Třinec – Jihlava 3:6 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Slavia – HC Plzeň 4:3 (kon.)
Sparta – Č. Budějovice 4:1 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:6 (2:2, 0:1, 1:3)
HC Dukla Jihlava
Sobota 16.12.2017, 12:00DHL Extraliga juniorů • 26. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobré ráno z Třince. Dnes v pravé poledne se v Mini WERK Aréně postaví proti sobě téměř sousedé v tabulce. Domácí Oceláři hostí o dvě příčky hůř postavenou Jihlavu. Ta má však stejný počet bodů jako nejvýchodnější hokejový tým republiky. Zápasem vás provede Igor Mainka.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC
    13. místo, 30 bodů, skóre 71:76


    Kdysi bašta českého hokeje se v letošním ročníku juniorské extraligy velice trápí. Částečně za to může hojně využívána farma v prvoligovém Frýdku-Místku, kde hráči juniorského věku dostávají příležitost. To se projevilo i na včerejším utkání, kdy domácí podlehli Kometě po divoké třetí třetině 3:4.

    Poslední zápas

    TŘINEC – BRNO 3:4 (0:0, 0:1, 3:3)

    Branky: 49. Plitko, 51. Poruba, 59. Kvasnica – 26. Hasoň, 42. Střondala, 54. Krejčí, 55. Plášek. Rozhodčí: Šutara – Mikler, Konvička. Vyloučení: 3:7, navíc Kowalczyk 10 min. Využití: 2:1. Návštěva: 92 diváků.

    Třinec: Loubal – Hrachovský, Krzak, Marguš, Adámek, Homola – Strakoš, Kaukič, Plitko – Poruba, Flok, Przbyla – Kvasnica, Peterek, Raška – Kalus, Cháňa, Najsar – Molin.
     
    HC DUKLA JIHLAVA
    15. místo, 30 bodů, skóre 75:89


    Jihlavští ježci jsou na tom bodově stejně jako domácí Oceláři, ale mají o dva odehrané zápasy více. Z posledních šesti duelů získala pouhé dva body za vítězství v prodloužení nad Mladou Boleslaví. Favorit je tak dnes jasný a jsou to domácí Oceláři.

    Poslední zápas

    VÍTKOVICE – JIHLAVA 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)

    Branky: 24. a 29. Baláž, 28. Spratek, 50. Blaško – 15. Peschout, 38. Najman, 59. Čermák. Rozhodčí: Fiala – Ganger, Hlavatý. Vyloučení: 4:5. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Návštěva: 150 diváků.

    Jihlava: Šťastný – Mareš, Rašín, Srnský, Váňa, Trávník, Krtek, M. Vála – Najman, Jindra, Adam, Heinrich, Donda, Mejzlík, Hrbatý, Strnad, Slabý, Peschout, Čermák, T. Vála.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Oba celky se v letošním ročníku střetly pouze jednou. Na jihlavském stadionu byla šťastnějším týmem Jihlava, která zvítězila 4:2.

    JIHLAVA – TŘINEC 4:2 (1:1, 0:0, 3:1)

    Branky: 11. a 60. Heinrich, 48. Peschout, 50. Waller – 7. Krzak, 57. Peterek. Rozhodčí: Doležal – Křivohlavý, Klouda. Vyloučení: 4:5. Návštěva: 46 diváků.

    Jihlava: Šťastný – Mareš, Rašín, Trávník, Hrabaň, Krtek, M. Vála, Havelka – Najman, Kadleček, Jindra, Adam, Heinrich, Donda, Mejzlík, Waller, Slabý, Peschout, Čermák, Norris.

    Třinec: Štěpánek – Hrachovský, Krzak, Radzienczak, Rufer, Marguš, Adámek – Plitko, Mach, Puzoň, Przybyla, Irgl, Peterek, Raška, Papaj, Najsar.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Loubal, Štěpánek – Krzak, Marguš, M. Adámek, J. Adámek, Bartko, Homola – Strakoš, Kaukič (C), Plitko, Poruba (A), Przybyla, Peterek, Raška, Kalus, Cháňa, Najsar, Molin.

    HC Dukla Jihlava: Juda, Šťastný – Mareš, Rašín, Srnský, Váňa, Trávník, Krtek, M. Vála – Jindra, Adam, Heinrich (A), Donda, Mejzlík (C), Hrbatý, Strnad, Najman, Slabý, Peschout, T. Vala.

    Rozhodčí: Mrkva – Tošenovjan, Bartek..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:15
    Raška se proháčkoval sám před gólmana, ale v klíčovém okamžiku byl faulován.
     
    01:19
    Vyloučení: Milan Strnad, Jihlava, 2 min. – držení.
     
    02:31
    Tvrdá střela Rašky z mezikruží ohrozila gólmana Judu. Ten puk přilbou vyrazil do ochranné sítě.
     
    02:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku. Przybyla našel z levé strany mezi kruhy JONÁŠE PETERKA a třinecký útočník střelou zápěstím k pravé tyči překonal brankáře Judu! Asistence: Jonáš Peterek, Marian Adámek – 1:0.
     
    04:14
    Prudkou střelu z levého kruhu vypustil ze své hokejky Donda, Loubal zasahovat nemusel, jelikož puk mezi tři tyče nemířil.
     
    04:59
    Najman přihrál z levého kruhu před bránu Peschoutovi, ten třineckého gólmana nepřekonal, stejně tak se to nepovedlo jeho spoluhráčům z následného závaru.
     
    06:15
    Peterek získal puk na modré čáře, po pár krocích vystřelil, Juda puk vyrazil vedle sebe, kde najížděl Przybyla, ale ten kotouč do odkryté branky nedokázal dopravit.
     
    07:03
    Jihlavští se dočkali vyrovnání, dopravili kotouč do třinecké branky, jenže podle rozhodčího to bylo kopnutím a stav tak zůstává příznivý pro Třinec.
     
    08:10
    Utkání nabízí spoustu nepřesností na obou stranách. Gólmani tak nemají moc práce.
     
    09:40
    Nahození Przybyly od modré čáry kryje jihlavský gólman a nechává přerušit hru.
     
    10:15
    Kaukič neprojel po levé straně přes Mareše. Jihlavský obránce zastavil třineckého útočníka čistým zákrokem za použití svého těla.
     
    10:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    A máme tady vyrovnáno! TOMÁŠ VALA se zjevil sám před gólmanem a střelou po ledě nedal Loubalovi šanci! Asistence: Adam Najman, Richard Peschout – 1:1.
     
    12:38
    Mejzlík se snažil proháčkovat přes třinecké obránce, ale neuspěl.
     
    13:09
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři opět vedou! JAN KALUS rozboural závar v rohu mantinelu, sebral puk, najel si mezi kruhy a přesně mířenou střelou nedal Judovi žádnou šanci. Asistence: Jakub Adámek – 2:1.
     
    14:51
    Kalusovu střelu z levého kruhu Juda tělem vyrazil o mantinel do ochranné sítě.
     
    15:38
    Přečíslení tři na dva vyšperkoval Przybyla přihrávkou na Mariana Adámka, ale obránce s extraligovými zkušenostmi byl příliš rychlý a puk nedokázal nasměrovat do opuštěné branky.
     
    15:41
    Dukla právě vstřelila branku!
    Třinci se nepodařilo vstřelit gól z obrovské šance a hosté to vytrestali vyrovnáním, když gólmana Ocelářů překonal RICHARD PESCHOUT – 2:2.
     
    17:34
    Závar před jihlavskou brankou ukončuje Juda povedeným zákrokem proti střele Poruby od levé tyče.
     
    18:13
    Adámkovu střelu od modré na teč jihlavští odvrátili, stejně úspěšní byli i při kombinaci Ocelářů v jejich pásmu.
     
    18:50
    Loubal schovává puk pod lapačku před rychle dojíždějícím Krtkem.
     
    19:40
    Přihrávku Mareše, protože za střelu se označit nedala, si Loubal srazil hokejkou nad sebe a rychle chytil puk do lapačky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dějství mezi juniory Třince a Jihlavy. První třetina nabídla čtyři góly, po dvou na každé straně. Bohužel více byly vidět nepřesnosti. Zatím je to takové nemastné neslané. Uvidíme, co nabídne druhá třetina. Dejte si kávu, čaj nebo oběd a zhruba za 13 minut se znovu ozvu z Mini WERK Areny.
     
    Hráči jsou už na ledě, za malou chvíli bude zahájena druhá třetina.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Hned v úvodu mohl využít chybu třineckých obránců Heinrich, který zachytil pas soupeře mezi kruhy, jenže jeho rychlou střelu Loubal vyrazil.
     
    21:27
    Najman si nabruslil s pukem do levého kruhu a vystřelil ke spojnici horní a levé tyčky, brankář Loubal tam však strčil rameno a puk vyrazil.
     
    22:10
    Plitko si najel z pravé strany před bránu, jeho pokus gólman Juda vyrazil a stejně si poradil i s dorážkou Najsara.
     
    23:48
    Tvrdou střelu Bartka od modré dokázal před Judou tečovat Najsar, ale Juda si se změnou směru puku poradil a akci úspěšným zákrokem ukončil.
     
    24:22
    Kalusova střela z levého kruhu skončila pouze na boční síti jihlavské branky.
     
    25:00
    Nepříjemné nahození Vály nedokázal Loubal chytit do lapačky, puk pouze vyrazil před sebe, naštěstí pro něj tam nebyl nikdo z protihráčů.
     
    25:13
    Střelu Najmana od levého mantinelu Loubal pouze vyrazil před sebe kde byl Vala, ten hledal skulinku mezi betony, ale třineckému gólmanovi "jesličky" nenasadil.
     
    25:41
    Domácí mají další přesilovou hru. Opět je na trestné lavici Milan Strnad, tentokrát inkasoval dvě minuty za podražení.
     
    26:09
    Heinrich ujížděl sám na třineckou branku, počkal až si gólman klekne a poté chtěl nadzvednout puk do horní poloviny branky, bohužel pro svůj celek přestřelil!
     
    27:13
    Kalus se protančil před gólmana Judu, tam byl zahákován Janem Trávníkem a domácí budou mít výhodu dvojnásobné přesilové hry!
     
    27:49
    Jihlava už je ve čtyřech.
     
    28:29
    Střelu Mariana Adámka vyrazil Juda vedle brány, vzápětí pálil z mezikruží Kaukič, ale minul ten branku minul.
     
    29:05
    Hosté vyhazují, domácí přesilovka pomalu končí.
     
    31:12
    Domácí vyhodili puk ze středního pásma mimo hrací plochu.
     
    31:59
    Jindra otestoval pozornost Loubala z levého kruhu, Loubal kotouč zkrotil a schoval puk do lapačky.
     
    33:16
    Kaukič se proháčkoval do levého kruhu a poté zápěstím vypustil puk na jihlavskou branku. Gólman Juda černou gumu vyrazil tělem do ochranné sítě.
     
    34:15
    Juda schoval puk pod lapačku před dojíždějícím Przybylou.
     
    34:39
    Tvrdou střelu Mareše od modré chytá do lapačky Loubal.
     
    34:39
    První přesilovou hr si zahraje Jihlava. Na dvě minuty za vysokou hůl byl vyloučen Jan Poruba.
     
    34:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava se poprvé v utkání dostává do vedení! Kapitán Mejzlík našel u pravé tyče zcela volného obránce LUKÁŠE MAREŠE, pro kterého už nebyl problém uklidit puk do odkryté branky! Asistence: Tomáš Mejzlík, Aleš Heinrich – 2:3.
     
    37:58
    Nepříjemná střela Srnského od levého mantinelu jen těsně proletěla nad hlavou brankáře Loubala.
     
    38:25
    Proti další prudké střele Peschouta už musel Loubal zasáhnout, puk betony vyrazil do rohu.
     
    39:55
    V závěru druhé třetiny proběhne ještě jedno vhazování před gólmanem Judou, poté co hosté vyhodili puk až za třineckou branku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla o něco živější než její předchůdkyně, ale na druhou stranu také chudší na góly. Viděli jsme pouze jeden a to do třinecké sítě, když Dukla krásnou kombinací využila přesilovou hru a před závěrečnou třetinou získala výhodu jednoho gólu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Po přihrávce zpoza brány byl v gólové pozici Raška, jeho velkou šanci ještě Juda vyrazil. Vzápětí se puk dostal k Bartkovi, ten z mezikruží napřáhl a přihrál k levé tyči JONÁŠI PETERKOVI. Syn třineckého manažera měl před sebou zcela odkrytou branku a nezaváhal! Asistence: Jan Bartko – 3:3.
     
    42:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Domácí si vyrovnání dlouho neužili. Po asistenci Peschouta byl zcela sám před Loubalem ADAM NAJMAN, který třineckého gólmana obelstil kličkou do bekhendu. Následně uklidil puk do prázdné branky! Asistence: Richard Peschout, Tomáš Vala – 3:4.
     
    44:33
    Po přihrávce Bartka vypálil z hranice levého kruhu Raška, ale Juda jeho nepříjemnou střelu k pravé tyči schoval do lapačky.
     
    45:38
    Přečíslení tři na jednoho vyřešil Adam přímou střelou z pravého kruhu, jenže přestřelil třineckou branku!
     
    46:18
    Na druhé straně byl po přihrávce od mantinelu Krzak sám před gólmanem, namířil puk k pravé tyči, avšak o fous minul.
     
    48:35
    Heinrich se snažil tělem oklamat třineckého obránce, ale k třinecké bráně neprojel.
     
    49:50
    Třinečtí zamkli soupeře v jejich pásmu, ale ke střele se nedostali.
     
    50:15
    Nahození Adama ze středního pásma končí pod Loubalovou lapačkou.
     
    50:45
    Kaukič prošel ve středním pásmu přes jednoho hráče, vjel do útočného, ale tam přišel o puk, neboť zezadu přijel jihlavskému obránci na pomoc spoluhráč.
     
    52:10
    Po střele Mariana Adámka vznikl závar před jihlavskou brankou, ale nikdo z třineckých se k dorážce nedostal.
     
    53:08
    Raška se na pravé straně zbavil soupeře, přihrál Kaukičovi, avšak ten střelou "golfákem" netrefil bránu.
     
    54:17
    Dukla právě vstřelila branku!
    ADAM HRBATÝ dostal trochu prostoru u levé tyče, brankář Loubal nechal odkrytý prostor mezi svou levou rukou a tělem, čehož jihlavský útočník využil a třineckého gólmana prostřelil! Asistence: Matěj Vála – 3:5.
     
    55:39
    Bartko vzal odpovědnost na sebe, protáhl se po pravé straně k brankáři Judovi, ale bekhendovou střelou nedokázal protlačit puk za brankovou čáru!
     
    56:18
    Nedorozumění třineckých hráčů končí zakázaným uvolněním.
     
    56:37
    Pomalu se nám blíží závěr třetí třetiny. Třinečtí mají co dělat, aby z utkání získali nějaké body.
     
    56:47
    Menší šarvátka u jihlavské střídačky mezi Kalusem a gólmanem Šťastným, který zaútočil na třineckého hráče ze střídačky.
     
    56:47
    Brankář Daniel Šťastný je potrestán dvouminutovým trestem za hrubost. Trest odpyká Jiří Slabý.
     
    56:53
    Dukla právě vstřelila branku!
    Třinečtí zkusili hru bez brankáře. Jihlavský DAVID VÁŇA získal puk a střelou přes celé hřiště přidává šestou branku Jihlavy.
     
    58:00
    Domácím se přesilovka nedaří, Adam vyhazuje kotouč až k třinecké brance.
     
    58:50
    Po přihrávce Kaluse zpoza brány nedokázal jeden z jeho kolegů usměrnit puk z vynikající pozice mezi tři tyče.
     
    59:45
    Závěr už se dohrává u třinecké branky. Domácí čekají na uplynutí posledních sekund.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Z dnešního utkání si tři body odnášejí hokejisté jihlavské Dukly. Tým trenéra Karla Nekvasila byl trpělivější, přesnější a proto vyrovnaný souboj zvládl lépe. Úvod třetí třetiny patřil domácím, Peterek rychle vyrovnal, jenže to bylo z třinecké strany vše. Pak už gólově úřadovali pouze hokejisté Jihlavy. Nejprve Najman strhl vedení na stranu hostů, pátý gól přidal Hrbatý a střeleckou listinu uzavřel v závěru gólem do prázdné branky Váňa.

    Jihlava vítězstvím nad Třincem přeskakuje v tabulce svého soupeře. Naopak domácí se po tomto kole propadnou minimálně na 14. místo.
     
    To je z mé strany vše. Děkuji vám za pozornost a třeba se opět sejdeme u nějakého online přenosu z třineckého mládežnického hokeje. Z malé WERK Arény se s vámi loučí Igor Mainka. (14:08:05)
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 3. Peterek (Przybyla, Adámek), 14. Kalus (J. Adámek), 41. Peterek (Bartko) – 11. Vala (Najman, Peschout), 16. Peschout, 35. Mareš (Mejzlík, Heinrich), 43. Najman (Peschout, Vala), 55. Hrbatý (Vála), 57. Váňa


    HC Oceláři Třinec: Loubal (Štěpánek) – Krzak, Marguš, M. Adámek, J. Adámek, Bartko, Homola – Strakoš, Kaukič (C), Plitko, Poruba (A), Przybyla, Peterek, Raška, Kalus, Cháňa, Najsar, Molin.
    HC Dukla Jihlava: Juda (Šťastný) – Mareš, Rašín, Srnský, Váňa, Trávník, Krtek, M. Vála – Jindra, Adam, Heinrich (A), Donda, Mejzlík (C), Hrbatý, Strnad, Najman, Slabý, Peschout, T. Vala.

    Rozhodčí: Mrkva – Tošenovjan, Bartek.
    thejrc.org