Opava – Val. Meziříčí 2:4 (kon.) | Šumperk – Kopřivnice 5:0 (kon.) | SHK Hodonín – Nový Jičín 2:1 (kon.)
Mor. Budějovice – David Servis 5:0 (kont.) | Dvůr Králové n. L. – Řisuty 2:4 (kon.) | Kolín – Nymburk 4:2 (kon.)
Klatovy – Písek 3:1 (kon.) | Žďár n/S – Pelhřimov 3:4 (kon.) | Sokolov – Děčín 4:3 (1:0 po s.n.)
Most – Vrchlabí 0:5 (kont.) | Jablonec n/N – Kobra 2:1 (kon.) | Tábor – Havlíčkův Brod 1:4 (kon.)
Letňany – Trutnov 7:2 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
HK Nový Jičín
Sobota 16.12.2017, 17:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • 2. liga skupina Východ • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    HK Nový Jičín

    Nový Jičín před střetem s hodonínskými Drtiči hraje zápasy se stejnými soupeři, jako hráli valašskomeziříčští Bobři vždy jen o jedno kolo dříve, a dokonce s nimi dosahuje podobných výsledků.

    Nejprve si pro tříbodový zisk vyjeli na led kopřivnické Tatry, kde vyhráli o dva přesné zásahy, s tímto soupeřem také vyhráli o kolo dříve Valašskomeziříčští. Poté doma hostili lídra tabulky z Ostravy, tedy první Porubu, kterou stejně jako Bobři, byť to nebylo zdánlivě stejně jednoznačným rozdílem, také porazili za důležité tři body.

    V dosavadním posledním odehraném zápase se novojičínští vydali do šumperské dračí tvrze. Šumperští jsou poslední tři utkání soupeřem, který své protivníky na domácím ledě rozhodně nešetří. Ďáblové zde vyfasovali osmigólovou sprchu a ještě k tomu nedokázali puk ani jedenkrát dopravit do šumperské klece a výsledek naznačoval, jako by hokejisté z Nového Jičína přijeli jen kvůli tomu, aby si zhoršili své skóre.

    V tabulce se nachází na čtvrtém místě a na dálku budou svádět souboj s pátými Bobry, na které mají jen jednobodový náskok. Na třetí Šumperk ztrácejí nepěkných sedm bodů. Za čtyřiadvacet utkání získali novojičínští šestatřicet bodů a jejich skóre je o třiadvacet branek v mínusu.
     
    SHK Hodonín

    Drtiči právě prožívají krásné třízápasové období, kdy nejprve poprvé v letošní sezóně porazili na domácí půdě šumperské Draky, poté deklasovali ještě vyšším rozdílem poslední Opavu. Po těchto dvou zápasech měli hodonínští hokejisté o šestnáct branek více těch vstřelených než obdržených, přesněji pohádkové skóre 20:4 mluvilo za vše.

    V následujícím, tedy v osmadvacátém kole přijeli do Hodonína, z předposledního zápasu skvěle motivovaní, hráči z Valašského Meziříčí, kteří si dvě kola před tímto zápasem vyšlápli na první Porubu.

    Zápas to byl více než napínavý, což zejména postřehli rozhodčí, kteří rozdali celkem šestašedesát trestných minut (i s jedním osobním trestem). K vidění bylo také několik dvojnásobných přesilovek, které se Drtičům nedařilo využít, zatímco Bobři v takové výhodě skórovali hned dvakrát. Zápas plný obratů nakonec dobojovali k vítězství za dva body Hodonínští, díky trefě šestačtyřicet sekund před koncem prodloužení Matěje Charváta.

    Po těchto třech zápasech si Drtiči drží skóre 25:8 a připsali si celkem šest bodů. S tímhle důležitým přínosem si stále drží druhou příčku se sedmačtyřiceti body za čtyřiadvacet odehraných soubojů. Před třetím Šumperkem mají náskok čtyř bodů, zatímco na první Porubu ztrácejí bodů šest.
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Kotvan, (Haloda) – Sedlák, Mojžíš (A), Haloda, Hladiš, Žabčík, Kužílek – Matula, Peš (C), Sajdl (A), Romančík, Vaněk, Vrána, Jurča, Charvát, Kadlec, Hajný, Matějka, Hložánek, Kuba.

    Trenér: Roman Čechmánek.

    HK Nový Jičín: Kohn, (Slovák) – Adamík, Már, Běhal, Hruška (A), Tomeček, Janiczek – Palacký, Krupa, Pecha, Málek, Motloch, Kocián, Podlaha, Sonnek, Slovák Jiří, Uhlár.

    Trenér: Petr Macháček.

    Rozhodčí: Čuňočka – Otáhal, Komínek.
     
    Vítám Vás u dnešního on-line přenosu 29. kola 2. ligy skupiny Východ, kdy jedno ze tří utkání se odehraje na Zimním stadionu Václava Nedomanského. Drtiči, kteří se právě nacházejí na druhém místě, na domácí ploše hostí Nový Jičín, který na dálku bojuje o udržení čtvrté pozice, a to s jednobodovým náskokem před pátým Valašským Meziříčím. Zápas bude za malou chvíli odstartován.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní buly zápas vyhráli domácí hokejisté a hrnou se do prvního útoku.
     
    00:20
    Rozehrávka Drtičům nevyšla, a proto se píská zakázané uvolnění. Vhazuje se po levici Kotvana.
     
    01:00
    Domácí hokejisté pětici hostů zavřeli v útočném pásmu, ale ke střele se vůbec nedostali.
     
    02:00
    Začalo se hrát nahoru – dolů, ale ani jeden z týmů své útočné akce nedokáže zakončit.
     
    02:28
    Po dalším zakázaném uvolněné domácích se nyní pro změnu vhazuje po pravici Zdenka Kotvana.
     
    03:09
    Další zakázané uvolnění domácích v krátkém sledu.
     
    03:17
    Kotvan nyní zažil pernou chvíli. Po mnoha nepřesnostech v obranném pásmu domácích se kotouč dostal před jeho bránu, po tomhle kotouči se natahoval Sonnek. Kotvan na poslední chvíli jeho dorážku vykopl.
     
    04:40
    Oba týmy mají v dnešním zápase velké problémy s rozehrávkou. Nyní kotouč vyhodili na zakázané uvolnění hosté.
     
    05:38
    Drtiči si právě svou rozehrávku dlouho připravovali, ale stejně kotouč po druhé přihrávce skončil na hokejkách Nového Jičína, díky nepřesné přihrávce Kužílka.
     
    06:52
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Peš – 2 min., podražení).
     
    07:34
    První přesilovou hru si dnes zahrají ďáblové, kterým se stále nedaří dostat se do útočného pásma. Čtveřice hodonínských skvěle brání.
     
    08:00
    Po nahození jednoho novojičínského útočníka se hosté na chvíli dostali do obranného pásma Drtičů, ale po prohraném buly se opět museli vracet ke své bráně pro vyhozený puk.
     
    08:52
    Domácí v plném počtu.
     
    09:05
    Po zakázaném uvolnění hostů se vhazuje v útočném pásmu Drtičů, ale Novojičínští se okamžitě vydali do protiútoku.
     
    10:15
    Drtiči se poprvé dostali do velké příležitosti, kterou se jim smolně nepodařilo zakončit. Od modré čáry přihrával Žabčík na Vaňka, který se nacházel mezi kruhy. Kohn si jeho zakončení pohlídal a k tomu si ještě pohlídal i dvě další dorážky.
     
    11:31
    Ke slovu se dostávají i hosté. Jiří Slovák se mohl dostat do úniku, ale k tomu mu chyběla potřebná rychlost, a tak Mojžíšovi nedokázal ujet.
     
    13:10
    Dnes to zatím nevypadá na záživný hokej. Mnoho útoku skončí dříve než se jeden z týmů dostane do zakončení.
     
    14:39
    Jedna příležitost se přece jenom pro domácím naskytla. Od modré nahazoval hodonínský bek Hladiš, trajektorii kotouče vystihl Charvát. Puk minul jen o kousek branku hostů.
     
    16:00
    Po nepřesné rozehrávce hostů se píská další zakázané uvolnění.
     
    17:11
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Málek – 2 min., podražení).
     
    17:38
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Uhlár – 2 min.).
     
    Drtiči svou přesilovou hru ani pořádně nerozehráli a hned dostávají možnosti si zahrát tu dvojnásobnou.
     
    18:27
    Vypadá to, že hodonínští hokejisté nikam nepospíchají, navíc všechna jejich zakončení končí mimo branku.
     
    19:11
    Nový Jičín už nyní hraje ve čtyřech.
     
    19:38
    Hosté v plném počtu.
     
    19:45
    V okamžiku, kdy se hostům vrátil z trestné lavice i ten druhý hráč, vyráželi do přečíslení tři na jednoho. Miroslav Krupa nic nevymýšlel a zakončení vzal na sebe. Kotvan si střelu pohlídal a vyrazil ji do rohu kluziště.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první periodě zápasu toho nebylo mnoho k vidění. Ani na jedné ze stran nepadl gól a v téhle třetině dominovali brankáři. Oba týmy dostaly příležitost v podobě přesilových her, hodonínští hokejisté si dokonce zahráli tu dvojnásobnou, ale ano ta ke gólu nevedla, a proto je po prvních dvaceti minutách stav 0:0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní buly druhé třetiny opět vyhráli domácí hokejisté.
     
    20:25
    Po dalším nezakončeném útoku domácích se rozjeli do protiútoku hosté. Kotvan si s nahozením ze středního pásma bezesporu poradil.
     
    21:10
    V rozehrávce Drtičů svým bekům pomohl i Zdenko Kotvan, ale vedlo to jen k dalšímu zakázanému uvolnění.
     
    21:30
    Drtiči se na chvíli dostali do útočného pásma. Sedlák se ocitl na své známé pozici, a to na pozici útočníka, odkud přihrával Mojžíšovi, který okamžitě zakončoval na bránu. Kohn si s jeho střelou poradil.
     
    22:31
    Drtiči se nemohou dostat do útočného pásma a se svou rozehrávkou nikam nepospíchají.
     
    23:38
    Po zakázaném uvolnění hostů se vhazuje po pravici Kohna.
     
    23:52
    Kadlec se prodral kolem levého mantinelu, odkud prověřil brankáře hostů. Kohn si připsal další úspěšný zákrok.
     
    24:36
    Kotvan nyní musel pomoct svým spoluhráčům, protože hosté vyhodili kotouč na zakázané uvolnění, ale Málek dokázal přebruslit hodonínské obránce, takže by se zakázané uvolnění nepískalo, tudíž Kotvan vyjel z brány a kotouč přikryl pod svou lapačku.
     
    25:47
    Kotvan neudržel kotouč po tvrdé střele hostujícího beka, naštěstí pro je ho tým se kotouč neodrazil před jeho branku.
     
    Dnes to opravdu nevypadá na záživný hokej, Všechny útočné akce skončí pomalu dříve než začnou.
     
    27:18
    Kohn vyjel z brány a chtěl rozehrávat, po nepřesné a riskantní rozehrávce se ke kotouči dostali domácí, kdy se Matula ocitl ve velké příležitosti, Kohn si jeho střelu pohlídal a jen ji vyrazil, poté vypálil Mojžíš téměř do odkryté brány, ale mimo.
     
    27:53
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Matula – 2 min., sekání).
     
    28:44
    Vůbec to nevypadá, že Drtiči hrají ve čtyřech, protože si přihrávají ve svém útočném pásmu téměř bez nátlaku svého soupeře.
     
    29:21
    Nyní však Novojičínští již hrají v obranném pásmu Hodonínských. Z rohu kluziště vybruslil Uhlár a zakončení vzal na sebe. Jeho pokus Kotvan vyrazil vysoko do ochranné sítě.
     
    29:53
    Domácí v plném počtu.
     
    30:03
    Z levého rohu kluziště právě přihrával Jurča na Kadlece, který malou chvíli byl sám před bránou, přihrávku však na poslední chvíli zachytil jeden z obránců Nového Jičína.
     
    31:18
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Sonnek – 2 min.).
     
    32:00
    Drtiči se svou přesilovou hrou nenakládají vůbec dobře, v útočném pásmu se sice drží, ale všechny jejich pokusy končí zblokované útočníky Nového Jičína.
     
    33:00
    Drtiči se opravdu trápí, nemůžou si najít cestu do útočného pásma.
     
    33:19
    Hosté v plném počtu.
     
    34:20
    Těsně po skončení přesilové hry si domácí hokejisté po dlouhé době vytvořili velkou příležitost . Od modré pálil nikým nehlídaný Žabčík, Kohn proti jeho střele vytáhl skvělý zákrok.
     
    34:30
    Po následujícím buly, které vyhráli domácí, bez váhání pálil Mojžíš, jeho pokus Kohn vykopl pravým betonem.
     
    35:30
    Nyní hra dosahuje velkých nepřesností na obou stranách, žádný z týmů si nedokáže rozehrát jakoukoli útočnou akci.
     
    37:12
    Opět po dlouhé době přišla nějaká střela na bránu. Kadlec přihrával z levého rohu na Mojžíše, který se nacházel uprostřed útočného pásma a vypálil tvrdou střelu z první, Kohnovi jeho pokus vypadl a jeho spoluhráč z řad beků mu jej málem přikopl do vlastní brány.
     
    37:55
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Mojžíš – 2 min., sekání).
     
    38:55
    Novojičínští se nemůžou usadit v útočném pásmu, Drtiči své oslabení skvěle brání.
     
    39:55
    Domácí v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině opět nepadl ani na jedné straně gól. Oba týmy se trápí v útočné fázi hry, a proto je dnešní zápas nezáživný. Brankáři z obou týmu si připsali mnoho zákroků, a jelikož dokázali všechny střelecké pokusy pokrýt, tak si stále drží čisté konto.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní buly třetí třetiny pro změnu vyhráli hosté.
     
    40:32
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Konečně tu máme první branku zápasu! Michal Romančík vyhrál vhazování v útočném pásmu, po kterém okamžitě pálil JAKUB VRÁNA a propálil hostujícího brankáře Kohna. Asistence: Michal Romančík.
     
    41:00
    Mojžíš pálil od modré, Kohn jeho pokus neudržel a kotouč dokutálel za brankovou čáru, ale těsně mimo všech tyček brankové konstrukce.
     
    42:01
    Domácí hokejisty zastavilo v rychlém protiútoku postavení mimo hru.
     
    42:54
    Opět se zápas dostal do fáze, kdy se ani jednomu týmu nedařilo vytvořit si útok, který by dokázali zakončit.
     
    44:25
    Fanoušci, po vstřeleném gólu domácích ožili, ale Drtičům se stále nedaří probojovat se k zakončení.
     
    45:24
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Adamík – 2 min., hákování).
     
    45:51
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Drtiči navyšují své vedení. Marek Haloda vyslal v přesilové hře JAKUBA VRÁNU do útoku, který se prodral podél pravého mantinelu a zakončil nad beton Kohna. Asistence: Marek Haloda.
     
    46:45
    Drtiči se usadili v útočném pásmu. Od modré čáry pálil Žabčík, ale jeho tvrdá střela byla zblokovaná útočníkem z Nového Jičína.
     
    47:53
    Po vyhraném buly v útočném pásmu bez zaváhání pálil Marek Haloda, jeho pokus jen o kousek minul bránu hostujícího týmu.
     
    48:53
    Od modré čáry právě nahazoval kotouč Pavel Mojžíš, tenhle kotouč Kohn jenom vyrazil před sebe, kde ale nikdo z domácích hokejistů nebyl pro následnou dorážku.
     
    49:55
    Novojičínští Ďáblové se dostali do rychlého protiútoku, Kotvana prověřil Podlaha, Kotvan ale jeho pokus bez zaváhání kryje.
     
    51:00
    Nový Jičín uzavřel pětici domácích ve svém útočném pásmu, zpoza brány se snažil Kotvana překvapit Málek, obránci svému brankáři pomohli a ten stále drží čisté konto.
     
    52:15
    Domácí hokejisté dostali hosty pod velký tlak ve své. Do téměř prázdné brány zakončoval Marek Haloda, který nastřelil jenom tyč.
     
    52:24
    Vyloučení v týmu HK Nový Jičín (Hruška – 2 min., podražení).
     
    54:00
    Drtiči v téhle přesilové hře vyvinuli velký tlak na svého soupeře, který se nemůže osvobodit. Kohn musel vytáhnout mnoho neskutečných zákroků.
     
    54:24
    Hosté v plném počtu.
     
    56:00
    Hra se opět ocitla v mrtvém bodě. Nyní však oba týmy své útoky zakončují, ale málo z nich dokáže ohrozit bránu.
     
    57:30
    Haloda na modré čáře zaváhal, ale soupeř byl od něj daleko, a proto nedokázal téhle chyby zneužít.
     
    58:19
    Hostující Pecha nyní prověřil Kotvana ze středního pásma. Kotvan však nezaváhal a tenhle kotouč si bez velkých problému pohlídal.
     
    58:38
    Hosté si vyžádali oddechový čas.
     
    58:51
    Hosté vyhráli buly v útočném pásmu a Kohn následně opustil svou branku, a tak pustil do hry šestého hráče.
     
    59:15
    Tomeček dostal přihrávku z rohu kluziště před bránu, odkud se snažil puk nasměrovat na bránu Kotvana následnou tečí.
     
    59:26
    Domácí si vyžádali oddechový čas.
     
    59:30
    Nový Jičín právě vstřelil branku!
    Hosté v posledních sekundách snižují stav utkání. Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu. A JIŘÍ BĚHAL po následné přihrávce pálil bez přípravy ke vzdálenější tyči.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání neoplývalo velkou napínavostí. Navíc první dvě třetiny skončili bez brankového přínosu, všechny tři branky padly až v té poslední periodě, ve které nejprve domácí odskočili do dvoubrankového vedení. Poté třicet sekund před koncem snížil novojičínský Běhal.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Já se s Vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. Na počtenou! (19:19:35)

    Josef Můčka

    Branky a nahrávky: 41. Vrána (Romančík), 46. Vrána (Haloda M.) – 60. Běhal (Adamík, Uhlár)


    SHK Drtiči Hodonín: Kotvan (Haloda O.) – Sedlák, Mojžíš (A), Haloda M., Hladiš, Žabčík, Kužílek – Matula, Peš (C), Sajdl (A) – Romančík, Vaněk, Vrána – Jurča, Charvát, Kadlec – Hajný, Matějka, Hložánek – Kuba.
    Trenér: Roman Čechmánek.

    HK Nový Jičín: Kohn (Slovák) – Adamík, Már, Běhal, Hruška (A), Tomeček, Janiczek – Palacký, Krupa, Pecha, Málek, Motloch, Kocián, Podlaha, Sonnek, Slovák Jiří, Uhlár.
    Trenér: Petr Macháček.

    Rozhodčí: Čuňočka – Otáhal, Komínek
    thejrc.org