HC Litvínov – K. Vary 3:2 (kon.) | Vítkovice – Jihlava 4:3 (kon.) | Liberec – Mountfield HK 4:1 (kon.)
Olomouc – Zlín 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:4 (po pr.) | Sparta – HC Plzeň 5:2 (kon.)
Chomutov – Kladno 2:6 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 3:4 (kon.) | Slavia – Č. Budějovice 3:1 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
5:2 (3:1, 0:1, 2:0)
HC Plzeň 1929
Pátek 15.12.2017, 17:30 • Tipsport arena (Praha - Holešovice) • DHL Extraliga juniorů • 25. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, já se s Vámi loučím, přeji úspěšný víkend a u dalších online přenosů se budu těšit. Na viděnou! (19:37:12)
     
    Zápas dovršil svého konce a sparťanské dílo je dokonáno! Pražané totiž dokázali vyzrát na favorizovanou Plzeň, když jí nastříleli hned pět branek. Výhru domácího mančaftu režíroval především útočník Ondřej Procházka, který gólem do prázdné branky završil hattrick a uzavřel gólový účet tohoto zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Do situace jeden na jednoho ještě ujížděl Tomáš Schwamberger, který si svůj pokus rozmyslel, zasekl, ale svou následnou střelou z otočky trefil jen prvního clonícího hráče.
     
    58:57
    Hosté přeci jen ještě vystrkují růžky, vše nakonec ukončil obránce Radek Jeřábek, který ještě poposunul na Dubského. Sparťanský útočník pouze nahodil a šel vystřídat.
     
    58:27
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané poprvé v power play dostali kotouč ze své obranné třetiny a hned je z toho pohroma pro Plzeň. Tomáš Jandus vybojoval kotouč za brankou hostí, poté ho předložil na úplně volného ONDŘEJE PROCHÁZKU, na kterého zívala prázdná branka hostí. Asistence: Tomáš Jandus, Martin Jandus.
     
    57:56
    A plzeňští trenéři na nic nečekají a odvolávají brankáře Berana z branky. Hostující Škodovka to zkusí v šesti hráčích v poli.
     
    57:24
    Tomáš Vracovský udělal rychlý pohyb na levou stranu kluziště, vzápětí zkusil střelu zápěstím, proti které gólman Wolf ani nemusel zasahovat, jelikož mířila mimo tři tyče.
     
    56:36
    Filip Eliáš dostal kotouč na vrchol levého kruhu pro vhazování, odkud provětral Beranovu lapačku. Hostující Plzeň si už pomalu chystá závěrečný nápor.
     
    56:09
    Tomáš Pšenička udělal rychlou otočku v útočném pásmu a následně i vystřeli. Gólman Beran opět plně připravený zasáhnout a znemožnit domácímu forvardovi skórovat.
     
    55:14
    Tomáš Jandus se výborně natlačil před branku Berana, u hostující klece byl ještě přítomen Tomáš Pšenička, ale Pražané byli nakonec vystrnaděni až do rohu kluziště za branku Berana.
     
    54:02
    Hosté ale zdaleka nic nevzdávají, Jan Matiášek využil zmatků ve středním pásmu, do svých kliček se až moc zamotal, čehož využil vracející se Hanuš.
     
    53:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pozor! Domácí borci se po dlouhé době na delší dobu usadili v útočném pásmu, Tomáš Jandus přiťukl kotouč na ONDŘEJE PROCHÁZKU, který svým druhým gólem v zápase dává Spartě dvoubrankový náskok. Asistence: Tomáš Jandus, Martin Jandus.
     
    52:39
    Domácí se nyní trochu vymanili z plzeňského sevření, útočník Tomáš Pšenička se vydal útočit po pravé straně, vystřelil a gólman Beran vytasil svoji lapačku.
     
    52:04
    Hostující Plzeň tlačí na ofenzivní pilu, Martin Lokajíček po dlouhé výměně puku v útočném pásmu se rozhodl vystřelit, ale na ránu plzeňského obránce byl Wolf dobře připraven.
     
    50:59
    Hosté si nyní nerozuměli v rozehrávce, kotouč klouzal na zakázané uvolnění až k Wolfovi a čárový rozhodčí také hru přerušuje. Bude následovat vhazování před Beranem, což jistě domácím borcům prospěje.
     
    50:38
    Kropáček vyhrál souboj ve svém pásmu, ve střední zóně předal černou gumu najíždějícímu Tomáši Jandusovi, který měl dobrou rychlost, ale brankáře Berana překonat nedokázal.
     
    49:50
    Hosté jednoznačně chtějí s tímto zápasem ještě něco udělat a sparťané se v posledních minutách hry trochu stahují ke své brance. Rubner dostal dobrou přihrávku mezi kruhy, ke střele se přes bránící blok domácích nedostal.
     
    48:57
    Hanuš ve spolupráci s Karochem chtěli rychle založit útočnou protiakci, to se jim ale nepovedlo, naopak z toho mohli těžit hráči v modrých dresech. Wolf se ale na dnešní duel vyspal výborně a opět pohotově zasáhl.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 4. O. Procházka (T. Jandus), 4. Schwamberger (Kropáček, Wojnar), 19. Chlouba (Jeřábek, Fabiánek), 54. Procházka (T. Jandus, M. Jandus), 59. Procházka (T. Jandus, M. Jandus) – 18. Vavřička (Vracovský, Pour), 34. Chalupa (Vavřička)


    HC Sparta Praha: Wolf (Mičán) – M. Jandus, Janda, Simotics, Mrkvička, Eliáš, Karoch, Jeřábek, Hanuš – Arnošt, T. Jandus, Schwamberger, Fabiánek, Eg Larsen, O. Procházka, Pejchal, Chlouba, Kropáček, T. Pšenička, Dubský, Wojnar.
    Trenér: Pavel Geffert.

    HC Plzeň 1929: Beran (Kolář) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Kaňák, Sysel, Čechura, Lokajíček – Kantner, Reitspies, Š. Hanzlík, Matiášek, Vavřička, Pour, J. Roubal, F. Přikryl, Vracovský, Chalupa, D. Roubal, Rubner.
    Trenér: David Bruk.

    Rozhodčí: Bejček – Marek, Klouček
    thejrc.org