SOHO Olomouc – Studénka Sledge 2:3 (2:3 po s.n.) | SHK Mustangové – Zlín sledge 1:3 (kon.) | Karlovy Vary – HC Sparta Praha Sledge 2:5 (kon.)
Litvínov – Č.Budějovice 5:0 (kont.)
po s.n. (2:3)
SOHO Olomoučtí Kohouti
2:3 (0:1, 2:0, 0:1)
HC Sledge Studénka
Sobota 09.12.2017, 12:10 • Zimní stadion Vyškov • Česká para hokejová liga • 9. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:45.
     
    Dobré dopoledne, všem příznivcům České sledge hokejové ligy. Dnes mezi sebou změří síly SOHO Olomoučtí Kohouti a HC Sledge Studénka. Dnešním přenosem Vás bude provázet Jiří Cícha.
     
    HC Sledge Studénka
    Hostující celek má v dnešním utkání jasný úkol, samozřejmě, že je to vítězství, ale také se chce dotáhnout na dnešní domácí celek, který je o tři body před ním.

    Studénka odehrála osm zápasů, z nichž dva vyhrála, jeden prohrála po samostatných nájezdech a pět v normální hrací době.
     
    SOHO Olomoučtí Kohouti
    Domácí jsou sice v tabulce před dnešním soupeřem, ale střelecky je na tom lépe Studénka, která vsítila třiadvacet branek, ale naopak také více inkasovala.

    Kohouti odehráli osm zápasů, z nichž tři vyhráli, jeden prohráli po samostatných nájezdech a čtyři v normální hrací době.
     
    Úvodní sestavy:

    SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Ferenčík ''A'', Stašák, Jedlička ''A'', Korman, Gergerly, Novák ''C'', Mikuš, Večeřek

    HC Sledge Studénka: Kudela – Kartosz, Flis, Fojtík, Mlčák ''A'', Kudrna ''C'', Murawski, Prostředník

    Rozhodčí: Čelachovský, Volf.
     
    Hráči obou týmu jsou na ledové ploše a projíždějí se. Utkání začne o 20 minut později, než bylo plánováno.
     
    Soupeři jsou připraveni na modrých čarách, utkání za malou chvilku začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly vyhrál hostující celek, který tak může rozjet svojí první akci dnešního utkání.
     
    00:30
    Miroslav Stašák po přihrávce Marka Gergelyho ujíždel po pravé straně sám na brankáře, ale neměl takovou rychlost, aby stihl zakončit, jelikož ho dojel obránce Fojtík.
     
    01:56
    Stašák opět zatopil hostujícímu celku, když žabičkou poslal puk před brankáře Kudelu, který neměl ale žádnou práci, protože puk nedokázal ani jeden útočník z domácího celku trefit.
     
    02:45
    Hra se přelévá ze strany na stranu a puk si nikdo neužije dlouho. U puku jsou domácí v obraném pásmu. Večeřek nahrál na Stašáka, který lobovanou přihrávkou nahazuje puk do útočného pásma.
     
    04:50
    Erik Fojtík zkusil střelu z pravé strany hřiště, ale brankář Černoch byl na jeho střelu připraven a ukryl puk do lapačky, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    05:42
    Večeřek se snažil najít zcela volného Stašáka, ale přihrávka šla moc daleko a rozhodčí píská zakázané uvolnění.
     
    06:11
    Opět Fojtík prověřil brankáře z mezikruží, ale Černoch je zatím bezchybný. Hra se přesunula na druhou stranu a u puku byl Radek Jedlička, který zkusil nádhernou střelu do horní části branky, ale o pár centimetrů přestřelil.
     
    07:59
    Ferenčík nepřesně přihrál na svého spoluhráče a puku se zmocnil Flis, který přihrávkou našel Mlčáka, jenž přízemní střelou trefuje Černocha do betonu a rozhodčí přerušuje hru.
     
    09:36
    Vyloučení v týmu SOHO Olomoučtí Kohouti (Stašák – 2 min, nedovolené bránění).
     
    09:40
    První přesilová hra dnenšního utkání. Domácí se po vhozené buly dokázali osvobodit a Studénka musí zakládat zcela nový útočný výpad.
     
    10:34
    Sebastian Kartosz našel zcela osamoceného spoluhráče Flise, který měl moře času si vybrat místo zakončení, ale střela mu naprosto nesedla a trefila pouze Černocha do břicha.
     
    11:36
    Domácí v plném počtu. Největší šanci v přesilové hře měl Flis, ale šanci, která mu byla nabídnuta, nevyužil.
     
    12:45
    Kohouti napadají hodně nízko v útočném pásmu, což Studénce dělá obrovské potíže s rozehrávkou.
     
    13:41
    David Korman ujížděl zcela osamocen na brankáře Kudelu, který vyrazil puk koncem lapačky nad svoji svatyni.
     
    14:04
    Studénka právě vstřelila branku!
    Branka těsně před koncem první třetiny. Sylvester Flis našel v mezikruží zcela nehlídaného PETRA KUDRNU, který směřoval střelu k pravému břevnu a puk se odrazil za záda Černocha. Asistence: Sylvester Flis.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina nám přinesla několik šancí na obou stranách, i když u puku byl více hostující celek, který své snažení nakonec využil až na konci třetiny zásluhou Petra Kudrny.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:08
    Opět na úvodu utkání vyhrál buly domácí celek, ale rozehrávka obránce skončila na zakázaném uvolnění.
     
    16:04
    Ferenčík se snažil najít křižnou přihrávkou Kormana, ale obránce si lehl do nahrávky a kombinaci tak přerušil.
     
    17:17
    Novák nedosáhl na vyhranou buly na jeho pozici a do útoku upalovali hráči hostů, puku se zmocnil Fojtík, který vystřelil z pravé strany hřiště, ale Černoch byl pozorný a chytil puk do své lapačky.
     
    18:32
    Jedlička se nejlépe zorientoval ve skrumáži hráčů, vystřelil, ale jeho střela němela razanci, dorážet se snažil Korman, ale Kudela si puk bezpečně pohlídal.
     
    20:02
    Flis měl šanci navýšit skóre dnešního utkání, ale puk nedokázal propasírovat za záda Černocha.
     
    20:19
    Vyloučení v týmu HC Sledge Studénka (Kudrna – 2 min, vražení na hrazení).
     
    20:43
    Šanci přesilové hry dostává i druhý soupeř. Jedlička vystřelil na Kudelu, puk letí nad branku soupeře a stále jsou u puku Kohouti v útočném pásmu.
     
    21:50
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Využitá přesilová hra domácího celku, o kterou se postaral SLÁVO FERENČÍK, který dostal nahrávku z levé strany. Asistence: Miloš Večeřek.
     
    23:24
    Sylvester Flis ujel svým soupeřům a před ním stál už jen brankář, ale v rozhodující chvilku mu puk sjel z hole a střela neměla žádnou razanci, následná dorážka nepřinesla branku.
     
    25:00
    Obrovská šance domácího celku. Večeřek dal do odrážení všechny své síly, které v něm momentálně byly a ujížděl sám na brankáře Kudelu. Zvolil před brankářem kličku, ale ochránce svatyně se natáhl, jak dlouhý, tak široký a puk zastavil.
    Průběh utkání
     
    26:23
    Jedlička se snažil vybojovat puk u hrazení, ale kotouč mu projel kolem hokejky a u puku je Studénka, která zakládá útok.
     
    28:15
    Jak jsem zmiňoval, že v první třetině byl u puku více hostujícící celek, tak v probíhající třetině je to přesně naopak.
     
    28:38
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Slávo Ferenčík našel na levé straně Radima Mikuše, který vystřelil puk na Kudelu, který krásným zákrokem puk vyrazil před sebe, k němu se dostal MIROSLAV STAŠÁK, jenž neměl problém zakončit. Brankář se snažil ještě po střele natáhnout, ale to bylo vše co v tu chvíly zmohl. Asistence: Radim Mikuš, Slávo Ferenčík.
     
    29:49
    Gergerly zkusil lobovanou střelu na konci druhé třetiny, ale Kudela se vytáhl se svojí lapačkou. Diváci ocenili zákrok hostujícího brankáře potleskem.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda nám přinesla hodně šancí na obou stranách, ale jen domácí dokázali šance využit. Nejprve se v přesilové hře prosadil Slávo Ferenčík a o necelých sedm minut později se z dorážky prosadil Miroslav Stašák. Uvidíme, co nám přinese třetina třetí.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:06
    Fojtík vyhrál úvodní buly na Flise, který následnou přihrávku špatně směřoval. U puku jsou domácí v útočném pásmu.
     
    31:24
    Domácí Novák krásně vybojoval puk pro svého spoluhráče Ferenčíka, který se střelou na Kudelu neuspěl.
     
    31:50
    Fojtík vyhrál útočnou buly a dokázal se i zmocnit puku, ale dál už nevěděl co s ním, a tak o něj přišel. Domácí vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    32:49
    Hráči Studénky se začínají hádat, což v prázdné hale je dosti slyšet. Rozhodčí do toho nijak nezasahují a nechají, ať si nervy vylejí mezi sebe.
     
    33:42
    Ferenčík se snažil z obraného pásma najít volného Večeřeku, ale ten puk nezachytil a je z toho opět zakázané uvolnění. Kohouti se snaží betonovat svoje pásmo.
     
    34:43
    Večeřek a Ferenčík jeli na brankáře osamoceni, první jmenovaný to vzal na sebe a backhendovou střelu umístil pouze do těla přiraveného Kudely.
     
    35:17
    Kapitán hostujícího celku Kudrna se snažil rychle objet branku Černocha, ale ochránce se roztáhl po brankové čáře a puk zachytil.
     
    36:20
    Opět Kudrna byl ten, který se snažil vstřelit vyrovnávající branku, ale Černoch dělá vše proto, aby dnešní zápas skončil vítězně pro jeho celek.
     
    37:40
    Gergerly rozehrál zcela špatně a u puku byl Flis, ale domácí celek zachránil ofsajd, ve kterém se ještě nacházel Fojtík.
     
    38:19
    U puku je v obraném pásmu Kudrna, který se snaží rozjet nějakou kloudnou akci. Rozhočí ponechávají výhodu, jelikož domácí Gergerly fauloval. Flis byl tak obrán jet na branku zcela sám.
     
    39:14
    Vyloučení v týmu SOHO Olomoučtí Kohouti (Gergerly – 2 min, napadení).
     
    39:25
    Studénka právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se snažení Studénky vyplatilo. Petr Kudrna našel po krásné přihrávce SYLVESTERA FLISE, který neměl problém se zakončením. Asistence: Petr Kudrna.
     
    40:25
    Domácí si mohli vzít vedení zpět, ale štěstí nepřálo Miloši Večeřekovi, který trefil spojnici Kudelovy branky. Studénka si oddechla, jelikož útočník byl zcela nehídán a střelu si tak mohl připravit.
     
    41:38
    Novák zcela špatně rozehrál zpoza branky a na levé straně se puku zmocnil Flis, který místo střely zvolil nahrávku, což byl špatný výběr.
     
    42:57
    Obrovský tlak Studénky! Nejprve střílel z mezikruží Erik Fojtík, poté z levé strany Sylvester Flis. Černoch má plné rukavice práce, aby nepustil puk za svá záda. Oddechový čas pro Kohouty.
     
    43:33
    Petr Kudrna je nejlepším hostujícím hráčem na hřišti, což povrdil i tentokrát, když znovu střelou prověřuje domácího brankáře.
     
    44:49
    Domácí si hlídají puk za svoji brankou, podle všeho o dnešní výhře rozhodnou nájezdy.
     
    45:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Flis proměňuje.
     
    1. série
    0:1
    Stašák neproměňuje.
     
    2. série
    0:1
    Fojtík neproměňuje.
     
    2. série
    1:1
    Jedlička proměňuje.
     
    3. série
    1:2
    Mlčák proměňuje.
     
    3. série
    2:2
    Ferenčík proměňuje.
     
    4. série
    2:2
    Mikuš neproměňuje.
     
    4. série
    2:2
    Flis neproměňuje.
     
    5. série
    2:2
    Ferenčík neproměňuje.
     
    5. série
    2:2
    Fojtík neproměňuje.
     
    6. série
    2:2
    Jedlička neproměňuje.
     
    6. série
    2:3
    Kudrna proměňuje.
     
    45:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Sledge Studénka.
    Vítěznou branku vstřelil hráč PETR KUDRNA. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    O výhře v dnenším utkání rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých byl úspěšnější tým Studénky, konkrétně střelec Petr Kudrna. Pro dnešek je to vše a přeji hezký zbytek víkendu. Na počtenou. (13:57:55)

    Jiří Cícha

    Branky a nahrávky: 22. Ferenčík (Večeřek), 29. Stašák (Mikuš, Ferenčík) – 15. Kudrna (Flis), 40. Flis (Kudrna), rozh. náj. Kudrna

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Flis (STS)
    0:1   Stašák (OLS)
    2. série:
    0:1   Fojtík (STS)
    1:1   Jedlička (OLS)
    3. série:
    1:2   Mlčák (STS)
    2:2   Ferenčík (OLS)
    4. série:
    2:2   Mikuš (OLS)
    2:2   Flis (STS)
    5. série:
    2:2   Ferenčík (OLS)
    2:2   Fojtík (STS)
    6. série:
    2:2   Jedlička (OLS)
    2:3   Kudrna (STS)


    SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Ferenčík ''A'', Stašák, Jedlička ''A'', Korman, Gergerly, Novák ''C'', Mikuš, Večeřek
    HC Sledge Studénka: Kudela – Kartosz, Flis, Fojtík, Mlčák ''A'', Kudrna ''C'', Murawski, Prostředník

    Rozhodčí: Čelachovský, Volf
    thejrc.org