Salzburg – Zlín 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 5:1 (kon.) | K. Vary – Jihlava 3:0 (kon.)
Sparta – Kladno 3:6 (kon.) | HC Plzeň – Kometa Brno 5:1 (kon.) | Č. Budějovice – Vítkovice 3:5 (kon.)
Liberec – Slavia 2:3 (po pr.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
2:3 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:1)
HC Slavia Praha
Sobota 09.12.2017, 16:00 • Svijanská Aréna • Extraliga staršího dorostu • 6. kolo
Partner:
     
    62:20
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je hotovo, dva body putují do Prahy! Bleskový protiútok zakončil snadnou dorážkou JAROSLAV BROŽ. Na lavičce sešívaných panuje obrovská radost. Asistence: Klapka, Křenek.
     
    61:37
    Zápas mohl mít nečekaného hrdinu. Aubrecht si vzal puk ve vlastním pásmu, přesprintoval všechny a zblízka Pánka nepropálil.
     
    60:37
    Velice sporný moment! Štibingrova střela vypadla Zajíčkovi a dokutálela se až na brankovou čáru, kde ji gólman opět přikryl a branka při tom vypadla z ideálního postavení. Zdálo se, že kotouč možná čáru lehce přešel, těžko ale soudit...
     
    59:38
    Stoprocentní loženka v posledních sekundách! Po chybě Vomáčky ve středním pásmu najížděl z pravé strany Havrda sám na Zajíčka a ten předvedl klíčový zákrok, když skryl střelu v lapačce!
     
    58:38
    Mohlo být rozhodnuto! Další obrovskou šanci spálil Křepelka, který obdržel milimetrovou přihrávku a natlačil se před Pánka. Nakonec ovšem zakončil pouze doprostřed branky.
     
    54:16
    Jaroslav Brož dnes už poněkolikáté předvedl bleskový průnik podél pravého mantinelu. Vyšperkoval jej střelou na vzdálenější šibenici a jen těsně minul!
     
    50:52
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Křepelka – 2 min., podražení).
     
    50:44
    Křepelka postupoval podruhé v zápase sám na branku! Tentokráte zkusil Pánka propálit mezi betony a při možnosti dorážky promáchl před odkrytou klecí! Vzápětí je navíc ještě vyloučen.
     
    47:00
    Slavia právě vstřelila branku!
    One man show v podání DAMIENA HRADILA! Slávistický útočník se chopil puku, nabral s ním velkou rychlost a jednoduchou kličkou se prodral za záda obránce. V cestě už mu stál jen Zajíček, kterého obelstil táhlou forhendovou kličkou a poslal puk za čáru. Bez asistence.
     
    46:34
    Skvělý Zajíček! Nyní svůj tým opět podržel, když se skvěle přesunul proti zakončení Kližina z bezprostřední blízkosti.
     
    42:58
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Brož – 2 min., podražení).
     
    42:29
    Brož si srovnal puk na čepeli a proháčkoval se až před Zajíčka. Nakonec zamířil těsně nad břevno!
     
    40:54
    Liberečtí vyrobili velkou chybu, po které postupovali slávisté ve dvou na jednoho! Nakonec zakončoval Hradil a padající Zajíček střelu výborně zachytil do lapačky.
     
    39:52
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Macek – 2 min., podražení).
     
    38:05
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Křepelka – 2 min., podražení).
     
    37:30
    Šeliga se prohnal do útočného pásma a nabízel kotouč před branku najíždějícímu Šeligovi. Střelec už by ale příliš blízko Paříkovi a jeho beton nepřehodil.
     
    33:37
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hájek – 2 min., podražení).
     
    31:29
    Hosté teď pořádně zahrozili! Štibingrovo nahození od modré čáry nadělalo na brankovišti pořádnou neplechu. Finální dorážkou se prezentoval Hradil a Zajíček dokázal i vleže zasáhnout!
     
    28:00
    Z ničeho nic byli Tygři ve třech proti jedinému obránci! Škoda pro ně, že Šafařovský neadresoval přihrávku Drábkovi zcela přesně a kotouč tak nakonec skončil jen v boční síti.
     
    27:05
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Brož – 2 min., držení hole).
     
    26:09
    Klapka to teď myslel parádně! Naznačil střelu a před brankou hledal volného Holého, jehož ale trefil pouze do bruslí a zakončení do již odkryté klece se tedy nekonalo.
     
    25:25
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Křepelka – 2 min., hákování).
     
    21:56
    Hostující Hradil mohl pelášit sám na bránu, ale nepodařilo se mu zpracovat přihrávku za obranu. Toto je pro Slavii velká škoda.
     
    20:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Výborný vstup do druhé třetiny v podání Tygrů! Szymon Bieniek poslal od modré čáry nepříjemnou střelu, kterou Pánek vyrazil jen před sebe a MATĚJ HÁJEK kotouč snadno dorazil za jeho záda. Asistence: Bieniek, Křepelka.
     
    16:38
    Tak teď měli slávisté obrovské štěstí! Bitman nahodil puk do skrumáže před brankou a s cinknutím tyčky zvedli Tygři ruce nad hlavu. Rozhodčí ale puk za čárou neviděli a skóre tak zůstává nerozhodné.
     
    13:59
    Velká šance Slavie! Fiala v přečíslení poslal pod padajícím obráncem přihrávku Mackovi, jehož okamžitou střelu vyrazil přesouvající se Zajíček!
     
    12:39
    Křepelka nabral rychlost a už měl proti sobě jediného obránce. Z jeho zákrytu vyslal jedovatou střelu zápěstím, kotouč ovšem prosvištěl těsně vedle branky!
     
    11:21
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to byla tygří paráda! DOMINIK ŠELIGA se u pravého mantinelu chopil volného puku, natlačil se až před branku a zasunul herní předmět přesně mezi Pánkovy betony. Bez asistence.
     
    09:51
    Neskutečné situace! Klapka se z ničeho nic ocitl za zády všech a svůj únik zakončil ranou do tyčky. Tygři se ovšem okamžitě vydali do brejku a o pár sekund později stanul sám před gólmanem Křepelka. Z otočky zakončoval pohotově, ale pouze mimo tři tyče.
     
    06:07
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté v ponechané výhodě udeřili a jdou do vedení! Slavia sevřela Tygry v pásmu, a po několika zblokovaných střelách posunul puk Kižlin na hokejku ADAMA KLAPKY, jenž z kruhu trefil přesně pod víko. Asistence: Kižlin.
     
    03:40
    Obrovská šance Liberce! Po přímočaré akci se sám na branku hnal Křepelka. Zkusil kličku do bekhendu, kotouč ale mezi betony nezasunul. Následně se po dorážce natahoval Maťátko, ale obránce byl rychlejší!

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 12. Šeliga, 21. Hájek (Bieniek, Křepelka) – 7. Klapka (Kižlin), 47. Hradil, 63. Brož (Klapka, Křenek)


    Bílí Tygři Liberec: Zajíček (Pařík) – Aubrecht, Adamec, Šuráň, Hampl, Bieniek, Nikolič, Žůrek, Ira – Maťátko (A), Liška, Drábek, Cikhart, Křepelka, Vomáčka, Bitman, Hájek (C), Strnad, Šafařovský, Šeliga.
    HC Slavia Praha: Pánek (Málek) – Fiala, Mareček, Štibingr (C), Zderadička, Macek, Srdínko, Holý (A) – Brož (A), Kižlin, Všetečka, Havrda. Křenek, Hradil, Hasil, Turek, Vaniš, Houška, Petrák, Klapka.

    Rozhodčí: Bernat – Serbus, Grundler.
    thejrc.org