Buffalo – Carolina 4:5 (po pr.) | NY Rangers – Los Angeles 4:2 (kon.) | New Jersey – Dallas 5:2 (kon.)
Detroit – Toronto 3:1 (kon.) | Vancouver – San Jose 4:3 (po pr.) | Minnesota – Edmonton 2:3 (kon.)
Boston – NY Rangers 2:3 (po pr.)
po prodl.
Boston Bruins
2:3 (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
New York Rangers
Sobota 16.12.2017, 23:00 • TD Garden, Boston • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:56 Mats ZUCCARELLO - 2:3
     
    61:56
    Rangers právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto, hosté v prodloužení přesilovkou nepohrdli, Bruins naopak přichází hra v příliš mnoho hráčích pořádně draho! Shattenkirk operoval s pukem na modré čáře a předal jej na pravý kruh MATSI ZUCCARELLOVI. Šikovný norský střelec kotouč dlouho držel, až se zdálo, že už správný moment ke střele spíše prováhal. Nakonec však rychle udělal krok vpřed a ze zákrytu Cháry vyslal chirurgicky přesnou střelu zápěstím, která zapadla neomylně za záda Tuukky Raska. Finský gólman ve službách Bostonu měl zakrytý výhled a vidět nemohl skoro nic. Asistence: Kevin Shattenkirk, Chris Kreider.
     
    61:05
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Krejčí – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    56:57
    Další obrovská šance Bostonu! Marchand táhl situaci tři na dva. Nakonec si malinko překvapivě vybral z druhé vlny najíždějícího Kruga. Ten si sjel až mezi kruhy, svižné zakončení ovšem dech beroucím způsobem vykopl Lundqvist!
     
    52:56
    Neskutečné! Smith podklouzl na útočné modré čáře a dopředu se vydal Krejčí. V útočném pásmu si šikovně poslal obránce na druhou stranu a z kruhu orazítkoval tyčku Lundqvistovy svatyně! Český útočník se jen zoufale dívá ke stropu haly, obrat mohl být dokonán.
     
    52:47
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Jake DeBrusk – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    52:01
    Po střele Kruga se před brankou Rangers strhla obrovská mela! Hostující hráči ale s vypětím všech sil udrželi kotouč před čarou, aktivní byl při snaze o dorážky především Marchand.
     
    51:21
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Kevin Shattenkirk – 2 min., sekání).
     
    46:41
    Bostonští příznivci ovšem mohli být bleskurychle zchlazeni! Rick Nash krásně našel J. T. Millera, jenž se prosmýkl mezi kruhy a ve výborné pozici mu ke smůle hostů kotouč sjel z čepele.
    45:38 Brad MARCHAND - 2:2
     
    45:38
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je vyrovnáno, a tento gól skýtá výrazný český odkaz! Pastrňák s pukem na holi urazil pořádný kus cesty. Po objetí Lundqvistovy klece nakonec vykouzlil skvělou křižnou přihrávku, do které se nekompromisně opřel BRAD MARCHAND a poslal kus černé gumy za přesouvajícího se Lundqvista! Asistence: David Pastrňák, Ryan Spooner.
     
    43:56
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Brady Skjei – 2 min., držení protihráče).
     
    39:28
    Vyloučení v týmu New York Rangers (J. T. Miller – 2 min., nedovolené bránění).
    37:12 Danton HEINEN - 1:2
     
    37:12
    Bruins právě vstřelili branku!
    TD Garden bouří, Lundqvistovo kouzlo je odčarováno! Krejčí zavezl kotouč za modrou a předal jej zpět Chárovi. Ten neváhal a rychle pálil. Do dráhy střely ukázkově vložil hůl před brankovištěm připravený DANTON HEINEN a precizní tečí nedal gólmanovi šanci zasáhnout. Asistence: Zdeno Chára, David Krejčí.
     
    35:04
    Vyloučení v týmu New York Rangers (David Desharnais – 2 min., držení hole).
     
    33:25
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (Ryan Spooner – 2 min., sekání).
     
    32:28
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Mats Zuccarello – 2 min., sekání).
     
    29:37
    A obrovská šance také na druhé straně! Bergeron nabil Pastrňákovi, jenž už tentokráte Lundqvista překonal, radost mu ovšem překazila tyčka! To už je pro Medvědy obrovská škoda.
     
    29:03
    Rick Nash si vybruslil za hráče Bostonu, dostal přihrávku, a v oslabení jel sám na Raska! Zkusil to na něj táhlou kličkou do bekhendu a finský brankář svůj tým podržel!
     
    28:48
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Kevin Hayes – 2 min., sekání).
     
    26:51
    Obrovská šance na obou stranách! Nejprve mohl zvýšit na již alarmujících 3:0 J. T. Miller, na Raska si ovšem zblízka nepřišel. A o pár sekund později se zaskvěl také Lundqvist! Marchand pronikl až před brankoviště a střílel chtytře do protipohybu. Švédská legenda střelu fantasticky zastavila lapačkou!
    22:41 J. T. Miller - 0:2
     
    22:41
    Rangers právě vstřelili branku!
    Aktivní nástup domácích vychází naprázdno, Rangers totiž využívají přesilovku! McDonagh našel mezi beky připraveného J. T. MILLERA, jenž si přihrávku skvěle zpracoval a postupoval sám na Raska. Brankáře si položil a bekhendem zakončil! Asistence: Ryan McDonagh, Brady Skjei.
     
    22:14
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Krejčí – 2 min., vysoká hůl).
     
    21:31
    Opět registrujeme velice aktivní nástup Bostonu do třetiny. Z mezikruží střílel David Krejčí, Lundqvist je ale fantastický a stále neinkasoval.
     
    18:00
    Vyloučení v týmu Boston Bruins (David Backes – 2 min., hákování).
    14:42 Michael GRABNER - 0:1
     
    14:42
    Rangers právě vstřelili branku!
    Hosté jdou do vedení, a to velice šťastným a kuriózním způsobem! MICHAEL GRABNER nevinně zavezl kotouč do pásma a vypálil zápěstím. Střela prolétla poměrně vysoko nad brankou, odrazila se od zadního plexiskla a trefila přesně záda nešťastného Raska, jenž si puk nevědomky srazil do vlastní klece. Asistence: Kevin Hayes, Brady Skjei.
     
    10:05
    Velká šance Rangers hned v úvodu oslabení! Hayes se s Rickem Nashem dostal do přečíslení a domácí tým zachránil Krug, jenž přihrávku ke druhému jmenovanému nepustil.
     
    09:52
    Vyloučení v týmu New York Rangers (Pavel Bučněvič – 2 min., hákování).
     
    07:02
    Další obrovská příležitost Medvědů! Marchand posunul touš do jízdy Patrňákovi, jenž si najel až před Lunqvista. Brankáře nalákal na přímé zakončení, ale ještě se vydal za branku a po obkroužení klece zasouval puk za tyčku. Lundqvist měl ale beton připravený včas!
     
    05:18
    Teď už se ale domácí mohli radovat, kdyby nepřišel parádní dvojzákrok Lundqvista! Švédský brankář nejprve vyrazil střelu Heinena z mezikruží, a následně se na čáře parádně roztáhl a zastavil také dorážku Backese.
     
    04:29
    Branka Bostonu není uznána pro ofsajd! Na konci krásné kombinace stál Spooner, Krejčí ovšem překročil modrou čáru příliš brzy.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 38. Heinen (Chára, Krejčí), 46. Marchand (Pastrňák, Spooner) – 15. Grabner (K. Hayes, Skjei), 23. J. T. Miller (McDonagh, Skjei), 62. Zuccarello (Shattenkirk, Kreider)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, K. Miller, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Bjork, Krejčí (A), DeBrusk – Backes, Riley Nash, Heinen – Acciari, Kuraly, Schaller – Spooner.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – Holden, McDonagh (C), Shattenkirk, Skjei, Br. Smith, M. Staal (A) – Bučněvič, Desharnais, Kreider – Zuccarello (A), J. T. Miller, Rick Nash – Fast, K. Hayes, Grabner – Vesey, Nieves, Carey.

    Diváci: 17 565 (vyprodáno)
    thejrc.org