PZ Kladno – Slavia 6:2 (kon.) | HC Plzeň – HC Litvínov 6:1 (kon.) | Třinec – HK MD Šumperk 10:0 (kon.)
Č. Budějovice – Sparta 3:5 (kon.) | Mountfield HK – Přerov 4:3 (kon.) | Vsetín – Technika Brno 4:3 (po pr.)
Mladá Boleslav – Havířov 2:5 (kon.) | Vítkovice – Zlín 2:1 (kon.) | Letňany – Žďár n/S 5:1 (kon.)
Pardubice – Jihlava 4:5 (kon.) | Poruba – Warriors Brno 1:2 (kon.) | Kladno – K. Vary 1:4 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
3:5 (0:3, 1:2, 2:0)
HC Sparta Praha
Sobota 09.12.2017, 12:00ELIOD extraliga mladšího dorostu • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Lidák (Korytar) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Svach, Remta – Hrakholski, Michal, Dub, Anderle, Ryba, Kašpar, Nevšímal, Brouček, Březina, Schwartz, Lukeš, Pouzar

    HC Sparta Praha: Sluka (Cichoň) – Truhlář, Hamara, Procházka, Ducháč, Gurijevski, Adam, Šesták – Kubánek, Adamec, Krupička, David, Potůček, Hamršmíd, Výkruta, Vitouch, Tomek, Theimer, Höll

    Rozhodčí: Sýkora – Rubáš, Tvrdík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    O první akci se pokoušel Oto Theimer. Přejel s kotouč do útočného pásma, při střele ale upadl.
     
    01:04
    Václav Svach se dostal k puku a z větší vzdálenosti pálí. Mířil k levé Slukovy tyči, ale neuspěl. Kotouč šel o něco málo mimo, přesto ho sparťanský gólman ukrývá ve své lapačce.
     
    02:00
    Hrakholski se cpal před soupeřovu branku s pukem na holi. Nakonec ale na dva obránce hostů nestačil a o puk přichází.
     
    02:50
    Zpoza branky Motoru zkoušel přihrávku před branku posílat Michal Vitouch. Kotouč při cestě brankovištěm ale na žádnou ze sparťanských hokejek nenarazil.
     
    03:03
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Gurijevskij – 2 min., vražení na hrazení).
     
    04:28
    Jiří Remta si sjel do palebné pozice, odkud střílí táhlou střelou. Na jeho pokus Sluka viděl a dokázal ho napoprvé podržet.
     
    05:28
    Před branku Sparty si sjížděl Jaroslav Pouzar, se kterým se ale také stihl vrátit jeden z beků hostů. Sluka tak má čas schovat kotouč pod lapačku, Pouzar ke kotouči totiž puštěn nebyl.
     
    06:54
    David Kašpar udržel puk v útočném pásmu domácích. Z toho by mohla být další kombinace, ovšem branka hostů je posunuta a hra se na chvíli přeruší.
     
    06:54
    Branka už je tam, kde má být. Hra tedy může pokračovat.
     
    08:05
    Po delší době se před brankou soupeře usadila také Sparta. U puku byl Michal Vitouch, jenže ne v palebné pozici, a proto zvolil jen nahození za Korytarovu klec.
     
    09:01
    Jiří Michal přebral puk v prostoru mezi oběma kruhy a střílel na vzdálenější tyč. Tam ale Sluka přesunul svou vyrážečku včas.
     
    09:57
    Filip Ducháč pálí z podobné pozice jako před Chvílí Michal. Mířil ale k bližší tyči. Lidák taktéž zasahuje.
     
    10:37
    Pavel Pojar musel pálit velmi rychle. To se mu sice podařilo, ale nevystřelil přesně. Puk se zastavil je o clonící obránce Sparty.
     
    11:23
    Michal Vitouch místo přihrávky na modrou čáru zvolil méně čekaný bekhendový pokus. Proti němu Jakub Korytar včas zaklekl a uschoval ho.
     
    11:53
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Schwartz – 2 min., držení protihráče).
     
    12:23
    Jiří Michal zahrozil v oslabení společně s Hrakholskim. Druhý jmenovaný ale netrefil branku v její těsné blízkosti.
     
    12:31
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparta se poprvé s početní výhodě dostala do pásma a hned je z toho gól! Kombinace se zastavila u NIKITY GURIJEVSKÉHO, který svou střelou trefil přesně! Asistence: Andrej Adamec, Šimon Truhlář.
     
    13:45
    Dub přebral přihrávku na modré čáře a vjel do útočného pásma. Z křídla našel před branku najíždějícího Davida Kašpara, který párkrát zamíchal s kotoučem, ale Sluka nezmátl. Gólman Sparty svůj tým podržel.
     
    14:49
    Ondřej Výkruta se pokusil o zasekávačku, která mu ale vyšla jen na půl. Po ní vyslal střelu, kterou domácí obránce pokryl.
     
    16:04
    Adam Ryba ani Radek Dub před brankou Sparty neuspěli. Pokoušeli se o dorážky, Sluka se ale nehnul a vše, co bylo potřeba, pokryl.
     
    16:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Další branka jde taktéž na konto hostujícího celku! Sparta si vytvořila tlak před brankou, ze kterého nejvíc vytěžil MICHAL VITOUCH, který dokázal protlačit kotouč za brankovou čáru. Asistence: Oto Theimer.
     
    16:44
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Krupička – 2 min., nedovolené bránění).
     
    17:04
    Sebastian Jasečko vystřelil svižnou střelu od modré čáry, do níž ještě zkoušel sáhnout jeden z hráčů Motoru před brankou. Sluka i přesto puk dokázal vyrazit, i když chvíli ani nevěděl jak.
     
    18:35
    Maxim Kubánek si počkal, až se k němu dostane přihrávka ve středním pásmu. Poté najel do útočné třetiny, odkud z pravého kruhu posílal puk do růžku. Jakub Korytar možná i trochu se štěstím dokázal puk vyrazit mimo nebezpečí.
     
    19:14
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je tu i třetí gól sparťanů! To není z pohledu domácích úplně vyvedená úvodní třetina. Matyáš Adam poslal přihrávku před branku, odkud ze z blízka trefil ANDREJ ADAMEC. Asistence: Matyáš Adam.
     
    19:23
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Ducháč – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Sebastian Jasečko vyslal pořádnou dělovku od modré čáry. Ta se zastavila jen o jednoho z bránících hráčů, tedy neprošla.
     
    21:26
    Václav Svach dostal dobrou přihrávku do pohybu a také do palebné pozice. Zkoušel střílet z nápřahu, ale také on trefil jen blokujícího hráče.
     
    22:35
    Matyáš Potůček si najížděl do útoku z pravého křídla z pohledu Korytara. Potůček byl naštěstí pro domácí zastaven jedním z hráčů Motoru, který se dobře vrátil.
     
    23:43
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A z první brankové trefy se mohou radovat i domácí hráči! Po střele Davida Kašpara se kotouč odrazil přesně před branku na hůl ADAMA RYBY, který se z dorážky nezmýlil! Asistence: David Kašpar, Adam Dvořák.
     
    24:58
    Remta si sjel pro kotouč a na branku Sluky neposlal vůbec špatnou střelu. Pálil k bližší tyči, puk ale nakonec končí jen těsně mimo ni.
     
    26:30
    V obranném pásmu českobudějovických hokejistů si vytvořila Sparta dobrý tlak, ze kterého ale žádná z lepších střel nevzešla. Na druhou stranu poté jdou právě domácí.
     
    27:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Opět to je o tři přesné zásahy, domácí totiž inkasují. Šimon Truhlář poslal přihrávku na ANDREJE ADAMCE, který si sjel k pravé tyči z pohledu Jakuba Korytara a tam se následně nezmýlil. Asistence: Šimon Truhlář.
     
    28:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Ještě před koncem první poloviny utkání tohoto mače jdou již do čtyřbrankového vedení hosté. Maxim Kubánek obešel nádherně tři domácí hráče a následně naservíroval přesnou přihrávku na TOMÁŠE HAMARU, který svou střelu nasměroval mezi tři tyče přesně! Asistence: Maxim Kubánek.
     
    29:53
    Domácí brankář si vyjel pro puk, následně byl ale smeten jedním z dojíždějících sparťanských hráčů. Bude ale v pořádku. Po svých se vrací do své branky a je schopen pokračovat v utkání.
     
    30:58
    Matouš Hail společně se svým spoluhráčem z obrany se střelami od modré čáry neuspěli. Sparta se následně ze sevření vymaňuje.
     
    31:26
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Ducháč – 2 min., podražení).
     
    32:08
    Dominik Brouček přebral přihrávku v útočném pásmu a následně posílá kotouč za sparťanskou branku.
     
    33:26
    Při konci přesilové hry domácích hokejistů střílí ještě Lukáš Pavlát. Jeho pokus ale až u branky nekončí. Filip Ducháč se následně vrací na led a rovnou se zapojuje do hry.
     
    34:20
    Jiří Michal vymyslel dobrou přihrávku před hostující brankoviště, kam si najížděl jeden z jeho spoluhráčů. Přihrávku ale najíždějící hráč netrefil, byl totiž bráněn bekem Sparty.
     
    34:49
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (David – 2 min., nedovolené bránění).
     
    35:07
    Václav Svach udržel útočnou modrou čáru své týmu. Motor tak může v kombinaci před Slukou pokračovat.
     
    35:33
    O chvíli později ale nevychází rozehrávka hostujícího týmu úplně ideálně. Končí totiž až na zakázaném uvolnění.
     
    36:34
    Andrej Adamec si nabruslil v dobré rychlosti do útočného pásma. Nebyl ale v optimální střelecké pozici. Jeho přízemní střela tak končí jen na betonech pozorného Korytara.
     
    37:53
    Sebastian Jasečko se vydal z pozice obránce až do útočné akce. Jeden z jeho spoluhráčů ale přejel útočnou modrou čáru dříve než on, a proto se píská postavení mimo hru.
     
    39:08
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Lukeš – 2 min., sekání).
     
    39:28
    David Kašpar vyvezl kotouč z obranného pásma, čímž ušetřil cenný čas z početní nevýhody domácích hokejistů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Motor České Budějovice: ze hřiště odchází Korytar, přichází Lidák.
     
    40:02
    Poslední dvacetiminutovka tohoto zápasu začíná. Pokračovat bude přesilová hra, kterou budou ještě zhruba minutu disponovat hráči Sparty.
     
    41:46
    Maxim Kubánek se zorientoval v útočném pásmu Sparty. Žádný z jeho spoluhráčů ale nebyl uvolněný k přihrávce, a proto Kubánek raději s rozehrávkou počká a vyjede až do středního pásma.
     
    43:28
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Adamec – 2 min., hákování).
     
    43:50
    Jiří Michal nahodil kotouč hned po přejetí modré čáry na Sluka. Ten raději klouzavý kotouč před Radkem Dubem a právě Jiřím Michalem ukryje pod lapačkou.
     
    44:23
    Motor si vytvořil v útočném pásmu dobrý tlak, zatím ale jeho útočné snažení ke střele nevedlo.
     
    45:13
    Až nyní vypálil od modré čáry Sebastian Jasečko. Proti němu sice jeden ze sparťanských hráčů ulehl na ledovou plochu, přesto si puk až k brance cestu našel. Jasečkův projektil ale Sluka dokázal udržet ve výstroji.
     
    46:31
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Kubánek – 2 min., držení protihráče).
     
    46:53
    Jakub Anderle se přímo vřítil do útočného pásma. Ještě předtím, než vjel za soupeřovu branku, zkoušel poslat kotouč k bližší tyči. Tam byl ale připravený Sluka, který kryje.
     
    48:44
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme tu druhou branku z hokejek domácího Motoru! Radek Dub poslal přihrávku na YAHORA HRAKHOLSKÉHO, který svou pohotovou střelou uklízí kotouč až do branky. Asistence: Radek Dub.
     
    50:34
    Ani jeden z týmů se nyní nemohl usadit v útočném pásmu. O něco aktivněji ale přeci jenom teď působí domácí celek. Lukáš Pavlát vypálil golfovým úderem od modré čáry, ale jeho střela zaduněla jen o zadní mantinel.
     
    51:22
    Naopak další střela z českobudějovické snahy již mezi tři tyče míří. Svou levou tyč si ale Josef Sluka dokázal pohlídat.
     
    52:24
    Oto Theimer projel domácí obranou velmi lehce. Ocitl se na levém kruhu z pohledu Lidáka, odkud pálil mezi ruku a tělo. Tento prostor si ale Martin Lidák pohlídal a puk udržel.
     
    53:26
    Šimon Truhlář zkoušel vjet do pásma z pozice obránce. To se mu nepovedlo, neboť se s kotoučem do pásma dostal později než některý z jeho spoluhráčů. Tedy ofsajd!
     
    54:29
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Remta – 2 min., podražení).
     
    54:59
    Parádní střelu vyslal ze své hole Maxim Kubánek, který počkal, než mu před brankou Lidáka projede spoluhráč. Hned poté vypálil k bližší tyči, lapačkou ale Lidák tento pokus likviduje.
     
    55:42
    Rozehrávka na modré útočné čáře hostujícímu týmu nevyšla. Sparťané se sami dostávají z útočného pásma.
     
    57:07
    Adam Ryba ve vlastním pásmu puk u hrazení zachytit nedokázal. V obranném pásmu se ho tak ujímají hostující hráči.
     
    58:08
    Nevím, co by se muselo stát, aby dnes Motor dosáhl na bodový zisk. Navíc si nyní domácí hráči nerozuměli při založení další situace, načež kotouč končí až na zakázaném uvolnění.
     
    58:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Že bychom se přeci jenom ještě dočkali napínavého závěru? Yahor Hrakholski dokázal uzmout kotouč pro před brankou soupeře a poslal ho na volného JIŘÍHO MICHALA, který se dokázal z velkého úhlu prosadit. Asistence: Yahor Hrakholski.
     
    58:34
    Domácí hráči si berou oddechový čas.
     
    59:20
    Martin Lidák míří na střídačku svého týmu! Domácí to ještě zkusí v šesti proti pěti!
     
    Konec zápasu. (13:59:18)

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 24. Ryba (Kašpar, Dvořák), 49. 8 (15), 59. Michal (Hrakholski) – 13. Gurijevski (Adamec, Truhlář), 17. Vitouch (Theimer), 20. Adamec (Adam), 28. Adamec (Truhlář), 29. Hamara (Kubánek)


    HC Motor České Budějovice: Korytar (41. Lidák) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Svach, Remta – Hrakholski, Michal, Dub, Anderle, Ryba, Kašpar, Nevšímal, Brouček, Březina, Schwartz, Lukeš, Pouzar
    HC Sparta Praha: Sluka (Cichoň) – Truhlář, Hamara, Procházka, Ducháč, Gurijevski, Adam, Šesták – Kubánek, Adamec, Krupička, David, Potůček, Hamršmíd, Výkruta, Vitouch, Tomek, Theimer, Höll

    Rozhodčí: Sýkora – Rubáš, Tvrdík
    ocianews.com