Jihlava – Mladá Boleslav 5:4 (po pr.) | Olomouc – Vítkovice 5:7 (kon.) | Č. Budějovice – HC Litvínov 2:1 (kon.)
Zlín – Třinec 3:4 (kon.) | Mountfield HK – Slavia 2:3 (1:3 po s.n.) | Pardubice – Sparta 2:1 (2:0 po s.n.)
konec
HC Motor České Budějovice
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
HC Litvínov
Sobota 09.12.2017, 12:30 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:56
    Litvínov jde do hry bez Havlíka!
     
    49:17
    Úplně osamocený Martin Beránek dostal před brankou Havlíka krásně ,,namazáno" od jednoho ze svých spoluhráčů, jeho dělovka šla ale příliš vysoko!
     
    48:16
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hostům se podařilo snížit! Jakub Březák svým pasem našel rozjetého JOSEFA JÍCHU, který poslal puk Svobodovi mezi levačkou a betonem. Asistence: Jakub Březák.
     
    40:34
    Vojtěch Doktor byl na modré Litvínova obrán Drašarem o puk a málem z toho bylo snížení! Jeden z hostujících hráčů, kterému Drašar přihrál, nejdříve trefil jen Svobodovu hůl, kterou si gólman kryl mezeru mezi betony, další hráč pak trefil jen boční síť. Do hry se zapojil ještě třetí hráč Litvínova, který ale trefil už jen beton Svobody. Ten teď svůj tým obrovsky podržel.
     
    38:39
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přesilovkový gól to sice o sekundu nebude, ale Motor i tak odskakuje na rozdíl dvou branek! LUKÁŠ MATYS se po přihrávce od Doktora rozjel od modré lajny, nabral rychlost a těsně před Havlíkem si přehodil puk do bekhendu a zasunul ho za gólmana, který mu svým pohybem odkryl levou polovinu klece. Asistence: Vojtěch Doktor, Lukáš Prášek.
     
    36:38
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (David Drašar – 2 min., podražení).
     
    36:08
    Před brankou Havlíka se utvořila skládka těl, za kterou by se nemuseli stydět ani hráči americké NFL, nakonec ale domácí puk za Havlíka nedostali.
     
    33:28
    Další velká šance Litvínova po chybě Motoru! Obrana domácích ztratila před vlastní brankou puk, kde se ho ujal David Drašar. Ten si ale nestačil střelu dostatečně připravit a puk tak mezi tři tyče nezamířil.
     
    30:02
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A Budějovice jsou nakonec první, kdo se prosazuje! Před Havlíkem se vytvořila skrumáž, ve které se nejlépe vyznal VOJTĚCH DOKTOR, který rychlou ranou zápěstím překonal litvínovského gólmana. Asistence: Milan Dančišin.
     
    28:55
    Velmi nadějnou akci předvedla dvojice Přemysl Svoboda-Filip Helt, kdy první jmenovaný přesně poslal z kruhu pro vhazování na levé straně gólmana Svobody přihrávku do jízdy, druhý jmenovaný ale branku minul.
     
    23:30
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (Josef Jícha – 2 min., sekání + 10 min. osobní trest, nesportovní chování). Dvouminutový trest odpyká Ondřej Dufek.
     
    21:14
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (2 min. pro hráčskou lavici – nesportovní chování). Trest odpyká Přemysl Svoboda.
     
    12:14
    Vyloučení v týmu HC Litvínov (D. Havlík – 2 min., hákování).
     
    00:31
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Doktor – 2 min., nedovolené bránění).
    Marken.cz

    Marek Baloun

    Branky a nahrávky: 31. Doktor (Dančišin), 39. Matys (Doktor, Prášek) – 49. Jícha (Březák)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Němec) – Dosek, Doktor, Rákosník, Dudáček, Grauer – Toman, Dančišin, Beránek, Bláha, Kronus, Rolínek, Matys, Kaisler, Rášek, Kouba
    HC Litvínov: Š. Havlík (Orct) – Machač, Franc, D. Havlík, Březák, Starý, Kučera, Kordule, Drašar, Pecka, Helt, P. Svoboda, Jílek, Dufek

    Rozhodčí: Pešina – Flegl, Kreuzer
    thejrc.org