Banská Bystrica – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.) | Nitra – Poprad 3:1 (kon.) | Žilina – Detva 3:1 (kon.)
Trenčín – Zvolen 3:4 (po pr.)
konec
MsHK Žilina
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
HK Detva
sk Pátek 08.12.2017, 18:00 • Tipsport Aréna Žilina • Tipos Extraliga (SR) • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sa podarilo v 44. minúte vyrovnať Surovkovi a už sa zdalo, že zápas pôjde do predĺženia. V 55. minúte sa však dokázal presadiť Jurík a minútu pred koncom tretej tretiny spečatil gólom na 3:1 víťazstvo domácich nová posila Pospíšil. Žilina tak doma získava tri body a upevnila si 7. pozíciu v tabuľke. Detva tak ani v tomto zápase na ľade súpera nedokázala bodovať.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:26:15)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Abramov – 2 min., držanie).
     
    59:30
    Hostia sa nemôžu dostať do pásma, pri puku sú domáci hokejisti a tak Hackett ostáva vo svojej bráne.
     
    59:01
    Do konca tretej tretiny ostáva posledná minúta, domáci vyhrávajú o dva góly a o osude by tak už malo byť rozhodnuté.
     
    58:26
    Jurík mal na hokejke ďalší gól domácich, ale z tesnej blízkosti poslal puk iba do masky brankára Hacketta. Žilina tak získava buly v útočnom pásme.
     
    58:10
    Ihneď po góle domácich si Ivan Dornič vzal oddychový čas, v hre sa však už pokračuje ďalej. Uvidíme, či to hostia ešte skúsia v šestici.
     
    58:02
    Oddychový čas hostí.
    58:02 POSPÍŠIL - 3:1
     
    58:02
    Žilina dala gól!

    A je rozhodnuté! Detva sa držala v útočnom pásme, ale hostia puk stratili a tak išli dopredu domáci hokejisti, do úniku na bránku hostí sa dostal TOMÁŠ POSPÍŠIL a peknou strelou ponad Hacketta si otvára gólový účet v drese Žiliny – 3:1!
    Bez asistencie.
     
    57:03
    Hostia však kombinujú vo svojom pásme, nedarí sa im preniknúť pred bránku Tomeka. Uvidíme, kedy Ivan Dornič vezme oddychový čas a prípadne odvolá aj Hacketta z bránky.
     
    56:48
    Na bránku hostí to teraz skúšal Stupka, ale nepodarilo sa mu vyslať úspešnú strelu a tak sa k puku dostáva Detva.
     
    56:30
    Žilina však teraz získava útočné pásmo, Tvrdoň nahodil puk na bránku hostí a Hackett úspešným zákrokom hru prerušuje.
     
    55:48
    Domáci sa teraz dlhšie držali v útočnom pásme, ale zakončiť na bránku súpera sa im nepodarilo. Dopredu tak skúša ísť Detva, zverenci Ivana Dorniča už veľa času k dispozícii nemajú.
     
    55:06
    Žilina vyhrala buly v útočnom pásme a snaží sa upokojiť hru na svojich hokejkách. Uvidíme, či sa hostia ešte dostanú do nejakej zaujímavej príležitosti.
     
    55:00
    Do konca tretej tretiny ostáva približne 5 minút, domáci znova vyhrávajú o jeden gól a sú tak blízko k trom bodom. Detva však ešte zbrane neskladá.
    54:03 JURÍK - 2:1
     
    54:03
    Žilina dala gól!

    Žilina sa dostáva do vedenia 2:1! Domáci získali buly v útočnom pásme, po ňom prišla strela na bránku hostí, tvrdá strela Hackettovi vypadla a tak sa k dorážke pred bránkou dostal JURAJ JURÍK a vracia tak domácim späť vedenie o jeden gól.
    Bez asistencie.
     
    53:55
    Domáci sa napokon dostali na dostrel hosťujúcej brány, ale Hackett si poradil so zakončením Klimenta. Žilina získava buly v útočnom pásme.

    Miroslav Revaj

    Branky a nahrávky: 2. Tvrdoň (Poulin, Chalupka), 55. Jurík (bez asistencie), 59. Pospíšil (bez asistencie) – 44. Surovka (Fekiač, Videlka)


    MsHK Žilina: Tomek – Mikuš, Juraško, Poulin, Chaloupka, Harant, Roman, Hatala, Mendrej – Pospíšil, Handlovský, Klimenta – Tvrdoň, Hruška, Jurík – Švihálek, Holovič, Stupka – Rogoň, Meliško, Váňa
    HK Detva: Hackett – Kuklev, Chovan, Sládok, Fekiač, Macejko, Vyskoč, Gachulinec, Jendroľ – Gašpar, Ščurko, Milý – Tibenský, Surovka, Piačka – Žilka, Chovan, Videlka – Abramov, Murček, Utkin

    Rozhodčí: Ondrej Kalina, Tomáš Orolin – Martin Jobbágy, Martin Korba – Vladimír Konštek
    thejrc.org