Boston – NY Islanders 3:1 (kon.) | Tampa – Winnipeg 4:3 (po pr.) | NY Rangers – New Jersey 5:2 (kon.)
Pittsburgh – Toronto 3:4 (kon.) | Columbus – Arizona 1:0 (kon.) | Florida – Colorado 3:7 (kon.)
Montreal – Edmonton 2:6 (kon.) | Dallas – Vegas 3:5 (kon.) | San Jose – Ottawa 5:0 (kon.)
Calgary – Vancouver 4:2 (kon.) | Los Angeles – Carolina 3:2 (po pr.)
konec
San Jose Sharks
5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Ottawa Senators
Neděle 10.12.2017, 04:00 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:38 Tomáš HERTL - 5:0
     
    57:38
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Žraloci jen potvrzují, že si dnes dva body za výhru v základní hrací době jednoznačně zaslouží. Právě dali další přesilovkový gól. Tak dlouho trávili čas před soupeřovou svatyní, až se prosadili. Brent Burns svým pokusem z dálky trefil pouze výstroj Craiga Andersona, ale u odraženého kotouče byl mezi kruhy jako první český útočník TOMÁŠ HERTL. Ten na nic nečekal, opřel se do puku a poslal jej do horního růžku. Zmar Ottawy pokračuje, je jasné, že teď už toho hokejisté Senators moc nestihnou. Asistence: Brent Burns, Logan Couture.
     
    54:51
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Alexandre Burrows – osobní trest do konce utkání, hrubost).
     
    54:51
    Alex Burrows dostává za přehnaný zákrok na obránce DeMela dvě minuty za hrubost. To samé ale inkasuje i Dylan DeMelo. Burrows ale navíc dostává také pětiminutový trest za rvačku a trest do konce utkání.
     
    52:01
    Domácí útočník Jannik Hansen musí na trestnou lavici, protože fauloval soupeře krosčekem. Je tu tedy ještě šance pro Ottawu, ale moc času do konce základní hrací doby už nezbývá.
     
    49:03
    Navíc je tu další dobrá možnost pro San Jose. Ottawa opět faulovala a půjde do čtyř, dvě minuty dostává dnes podruhé obránce hostů Oduya, tentokrát za podražení.
    47:12
     
    47:12
    Rozhodčí po zhlédnutí videa usoudili, že puk nepřešel celým objemem brankovou čáru, takže výsledek zůstává 4:0 pro San Jose Sharks. Ale bylo to opravdu hodně velmi těsné, možná až sporné.
     
    47:12
    Tak tohle bylo neskutečně těsné, těsněji to snad ani nešlo. Puk skončil jen pár milimetrů před brankovou čarou, ale možná už byl spíš za ní. Uvidíme, jak to rozhodčí posoudí.
     
    45:15
    Puk nejspíš skončil v brance San Jose, ale rozhodčí rozpažil a nechal hru pokračovat. Ale velmi pravděpodobně se bude volat na video.
     
    44:04
    Na dvě minuty si jde sednout domácí obránce Justin Braun, který se dle soudu rozhodčích provinil sekáním.
    43:24 Joe PAVELSKI - 4:0
     
    43:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Útočník Sharks Logan Couture je dnes ve formě. Znovu se nebál vystřelit na branku, tentokrát z dálky poté, co mu kotouč na hokejku přistrčil Brent Burns. Couture tvrdě vypálil a zdálo se, že kotouč pod horní tyčku pověsil právě on. Jenže nikoli, těsně před zraky Craiga Andersona ho ještě tečoval kapitán domácí JOE PAVELSKI. Ten tak využívá početní výhodu a posílá kalifornskou družinu do vedení o čtyři zásahy. Další pohledná akce Žraloků. Asistence: Logan Couture, Brent Burns.
     
    42:21
    Máme tu dnes první rvačku. Pustili se do sebe domácí Sörensen a hostující Dzingel, kteří spolu svedli vyrovnaný pěstní souboj. Oba samozřejmě dostanou po pěti minutách a půjdou si odpočinout na trestnou lavici. Dzingel k tomu ještě dostává dvě minuty navíc za hrubost, takže si San Jose zahraje přesilovku.
     
    35:15
    Ottawa tu má navíc další komplikace. Alex Burrows totiž dostává dvě minuty za podražení a hosté musejí do dalšího oslabení.
    34:41 Melker KARLSSON - 3:0
     
    34:41
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Pohoda domácích hokejistů v útočném pásmu pokračuje a Sharks vedou na konci druhé třetiny už o tři zásahy. Výborně za brankou Ottawy zapracovali Joe Thornton a Joe Pavelski. Druhý jmenovaný potom poslal zpoza Andersonovy klece ukázkovou nahrávku na před brankovištěm stojícího MELKERA KARLSSONA, jenž v pádu a bez přípravy pověsil kotouč pod horní tyčku. Tady neměl maskovaný muž Senators žádnou šanci zasáhnout. Uvidíme, jestli kanadský tým dokáže do sirény reagovat. Asistence: Joe Pavelski, Joe Thornton.
     
    28:02
    Jenže přesilovka Senators právě teď končí. Bobby Ryan fauloval v úniku Chrise Tierneyho, a tak si musí jít sednout na dvě minuty za držení. Dnes poprvé tak uvidíme hru ve čtyřech.
     
    27:11
    Ve stejném čase je vyloučen hráč San Jose DeMelo, který musí jít odpykat dvě minuty za svůj tým. Sharks totiž hráli v šesti a inkasují trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
    25:31 Marc-Édouard VLASIC - 2:0
     
    25:31
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tahle přesilová hra se Žralokům moc nepovedla, dlouho v ní nepobyli v útočném pásmu a sotva dokázali vystřelit na branku. Sotva se ale vyloučený Oduya vrátil na led, domácí přeci jen skórují. Krásnou nahrávku dostal na modrou útočnou čáru obránce San Jose MARC-EDOUARD VLASIC, jenž čistým průstřelem propálil vše, co mu stálo v cestě. Včetně brankáře Craiga Andersona. Do puku už nikdo nezasáhl, takže gól bude připsán Vlasicovi. Senators jsou tedy v dalších problémech. Asistence: Tim Heed, Kevin Labanc.
     
    23:26
    San Jose půjde na začátku prostředního dějství do přesilovky, protože se Oduya provinil podražením. A tak Ottawu čekají další obranářské starosti.
     
    22:15
    Jannik Hansen zavezl puk za branku, potom ho nabídl před brankoviště Sörensenovi. A jen tak tak, že útočník San Jose nepropálil Andersona mezi betony.
     
    17:48
    Výborně se Aaron Dell stihl přesunout k levé tyči, kde zakončoval Ryan. Moc nechybělo a mohli jsme mít vyrovnáno, zatím nejdůležitější zákrok domácího gólmana.
     
    17:05
    Ponechaná výhoda končí, první přesilovku v utkání si zahrají také hosté. Menší trest za držení dostává od hlavního rozhodčího hokejista San Jose Joel Ward. Bude doufat, že jeho spoluhráči neinkasují.
    12:55 Logan COUTURE - 1:0
     
    12:55
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Právě jsme mohli pod střechou SAP Center vidět, jak je důležité vyhrávat vhazování. A to na obou stranách kluziště. Sharks zvládli buly u své klece, následně puk dopředu rozehrával obránce Justin Braun. Dostal se ve středním pásmu až k Labancovi, který na levé straně útočné třetiny vybídl osamoceného spoluhráče. Nebyl jím nikdo jiný než nejproduktivnější hokejista San Jose LOGAN COUTURE. Kanadský forvard zamířil ideálně kousek nad ledem a propálil Andersona mezi betony. Domácí jdou tedy ještě v první části do vedení, nutno říci že zaslouženě. Asistence: Kevin Labanc, Justin Braun.
     
    10:45
    Jedna velká zajímavost. Ottawa za více než deset minut první třetiny nevyslala ani jednu střelu na branku. Je jasné, že takhle se velkých šancí hosté těžko dočkají.
     
    10:26
    Joe Pavelski dostal puk mezi kruhy, kde zůstal úplně samotný. Když potom zkoušel puk střelou zápěstím pověsit pod horní tyčku, o kousek minul brankovou konstrukci. Zatím asi největší možnost Žraloků.
     
    05:10
    Timo Meier u levé tyče ve velké šanci. Poskakoval mu tam kotouč na brankovišti, ale nedokázal ho trefit ideálně. Teď měl ottawský gólman i porci štěstí.
     
    01:59
    Už je ale přerušeno a San Jose Sharks půjdou do přesilové hry. Ottawský Phaneuf inkasuje dvě minuty za nedovolené bránění. Uvidíme, jak si Sharks s početní výhodou poradí.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 13. Couture (Labanc, Braun), 26. Vlasic (Heed, Labanc), 35. M. Karlsson (Pavelski, J. Thornton), 44. Pavelski (Couture, Burns), 58. Hertl (Burns, Couture)


    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – Dillon, Burns, Vlasic, Braun, DeMelo, Heed – M. Karlsson, J. Thornton, Pavelski (C) – Hertl, Couture, Labanc – Meier, Tierney, J. Ward – Sörensen, Carpenter, Hansen.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Harpur, E. Karlsson (C), Phaneuf, Chabot, Oduya, Ceci – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – B. Ryan, Duchene, Dzingel – Hoffman, Pageau, Dumont – Burrows, N. Thompson, Pyatt.

    Rozhodčí: Jackson, Chmielewski – Wheler, Racicot

    Diváci: 17 562
    thejrc.org