Polsko U18 – Česko U16 0:7 (kon.)
konec
Polsko U18
0:7 (0:3, 0:3, 0:1)
Česko U16
Pátek 15.12.2017, 19:00 • Lodowisko Jantor, Katovice • Turnaj olympijských nadějí Visegrádské čtyřky (ženy)
Partner:
     
    Turnaj už ale bude jenom těžší a těžší, pokračujeme zítra v 16 hodin zápasem proti osmnáctce Maďarska. Z Katovic vám přeju příjemný zbytek večera! (21:12:46)
     
    Bardzo dobre! České hokejistky do 16 let vstoupily do turnaje proti třem starším visegrádským soupeřům podle představ. Případné nervy nepřipustily už výtečnou první třetinou a vyjma některých mezer ve druhé části měly zápas od začátku do konce zcela pod kontrolou.

    Nejlepší hráčkou našeho týmu je vyhlášena gólmanka Julie Pejšová, která si cenu i čisté konto bezpochyby zasloužila! Hattrick vstřelila Daniela Pejšová, dva góly Lucie Gruntová, další přidaly Tereza Mazancová a Sára Čajanová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Zápas dohráváme v útoku, i to je moc dobře.
     
    59:24
    Jak vypadala Natalia Haranczyková na začátku zápasu dost váhavě, tak bych řekl, že se výtečně rozchytala. Teď schovala do lapačky i střelu Anny Kalové ze střední vzdálenosti.
     
    58:49
    Přejezd Wybieralové do české třetiny je zastaven odpískaným ofsajdem.
     
    58:31
    Rychlý protiútok táhla Sára Čajanová. České kapitánce nicméně střela nesedla asi úplně podle představ a brankářka ji zastavila. Nedovolila ani dorážky.
     
    58:03
    Výborné střídání naší třetí formace končí u Haranczykové, hokejistky si na střídačce vyslechly zaslouženou pochvalu od Romana Heindla.
     
    57:44
    Teď Bartáková vyzvala na středu hřiště Karolínu Sýkorovou, ta dobře vystřelila, jenže rameno gólmanky bylo pohotovější.
     
    57:19
    Kotouč se z chumlu hráček odrazil k Báře Bartákové, která těsně minula bližší tyčku.
     
    56:51
    Gabriela Hrubanová míří se zklamaným výrazem na střídačku, její pokus schovala Haranczyková stejně neomylně do lapačky.
     
    56:07
    Česká gólmanka je ve třetí třetině poměrně studená, leč teď znovu prokázala, že připravená. Zákrokem lapačkou potěšila i oko diváků. Na domácí výběr jich tu tedy moc není, to je poměrně škoda.
     
    55:43
    Když se ještě vrátím k autorce hattricku, schytala ránu kotoučem do nohy a těžko mohla skrývat, jak jí to bolí. Ale myslím, že bude v pohodě.
     
    55:02
    Na druhé straně Julie Pejšová rychle vykopla pravý beton a zastavila první nebezpečnou střelu polského týmu ve třetí třetině.
     
    54:32
    Daniela Pejšová nedokázala zpracovat těžký kotouč do jasné pozice před brankovištěm.
     
    53:29
    Anna Kalová má šikovné ruce, v posledním střídání to prokázala, když se velmi pěkně dostala do útočné třetiny. Nic z toho ale Češky nevytěžily.
     
    52:56
    Hostitelská reprezentace hraje v plném počtu.
     
    52:26
    Tereza Mazancová volila mezi přihrávkou a střelou, nakonec sáhla ke druhé variantě. Její bekhend polské břevno přeletěl.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 3. D. Pejšová, 11. Mazancová (Čajanová), 17. D. Pejšová (Nepokojová, Mazancová), 21. D. Pejšová (Nepokojová), 25. Gruntová (Bartáková), 37. Gruntová (TS), 46. Čajanová (D. Pejšová)


    Polsko U18: Haranczyková (Grzybowská) – Kaminská (C), Podracká, Blaszkowá, Wcislová, Jarkiewiczová, Szymczaková – Szymurová, Wybieralová, Siejkaová – Wronová, Sopatová, Kalejová – Wawrzyková, Schrammová, Synowiecová – Dembeková, Bukowská, Baranová. Trenér: Pawel Mateja.
    Česko U16: J. Pejšová (Dvořáková) – D. Pejšová, Chladová, G. Horáková, Vaněčková, Habartová, Hanzlíková (A), Mudráková, Machková – Čajanová (C), Mazancová (A), Nepokojová – Petřeková, Škorpíková, Haasová – Bartáková, Sýkorová, Gruntová – Hrubanová, Kalová, Chwastková. Trenér: Roman Heindl.

    Rozhodčí: Kozlowski – Polak, Pulawski (všichni POL).
    ocianews.com