamie Milam. Len na za cenu faulu ho zastavil Aleš Ježek, a tak majú domáci výhodu presilovky o dvoch mužov.
     
    08:26
    Domáci hokejisti budú mať výhodu presilovej hry. Ruský obranca Iľja Davydov až príliš podvihol puk a zo svojho obranného pásma ho poslal až na tribúnu.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 10. Slovák (Blackwater, Mezei), 28. Ordzovenský (Slovák, Rais), 30. Blackwater (Milam, Ordzovenský) – 17. Lichanec (Abdul)


    HK Nitra: Lawson (22. Laco) – Mezei, Rais, Milam, Ordzovenský, Rýgl, Versteeg, Korím, Mich. Pupák – Mikúš, Krištof, Paulovič – Macík, Slovák, Blackwater – Kutálek, Šiška, Csányi – Mir. Pupák, Šille, Fominykh.
    HK Poprad: Corbeil (Gavalier) – Brejčák, McDowell, Jýchym, König, Davydov, Česánek, Dinda, Ježek – Štrauch, Mlynarovič, Svitana – Buc, Lichanec, Abdul – Paločko, Vartovník, Bondra – Hvila, Heizer, R. Rapáč.

    Rozhodčí: Vladimír Baluška, Peter Jonák – Roman Výleta, Šimon Synek.
    bahis siteleri