Boston – NY Rangers 2:3 (po pr.) | Carolina – Columbus 2:1 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 2:0 (kon.)
NY Islanders – Los Angeles 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Dallas 2:1 (po pr.) | Ottawa – Montreal 3:0 (kon.)
Arizona – Pittsburgh 2:4 (kon.) | Washington – Anaheim 3:2 (po pr.) | Colorado – Tampa 5:6 (kon.)
Calgary – Nashville 0:2 (kon.)
konec
Calgary Flames
0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Nashville Predators
Neděle 17.12.2017, 04:15 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    NASHVILLE PREDATORS

    Když se daří, tak se daří. Na samotném počátku sezóny Nashville Predators nevládli tabulce Západní konference, spíše se nacházeli v klidném středu a čekali na dobrou formu. A ta přišla. Predators jsou nyní nejlepším konferenčním celkem, mají stejně bodů (44) jako druzí St. Louis Blues a vše nasvědčuje tomu, že by klidně mohli ve výborné jízdě pokračovat. Vždyť hokejisté z města country muziky z posledních čtyř duelů prohráli jediný, a to navíc až po samostatných nájezdech (proti Vegas Golden Knights). Jinak ale předčili Dallas Stars (5:2), Vancouver Canucks (7:1) i Edmonton Oilers (4:0). Čisté konto na ledě kanadského klubu vychytal Juuse Saros. Skvěle se daří hlavně útočné formaci v čele s centrem Kylem Turrisem, který je od příchodu do Nashvillu k nezastavení. Takřka v každém duelu jeho lajna bodu. Prosadí se také v Calgary?

    Kanadské bodování Predators vede útočník Filip Forsberg (15 + 11), který je také nejlepším střelcem mančaftu. Následují ho Viktor Arvidsson (11 + 11), Kevin Fiala (7 + 15) nebo Craig Smith (12 + 9).
     
    CALGARY FLAMES

    Co se celkového hodnocení dosavadních výsledků týče, mohou být v Calgary zatím docela spokojeni. Náležím jim čtvrtá příčka Pacifické divize, když ztrácí tři body na třetí San Jose Sharks. Jenže velmi podobně jsou na tom bodově také Anaheim Ducks a Vancouver Canucks, takže Calgary by potřebovalo nějaký zisk, kterým by soupeřům odskočilo. Flames v předchozích dvou duelech neuspěli. Nejdříve padli 1:2 po samostatných nájezdech na ledě Minnesota Willd, aby následně nezvládli ani bitvu se San Jose. Proti Žralokům sice sehráli vyrovnanou partii, ale přibližně dvě minuty před koncem inkasovali rozhodující branku. Nakonec před domácím publikem padli těsně 2:3. Také tentokrát budou mít Plameny výhodu domácího prostředí, příště už se přesunou před vancouverské tribuny. Do konce tohoto kalendářního roku čeká kanadskou organizaci ještě šest mačů, z toho polovina na vlastním kluzišti.

    Statistiky týmu táhne šikula Johnny Gaudreau (13 + 26), kterého doplňují Sean Monahan (17 + 13), Mikael Backlund (7 + 12) nebo Matthew Tkachuk (6 + 13).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Celky se spolu naposledy utkaly na konci října. Calgary Flames zajížděli na led Nashville Predators a zvítězili tam 3:2 po samostatných nájezdech.
     
    Československá stopa v utkání

    Jaromír Jágr (CGY) (1 + 6)
    Michael Frolík (CGY) (6 + 7)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat střetnutí dvou týmů ze Západní konference, ale každého z jiné divize. Podruhé v sezóně na sebe narazí Calgary Flames a Nashville Predators.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan, Ferland – Tkachuk, Backlund, Frolík – S. Bennett, Jankowski, Hathaway – Brouwer, Stajan, Jágr.

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ekholm, Jemelin, P. K. Subban, Irwin, Y. Weber – Bonino, Johansen, Arvidsson – Fiala, Turris, C. Smith – F. Forsberg, Järnkrok, Åberg – Hartnell, Sissons, Watson.

    Rozhodčí: Jackson, Rehman – Heyer, Wheler.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymny a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    Kvůli předzápasovému ceremoniálu v hale bude začátek utkání o pár okamžiků opožděn. Ale není se třeba bát, za okamžik začneme!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Jako první se kotouče na vhazování zmocnili hokejisté Nashvillu, kteří ale zatím hledají cestu do útočného pásma.
     
    00:22
    Pekka Rinne si za svou brankou zahrál s pukem, když jej posílal na obránce. Ale rozehrávka se mu příliš nepovedla, málem trefil hokejku soupeře.
     
    00:52
    Je odehrána skoro minuty duelu a na první střelu na branku stále čekáme. Kotouč do pásma zatáhl Kyle Turris, ale více zatím nestihl.
     
    01:18
    Poprvé v útočné třetině také Flames, ale ani těm se nepovedlo vypálit. Vypadá to, že ani jedna strana nebude chtít udělat na začátku chybu.
     
    01:45
    První přerušení hry, Predators vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    02:15
    Další útočná formace hostů pouze nahodila touš za branku Calgary, tam ale nikdo v bílém dresu nečekal. Na druhé straně před brankou Jágr, avšak nepřesně plácl do kotouče.
     
    02:48
    Calgary to zkusili dlouhým vyhozením, potom si musel vybojovat touš v levém rohu. Taktéž bez úspěchu, úspěšnější byl nashvillský Watson.
     
    03:12
    Další zakázané uvolnění Predators, tentokrát ale docela sporné.
     
    03:40
    Jarnkrok a jeho rozehrávka z obranné třetiny, neměl to jednoduché. Na zádech mu totiž viseli dva soupeři, kteří čekali na chybu hostujícího hokejisty. Ta ale nepřišla.
     
    04:21
    Stejně tak si musel na rozehrávku dávat pozor Roman Josi, ale také švýcarský obránce vše zvládl v pohodě. Brankáři zatím nemají prakticky žádnou práci.
     
    04:58
    Jemelin pálil z ostrého úhlu po nahrávce od Turrise. Ale ani teď si nemusel Smith připsat zákrok do statistik, protože kotouč trefil pouze mantinel za brankou.
     
    05:18
    Nyní už má Pekka Rinne puk v lapačce a hra je přerušena. Na brankovišti se ještě strhla malá rozmíška, vše ale skončí bez trestů.
     
    05:36
    Hartnellův pokus nebyl vůbec špatný, ale Mike Smith na něj dobře viděl, takže neměl problém ho zachytit do lapačky a přerušit hru.
     
    05:59
    Rinneho rozehrávka tentokrát o něco přesnější, i proto mohl unikat po pravém mantinelu Filip Forsberg. Zakončit už ale nestihl, na poslední chvíli o kotouč přišel.
     
    06:28
    Na druhé straně to vypadalo také na únik, Tkachuk se málem hnal sám na branku. V posledním okamžiku ho obránce Nashvillu dokázal o šanci obrat.
     
    06:58
    První opravdu velká šance zápasu. Hamilton pálil z pozice za pravým kruhem a Pekka Rinne měl co dělat, aby touš vyrazil před sebe. Ale zabránil pak i následným dorážkám.
     
    07:06
    Uvidíme první komerční pauzu, za okamžik pokračujeme.
     
    07:30
    Giordano nahodil puk na branku z dálky. Kotouč hostujícímu brankáři vypadl a dorážet se ho na brankovišti pokoušel Sean Monahan. Ale neúspěšně, Rinne opět přerušuje hru.
     
    07:36
    Zákrok lapačkou pro finského maskovaného muže, který je zatím výborně připraven.
     
    07:51
    Velmi podobně zasáhl také na druhé straně Mike Smith. V jeho případě se nejednalo o nic složitého, na střelu dobře viděl, a tak si ji mohl pohlídat.
     
    08:21
    Rána hostujícího beka bez přípravy orazítkovala zadní mantinel, potom se do protiakce vrhli Brouwer a Jágr. Českému útočníkovi se ale nepovedlo zakončení z prostoru mezi kruhy.
     
    08:55
    Na druhou stranu to zkoušel Hartnell, avšak ten neměl pro změnu podporu žádného ze svých spoluhráčů.
     
    09:05
    Domácí hokejista Sam Bennett musí odejít za katr kvůli hákování. A tak si Nashville Predators zahrají první přesilovku v zápase. Uvidíme, zda bude hned úspěšná.
     
    09:24
    Domácí se okamžitě po vyhraném vhazování osvobozují a posílají kotouč aspoň do středního pásma.
     
    09:47
    Predators se sami připravili o útočnou třetinu, když pokazili přihrávku na modré čáře. Potom měli Flames dostatek času vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    10:25
    Mike Smith se stihl proti střele zavčas přesunout k tyči a zachránil Calgary, poté následovalo další vyhození. Tahle přesilovka hostů nevypadá ideálně.
     
    10:52
    Už jen poslední vteřiny a Sam Bennett se bude moci vrátit zpátky na led.
     
    11:06
    Calgary Flames jsou kompletní a první oslabení zápasu zvládli bez větších obtíží. Navíc se do protiakce hnal Mike Giordano, který trefil tyčku Rinneho klece.
     
    11:16
    Pokračovat budeme hned po konci komerční pauzy.
     
    11:37
    Hosté až moc spěchali do útočného pásma, na modré čáře jim rozhodčí správně odpískali postavení mimo hru a musím tím pádem následovat nové vhazování.
     
    11:58
    Z dobré pozice to zkoušel Micheal Ferland, ale Rinne si na jeho střele pochutnal zákrokem v rozkleku. Za chvíli se bude znovu vhazovat před zařízením Predators.
     
    12:15
    Jágr tentokrát připraven zakončovat u levé tyče, ale skvělý Rinne opět připraven se přesunout. Vypadá to, že dnes budou hosté svého brankáře hodně potřebovat.
     
    12:43
    Opět technický přestupek, tentokrát se jedná o zakázané uvolnění Calgary Flames.
     
    13:05
    Jankowski dostával ideálně kotouč do jízdy mezi kruhy. Když už to vypadalo, že by mohl jít do zakončení, někdo z bránících hráčů Nashvillu ho zastavil.
     
    13:40
    Smith si za svou brankou znovu zahrál s pukem, musel být ale hodně rychlý, protože mu na záda dýchala hned dvojice hráčů v bílých trikotech.
     
    14:14
    Johnny Gaudreau se zkoušel protáhnout sám mezi tři hokejisty soupeře, vzal si na sebe ale moc velké sousto. Spíše ještě potřeboval, aby mu někdo pomohl v kombinaci.
     
    14:30
    Ještě jedna komerční přestávka v této dvacetiminutovce, potom už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    14:50
    Znovu se hraje a Viktor Arvidsson se snažil o co nejrychlejší rozehrávku. Když ji ale zkusil, trefil hokejku připraveného Frolíka.
     
    15:16
    Zatím to nevypadá, že bychom se do konce první třetiny měli dočkat branky. Týmy sice mají šance, ale většinu z nich brankáři v pohodě chytají.
     
    15:52
    Formace Kylea Turrise opět ukázala skvělý pohyb v útočném pásmu, nakonec zakončoval Kevin Fiala bez přípravy z dálky. Mike Smith nic neriskoval a raději přerušil hru.
     
    16:17
    Bennettova nebezpečná střela z úhlu, která ale trefila jen mantinel. Bude se za okamžik vylučovat na hostující straně.
     
    16:36
    Stále mají ještě Plameny ponechanou výhodu, ale co nevidět je čeká přesilová hra.
     
    16:53
    Biteto inkasuje dvě minuty za krosček a Calgary Flames si tím pádem dnes poprvé zahrají početní výhodu. Bude lepší než ta v podání Nashvillu?
     
    17:30
    Brodieho pokus z dálky nikam nevedl, nikdo ho totiž před Rinnem nedokázal tečovat. Potom už se Nashville osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    17:53
    Rozhodčí se málem rozhodli vylučovat pro vyhození kotouče mimo hrací plochu, ale nakonec se tak neděje. V opačném případě by šel Nashville do tří.
     
    18:23
    Většina domácí přesilovky je pryč a Flames mají problém udržet se před brankou soupeře. Přišla sice jedna lepší střela z dálky, ale s tou si Pekka Rinne poradil.
     
    18:56
    Predators jsou kompletní a také oni první oslabení v zápase v klidu zvládli. Pekka Rinne musel řešit pouze jednu těžší střelu Calgary.
     
    19:08
    Už začala poslední minuta první třetiny, na první branku stále čekáme.
     
    19:26
    Mike Smith musel řešit zakončení svého jmenovce Craiga. Ale gólman Flames nakonec stačil utěsnit mezírku mezi betony a přerušit hru. Ještě minimálně jedno buly v této periodě.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    To je z první třetiny všechno. Nakonec jsme viděli docela dost šancí na obou stranách kluziště, ale na úvodní trefu si budeme muset počkat minimálně do prostřední dvacetiminutovky. Několik dobrých zákroků převedl zejména Pekka Rinne, jenž drží svůj tým nad vodou. Uvidíme, co si celky připraví pro další část mače.
     
    Střely na branku po první třetině

    Calgary Flames: 12

    Nashville Predators: 6
     
    Zanedlouho začne druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní první branky?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Na puk se ve druhé části jako první dostali hosté, kteří hned zkusili vyrazit kupředu. Ale Mike Smith si zatím další zákrok do statistik připsat nemusí.
     
    20:35
    Watson si hledal místečko ke střele mezi kruhy, chystá se vyloučení.
     
    20:40
    Hostující Austin Watson je odeslán za katr poté, co se provinil podražením. Calgary Flames si tak dnes podruhé zahrají přesilovou hru a mají šanci jít do trháku.
     
    21:08
    Pekka Rinne sice musel zasahovat, ale Boninovi se následně podařilo dostat kotouč aspoň do středního pásma. Domácí budou muset hledat cestu zpátky dopředu.
     
    21:44
    Velmi dobře zatím Predators brání tohle oslabení, ve kterém soupeře nepouští takřka k ničemu.
     
    22:07
    Giordano to zkusil hned dvěma střelami z dálky, ale ani jedna nenašla svůj cíl. Potom ještě Hamilton aspoň udržel útočnou třetinu pro Plameny.
     
    22:27
    Další Giordanova střela, tentokrát už končí v náruči Rinneho. Také teď je finský brankář důležitou postavenou oslabení Nashvillu.
     
    22:41
    Austin Watson je zpátky na ledě, takže Nashville Predators ubránili i další početní nevýhodu. Calgary mělo nějaké šance, ale všechny dokázal pochytat Rinne.
     
    23:15
    Domácí jsou ale nadále aktivnějším celkem na ledě a obrana Predátorů musí řešit trable.
     
    23:44
    Kulakovo nahození o zadní mantinel dojel jako první brankář soupeře, který následně rozehrával. Potom poprvé vyrazili na druhou stranu hokejisté v bílých dresech, leč bez zakončení.
     
    24:16
    Jaromír Jágr za brankou soupeře dobře vybojoval puk a vyvezl ho pryč. Finální nahrávka na gólovou šanci se mu ale potom příliš nepovedla.
     
    24:44
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, což napomáhá plynulosti hokeje. Ale zatím to nevede k větší šancí, celky si opět dávají pozor na zadní vrátka.
     
    25:16
    Už zakončoval také P. K. Subban od modré čáry, Predators navíc čeká přesilovka.
     
    25:22
    Šance na reparát v přesilové hře tedy také pro hosty. Menší trest za nedovolené utkání dostane domácí Mikael Backlund. Ten bude doufat, že jeho tým neinkasuje.
     
    25:43
    Calgary začalo dobře. Vyhrálo buly před svým brankovištěm a následně dostalo kotouč až za klec Pekky Rinneho. Tam je pro ně zatím v bezpečí.
     
    26:13
    Chyba v rozehrávce hostů znamená zakázané uvolnění, Predators tudíž budou muset ve vlastní přesilovce do obranného pásma.
     
    26:39
    Roman Josi vypálil a Kyle Turris před brankovištěm zajímavě tečoval jeho pokus. Mike Smith mě co dělat, aby touš udržel pod betonem, nakonec to dokázal a přerušil hru. Ale velká šance Predators v přesilovce.
     
    26:52
    Teď hosté dokonce trefili levou tyčku domácího zařízení, Smith se ještě natahoval po kotouči betonem.
     
    27:25
    Více už toho Nashville v této přesilovce nestihne. Zatím to nevypadá, že by dnes početní výhody měly rozhodovat, ani jednom týmu se nedaří skórovat.
     
    27:34
    Je tu první komerční přestávka prostředního dějství, za pár okamžiků pokračujeme.
     
    27:45
    Predators se zkoušejí prosadit také v plném počtu, bez přípravy z dálky zakončoval Ekholm. Ale obránce hostů trefil pouze ochrannou síť, takže se musí opět vhazovat.
     
    28:19
    Hodně se chybuje ve středním pásmu, ani jedna strana tam není schopná založit přečíslení. Také proto nejspíš stále čekáme na otevření skóre na kostce.
     
    28:48
    Hamilton to zkusil aspoň dlouhým nahozením o zadní mantinel, avšak opět marně. Jako první byl u kotouče obránce Nashvillu.
     
    29:04
    Výborná práce Mikea Smithe, který v brankovišti zlikvidoval šance soupeře. Kromě první střely zastavil i dorážky, potom přerušil hru lapačkou. Vypadá to, že dnes budou rozhodovat výkony gólmanů.
     
    29:28
    Tkachuk to zkoušel průnikem mezi kruhy, ale neuspěl, spíše ještě potřeboval jít s někým do kombinace.
     
    29:55
    Nepříjemně tečovaný puk těsně před zraky Pekky Rinneho a finský brankář měl co dělat, aby ještě neměl trable. Nakonec ovšem puk přikryl lapačkou a zabránil nebezpečí.
     
    30:11
    Bude se vylučovat a navíc tu máme bitku. Pustili se do sebe Brouwer a Watson, rozdali si to ve vyrovnané férovce. Oba dostanou pětiminutové tresty.
     
    30:11
    Početní výhodu si zahrají Calgary Flames, protože dalších pět minut navrch dostává za zákrok před bitkou hostující Austin Watson. Trest inkasuje za nedovolené bránění, k tomu dostává trest do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Osobní trest musí pykat i Brouwer, ale jen deset minut.
     
    30:49
    Pekka Rinne drží kotouč v rukavici, za pár okamžiků se bude opět vhazovat před jeho zraky.
     
    31:17
    Nashville právě vstřelil branku!
    Přesilovou hru sice hrají Calgary Flames, ale to očividně není vůbec žádný problém pro Predators, aby se prosadili. Domácí chybovali v obranné třetině, pustili soka do šance a hned prohrávají. Zpoza Smithovy klece obdržel pěknou nahrávku před brankoviště útočník Nashvillu RYAN JOHANSEN. Ten nejdříve gólmana Flames nepřekonal, ještě musel kotouč nadvakrát dorážet. Puk nakonec doskákal až do sítě a hosté tím pádem po více než polovině duelu otevírají skóre. Teď bude na Calgary, aby dokázalo odpovědět. Asistence: Viktor Arvidsson.
    31:17 Ryan JOHANSEN - 0:1
     
    31:58
    Už si tvoří šance také Plameny a Rinne musel nadvakrát zasahovat.
     
    32:00
    Bitetto tvrdě narazil Bennetta na mantinel a za tenhle zákrok si musí jít na dvě minuty sednout. Flames budou hrát celé dvě minuty přesilovku pět na tři!
     
    32:31
    Pořádnou pecku Giordana z dálky Rinne našel lapačkou, potom hostující gólman raději přerušil hru.
     
    32:50
    A zase Giordano a jeho pecka z dálky. Potom už se Nashville dokázal osvobodit aspoň vyhození do středního pásma. Ale pravděpodobně ne na dlouho.
     
    33:11
    Pekka Rinne přerušuje hru a ještě 50 sekund budou hrát domácí hráči přesilovku v pěti proti třem. Zatím si ale netvoří vyložené šance, potřebovali by zrychlit nahrávky.
     
    33:35
    Gaudreau zpoza klece vybídl Ferlanda ke skórování, ale druhý uvedený hokejista Flames netrefil puk ideálně. A tak Pekka Rinne mohl zůstat v klidu.
     
    34:02
    Nashville už je ve čtyřech, domácí pohrdli dlouhou přesilovku pět na tři. Ale ještě pokračuje jejich klasická početní výhoda.
     
    34:27
    Rinne se nyní má co ohánět, je kolem něj pořádně rušno. Na druhou stranu, všechny kotouč končí mimo tři červené tyče.
     
    34:55
    Střela Hamiltona nevyšla podle jeho představ, za chvíli navíc budou Predators v plném počtu. Také Jaromír Jágr si připsal střelu na branku z úhlu.
     
    35:24
    Calgary může litovat, ani jejich dlouhá přesilovka nevyústila v branku, stav zůstává stejný a Nashville zvládl nejtěžší chvíle zápasu docela obstojně.
     
    36:18
    Domácí se snaží prosadit také při plném počtu hráčů na ledě, ale zdaleka už nemají na ledě tolik prostoru jako předtím. Predators si dávají dobrý pozor..
     
    36:55
    Turris poslal puk k pravému mantinelu na Fialu, švýcarský útočník potom zkusil najít prostor pro zakončení. Avšak neuspěl, jeho pokus poté někdo zblokoval.
     
    37:15
    Některý z hráčů zasáhl kotouč vysokou hokejkou, takže rozhodčí přerušili hru a nařídili nové vhazování.
     
    37:44
    Obrovská šance Jaromíra Jágra. Český útočník dostával nádhernou nahrávku na pravou stranu od Gaudreaua, ale těsně dokázal překonat Rinneho nad vyrážečkou. Teď měl brankář Predators pořádnou porci štěstí.
     
    38:37
    Tkachuk v další šanci za Flames, ale ani teď nekončí puk v brance. Calgary se od začátku duelu hodně trápí v zakončení.
     
    39:06
    Začala poslední minuta prostředního dějství. Bez přípravy pálil Kyle Turris, ale nedávná posila Predators z Ottawy trefila jen zadní mantinel.
     
    39:22
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tahle formace prostě válí, tedy je další důkaz. Co zápas, to kanadské body pro lajnu kolem Kylea Turrise, prosazuje se také na ledě Calgary Flames. Těsně před druhou sirénou jdou hosté do trháku o dvě branky. Nahození z Turrisovy hokejky ještě těsně před Mikem Smithem tečoval švýcarský forvard KEVIN FIALA, který poslal kotouč mezi betony maskovaného muže Plamenů. Ten už neměl moc šanci reagovat na změnu směru střely. Calgary teď ještě více mohou mrzet nevyužité přesilovky. Asistence: Kyle Turris, P. K. Subban.
    39:22 Kevin FIALA - 0:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Hodnocení druhé třetiny? Velké šance sice mělo hlavně Calgary, ale góly dával Nashville. Domácí se mohou chytat za hlavu, protože nevyužili dlouhou přesilovku pět na tři a k tomu několik dalších početních výhod. Aby toho nebylo málo, Predators se prosadili v oslabení. Hosté tak po čtyřeceti minutách vedou 2:0 a uvidíme, co nabídne poslední perioda.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Calgary Flames: 21

    Nashville Predators: 22
     
    Zanedlouho odstartuje třetí třetina utkání. Podaří se ještě Calgary s výsledkem něco udělat, nebo Nashville získá další výhru?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Hned na začátku třetí třetiny mířil do šance Johnny Gaudreau. Ale nedokázal zakončit, na poslední chvíli o kotouč přišel.
     
    40:48
    Je jasné, že Nashville teď nemá kam spěchat, proto si zatím dává pozor na zadní vrátka. Všechna nahození Flames zatím v pohodě zachytává na své polovině.
     
    41:04
    Zakázané uvolnění Nashville Predators, teď si hosté nerozuměli v rozehrávce.
     
    41:15
    Další hostující nahození za klec Smithe, ale tentokrát kotouč někdo tečoval, takže se pokračuje bez přerušení. Plameny zatím mají problém dostat se přes modrou čáru.
     
    41:49
    Ani Brodieho nahození nikam nevedlo, všechny problémy Nashvillu vyřešil Viktor Arvidsson.
     
    42:17
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, což více vyhovuje Nashvillu, který drží náskok na svých hokejkách.
     
    42:39
    Jaromír Jágr projel individuálně až do útočné třetiny, tam ale neměl s kým kombinovat. A tak není divu, že brzy o kotouč přišel a bylo po šanci Flames.
     
    43:11
    Také Pekka Rinne si zahrál s kotoučem, ale musel dávat velký pozor, protože všude kolem něj byla spousta červených trikotů.
     
    43:43
    S takovou se domácí vyrovnání dočkají jen těžko. Po dlouhé době sice šance Brodieho na brankovišti, ale jinak Rinne vůbec nemá žádnou těžkou práci.
     
    44:08
    Až nyní Monahanem tečovaný kotouč před brankovištěm, také s ním si ovšem finský gólman poradil. Další buly proběhne právě před jeho zraky.
     
    44:25
    Tkachuk ztratil na modré čáře puk, po nahrávce od spoluhráče mu přeskočil hokejku. A tak se Flames musejí co nejdříve vrátit do vlastní třetiny, aby tam mohli rozehrát.
     
    44:57
    Tkachuk skoro před prázdnou branku netrefil puk, z hokejky mu ho vypíchl Subban. Potom už obě strany střídají a posílají na ledovou plochu čerstvé síly.
     
    45:33
    Smith vybídl u pravého mantinelu Fialu, před branku si pak na dorážku sjížděl Turris. A byla z toho velká šance, Smith málem neudržel kotouč mezi betony.
     
    45:41
    Po přerušení hry ještě menší rozmíška za domácí svatyní, ale vylučovat se pravděpodobně nebude, neviděli jsme žádný ostřejší zákrok.
     
    45:41
    Tak přeci jen se bude vylučovat. Hokejista Flames Brett Kulak dostává dvě minuty za hrubost a Nashville má k dispozici dvě minuty přesilové hry. Další komplikace pro Flames.
     
    46:10
    Hosté nikam nespěchají, zatím se snaží trpělivě usadit v útočném pásmu, aby pak mohli otevřít kombinaci ze strany na stranu.
     
    46:30
    Smithovi na modré čáře těsně utekl kotouč, takže Predators musejí vyklidit útočné pásmo. Dá se ale předpokládat, že se tam velice rychle vrátí.
     
    47:14
    Ne ne, přesilové hry dnes nejsou tím, co by na jedné či druhé straně fungovalo. Další zákrok Smithe, tentokrát proti zakončení Josiho. Už jen poslední okamžiky přesilovky pro hosty.
     
    47:33
    Ještě jedno vyhození přes všechny čáry a tohle bude kanadskému celku stačit, Brett Kulak se za okamžik vrátí zpátky na ledovou plochu.
     
    47:55
    Už při hře pět na pět zakončoval z nevýhodné pozice Kevin Fiala, ale nedokázal trefit branku.
     
    47:56
    Opět se chystá vyloučení, ale tentokrát pro změnu na druhé straně. Menší trest za vysokou hůl si musí jít odsedět hráč Predators Colton Sissons. Možná jedna z posledních šancí Calgary, jak dohnat ztrátu.
     
    48:05
    Nashville začal oslabení okamžitým vyhozením přes všechny čáry, Calgary bude muset hledat cestu zpátky před branku Pekky Rinneho.
     
    48:35
    Brodie poslal puk na Monahana a druhý jmenovaný následným zakončením trefil tyčku. Stále platí, že mají domácí hodně velkou smůlu při svých střelách.
     
    49:05
    Kamery nabídly zajímavý závěr. Poté, co kotouč trefil tyčku branky Rinneho, zůstala na konstrukci černá šmouha po kotouči jako důkaz. Důkaz domácího trápení v zakončení.
     
    49:41
    Přesilovka Calgary se blíží ke svému konci. Jaromír Jágr kombinoval s Hamiltonem, ale ani jeden ze dvojice zmíněných se neodhodlal k zakončení.
     
    50:08
    Calgary v přesilovce vypálilo pouze jedinkrát na branku. I to je důvod, proč Pekka Rinne zůstává bez inkasování.
     
    50:50
    Čas se domácím začíná pomalu, ale jistě krátit. Nashville nadále předvádí trpělivou hru a když to jen trošku jde, zastavuje rozehrávky soka ve středním pásmu.
     
    51:21
    A další tyčka Rinneho klece, už počtvrté zazvonila v dnešní zápas. Na svědomí ji měl po zakončení z otočky Brouwer.
     
    51:58
    Když to zkoušeli Flames s přechodem do útočné třetiny znovu, už neuspěli, dobrou obrannou práci předvedl švýcarský bek Roman Josi.
     
    52:22
    Také Monahan se dral před branku poté, co mu pěkně poslal touš na hokejku Giordano. Ale ani teď z toho nic nebude, Pekka Rinne ani nemusel zasahovat.
     
    53:05
    Na druhé straně nahození Jemelina od pravého mantinelu, s ním ale neměl Mike Smith vůbec potíže. Po delší době tedy i Nashville v útočném pásmu.
     
    53:35
    Sledujeme delší pasáž bez přerušení, daleko od hostující branky. Pekka Rinne by mohl, podobně jako minule Juuse Saros, zapsat čisté konto. Ale ještě nepředbíhejme.
     
    54:08
    Sam Bennett střelou bez přípravy mířil hodně vysoko, přestřelil horní tyčku o pořádný kus.
     
    54:19
    Po delší době přerušená hra a my budeme sledovat komerční přestávku. Za okamžik pokračujeme.
     
    54:38
    Už se znovu hraje a rozehrávka Calgary nedopadla moc dobře. Pak se ale ke kotouči dostal na modré čáře zakončující Brodie, který těsně minul.
     
    55:08
    Vypadá to, že Nashville už se nikam hnát nebude. Také nyní hosté bez váhání odhodili kotouč do středního pásma a raději zamířili vystřídat, než aby se hnali dopředu.
     
    55:36
    Znovu skvělý Rinne, tentokrát musel betonem likvidovat šanci Michaela Frolíka od levého mantinelu.
     
    56:15
    Jeden puk za druhým létá kolem branky Predators, ale ani jedna do brankoviště. Rinne tak může zůstat v klidu. Zkoušel to opět také Jágr.
     
    56:48
    Hamonic převzal nahrávku od Brodieho a zkusil se prosadit, znovu marně. Kotouč orazítkoval zadní mantinel, poté hosté vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    56:52
    Ještě jedna komerční přestávka, potom už budeme pokračovat ve zbytku základní hrací doby.
     
    57:06
    Nebude dlouho trvat a domácí nejspíš začnou uvažovat o hře bez brankáře, moc času na dohnání ztráty už jim nezbývá. Zatím ale hraje v útočném pásmu Nashville.
     
    57:35
    Znovu hosté jen poslali kotouč k zadnímu mantinelu a vystřídali tak rychle, jak to jen šlo.
     
    57:46
    Mike Smith odjel na střídačku a Flames to tedy zkoušejí se šesti hráči v poli. Vyplatí se jim tento risk?
     
    58:00
    Puk skončil někdy mezi diváky a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    58:12
    P. K. Subban vyhozením přes celé kluziště těsně netrefil odkryté zařízení Calgary. Je z toho tedy pouze zakázané uvolnění Predators a hra se vrací před Rinneho.
     
    58:40
    A znovu, tentokrát puk minul pravou tyčku odkryté branky Flames. Ani tak ale domácí nemohou být spokojeni, zanedlouho totiž skončí třetí třetina.
     
    59:08
    Ohlášena poslední minuta základní hrací doby, vypadá to, že tohle Plameny už nestihnou. Přesto ještě jedna šance Monahana, kterou zastavil Rinne.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec zápasu a Nashville Predators berou další dva body do tabulky, tím pádem zůstanou společně se St. Louis Blues na špici Západní konference. A co hlavně, Predátoři podruhé za sebou nedostali ani gól, stejně jako minule v Edmontonu. Přitom Calgary mělo obrovské šance se prosadit. Mimo jiné i v dlouhé přesilovce pět na tři, která nejspíš rozhodovala o osudu celého mače. Flames ji totiž nevyužili, naopak Nashville skóroval ve vlastním oslabení. Domácí trefili v zápase několik tyček a provázela je smůla v zakončení, pochválit nicméně musíme skvělého Pekku Rinneho, jenž má velký podíl na vítězství hostů. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou adventní neděli.
     
    Střely na branku v zápase

    Calgary Flames: 32

    Nashville Predators: 28
     
    Československá stopa v utkání

    Jaromír Jágr (CGY) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 12:48)
    Michael Frolík (CGY) (0 + 0, 2 střely na branku, čas na ledě 13:34)
     
    Tři hvězdy utkání

    Pekka Rinne (NSH) (32 zásahů)
    Mike Smith (CGY) (26 zásahů)
    Kevin Fiala (NSH) (1 + 0) (06:46:50)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 32. Johansen (Arvidsson), 40. Fiala (Turris, P. K. Subban)


    Calgary Flames: M. Smith (Rittich) – Giordano, D. Hamilton, Brodie, Hamonic, Kulak, Stone – J. Gaudreau, Monahan, Ferland – Tkachuk, Backlund, Frolík – S. Bennett, Jankowski, Hathaway – Brouwer, Stajan, Jágr.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – Josi, Ekholm, Jemelin, P. K. Subban, Y. Weber, Bitetto – Bonino, Johansen, Arvidsson – Fiala, Turris, C. Smith – F. Forsberg, Järnkrok, Åberg – Hartnell, Sissons, Watson.

    Rozhodčí: Jackson, Rehman – Heyer, Wheler

    Diváci: 18 618
    thejrc.org