Salzburg – Vítkovice 2:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Žďár n/S 3:4 (po pr.) | Havířov – Vsetín 4:3 (po pr.)
Warriors Brno – Letňany 1:3 (kon.) | Chomutov – Olomouc 0:1 (kon.) | Třinec – Havlíčkův Brod 5:7 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
HC Olomouc
Neděle 10.12.2017, 15:00 • SD ARÉNA • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a někdy zase u mládežnického hokeje na počtěnou. (17:05:38)
     
    Mora ubránila jednobrankové vedení a dokráčela nejtěsnějším způsobem pro důležité tři body směrem k play-off, naopak domácím se šance opět o něco zmenšily. Jedinou branku utkání vstřelil David Kalač.
     
    Konec zápasu.
     
    59:05
    Piráti již hrají v šesti a bez brankáře Běhuly. Tlak ovšem nevidíme..
     
    58:40
    Michal Gut na zadní tyčce tečoval střílený pokus. Puk nakonec proletěl nad hlavou Mokrého, do branky ke vší smůle domácích ale nakonec nepropadl.
     
    58:05
    Piráti by teoreticky měli tlačit, ale zatím vidíme spíše tlak Olomouce. Té hra v útočném pásmu vyhovuje.
     
    57:25
    Po neúspěšném útoku Pirátů unikal podél levého mantinelu Matúš Hlaváč, kterému se nepovedlo prostřelit bránícího hráče. Kotouč skončil v ochranné síti, Mora si následně vzala timeout.
     
    57:01
    Domácí v plném počtu.
     
    56:16
    Adam Rutar zakončoval přesilovkou kombinaci svého celku pokusem od modré čáry. Kotouč skončil jen na betonech připraveného brankáře.
     
    55:25
    Parádní průnik Michala Guta, odchovanec kadaňského hokeje se proručkoval až do zakončení, ale ani nyní fantastického Mokrého nepřekonal!
     
    55:16
    Hosté v plném počtu.
     
    55:01
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Jaroš – 2 min., nedovolené bránění).
     
    54:45
    Pěkná přesilovková akce domácích byla zakončena pokusem Jakuba Váchala. I nyní se ale Vojtěch Mokrý přesunul a kotouč schoval v lapačce.
     
    53:45
    Obrovská šance Michala Guta! Ten přes brankoviště dostal přihrávku a u pravé tyči zakončoval, Mokrý se ovšem rychle přesunul a kotouč famózně schoval do lapačky!
     
    53:30
    Domácí v plném počtu.
     
    53:16
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Matúš Hlaváč – 2 min., hákování).
     
    52:49
    Nyní se Daniel Indrák po střele radoval, slyšet byla branková konstrukce a rozhodčí rozpažil. Sám hráč hodně protestoval.
     
    52:07
    Snažení hostů zakončoval z pravého kruhu Daniel Indrák. Jeho slabší pokus ovšem chomutovského brankáře nemohl nikterak ohrozit, pohotový zákrok.
     
    51:30
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Denis Zeman – 2 min., sekání).
     
    51:10
    Následně domácí celek chtěl nadvakrát založit rychlý útok, ale v obou případech z toho byl icing. Olomouckým se ale v této periodě nedaří.
     
    50:39
    Křižnou přihrávku do útoku dostal Dominik Ferbas, jenž se otočkou dostal přes obránce a unikal do pásma. Z pravého kruhu mířil na přední tyč, ale branku přestřelil.
     
    50:05
    Následně Richard Běhula raději pokryl nahazovaný kotouč od pravého mantinelu do své rukavice. Vhazovat se tak bude před zraky jedničky domácích.
     
    49:33
    Po nepřesné střele Petra Madera si před branku najel chomutovský Roman Brandner, jenž zakončoval bekhendem. Beton brankáře ovšem nepřehodil – to byla šance!
     
    48:35
    Hosté v plném počtu.
     
    48:01
    Jakub Štochl to zkoušel od modré čáry, hostující brankář nicméně kotouč zachytil i přes drobnou teč. Piráti mají stále přesilovku.
     
    47:37
    Domácí v plném počtu.
     
    47:32
    Následně se slovinský útočník prodral obranou Olomouce a zakončoval. Jeho zakončení do pravé šibenice ovšem skončilo jen těsně nad brankou.
     
    47:02
    Erik Mežnar dostal kotouč před branku, kde byl sám. Vymýšlel bekhendovou kličku, ale nakonec se mu beton Vojtěcha Mokrého přehodit nepovedlo.
     
    46:33
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Petr Bahounek – 2 min., hrubost).
     
    46:15
    Olomouc dlouho kombinovala, ale nic nedokázala vymyslet. Bránit tak musela únik Kryštofa Ouřady, který ovšem nic směrem dopředu nevymyslel.
     
    45:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Roman Brandner – 2 min., vražení na hrazení).
     
    44:57
    A do třetice všeho dobrého icing v jedné minutě. Richard Běhula bude muset být pozorný i nyní.
     
    44:22
    Po uplynutí dalších dvaceti sekund se píská další zakázané uvolnění, a tak bude hra pokračovat před zraky Richarda Běhuly.
     
    44:02
    Piráti se pokoušeli zpoza své branky dostat do nějaké akce, ale dlouhá přihrávka skončila jen na icingu. Hra se tak stěhuje před Richarda Běhulu.
     
    43:14
    Matúš Hlaváč dostal zadovku od Jiřího Krátkého a zakončoval. Jeho zakončení bylo nicméně sražené a skončilo jen vysoko nad brankou Běhuly.
     
    42:19
    Hra byla přerušena v útočné třetině Chomutova. Piráti se pokoušeli něco vymyslet, ale hosté je napadali a sudí brzo ztratili kotouč ze svého dohledu.
     
    41:19
    Dominik Ferbas vyzkoušel pozornost Vojtěcha Mokrého nahozením ze střední třetiny. Vhazovat se bude po pravici dosud nepřekonaného brankáře.
     
    40:20
    Olomouc se hned po vhazování dostala do útoku, kde se ji ovšem nic vymyslet nepovedlo. Hanáci i tak nadále kombinují a vymýšlejí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nám nabídla nějaké šance, ale žádné branky. Olomouc se sice jedné dočkala, ale ta pro postavení v brankovišti nebyla uznána. Aktivnějším celkem byla Mora, které se ale skórovat nepovedlo. Třetí třetina začíná v 16:30.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    Další akce Kohoutů byla ukončena odpískáním ofsajdu, hra bude pokračovat vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    39:00
    Denis Zeman neodehrál kotouč a byly z toho problémy pro domácí! David Štefka dostal přihrávku na pravý kruh a z voleje zakončoval. Svým pokusem ale napálil jen přesouvajícího se Běhulu.
     
    38:24
    Do zakončení si najel také Patrik Pech, jenž zakončoval z pravého kruhu. Svým zakončením ale napálil pouze bránícího hráče před sebou.
     
    37:06
    Kryštof Ouřada nyní nabral rychlost a prodral se tak mezi dvěma bránícími hráči. Proti brankáři šel do forhendového zakončení, ale beton Mokrého nepřehodil.
     
    36:43
    A aktivita Mory je ukončena odpískáním ofsajdu, v němž se nacházeli hokejisté Olomouce. Vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    36:09
    Na druhé straně v totožné situaci jako při první brance David Kalač. Nyní před brankou díky obranné práci Pirátů nedokázal zakončit.
     
    35:24
    Denis Zeman obdržel přihrávku na modré čáře, udělal dva kroky a zakončoval. Svým pokusem ovšem napálil pouze výstroj Vojtěcha Mokrého.
     
    34:58
    Hosté v plném počtu.
     
    34:30
    Domácí v plném počtu.
     
    33:58
    Ještě jeden pokus posílal na branku David Vosátko, nyní musel Richard Běhula zasáhnout. Betonem kotouč vyrazil do rohu kluziště.
     
    33:24
    David Vosátko dostal nabito na modrou čáru a hned zakončoval. Svým pokusem ovšem napálil pouze helmu Michala Guta.
     
    32:58
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Matúš Hlaváč – 2 min., sekání).
     
    32:30
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Černý – 2 min., hákování).
     
    31:57
    Do slušné pozice se po objetí branky dostal Tomáš Dvořák. Tomu se ovšem povedlo trefit pouze prsa připraveného Běhuly.
     
    31:21
    Nahození Petra Bahounka od modré čáry se odrazilo k Adamovi Rutarovi, jenž zakončil z brankoviště do branky. Jeho trefa nebyla uznána právě díky postavení v brankovišti.
     
    30:59
    Následně se Piráti pokoušeli projít do zakončení podél pravého mantinelu. Přihrávka do útoku ovšem nebyla přesná a píská se icing.
     
    29:44
    Hodně blízko vyrovnání byl následně Erik Mežnar, jenž se dostal po pravé straně do zakončení. Pokus z kruhu byl ovšem vyražen ramenem fantasticky zasahujícího Mokrého!
     
    29:15
    Aktivně si do zakončení najel Patrik Pech, jenž zakončoval od levého mantinelu. Mokrého v brance ovšem nedokázal nikterak překvapit.
     
    28:57
    Olomoučtí po takovém vytrvalejším tlaku domácích Pirátů zavezli kotouč do útočné třetiny a vybojovali po pravici Richarda Běhuly vhazování.
     
    28:25
    Nadvakrát se nyní vyznamenal Vojtěch Mokrý. Ten nejdříve vyrazil nahození od pravého mantinelu, aby si následně poradil i s dělovkou Jakuba Váchala od druhého hrazení.
     
    28:02
    David Černý dostával žabičkou před branku, kde zakončoval baseballově. Neposednou gumu ovšem z výšky netrefil ideálně, a tak se skóre nemění!
     
    27:36
    Hosté v plném počtu.
     
    27:07
    Domácí v plném počtu.
     
    26:24
    Michal Gut byl blízko k brance, když zakončoval z pravé strany. Svižnou střelou ovšem trefil brankovou konstrukci, ačkoliv se domácí dožadovali branky.
     
    25:45
    Hned po vhazování pálil od modré čáry Jakub Štochl. Domácí obránce svým pokusem ovšem nedokázal trefit branku. Piráti nadále kombinují.
     
    25:36
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Daniel Indrák – 2 min., podražení).
     
    25:19
    Kryštof Ouřada hledal od levého mantinelu na pravé straně Michala Guta. Chomutovský talent si ovšem nepohlídal ofsajd, a tak bylo jeho snažení ukončeno.
     
    25:07
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Váchal – 2 min., podražení).
     
    24:32
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Kalač – 2 min., podražení).
     
    24:10
    U levé tyčky tečoval pokus od modré čáry Michal Gut, jehož změna směru málem skončila v přední šibenici. Nakonec se ale touš odrazil od zadního mantinelu.
     
    23:55
    Po zaváhání sudích se bude pokračovat vhazováním ve středovém kruhu. Piráti ve druhé části dosud nevypálili na branku.
     
    23:19
    K odraženému kotouči před brankou se dostal Vítězslav Klesla, který rychlou střelou zakončoval. Z luxusní pozice ovšem nepropálil bránící hráče před sebou.
     
    23:01
    Piráti se nemohli dostat ze sevření hostujícího celku, a tak vyhodili kotouč pouze na icing. Vhazuje se po pravici domácího brankáře.
     
    22:20
    Domácí v plném počtu.
     
    21:20
    Náskok mohl být dvougólový! David Štefka se zmocnil kotouče před brankou a bekhendem se jej pokoušel dostat do branky, Běhulův beton ovšem včasně zapracoval!
     
    20:55
    Kombinační hru hostů zakončoval z pravého kruhu David Kalač. Jeho rána byla ovšem sražena a skončila jen vedle branky.
     
    20:20
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Štochl – 2 min., napadení).
     
    20:10
    Piráti se hned po vhazování dostali do útočné třetiny, kde se pokusili něco vymyslet. Kotouč ovšem ztratili a do útoku jde Olomouc.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První část hry, ve které byli jednoznačně lepší hosté, je u konce. Hanáci se do vedení dostali po solidní kombinaci – na jejím konci byl David Kalač. Druhá třetina nám může nabídnout jedině lepším hokej, pokračovat budeme v 15:42.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Piráti se pokoušejí v posledních sekundách něco vymyslet, nejspíše je ale již pozdě. První třetinu vyhrají hokejisté Olomouce.
     
    18:39
    Hned na druhé straně přišel pokus Davida Štefky z levého kruhu. Nebylo to ovšem nic těžkého pro Richarda Běhulu v brance.
     
    18:22
    Průnik domácího Patrika Pecha byl zakončován z pravého kruhu. Mokrý puk vyrazil před střelce Chomutova, jenž se zblízka nedokázal prosadit.
     
    17:51
    Jakub Váchal se pokusil o zakončení od pravého mantinelu. Puk nakonec skončil pouze na pravé tyčce branky Vojtěcha Mokrého.
     
    17:32
    Piráti se po delší době dostali do útočné třetiny, kde se jim ale nepovedlo vůbec nic vymyslet. Olomoučtí dobře napadají a domácí do ničeho nepouští.
     
    16:12
    Hra pokračuje v útočné třetiny hokejistů z Hané. Vítězslav Klesla nahazoval od modré čáry a i s přispěním nějaké teče puk orazítkoval levou tyčku branky!
     
    15:27
    Vítězslav Kret přijal přihrávku zpoza branky a z úhlu zakončoval. V těžké pozici nakonec branku netrefil, puk skončil jen na boční síti branky Chomutova.
     
    14:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Nyní již je aktivita hostujícího celku přetavena v úvodní branku! Nehlídaný DAVID KALAČ dostal přihrávku před branku, kde i s nutnou dávkou štěstí propálil bezmocného Richarda Běhulu. Asistence: Daniel Indrák a David Štefka.
     
    14:32
    Od modré čáry zakončoval hostující Dominik Liška. Jeho pokus sice skončil v síti, ale vše bylo tečované. Pokračovat se bude po levici Richarda Běhuly.
     
    13:51
    Po hodně dlouhé době si sáhl na kotouč také Vojtěch Mokrý. Ten lapil tečovaný pokus Romana Brandnera od modré čáry, tohle jej nemohlo ohrozit.
     
    13:11
    V útočné třetině kombinovali Piráti, hra byla ovšem přerušena dalším střeleckým pokusem Olomouce. David Štefka to zkoušel od pravého mantinelu, zakončoval ovšem jen do lapačky.
     
    11:56
    Hra byla přerušena v obranné třetině Pirátů a pokračovat bude po pravici Richarda Běhuly. Kohouti jsou již několik minut aktivní v útočné třetině.
     
    11:02
    Delší pasáž hry bez přerušení byla ukončena střeleckým pokusem Davida Kalače od modré čáry. Hostující forvard trefil připravenou lapačku Richarda Běhuly.
     
    10:04
    Nahazovaný kotouč do útoku se dostal na hokejku Romana Brandnera, jenž bekhendem posouval na spoluhráče. Puk ale skončil na chráničích bránícího hráče.
     
    09:24
    Aktivní Olomouc se následně dostala do útočné třetiny, kde vybojovala vhazování po pravici Richarda Běhuly. Ten měl zatím více práce než jeho protějšek,
     
    08:37
    Jan Prokop za brankou Mokrého obešel dvojici bránících hráčů, ideálně přihrát se mu ovšem následně nepovedlo. Pokračuje se hrou Olomouce.
     
    07:48
    Přes obránce zakončoval od pravého kruhu hostující Štedrý, i nyní ale brankář Pirátů zasáhl a kotouč vyrazil.
     
    06:41
    Dalším exekutorem střely byl David Rosecký, který přejel modrou čáru a zakončoval k levé tyči. Běhula se ovšem přesunul a betonem kotouč srazil do rohu kluziště.
     
    06:07
    Volného kotouče se mezi kruhy zmocnil Dominik Liška, který hned zakončoval. Jeho rána ovšem neměla razanci a skončila jen na betonech chomutovského brankáře.
     
    05:17
    Do dobré šance si od levého mantinelu sjel David Štefka, který před brankou zakončoval bekhendem. Richarda Běhulu se mu ovšem ohrozit nepovedlo.
     
    04:42
    Hosté v plném počtu.
     
    04:38
    Nahazovaný kotouč od modré čáry skončil u pravé tyčky, kde se jej pokoušel do sítě dostat Erik Mežnar. Vojtěch Mokrý ale lapačku udržel na čáře a neinkasoval!
     
    03:59
    Matúš Hlaváč od levého mantinelu přihrával do brankoviště Pirátů, kde byli ovšem domácí v přesile. Zkrácená početní výhoda se domácím nedaří.
     
    03:42
    Domácí v plném počtu.
     
    03:02
    Piráti to nadvakrát zkoušeli od modré čáry prostřednictvím Jakuba Štochla. První pokus byl Mokrým vyražen, ten druhý neletěl ani na branku.
     
    02:42
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká David Štefka.
     
    02:10
    Mora se nedokázala zatím do ničeho dostat a Piráti vysoce napadali. Puk byl dlouho v obranné třetině hostujícího celku, na první akci tedy čekáme.
     
    01:42
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jakub Jaroš – 2 min., podražení).
     
    01:23
    První pokus do brankoviště Mokrého vysílal Denis Zeman. Jeho prudké nahození skončilo jen těsně vedle branky olomouckých kohoutů.
     
    00:43
    Následoval první útok domácího celku, jenž byl veden po pravé straně. Piráti se ovšem dostali do ofsajdu a pokračovat se tak bude vhazováním.
     
    00:08
    Olomoučtí vyhráli vhazování a hned se dostávali do útočné třetiny, pokus Davida Vosátka od pravého mantinelu ale neskončil v síti.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou na ledové ploše malé haly SD ARÉNY a utkání o důležité body brzy začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Běhula (Skokan) – Rudy, Ferbas, Zeman, Beneš, Váchal, Jarý, Štochl – Černý, Baier, Vjačka, Prokop, Jaroš, Benda, Lobodowski, Mežnar, Gut, Pech, Ouřada, Brandner.

    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Rutar, Mader, Bahounek, Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Kalač, Štefka, Rosecký, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kret, Dvořák.

    Rozhodčí: Místecký – Kopáč, Tichý..
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje. Skupina o umístění, která hledá dva týmy, jenž postoupí do play-off, nabízí další kolo. Sedmý Chomutov hostí druhou Olomouc a pokud domácí chtějí hrát o play-off, měli by dnes uspět. Souboj o důležité body startuje v 15:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 15. Kalač (Indrák, Štefka)


    Piráti Chomutov: Běhula (Skokan) – Rudy, Ferbas, Zeman, Beneš, Váchal, Jarý, Štochl – Černý, Baier, Vjačka, Prokop, Jaroš, Benda, Lobodowski, Mežnar, Gut, Pech, Ouřada, Brandner.
    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Rutar, Mader, Bahounek, Klesla, Harabiš, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Kalač, Štefka, Rosecký, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kret, Dvořák.

    Rozhodčí: Místecký – Kopáč, Tichý.
    thejrc.org