Boston – NY Islanders 3:1 (kon.) | Tampa – Winnipeg 4:3 (po pr.) | NY Rangers – New Jersey 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 3:4 (kon.) | Columbus – Arizona 1:0 (kon.) | Florida – Colorado 3:7 (kon.)
Montreal – Edmonton 2:6 (kon.) | Dallas – Vegas 3:5 (kon.) | San Jose – Ottawa 5:0 (kon.)
Calgary – Vancouver 4:2 (kon.) | Los Angeles – Carolina 3:2 (po pr.)
konec
San Jose Sharks
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Ottawa Senators
Neděle 10.12.2017, 04:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Logan Couture (SJS) (1 + 2)
    Marc-Edouard Vlasic (SJS) (1 + 0)
    Aaron Dell (SJS) (25 zásahů) (06:43:56)
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (1 + 0, 3 střely na branku, čas na ledě 19:19)
     
    Střely na branku v zápase

    San Jose Sharks: 50

    Ottawa Senators: 25
     
    Více už se toho dneska nestane. San Jose Sharks na domácím ledě nakonec jednoznačným výsledkem 5:0 předčili Ottawu a po výhře nad Carolinou si připisují další vítězství nad celkem z Východní konference. První třetina skončila pouze 1:0. V prostředním dějství ale domácí odskočili na rozdíl tří branek a Senators byli rázem v problémech. Když měli hosté přeci jen nějaké šance, zlikvidoval je dnes skvělý Aarona Dell, který vychytal čisté konto. Jeden gól Ottawa mít mohla, ale rozhodčí jej neuznali, puk nepřešel celým objemem brankovou čáru. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou neděli.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Nahození domácího beka o zadní mantinel nikam nevedlo, ale aspoň udrželo kotouč dostatečně dalek od klece Aarona Della.
     
    59:03
    Začala poslední minuta základní hrací doby a také celého utkání. Ještě stále pokračuje domácí přesilovka, ale Sharks už se příliš nikam netlačí.
    57:38 Tomáš HERTL - 5:0
     
    57:38
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci jen potvrzují, že si dnes dva body za výhru v základní hrací době jednoznačně zaslouží. Právě dali další přesilovkový gól. Tak dlouho trávili čas před soupeřovou svatyní, až se prosadili. Brent Burns svým pokusem z dálky trefil pouze výstroj Craiga Andersona, ale u odraženého kotouče byl mezi kruhy jako první český útočník TOMÁŠ HERTL. Ten na nic nečekal, opřel se do puku a poslal jej do horního růžku. Zmar Ottawy pokračuje, je jasné, že teď už toho hokejisté Senators moc nestihnou. Asistence: Brent Burns, Logan Couture.
     
    57:06
    Couture tečoval nahozený puk před brankoviště a nechtěně ho poslal do ochranné sítě.
     
    56:55
    Střelu obránce Heeda má gólman Ottawy v lapačce, znovu se bude vhazovat před jeho zraky.
     
    56:31
    Prakticky celý zbytek základní hrací doby Žraloci stráví v přesilové hře. Craig Anderson tedy bude muset dávat velký pozor. Naposledy na něj mířil Vlasic.
     
    56:10
    Hra přerušena ve středním pásmu, oba týmy toho využijí k dostřídání.
     
    55:50
    Sharks hrají tedy pětiminutovou přesilovku a zatím nikam nespěchají. Hlavně se snaží držet v útočném pásmu. Brent Burns zkusil vyslat jedovku z dálky.
     
    54:51
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Alexandre Burrows – osobní trest do konce utkání, hrubost).
     
    54:51
    Alex Burrows dostává za přehnaný zákrok na obránce DeMela dvě minuty za hrubost. To samé ale inkasuje i Dylan DeMelo. Burrows ale navíc dostává také pětiminutový trest za rvačku a trest do konce utkání.
     
    54:51
    Dylan DeMelo hodně nepříjemně sražený u střídačky a v jeho tváři se objevila krev. Snad to nebude nic vážného. Pokračovat budeme po poslední komerční pauze.
     
    54:36
    Ottawa stále aktivní na polovině soupeře, i když už v plném počtu. Hosté stále nic nevzdávají, přestože si z toho zápasu těžko odnesou body.
     
    54:06
    Žraloci jsou kompletní, Jannik Hansen zpátky na ledě a domácí se mohou znovu soustředit na útočné akce.
     
    53:37
    A další zásah Aarona Della! Zatím nejlepší pasáž gólmana San Jose v tomto zápase. Cokoli na něj jde, to také pokryje. Není divu, že od trenérů dostává poslední dobou více prostoru v brankovišti.
     
    53:21
    Senátoři nehrají přesilovku špatně, naopak. Ale všechny jejich šance likviduje Aarona Dell.
     
    52:50
    Také Hoffman pálil z dobré pozice mezi kruhy mimo, domácí gólman se za pukem jen ohlédl. Hosty dnes mimo jiné hodně trápí koncovka.
     
    52:20
    Stoneova pecka vytečovaná hodně vysoko nad branku, ale Senators ještě zůstali na puk v útočném pásmu. Dell si připsal výborný zásah.
     
    52:01
    Domácí útočník Jannik Hansen musí na trestnou lavici, protože fauloval soupeře krosčekem. Je tu tedy ještě šance pro Ottawu, ale moc času do konce základní hrací doby už nezbývá.
     
    51:37
    Hoffman získal útočné pásmu pro hostující celek, ale na dlouho. Než se Ottawa nadála, už na druhé straně kluziště s kotoučem operovali Sharks.
     
    51:23
    Následuje komerční přestávka, hned po jejím konci budeme pokračovat.
     
    51:18
    Senators jsou kompletní, už při hře pět na pět to z pozice za pravým kruhem zkoušel Ryan Carpenter.
     
    50:48
    Už jen poslední vteřiny z početní výhody domácích a vypadá to, že Ottawa tohle oslabení zvládne. Což ji samozřejmě vzhledem k výsledku moc těšit nemůže.
     
    50:06
    Až nyní se Senators osvobozují vyhozením přes všechny čáry, mají tak prostor vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    49:35
    Hertlova dobrá střela, jejíž směr ještě změnil Joe Pavelski. Ale Andersonovi tentokrát přálo štěstí, udržel puk před brankovou čarou.
     
    49:03
    Navíc je tu další dobrá možnost pro San Jose. Ottawa opět faulovala a půjde do čtyř, dvě minuty dostává dnes podruhé obránce hostů Oduya, tentokrát za podražení.
     
    48:50
    Hned tři hráči Sharks zůstali poctivě na modré obranné čáře a nepustili dvojici hráčů v bílých dresech do šance.
     
    48:06
    Ottawa by ráda do útočného pásma, ale zatím se jí to moc nedaří. Nahazování kotoučů o zadní mantinel zatím z pohledu Senators nikam nevede.
     
    47:26
    Po komerční přestávce se znovu pokračuje. San Jose teď samozřejmě nikam nespěchá, domácí obránci v klidu nahazují puky do útočného pásma.
    47:12
     
    47:12
    Rozhodčí po zhlédnutí videa usoudili, že puk nepřešel celým objemem brankovou čáru, takže výsledek zůstává 4:0 pro San Jose Sharks. Ale bylo to opravdu hodně velmi těsné, možná až sporné.
     
    47:12
    Tak tohle bylo neskutečně těsné, těsněji to snad ani nešlo. Puk skončil jen pár milimetrů před brankovou čarou, ale možná už byl spíš za ní. Uvidíme, jak to rozhodčí posoudí.
     
    46:58
    Vlasicovu střelu od modré čáry obrana Senators na poslední chvíli zastavila, potom mohli hosté vyrazit do protiakce.
     
    46:08
    Přesilová hra Ottawy je minulostí, ještě stále nebylo přerušeno, takže nevíme, zad puk opravdu skončil za zády Aarona Della, nebo ne.
     
    45:15
    Puk nejspíš skončil v brance San Jose, ale rozhodčí rozpažil a nechal hru pokračovat. Ale velmi pravděpodobně se bude volat na video.
     
    44:04
    Na dvě minuty si jde sednout domácí obránce Justin Braun, který se dle soudu rozhodčích provinil sekáním.
    43:24 Joe PAVELSKI - 4:0
     
    43:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Útočník Sharks Logan Couture je dnes ve formě. Znovu se nebál vystřelit na branku, tentokrát z dálky poté, co mu kotouč na hokejku přistrčil Brent Burns. Couture tvrdě vypálil a zdálo se, že kotouč pod horní tyčku pověsil právě on. Jenže nikoli, těsně před zraky Craiga Andersona ho ještě tečoval kapitán domácí JOE PAVELSKI. Ten tak využívá početní výhodu a posílá kalifornskou družinu do vedení o čtyři zásahy. Další pohledná akce Žraloků. Asistence: Logan Couture, Brent Burns.
     
    43:00
    Pavelski zkusil soupeřova brankáře zaskočit střelou z první. Vypálil, ale místo prostoru mezi třemi tyčemi trefil jen mantinel za brankou.
     
    42:30
    Ottawa na úvod oslabení vyhazuje do středního pásma, domácí se tak musí rychle snažit dostat zpátky před zařízení Craiga Andersona.
     
    42:21
    Máme tu dnes první rvačku. Pustili se do sebe domácí Sörensen a hostující Dzingel, kteří spolu svedli vyrovnaný pěstní souboj. Oba samozřejmě dostanou po pěti minutách a půjdou si odpočinout na trestnou lavici. Dzingel k tomu ještě dostává dvě minuty navíc za hrubost, takže si San Jose zahraje přesilovku.
     
    42:05
    Okamžitě po vyhraném buly zakončoval od modré čáry Brent Burns. Zakončení domácího beka ale někdo zblokoval.
     
    41:54
    Na druhé straně v šanci Timo Meier, jeho možnost Craig Anderson zastavuje lapačkou a raději přerušuje hru.
     
    41:30
    Chabotova pecka od modré čáry orazítkovala pouze zadní mantinel, potom se odrazila na hokejky Sharks, kteří mohli v klidu rozehrávat.
     
    41:04
    Už to zkoušeli také Joe Thornton a Joe Pavelski, dvojice zkušených útočníků ale neuspěla. Na poslední chvíli je o kotouč dokázali obrat obránci Senators.
     
    40:35
    Už jsou ale domácí za Andersonovou klecí. Tam operoval Melker Karlsson, který se však nestačil zpoza zařízení dostat až do zakončení.
     
    40:07
    San Jose vyhrálo vhazování ve středovém kruhu a první útočná formace hned měla namířeno do akce. Ale zatím se jí to nepodařilo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Za chvíli začne třetí třetina utkání. Zvládne Ottawa ještě s výsledkem něco udělat?
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    San Jose Sharks: 30

    Ottawa Senators: 14
     
    Máme za sebou čtyřicet minut zápasu. San Jose Sharks ve druhé třetině o dvě branky rozšířili svůj náskok a do třetí dvacetiminutovky si ponesou celkem pohodové vedení 3:0. Ottawa bude muset zabrat, pokud chce dnes nějaké body, zatím toho směrem dopředu moc nepředvedla. Góly dávali ve druhé periodě za domácí obránce Vlasic a také Melker Karlsson.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:35
    Bobby Ryan v docela dobré možnosti, když si sám najel mezi kruhy. Avšak střelou zápěstím minul. Potom to zkoušel také obránce Ceci, ale ani on nemířil moc přesně.
     
    39:09
    Začala poslední minuta prostředního dějství, puk mají na hokejkách hráči Ottawa Senators. Ale zatím pouze na své polovině kluziště.
     
    38:46
    Po delší době má práci také Aaron Dell, ten ovšem pokus soupeře z pravé strany v pohodě vyrazil do rohu. Hosté už dlouho čekají na větší možnost.
     
    38:10
    Ryan pouze nahodil puk do středního pásma, ale dostali se k němu znovu Sharks. Když potom zakončoval po ledě Sörensen, Anderson opět raději přerušil hru.
     
    37:43
    Anderson přerušuje hru zásahem lapačkou, teď se hosté budou u své klece potřebovat uklidnit.
     
    37:25
    Už jsou Senators kompletní, ale ještě předtím se v solidní šanci ocitl Chris Tierney. Ten dostával nabídku mezi kruh a střelou zápěstím jen o kousek přestřelil pravou tyčku.
     
    36:39
    Kevin Labanc mohl přidat ke dvěma nahrávkám také branku, ale z pravého kruhu Craiga Andersona nepřekonal. San Jose každopádně ještě zůstane v útočném pásmu.
     
    36:28
    Polovina domácí přesilovky je pryč, zatím si nevedou vůbec špatně. Andersona už musel řešit dvě velké šance.
     
    35:15
    Ottawa tu má navíc další komplikace. Alex Burrows totiž dostává dvě minuty za podražení a hosté musejí do dalšího oslabení.
    34:41 Melker KARLSSON - 3:0
     
    34:41
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Pohoda domácích hokejistů v útočném pásmu pokračuje a Sharks vedou na konci druhé třetiny už o tři zásahy. Výborně za brankou Ottawy zapracovali Joe Thornton a Joe Pavelski. Druhý jmenovaný potom poslal zpoza Andersonovy klece ukázkovou nahrávku na před brankovištěm stojícího MELKERA KARLSSONA, jenž v pádu a bez přípravy pověsil kotouč pod horní tyčku. Tady neměl maskovaný muž Senators žádnou šanci zasáhnout. Uvidíme, jestli kanadský tým dokáže do sirény reagovat. Asistence: Joe Pavelski, Joe Thornton.
     
    34:18
    San Jose zkusilo dlouhou rozehrávku, která se domácím nakonec vyplatila. Od modré čáry mohl znovu zakončovat Vlasic, ale raději ještě volil nahrávku na Thorntona.
     
    34:02
    Ještě jedna komerční přestávka v této dvacetiminutovce, potom už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    33:40
    V mnohem větší šanci Joe Pavelski, který to zkoušel po ledě z otočky. Ale měl docela smůlu, puk trefil pouze Andersonův beton a potom se odrazil mimo.
     
    33:09
    Tomáš Hertl nahazoval puk po mantinelu za brankou, jako první se k němu dostal Justin Braun. Ten se také pokusil o zakončení, avšak ani nadvakrát netrefil zařízení přesně.
     
    32:49
    Další sražený kotouč mezi diváky, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    32:30
    Brent Burns hledal vepředu najeté forvardy, ale hokejku ani jednoho z nich netrefil, našel jen volného soupeře ve středním pásmu.
     
    32:05
    Aaron Dell vyjel z branky a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Zvládl to docela dobře, potom se ale hosté s trochou štěstí stejně dostali na puk.
     
    31:34
    Po konci komerční pauzy se znovu pokračuje, ale ne dlouho. Ottawě je totiž odpískáno jednoznačné postavení mimo hru.
     
    31:20
    Erik Karlsson zavezl puk do útočného pásma a získal šanci pro svůj tým. Aaron Dell potom kotouč v pohodě schoval do lapačky a přerušil hru.
     
    30:44
    Pyatt zakončoval z nevýhodné pozice, i když ještě raději mohl nahrávat. Potom na druhé straně kluziště musel Anderson řešit zakončení Timo Meiera.
     
    30:00
    Ottawa také ve svém oslabení aktivní, ale Della překonat nestačila. Phaneuf pouze nahodil puk z úhlu do brankové konstrukce.
     
    29:35
    Začala zkrácená přesilová hra kalifornského celku. Joe Thornton okamžitě zkusil zakončit z otočky.
     
    29:00
    Oduya pokazil rozehrávku z obranné třetiny, čehož se snažil využít Joe Pavelski. Domácí kapitán ale neměl moc prostoru k zakončení, také on pak o puk přišel.
     
    28:25
    Zatím jsou na puku častěji hosté, těm se ale nedaří s kotoučem udržet v útočném pásmu.
     
    28:02
    Jenže přesilovka Senators právě teď končí. Bobby Ryan fauloval v úniku Chrise Tierneyho, a tak si musí jít sednout na dvě minuty za držení. Dnes poprvé tak uvidíme hru ve čtyřech.
     
    27:29
    Aaron Dell první nahození z dálky v pohodě zastavil, i když se ho ještě před brankovištěm snažil tečovat aktivní Matt Duchene.
     
    27:11
    Ve stejném čase je vyloučen hráč San Jose DeMelo, který musí jít odpykat dvě minuty za svůj tým. Sharks totiž hráli v šesti a inkasují trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    27:11
    Máme tu první komerční přestávku ve druhé třetině, za chvíli ale pokračujeme.
    25:31 Marc-Édouard VLASIC - 2:0
     
    25:31
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tahle přesilová hra se Žralokům moc nepovedla, dlouho v ní nepobyli v útočném pásmu a sotva dokázali vystřelit na branku. Sotva se ale vyloučený Oduya vrátil na led, domácí přeci jen skórují. Krásnou nahrávku dostal na modrou útočnou čáru obránce San Jose MARC-EDOUARD VLASIC, jenž čistým průstřelem propálil vše, co mu stálo v cestě. Včetně brankáře Craiga Andersona. Do puku už nikdo nezasáhl, takže gól bude připsán Vlasicovi. Senators jsou tedy v dalších problémech. Asistence: Tim Heed, Kevin Labanc.
     
    25:15
    Ve vlastním oslabení to zkoušel Mark Stone. Ten sice klec netrefil, ale aspoň našetřil drahocenné vteřinky.
     
    24:48
    Labanc zavezl kotouč zpátky do útočného pásma, tam se ale nikdo v tyrkysovém dresu neměl k tomu, aby co nejdříve zakončil a překvapil obranu Sens..
     
    24:16
    A další vyhození až do obranné třetiny San Jose. Tohle oslabení zatím Ottawa zvládá docela dobře, nedává domácím moc prostoru.
     
    23:48
    Couture měl na hokejce druhou branku v zápase, ale nečekanou střelou z pravého kruhu trefil pouze betony soupeřova brankáře. Potom už hosté vyhazují.
     
    23:26
    San Jose půjde na začátku prostředního dějství do přesilovky, protože se Oduya provinil podražením. A tak Ottawu čekají další obranářské starosti.
     
    23:16
    Nejdříve pálil Labanc, potom také Braun. Obránce domácích jen o kousek přestřelil.
     
    22:48
    Ottawa je teď ráda, že může s pukem na hokejkách uklidnit hru a poslat na led čerstvé síly. Už je kolem jejího zařízení zase docela rušno.
     
    22:15
    Jannik Hansen zavezl puk za branku, potom ho nabídl před brankoviště Sörensenovi. A jen tak tak, že útočník San Jose nepropálil Andersona mezi betony.
     
    21:54
    Hra přerušena, kotouč totiž skončil sražený někde mezi diváky.
     
    21:36
    Hodně důrazný Oduya, který u mantinelu tvrdě srazil Meiera. Ale vše bylo ještě podle pravidel v pořádku, takže se nebude vylučovat.
     
    21:07
    S Hertlem zkusil kombinovat Tomáš Hertl, ale neúspěšně. Český útočník ztratil kotouč ve středním pásmu.
     
    20:35
    Dillonovo nahození po buly od modré čáry trefil pouze bránícího hráče Senators na levém kruhu. Potom se poprvé v této části dostala do útoku Ottawa.
     
    20:23
    Pavelski dorážel nadějně Karlssonovo nahození před brankoviště, Craig Anderson ale znovu pozorný a okamžitě přerušil hru.
     
    20:05
    První buly prostřední části zvládli lépe Sharks, ale Ottawa se postarala o to, aby je hned nepustila do velké šance.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Blíží se začátek druhé třetiny. Dočkají se Ottawa Senators vyrovnání? Budou muset hlavně směrem dopředu zabrat, v útočném pásmu je San Jose aktivnější.
     
    Střely na branku po první třetině

    San Jose Sharks: 16

    Ottawa Senators: 6
     
    Více už se toho v první třetině nestane. Sledujeme pohledný útočný hokej, lépe jsou na tom zatím Sharks. Ti využili svých větších šancí a po dvaceti minutách vedou nad soupeřem z Východní konference 1:0. Skóre otevřel po necelých třinácti minutách Logan Couture, jenž propálil Andersona mezi betony. Uvidíme, co nám nabídne další dějství.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    San Jose na konci úvodní třetiny před brankou soupeře, ale bez dalších střeleckých pokusů. Ceci zabránil Thorntonovi v průniku až před brankoviště.
     
    19:17
    San Jose je kompletní, také domácí mužstvo úvodní oslabení zápasu zvládlo bez potíží. Senators měli v přesilovce pouze jednu větší šanci, když neuspěl Ryan.
     
    18:48
    Chabotovo nahození potřebovalo, aby ho ještě někdo tečoval, a k tomu nedošlo. Následně se Sharks osvobozují vyhozením až k Andersonově kleci.
     
    17:48
    Výborně se Aaron Dell stihl přesunout k levé tyči, kde zakončoval Ryan. Moc nechybělo a mohli jsme mít vyrovnáno, zatím nejdůležitější zákrok domácího gólmana.
     
    17:36
    Ottawa už je sice v útočném pásmu, ale puk následně skončil v ochranné síti. Takže za okamžik uvidíme nové vhazování po pravé Dellově ruce.
     
    17:05
    Ponechaná výhoda končí, první přesilovku v utkání si zahrají také hosté. Menší trest za držení dostává od hlavního rozhodčího hokejista San Jose Joel Ward. Bude doufat, že jeho spoluhráči neinkasují.
     
    16:44
    Dzingelovo nahození Della překvapit nemohlo, brankář San Jose na něj moc dobře viděl a pohlídal si ho.
     
    16:09
    Burnsovi ve středním pásmu odskočil kotouč z hokejky pryč a měl co dělat, aby potom svou chybu napravil a nepustil soupeře do šance. Ale zvládl to a dohnal puk jako první.
     
    15:42
    Domácí nemohli do útočného pásma, na modré čáře je zastavilo postavení mimo hru.
     
    15:24
    Už se znovu hraje a o dlouhou rozehrávku se zpoza své klece pokusil Erik Karlsson. Měl to ale těžké, nikdo ve stejném trikotu neměl zrovna volnou hokejku.
     
    15:08
    Pozor musí dávat také Aaron del. Prověřil ho Smith, potom také Karlsson. Ještě uvidíme v této periodě jednu komerční přestávku.
     
    14:27
    Joel Ward hledal z pravého rohu někoho ze spoluhráčů, kdo by měl volnou hokejku. Nakonec ale musel zkusit zakončit sám, což nedopadlo moc dobře.
     
    14:00
    Ottawa se snaží rychle odpovědět, ale zatím se jí v útočném pásmu nedaří tak, jak by si asi představovala.
    12:55 Logan COUTURE - 1:0
     
    12:55
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Právě jsme mohli pod střechou SAP Center vidět, jak je důležité vyhrávat vhazování. A to na obou stranách kluziště. Sharks zvládli buly u své klece, následně puk dopředu rozehrával obránce Justin Braun. Dostal se ve středním pásmu až k Labancovi, který na levé straně útočné třetiny vybídl osamoceného spoluhráče. Nebyl jím nikdo jiný než nejproduktivnější hokejista San Jose LOGAN COUTURE. Kanadský forvard zamířil ideálně kousek nad ledem a propálil Andersona mezi betony. Domácí jdou tedy ještě v první části do vedení, nutno říci že zaslouženě. Asistence: Kevin Labanc, Justin Braun.
     
    12:44
    Následuje komerční pauza, za chvíli ale budeme pokračovat.
     
    12:41
    Na druhé straně šance Brassarda, potom následovaly dorážky. Avšak Aaron Dell si poradil a udržel na brankovišti klid. Ottawa má po této akci první dvě střely na branku.
     
    12:10
    Burns málem překvapil Andersona u pravé tyče, ale znovu to vysoký gólman v bílém dresu stihl. Sharks jsou každopádně aktivnější a Ottawa si s nimi neví rady.
     
    11:44
    Když už to vypadalo, že by Phaneuf mohl vyslat první ottawskou střelu utkání, výborně ji zblokoval domácí obránce.
     
    11:25
    A další přerušení v krátké době, puk po odrazu od domácího hokejisty vypadl někam mezi diváky.
     
    11:11
    Craig Anderson po zakončení Heeda vyrazil puk nad sebe do ochranné sítě, takže se bude znovu vhazovat před zařízením Senátorů.
     
    10:45
    Jedna velká zajímavost. Ottawa za více než deset minut první třetiny nevyslala ani jednu střelu na branku. Je jasné, že takhle se velkých šancí hosté těžko dočkají.
     
    10:35
    Ottawa chtěla po komerční přestávce přečíslit San Jose, ale dostala se na modré čáře do postavení mimo hru.
     
    10:26
    Joe Pavelski dostal puk mezi kruhy, kde zůstal úplně samotný. Když potom zkoušel puk střelou zápěstím pověsit pod horní tyčku, o kousek minul brankovou konstrukci. Zatím asi největší možnost Žraloků.
     
    10:15
    Thornton a Pavelski si nadvakrát vyměnili puk u pravého mantinelu, ale zakončoval Vlasic.
     
    09:36
    Na druhé straně Erik Karlsson založil dobrou akci pro kanadský tým, jenže nedokázal přesně zakončit a na přihrávku se mu nikdo nenabídl.
     
    09:08
    Tomáš Hertl zkoušel projít společně s Burnsem do útočného pásma, pak ale raději puk zavezli ještě zpátky, protože Ottawa velmi dobře rozestavěla val na vlastní modré čáře.
     
    08:29
    Za chvíli budeme v polovině první třetiny. Po delší době sledujeme akci před Aaronem Dellem, ten ale zatím nemusel řešit větší komplikace.
     
    07:54
    Dobrou obrannou práci předvedl Pyatt, když se proti němu hnal Hertl. Potom to ještě od modré čáry zkoušel domácí oblíbenec Demelo.
     
    07:20
    Další dlouhá pasáž bez přerušení, už je aktivní také Ottawa. Pageau se snažil prosadit mezi kruhy, ale proti dvěma bránícím hráčům soupeře neměl moc velkou šanci.
     
    06:48
    Pokus Kevina Labanca mířil hodně vysoko nad břevno, navíc potom nikdo v tyrkysovém dresu nečekal na dorážku.
     
    06:09
    Chris Tierney a jeho střela z levého kruhu, na kterou si Craig Anderson počíhal vyrážečkou, aby ji pak vyrazil do pravého rohu.
     
    05:40
    Sledujeme hodně otevřený hokej na obě strany, to je hodně dobrá zpráva pro oko nestranného diváka. Della zkusil z rohu ohrozit Duchene.
     
    05:10
    Timo Meier u levé tyče ve velké šanci. Poskakoval mu tam kotouč na brankovišti, ale nedokázal ho trefit ideálně. Teď měl ottawský gólman i porci štěstí.
     
    04:46
    Braunova rána bez přípravy mohla Andersona překvapit, ale nakonec vůbec nešla mimo tři tyče.
     
    04:28
    Phaneuf je zpátky na ledě a to znamená, že Ottawa první oslabení zápasu zvládla bez inkasování.
     
    03:52
    Běží poslední okamžiky domácí početní výhody. San Jose sice stále v útočném pásmu, ale bez větších šancí. Pokus Thorntona z pravého kruhu trefil jen mantinel za klecí.
     
    02:30
    Vhazovat se bude po pravé ruce hostujícího gólmana.
     
    02:16
    Nejdříve pálil Pavelski, po něm z dálky bez přípravy také Couture. Ale Anderson pokaždé kotouč vyrazil před sebe, třetí dorážku potom zastavil a přerušil hru.
     
    01:59
    Už je ale přerušeno a San Jose Sharks půjdou do přesilové hry. Ottawský Phaneuf inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění. Uvidíme, jak si Sharks s početní výhodou poradí.
     
    01:55
    Stále se hraje bez přerušení, čehož by týmy mohly využít k větší aktivitě.
     
    01:13
    Couture a Hertl aktivní za hostující klecí, český útočník už se snažil vytočit do zakončení. Ale ve výsledku marně, měl na zádech dva dotírající soupeře.
     
    00:55
    Už to zkoušel Melker Karlsson po pravém mantinelu, ale sám se prosadit nedokázal. Následně kotouč ztratil a Dumont mířil do protiakce.
     
    00:36
    Brent Burns se pokusil o rozehrávku ze středního pásma, jenže najeté útočníky nenašel přesně. Dá se očekávat, že na začátku uvidíme několik nepřesností.
     
    00:06
    Jako první se kotouče na buly zmocnili hokejisté Ottawy, ti ale pouze vyhodili za Dellovu svatyni.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Už si jen poslechneme hymny a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Úvodní sestavy:

    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Dillon, Burns, Vlasic, Braun, DeMelo, Heed – M. Karlsson, J. Thornton, Pavelski – Hertl, Couture, Labanc – Meier, Tierney, J. Ward – Sörensen, Carpenter, Hansen.

    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Harpur, E. Karlsson, Phaneuf, Chabot, Oduya, Ceci – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – B. Ryan, Duchene, Dzingel – Hoffman, Pageau, Dumont – Burrows, N. Thompson, Pyatt..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat duel dvou týmů, které na sebe letos narazí vůbec poprvé. San Jose Sharks vyzvou poslední dobou hodně nejisté Ottawa Senators.
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Hertl (SJS) (5 + 10)
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy potkaly téměř před rokem, ještě v rámci minulé sezóny. Tehdy San Jose Sharks zajížděli na led Ottawa Senators a zvítězili tam 4:3 po samostatných nájezdech.
     
    SAN JOSE SHARKS

    Podobně jako třeba v Metropolitní divizi, také v divizi Pacifické je tabulka hodně našlapaná. Větší náskok mají pouze první Los Angeles Kings. Potom se týmy za sebe řadí vyrovnaně, s odstupem jen pár bodů. Aktuálně třetí San Jose Sharks usilují o dohnání druhých Vegas Golden Knights, k tomu ale budou potřebovat vyrovnané výkony. Během prosince zatím svěřenci trenéra DeBoera zažívají proměnlivé nálady. A to proto, že dvakrát vyhráli, stejně tak ale zapsali dvě porážky. Naposledy se mohli radovat ze zajímavého vítězství nad Carolinou Hurricanes 5:4 po prodloužení. San Jose v klání s Canes prohrávalo 0:3 i 1:4, přesto dokázalo mač otočit na svou stranu a získat cenné dva body. Ještě předtím Žraloci padli 1:4 v hlavním městě Spojených států, Washington pro ně byl příliš tvrdým oříškem. Obecně platí, že kalifornský tým vyhrává o jeden či dva zásahy, a to především díky málo chybující obraně. Bude to platit i tentokrát?

    Statistikám San Jose vévodí kanadský forvard Logan Couture (14 + 8), jehož doplňují Joe Thornton (5 + 14), Tomáš Hertl (5 + 10) nebo Joe Pavelski (5 + 9). Proti Carolině se podruhé v sezóně prosadil loni velmi úspěšný obránce Brent Burns (2 + 12).
     
    OTTAWA SENATORS

    Když to nejde, tak to prostě nejde. Druhá polovina listopadu a začátek prosince nejsou z pohledu hokejistů Senators vůbec dobré, kanadský tým většinu utkání prohrává a nadře se na každý získaný bod do tabulky. Od začátku tohoto měsíce Ottawa vyhrála jedinkrát, a to když přestřílela New York Islanders na jejich ledě 6:5. Potom ale padla 0:5 proti Winnipeg Jets a gól nedala ani Anaheimu. Kalifornská parta Senátory předčila výsledkem 3:0. Po ofenzivní stránce si celek kapitána Erika Karlssona vedl lépe aspoň v Los Angeles, kde skóroval třikrát a dotáhl díky tomu rozjeté Kings do prodloužení. Vítězství ovšem zůstalo pod střechou Staples Center. Takto nevyrovnané výsledky se samozřejmě musely projevit na postavení v tabulce. Ottawě patří až předposlední místo Pacifické divize, hůře si vedou pouze strádající Buffalo Sabres. Navíc oba následující duely Senators sehrají opět mimo svůj led.

    Kanadské bodování Ottawy vede útočník Mark Stone (14 + 11), který je také nejlepším střelcem mančaftu. Dobře si vedou i Mike Hoffman (9 + 12), Erik Karlsson (1 + 17) nebo Derick Brassard (6 + 11).
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 13. Couture (Labanc, Braun), 26. Vlasic (Heed, Labanc), 35. M. Karlsson (Pavelski, J. Thornton), 44. Pavelski (Couture, Burns), 58. Hertl (Burns, Couture)


    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Dillon, Burns, Vlasic, Braun, DeMelo, Heed – M. Karlsson, J. Thornton, Pavelski (C) – Hertl, Couture, Labanc – Meier, Tierney, J. Ward – Sörensen, Carpenter, Hansen.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Harpur, E. Karlsson (C), Phaneuf, Chabot, Oduya, Ceci – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – B. Ryan, Duchene, Dzingel – Hoffman, Pageau, Dumont – Burrows, N. Thompson, Pyatt.

    Rozhodčí: Jackson, Chmielewski – Wheler, Racicot

    Diváci: 17 562
    thejrc.org