New Jersey – Columbus 3:5 (kon.) | Washington – NY Rangers 4:2 (kon.) | Nashville – Vegas 3:4 (0:1 po s.n.)
Chicago – Buffalo 3:2 (po pr.) | Anaheim – Minnesota 2:3 (po pr.) | Detroit – St. Louis 1:6 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
New York Rangers
Sobota 09.12.2017, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky zámořského hokeje! National Hockey League má v noci z pátku na sobotu na programu pět zápasů. My budeme společně sledovat atraktivní metropolitní souboj mezi týmy Washington Capitals a New York Rangers. Sledujte tedy náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    WASHINGTON CAPITALS

    Zřejmě největší šanci na zisk Stanley Cupu měli Capitals v minulé sezoně. Až na vrchol se jim dosáhnout nepodařilo, což bylo po skvělé základní části bezesporu zklamání. V létě tým oslabil, což sice pramení v mírný výsledkový propad, ale není to nic zásadního. Ve vyrovnané Metropolitní divizi se mužstvo vedené kanonýrem Ovečkinem nachází na čtvrtém místě, přičemž na vedoucí příčku ztrácí pouhý bod! Forma je rozhodně Washingtonu nakloněna, drží totiž sérii tří výher v řadě v rámci své šňůry domácích zápasů. Do duelu s Rangers půjdou v roli mírného favorita. Potvrdí ji?
     
    NEW YORK RANGERS

    Rangers mají jakožto jeden z nejslavnějších hokejových týmů planety každoročně ambice z kategorie nejvyšších. V porovnání s Washingtonem ztrácí tři body, ale odehráli o dva zápasy méně. Klub, který má se všemi ochrannými známkami astronomickou hodnotu 1,25 miliardy dolarů (nejvyšší na světě), posílil hlavně v defenzivě. Tu navíc podporuje mezi tyčemi legenda Henrik Lundqvist. Stejně jako Washington mají Newyorčané skvělou formu, z posledních sedmi zápasů prohráli jen s Floridou! Zastaví ofenzivní sílu Capitals a připíší si důležité body?
     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Orpik (A), Niskanen, Orlov, Bowey, Djoos – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Chiasson, Kuzněcov, J. Vrána – Burakovsky, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.

    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – Holden, McDonagh (C), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal – Bučněvič, Desharnais, Kreider – Rick Nash (A), K. Hayes, Vesey – Zuccarello (A), J. T. Miller, Grabner – Fast, Nieves, Carey.

    Rozhodčí: Joannette, Brenk..
     
    V sestavě Washingtonu nechybí Jakub Vrána, jehož budeme sledovat na pozici levého křídla druhé útočné formace. Ondřej Pavelec dnes plní roli dvojky.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na ploše zaplněné Capital One Areny. Washington oblékl červené dresy, Rangers se představí v bílé verzi. Utkání začne za pár minut!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Capitals vstoupili do utkání bleskovým gólem. Po pěkné kombinaci našel Smith-Pelly na pravém kruhu najetého JAYE BEAGLEA, a ten se již přesnou střelou ke vzdálenější tyči nemýlil. Asistence: Devante Smith-Pelly, Chandler Stephenson.
    00:14 Jay BEAGLE - 1:0
     
    00:55
    Rangers se pokouší zareagovat, jejich ofenzivní snaha ale k žádnému zakončení nevedla.
     
    02:14
    Toto ale bylo velice zajímavé! Rangers vyřešili přečíslení tří proti dvěma zdařile a Shattenkirk pálil z mezikruží. Holtby se zaskvěl a schoval střelu v lapačce!
     
    03:09
    Ovečkin se prohnal přes střední pásmo a po přejetí modré čáry si snažil najet na osu hřiště, v čemž mu účelným vypíchnutím zamezil Miller.
     
    04:11
    Jakub Vrána pěkně obkroužil útočné pásmo, dostal se až za branku a poslal přihrávku na Kuzněcova. Lundqvist proti střele od modré čáry ani zasahovat nemusel, byla totiž sražena mimo tyče.
     
    04:49
    Po dalším zmatku před newyorskou brankou švédský gólman raději přerušuje hru a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    05:19
    Eller táhl situaci dva na dva. Rozhodl se ji vzít na sebe a z kruhu zakončoval, Lundqvist ovšem střelu odklonil vyrážečkou!
     
    06:01
    Grabner zaváží puk před Holtbyho. Vytvoří si Rangers nějakou šanci?
     
    06:22
    Ano, vytvoří! Nash si zpoza klece drze vybruslil až do pozitivního úhlu, byl ale příliš blízko Holtbyho betonu a orazítkoval jej. Následuje komerční pauza.
     
    06:38
    K Niskanenovi doputoval kotouč a obránce Capitals jej od modré čáry okamžitě vyslal vstříc Lundqvistovi. Ten projektil dobře viděl a zaskočit se nenechal.
     
    06:47
    Ovečkin prokázal instinkty střelce a zakončoval z téměř nulového úhlu. Puk prosvištěl mimo prostor tří tyčí.
     
    07:40
    Před Lundqvistem se strhla obrovská mela. Skákavý kotouč se snažil došťourat za čáru aktivní Vrána, to se mu ovšem nepodařilo a o chvíli později zakončoval Kuzněcov. Mířil dobře, leč těsně přestřelil!
     
    08:36
    V posledních chvílích mají Caps navrch a hosté si nejsou schopni dát více přesných přihrávek v kuse.
     
    09:17
    Nieves táhl protiútok Rangers, defenzivní povinnosti si ale skvěle splnil Niskanen, který hostujícího útočníka o puk připravil a Holtby si tak mohl oddychnout.
     
    10:21
    Bäckström po přejetí modré čáry hledal podporujícího Wilsona. Ke smůle domácích adresoval přihrávku mimo jeho dosah a touš tak končí v rohu pásma.
     
    11:24
    Dlouho se hrálo bez přerušení, až teď dal Lundqvist prostor druhé komerční přestávce. Zblízka na něj dorážel Kuzněcov, brankář ale puk z pod lapačky v žádném případě nehodlal pustit.
     
    11:36
    Holtby vyjel za branku, aby urychlil rozehrávku svého týmu. Zároveň se ozývá také publikum, které žene domácí tým kupředu.
     
    12:20
    Kotouč se odrazil na modrou čáru proti holi Niskanenovi, jenž bez přípravy vyslal pořádnou dělovku. Lundqvist ji vyrazil, ačkoliv to neměl úplně nejjednodušší.
     
    13:24
    Miller ve vlastním pásmu zklidňuje hru a vyčkává na správný moment k založení útočné akce.
     
    13:37
    Wilson s pukem na holi operoval před Lunqvistem. Nakonec si vybruslil na levý kruh a zkoušel štěstí bekhendem a Lundqvist vyrazil holí.
     
    14:55
    Po dalším útoku Capitals zakončoval Burakovsky a jeho střela nad branku zapříčinila pouze zklamané povzdechnutí tribun.
     
    15:46
    Eller se mrštně protáhl podél pravého hrazení a po objetí branky oslovil na kruhu připraveného Niskanena. Ten je zatím překvapivě nejaktivnějším střelcem, nyní ovšem ztroskotal na gólmanových betonech.
     
    16:38
    Tak to bylo něco! Ovečkin ujížděl s Bäckströmem v situaci dvou proti jednomu a přihrávku parádně zastavil jediný bránící Newyorčan Smith. Ale to nebylo všechno, hostující celek totiž podnikl bleskový brejk a Grabner postupoval z pravé strany sám na branku! Zkoušel najít mezírku mezi nohama Holtbyho, ten ji ale uzavřel včas.
     
    16:57
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Mats Zuccarello – 2 min., sekání).
     
    17:02
    Hned na úvod oslabení Jezdci vyhazují. Po teči Carlssona končí kotouč k pobavení amerických komentátorů v rukou jejich kolegy mezi hráčskými lavicemi.
     
    17:44
    Domácím se stále nedaří najít si cestu do pásma, až teď to na sebe bere Bäckström.
     
    18:08
    Teď už si ale Capitals vytvořili velký tlak! Střelu od modré odklonil Lundqvist do rohu, odkud Bäckström našel na kruhu číhajícího Ovečkina. Ten si přihrávku v klidu zpracoval a v typické pozici pálil. Brankář si dobře povyjel a po odrazu od betonu se hosté konečně osvobozují.
     
    19:20
    New York tedy oslabení ubránil, Zuccarello již je zpátky na ledě. Capitals se rychle snažili dostat zpět do pásma, rozehrávka ale končí pouze icingem.
     
    19:49
    Rangers se ještě snaží o vytvoření jedné šance, kotouč ale u mantinelu ztratil Carey.
     
    19:55
    Nakonec tedy vyrazili kupředu domácí hráči, píská se ale ofsajd. Beagle přejel modrou čáru rychleji než s kotoučem hrající Smith-Pelly. Do přestávky se již nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. Zdálo se, že můžeme vidět velkou přestřelku, Beagle totiž otevřel skóre již v čase 00:14! Od té doby ovšem kralovali gólmani. Více práce měl Lundqvist, jenž zlikvidoval hned několik domácích šancí. Zahrozili ale také Rangers, nicméně Holtby je rovněž pevný jako skála. Washington tedy odchází do kabin v lepší náladě. Rozhodně si nenechte ujít druhou periodu, která začne přibližně v 02:01.
     
    Střely na branku v 1. třetině:
    Washington 17, NY Rangers 9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:04
    Druhá část začíná úspěchem Hayese ve středovém kruhu. Rangers se s pukem moc nepomazlili a odevzdali jej soupeři.
     
    20:54
    Zuccarello si najel za záda obránců a z bezprostřední blízkosti zakončoval bez přípravy. Holtby střelu vykopl do rohu, načež Zuccarello zpoza klece vracel puk mezi kruhy, gólman Washingtonu ale přihrávku akrobaticky zastavil!
     
    21:34
    Vyloučení v týmu New York Rangers (J. T. Miller – 2 min., podražení).
     
    21:57
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Jevgenij Kuzněcov – 2 min., podražení).
     
    22:03
    Po prodražení na každé straně se hraje ve čtyřech proti čtyřem. Zatím to více vyhovuje hostům a Kreider donutil Holtbyho zasahovat.
     
    22:35
    Zatím ale žádné šance k vidění nejsou, ačkoliv převážně Capitals působí velmi snaživým dojmem, Rangers pozorně brání a drží puk v bezpečné vzdálenosti od branky.
     
    23:40
    Rangers nyní mají k dispozici velice krátkou přesilovku, ta ovšem začíná před jejich brankou.
     
    24:05
    Miller šikovně tečoval nahození od modré čáry a před Holtbym se ještě bil Hayes. Kotouč neposedně poskakoval a dotírající útočník jej zasáhnout nedokázal.
     
    24:31
    O kotouč probíhá tuhý souboj u mantinelu. Kus černé gumy se nachází kdesi pod bruslemi, uvidíme, komu se jej povede vyšťourat.
     
    24:46
    Ztracený puk ukořistil Washington a jeho hráči se okamžitě pokoušeli otočit hru. Staal ale zasáhl neomylně.
     
    25:43
    Toto byla nadějná šance pro domácí! Ovečkin se ze strany natlačil až před Lundqvista, ten mu ale na zakončení dopřál jen velice mámo času a bekhendový pokus nakonec vyrazil betonem do rohu kluziště.
     
    26:40
    Hostující tým odehrál puk pouze na zakázané uvolnění, k vidění tedy bude vhazování v jejich obranném pásmu.
     
    27:02
    Niskanena na modré čáře rozhodil zezadu napadající protihráč a raději tak odehrál kotouč pouze do rohu.
     
    27:39
    Z ničeho nic mohlo být vyrovnáno! Zuccarellova rychlá střela ze zápěstí se zastavila o tyčku branky zaskočeného Holtbyho!
     
    27:57
    Fast předvedl zajímavý průnik. V situaci dvou proti dvěma si položil obránce, v prostoru mezi kruhy mu ale nakonec puk sjel a střela skončila mimo prostor branky.
     
    28:35
    Capitals vyráží do ofenzivy, v pásmu už ale Chiasson odevzdal puk soupeři, jenž chvátá kupředu.
     
    29:27
    Rangers si před Holtbym vytvořili menší tlak a nakonec to z kruhu zkoušel Zuccarello. Střelu norského útočníka brankář odrazil mimo nebezpečný prostor brankoviště.
     
    29:55
    Ve druhé třetině jsou zatím hosté nebezpečnějším týmem. Dočkají se zaslouženého vyrovnání?
     
    31:13
    O další snahu Newyorčanů se postaral Shattenkirk. Po pravé straně pronikl pěkně, zakončoval už ale z úhlu a gólman snadno chytá.
     
    31:42
    Washington právě vstřelil branku!
    Rangers utahovali šrouby, nakonec ale doslova darují gól soupeři! Těžká přihrávka se odrazila od Zuccarellovy brusle přímo na hůl NICKLASE BÄCKSTRÖMA, jenž uháněl proti Lundqvistovi a překonal jej přesnou střelou nad rameno. Bez asistence.
    31:42 Nicklas BÄCKSTRÖM - 2:0
     
    32:48
    New York se na smolnou branku snaží nalézt odpověď, pobyt v útočné třetině ovšem žádné zakončení nepřinesl.
     
    33:22
    V rohu obranného pásma domácích se udála tvrdá srážka Boweyho s Nievesem. Větší sílu prokázal domácí obránce, což tribuny ocenily potleskem.
     
    33:32
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Paul Carey – 2 min., vysoká hůl).
     
    34:51
    Capitals se v této početní výhodě daří pramálo, nemohou se totiž usadit v pásmu a Rangers již několikrát vyhodili do bezpečí.
     
    35:20
    Po kombinaci v útočném pásmu napřáhl na modré čáře Orlov a tvrdá střela zaplula přesně do rukavice připraveného Lundqvista. Švédský gólman předvedl pěkný mrštný zákrok, ideální pro přítomné fotografy.
     
    35:37
    Rangers jsou kompletní, útočná snaha se ale musí odložit, zakázané uvolnění totiž vrací hru zpět do jejich obranného pásma.
     
    36:08
    Desharnais bojoval za domácí klecí o puk u mantinelu, byli to ale domácí, kdo jej získal. To ovšem Rangers nemusí vadit, zahrají si totiž přesilovku!
     
    36:28
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alex Chiasson – 2 min., držení protihráče).
     
    36:52
    Nash udržel před dotírajícím Ellerem pásmo, Rangers si hledají vhodnou pozici pro zakončení.
     
    37:31
    Po vyhození v podání Caps se vydal s pukem zpět do pásma Zuccarello a ihned po přejetí modré čáry pálil příklepem. Holtby se jen ohlédl za střelou, jenž narazila do plexiskla.
     
    38:20
    Domácí ještě jednou vyhazují a Chiasson se chystá na návrat do hry. Je jisté, že Rangers tuto početní výhodu nezužitkují.
     
    39:03
    Rangers právě vstřelili branku!
    Zápletka je na světě, Rangers snižují! Miller zavezl kotouč za branku a parádně jej nabídl za kruhy volnému MICHAELU GRABNEROVI. Ten si povyjel až do mezikruží a chirurgicky přesnou střelou trefil prostor pod Holtbyho vyrážečkou. Asistence: J. T. Miller, Ryan McDonagh.
    39:03 Michael GRABNER - 2:1
     
    39:56
    A pozor, hosté ještě nemají dost a nadále se tlačí vpřed. V posledních sekundách druhé třetiny ještě Holtby hokejkou vyráží pokus v podání Paula Careyho.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá část nabídla zajímavou podívanou. O něco lepším týmem byli Rangers, obrovskou chybou ale doslova darovali domácím gól na 2:0. Když už se zdálo, že Holtby zůstane až do přestávky nepřekonán, přišla kontaktní branka, jenž dala velice zajímavou zápletku třetí třetině. Ta začne přibližně v 02:55, tak se rozhodně dívejte!
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):
    Washington 8 (25), NY Rangers 13 (22).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    Úvodní vhazování ovládl Beagle a Washington si tak může užít s kotoučem na hokejkách.
     
    40:47
    Miller zavezl puk do pásma. Následně musel čelit napadajícímu Orpikovi a o herní předmět v souboji přišel.
     
    41:28
    Djoos sprintoval za vyhozeným pukem co mu síly stačily, sudí byl ale nekompromisní a odpískal zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje před Holtbyho.
     
    42:16
    Newyorčané podnikli ofenzivní akci a zakončit se ji pokusil McDonagh. Svižnou střelu mířící od levého mantinelu Holtby zkontroloval pohledem.
     
    43:35
    Niskanenovu lehkovážnou přihrávku zachytil pozorný Vesey a Rangers se tak mohou v pásmu ohřát na delší dobu.
     
    44:05
    Zatím jsme ve třetí třetině neviděli ani jednu střelu! Kdo zkusí pozornost některého z gólmanů jako první?
     
    44:26
    Po velmi tvrdém nárazu Wilsona do Smithe se schylovalo k bitce mezi oběma zainteresovanými. Hra mezi tím pokračovala a na modré čáře napřáhl Ovečkin. Rána to byla pořádná, ale orazítkovala pouze mantinel za brankou.
     
    45:11
    Shattenkirk si byl vědom clony před brankou a nahodil. Naštěstí pro domácí nedošlo k žádné teči a Holtby zasahovat nemusel.
     
    45:57
    McDonagh se bleskurychle vrátil zpět do defenzivy, aby ukázkově zastavil brejk soupeře. A navíc se chystá newyorská přesilovka! Dočkají se Jezdci vyrovnání?
     
    46:08
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Madison Bowey – 2 min., podražení).
     
    46:19
    Zuccarello vyslal pro brankáře nepříjemnou střelu ze zákrytu. Holtby ovšem zasáhl včas a Orlov vzápětí odpálil puk do bezpečí.
     
    47:07
    McDonagh zachytil puk na modré čáře. Rangers poté prováhali několik zajímavých možností zakončit, až byli nakonec z pásma znovu vyhnáni.
     
    47:54
    Miller to udělal velmi pěkně. Na levém kruhu mohutně napřáhl, místo střely ovšem přišla zadovka přímo na hůl McDonagha. Ten zakončoval z první, ale trefil dobře postaveného Holtbyho. Washington už se v tomto oslabení ubrání!
     
    48:35
    Zaccarellova skákavá přihrávka narazila Wilsonovi pouze do brusle a na druhou stranu se hnal Ovečkin. Kotouč dostihl až za brankou, přesto se pokoušel zakončit o gólmanova záda.
     
    49:22
    Krásná akce Jakuba Vrány! Český útočník se ze strany natlačil před Lunqvista a pokoušel se puk zasunout za jeho beton. Brankář jej ale udržel pevně na ledě!
     
    49:37
    Rangers právě vstřelili branku!
    A rázem je vyrovnáno! Hosté opět předvedli pěknou akci zpoza brány. Carey nabil na kruhu připravenému JESPEROVI FASTOVI, jehož rána bez přípravy skončila za Holtbyho zády! Asistence: Paul Carey, Marc Staal.
    49:37 Jesper FAST - 2:2
     
    50:01
    A už mohli hosté dokonce vést! Fanouškům Capitals se zatajil dech, když prudká rána Hayese prosvištěla jen těsně vedle Holtbyho tyčky.
     
    51:07
    S velkými šancemi se roztrhl pytel! Tentokráte puk propadl hostujícím obráncům a zblízka zakončoval Bäckström. Výborně zasáhl Lundqvist, jenž střelu tečoval ramenem nad branku.
     
    51:52
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brendan Smith – 2 min., hákování).
     
    52:10
    Čtvrtá přesilovka Washingtonu v utkání se vyvíjí pro domácí tým nadějně, je totiž usazen v pásmu.
     
    52:37
    Carlson dalekonosnou přihrávkou oslovil volného Kuzněcova. Ten prudký pas zpracoval do výšky a sám před Lunqvistem skákavý puk nedokázal trefit! Obrovská škoda pro domácí celek.
     
    53:28
    Ve zbytku oslabení se již Rangers brání zkušeně a zanedlouho budou opět v plném počtu.
     
    54:07
    Smith přejel modrou čáru, načež nahodil puk do Holtbyho lapačky. Brankář hru přerušuje, čehož oba týmy využívají ke střídání a režie ke komerční přestávce.
     
    54:10
    Skjei vyslal od modré čáry na první pohled neškodné nahození, to ovšem po teči změnilo směr a nakonec si domácí diváci pořádně oddychli, že puk prolétl kolem tyčky jen z vnější strany.
     
    54:58
    Holtby byl opět donucen k zákroku, po kterém se bude pokračovat vhazováním před jeho svatyní.
     
    55:27
    Prodloužení se pomalu blíží. Dočkáme se jej, nebo některý z týmů strhne vítězství na svoji stranu ještě v základní hrací době?
     
    56:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington dělá mohutný krok ke dvěma bodům! Velká šance Wilsona ještě zůstala nevyužita, o pár sekund později ale od modré pálil Ovečkin. Lundqvist střelu vyrazil před sebe, kde kotouč Wilson přiťukl volnému MATTU NISKANENOVI, pro kterého již nebyl problém poslat jej do sítě! Asistence: Tom Wilson, Alexandr Ovečkin.
    56:28 Matt NISKANEN - 3:2
     
    57:24
    Holtby zasahuje lapačkou proti pokusu Nashe. Čas se hostům krátí, ale ještě zdaleka nemusejí skládat zbraně.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 506 diváků.
     
    58:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak toto byla velká paráda v podání Capitals! Bäckström posunul puk do jízdy TOMU WILSONOVI, jenž si jej přebral ve středním pásmu, prosmýkl se kolem svého strážce, namířil si to rovnou před Lunqvista a poslal mu touš přesně mezi betony! Asistence: Nicklas Bäckström, Dmitrij Orlov.
    58:28 Tom WILSON - 4:2
     
    59:29
    Rangers to zkouší bez brankáře a nyní se mohl gólu dočkat také Ovečkin. Z vlastního obranného pásma napálil puk směrem k vyklizené kleci a trefil tyčku!
     
    59:43
    Hosté to ještě sympaticky zkouší všemi možnými i nemožnými způsoby, v pásmu už jsou ale poněkud bezzubí a zdá se, že už skóre ani nezkorigují.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Vítězem ostře sledovaného utkání v rámci Metropolitní divize se nakonec stává tým Washington Capitals. Celek z hlavního města si vypracoval dvoubrankový náskok, Rangers ale zcela zaslouženě vyrovnali a rázem se tak hrálo prakticky od začátku. Capitals ale měli připraveno pro své hosty nemilé překvapení na závěr večera. Nejprve domácí v 57. minutě poslal Niskanen z dorážky do vedení a definitivně rozhodnuto bylo o další dvě minuty později, když předvedl krásnou individuální akci Wilson. Dá se říct, že dnes zvítězil mírně lepší tým.
     
    Konečný počet střel na branku:
    Washington 40, NY Rangers 29.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Matt Niskanen (WSH) 1+0
    2. Braden Holtby (WSH) 27 zák., 2 gólů, 93,1%
    3. Tom Wilson (WSH) 1+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Jakub Vrána (WSH) 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:12.
     
    Ode mne je to již pro dnešek vše. Tímto se s vámi loučím, přeji příjemný vstup do víkendu a někdy příště opět na počtenou! (03:54:24)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 1. Beagle (Smith-Pelly, Stephenson), 32. Bäckström, 57. Niskanen (T. Wilson, Ovečkin), 59. T. Wilson (Bäckström) – 40. Grabner (J. T. Miller), 50. Fast (Carey, M. Staal)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Orpik (A), Niskanen, Orlov, Bowey, Djoos – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Chiasson, Kuzněcov, J. Vrána – Burakovsky, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – Holden, McDonagh (C), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal – Bučněvič, Desharnais, Kreider – Rick Nash (A), K. Hayes, Vesey – Zuccarello (A), J. T. Miller, Grabner – Fast, Nieves, Carey.

    Rozhodčí: Joannette, Brenk.

    Diváci: 18 506
    ocianews.com