New Jersey – Columbus 3:5 (kon.) | Washington – NY Rangers 4:2 (kon.) | Nashville – Vegas 3:4 (0:1 po s.n.)
Chicago – Buffalo 3:2 (po pr.) | Anaheim – Minnesota 2:3 (po pr.) | Detroit – St. Louis 1:6 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
New York Rangers
Sobota 09.12.2017, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:29
    Rangers to zkouší bez brankáře a nyní se mohl gólu dočkat také Ovečkin. Z vlastního obranného pásma napálil puk směrem k vyklizené kleci a trefil tyčku!
    58:28 Tom WILSON - 4:2
     
    58:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak toto byla velká paráda v podání Capitals! Bäckström posunul puk do jízdy TOMU WILSONOVI, jenž si jej přebral ve středním pásmu, prosmýkl se kolem svého strážce, namířil si to rovnou před Lunqvista a poslal mu touš přesně mezi betony! Asistence: Nicklas Bäckström, Dmitrij Orlov.
    56:28 Matt NISKANEN - 3:2
     
    56:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Washington dělá mohutný krok ke dvěma bodům! Velká šance Wilsona ještě zůstala nevyužita, o pár sekund později ale od modré pálil Ovečkin. Lundqvist střelu vyrazil před sebe, kde kotouč Wilson přiťukl volnému MATTU NISKANENOVI, pro kterého již nebyl problém poslat jej do sítě! Asistence: Tom Wilson, Alexandr Ovečkin.
     
    52:37
    Carlson dalekonosnou přihrávkou oslovil volného Kuzněcova. Ten prudký pas zpracoval do výšky a sám před Lunqvistem skákavý puk nedokázal trefit! Obrovská škoda pro domácí celek.
     
    51:52
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brendan Smith – 2 min., hákování).
     
    51:07
    S velkými šancemi se roztrhl pytel! Tentokráte puk propadl hostujícím obráncům a zblízka zakončoval Bäckström. Výborně zasáhl Lundqvist, jenž střelu tečoval ramenem nad branku.
     
    50:01
    A už mohli hosté dokonce vést! Fanouškům Capitals se zatajil dech, když prudká rána Hayese prosvištěla jen těsně vedle Holtbyho tyčky.
    49:37 Jesper FAST - 2:2
     
    49:37
    Rangers právě vstřelili branku!
    A rázem je vyrovnáno! Hosté opět předvedli pěknou akci zpoza brány. Carey nabil na kruhu připravenému JESPEROVI FASTOVI, jehož rána bez přípravy skončila za Holtbyho zády! Asistence: Paul Carey, Marc Staal.
     
    49:22
    Krásná akce Jakuba Vrány! Český útočník se ze strany natlačil před Lunqvista a pokoušel se puk zasunout za jeho beton. Brankář jej ale udržel pevně na ledě!
     
    46:08
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Madison Bowey – 2 min., podražení).
    39:03 Michael GRABNER - 2:1
     
    39:03
    Rangers právě vstřelili branku!
    Zápletka je na světě, Rangers snižují! Miller zavezl kotouč za branku a parádně jej nabídl za kruhy volnému MICHAELU GRABNEROVI. Ten si povyjel až do mezikruží a chirurgicky přesnou střelou trefil prostor pod Holtbyho vyrážečkou. Asistence: J. T. Miller, Ryan McDonagh.
     
    36:28
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alex Chiasson – 2 min., držení protihráče).
     
    33:32
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Paul Carey – 2 min., vysoká hůl).
    31:42 Nicklas BÄCKSTRÖM - 2:0
     
    31:42
    Washington právě vstřelil branku!
    Rangers utahovali šrouby, nakonec ale doslova darují gól soupeři! Těžká přihrávka se odrazila od Zuccarellovy brusle přímo na hůl NICKLASE BÄCKSTRÖMA, jenž uháněl proti Lundqvistovi a překonal jej přesnou střelou nad rameno. Bez asistence.
     
    27:39
    Z ničeho nic mohlo být vyrovnáno! Zuccarellova rychlá střela ze zápěstí se zastavila o tyčku branky zaskočeného Holtbyho!
     
    25:43
    Toto byla nadějná šance pro domácí! Ovečkin se ze strany natlačil až před Lundqvista, ten mu ale na zakončení dopřál jen velice mámo času a bekhendový pokus nakonec vyrazil betonem do rohu kluziště.
     
    21:57
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Jevgenij Kuzněcov – 2 min., podražení).
     
    21:34
    Vyloučení v týmu New York Rangers (J. T. Miller – 2 min., podražení).
     
    20:54
    Zuccarello si najel za záda obránců a z bezprostřední blízkosti zakončoval bez přípravy. Holtby střelu vykopl do rohu, načež Zuccarello zpoza klece vracel puk mezi kruhy, gólman Washingtonu ale přihrávku akrobaticky zastavil!
     
    18:08
    Teď už si ale Capitals vytvořili velký tlak! Střelu od modré odklonil Lundqvist do rohu, odkud Bäckström našel na kruhu číhajícího Ovečkina. Ten si přihrávku v klidu zpracoval a v typické pozici pálil. Brankář si dobře povyjel a po odrazu od betonu se hosté konečně osvobozují.
     
    16:57
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Mats Zuccarello – 2 min., sekání).
     
    16:38
    Tak to bylo něco! Ovečkin ujížděl s Bäckströmem v situaci dvou proti jednomu a přihrávku parádně zastavil jediný bránící Newyorčan Smith. Ale to nebylo všechno, hostující celek totiž podnikl bleskový brejk a Grabner postupoval z pravé strany sám na branku! Zkoušel najít mezírku mezi nohama Holtbyho, ten ji ale uzavřel včas.
     
    07:40
    Před Lundqvistem se strhla obrovská mela. Skákavý kotouč se snažil došťourat za čáru aktivní Vrána, to se mu ovšem nepodařilo a o chvíli později zakončoval Kuzněcov. Mířil dobře, leč těsně přestřelil!
     
    02:14
    Toto ale bylo velice zajímavé! Rangers vyřešili přečíslení tří proti dvěma zdařile a Shattenkirk pálil z mezikruží. Holtby se zaskvěl a schoval střelu v lapačce!
    00:14 Jay BEAGLE - 1:0
     
    00:14
    Washington právě vstřelil branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Capitals vstoupili do utkání bleskovým gólem. Po pěkné kombinaci našel Smith-Pelly na pravém kruhu najetého JAYE BEAGLEA, a ten se již přesnou střelou ke vzdálenější tyči nemýlil. Asistence: Devante Smith-Pelly, Chandler Stephenson.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 1. Beagle (Smith-Pelly, Stephenson), 32. Bäckström, 57. Niskanen (T. Wilson, Ovečkin), 59. T. Wilson (Bäckström) – 40. Grabner (J. T. Miller), 50. Fast (Carey, M. Staal)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Carlson, Orpik (A), Niskanen, Orlov, Bowey, Djoos – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Chiasson, Kuzněcov, J. Vrána – Burakovsky, Eller, Connolly – Smith-Pelly, Beagle, Stephenson.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – Holden, McDonagh (C), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal – Bučněvič, Desharnais, Kreider – Rick Nash (A), K. Hayes, Vesey – Zuccarello (A), J. T. Miller, Grabner – Fast, Nieves, Carey.

    Rozhodčí: Joannette, Brenk.

    Diváci: 18 506
    thejrc.org