Mladá Boleslav – Vsetín 2:1 (kon.) | Žďár n/S – Olomouc 3:2 (po pr.) | Chomutov – Letňany 7:2 (kon.)
Warriors Brno – HC Litvínov 1:2 (kon.) | Havířov – Havlíčkův Brod 4:1 (kon.) | Kladno – Salzburg 4:7 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
7:2 (2:0, 3:1, 2:1)
HC Letci Letňany
Neděle 17.12.2017, 12:30 • SD ARÉNA • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Děkuji vám za pozornost a zase někdy u mládežnického hokeje na počtěnou. (14:29:01)
     
    I třetí třetina nám nabídla gólové hody. Šestou a sedmou branku Pirátů zaznamenali Jan Prokop s Romanem Brandnerem. Za hosty v posledních minutách snižoval na konečných 2:7 Štěpán Kynclt.
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Ještě jeden úspěch chtěl zaznamenat David Valdhans, kterému se ale z levého kruhu nepovedlo prostřelit bránící hráče. Utkání končí vysokou výhrou domácích.
     
    58:44
    Luxusní teč Lukáše Bendy a ještě luxusnější zákrok Jana Jeřábka! Po nahození od modré čáry domácí hráč tečoval do pravé šibenice, kde se ale zjevila lapačka hostujícího brankáře.
     
    57:34
    Letňany právě vstřelily branku!
    A přece se hosté ještě prosazují! Adam Štěpánek nahazoval od pravého mantinelu do brankoviště, kde se po lehké teči prosadil dnes aktivní ŠTĚPÁN KYNCLT. Asistence: Adam Štěpánek a David Valdhans.
     
    57:16
    Domácí byli aktivní v útočné třetině, ale žádný střelecký pokus nevymysleli. Následně se Jakub Váchal nacházel v hodně těsném ofsajdu.
     
    56:08
    Hra se přesunula před Běhulu. Hosté byli agresivní před brankou, ale zakončit se jim nepovedlo. Vhazovat se bude po pravici chomutovského brankáře.
     
    55:34
    A mohl poosmé. Lukáš Benda si najel podél levého mantinelu až do zakončení. Mezírku mezi ramenem a tyčkou pražského brankáře ovšem nenašel!
     
    55:14
    Hned minutu po vstřelené brance se domácí dostali do útoku a vybojovali útočné pásmo. Vhazovat se bude po pravici Jana Jeřábka.
     
    54:14
    Piráti právě vstřelili branku!
    A přišla branka na druhé straně! ROMAN BRANDNER dostal parádní přihrávku před branku, kde stačilo pouze nastavit hokejku. Chomutovský útočník přesně toto udělal a připsal si třetí bod v utkání. Asistence: Jakub Jaroš a Jakub Štochl.
     
    53:55
    Dobrá akce hostů, jenž se dostali do protiútoku. Z pravého kruhu zakončoval do vzdálenější šibenice Adam Štěpánek. Běhula ale jeho pokus vytěsnil do ochranné sítě.
     
    52:27
    Brankově se mohl prosadit také Ivan Lytvynov, jenž před brankářem zakončoval bekhendem po ledě. Pokus ale skončil jen na připravených betonech Richarda Běhuly.
     
    51:41
    Štěpán Kynclt mohl snížit poté, co dostal přihrávku před branku. Před Běhulou byl sám, ale ani nadvakrát chomutovského brankáře nepřekonal.
     
    51:02
    Od modré čáry nahazoval Michal Gut, jehož pokus byl ještě tečován Peterem Lobodowskim. Kotouč mířil pod víko, ale Jan Jeřábek si dokázal připsat zákrok a kotouč vyrazit nad branku.
     
    50:15
    Další povedená akce první chomutovské lajny. Kryštof Ouřada hledal u levé tyčky dvojici Koláček – Veselý. Před nimi ale zasáhl bránící hráč, jenž celou situaci zachránil.
     
    49:46
    Domácí v plném počtu.
     
    49:16
    Následně si do dobré šance najel Jan Slavík, ten ale z levého kruhu mířil jen do připraveného bránícího hráče chomutovského celku.
     
    48:39
    Daniel Vlček dostal přihrávku před brankou a pokoušel se zakončovat. První pokus skončil na bránícím hráči, druhé zakončení pokryl Richard Běhula.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 5. Zeman, 20. Jaroš (Brandner), 30. Veselý (Koláček, Ouřada), 34. Ouřada (Veselý), 40. Prokop (Zeman, Ferbas), 46. Prokop (Jaroš, Brandner), 55. Brandner (Jaroš, Štochl) – 28. Slavík, 58. Kynclt (Štěpánek, Valdhans)


    Piráti Chomutov: Běhula (Pěkný) – Rudy, Ferbas, Zeman, Beneš, Váchal, Jarý, Štochl – Veselý, Černý, Prokop, Jaroš, Benda, Lobodowski, Mežnar, Koláček, Gut, Pech, Ouřada, Brandner.
    HC Letci Letňany: Hamalčík (41. Jeřábek) – Štěpánek, Zedek, Krutil, Hlinka, Lytvynov – Kyclt, Valdhans, Janča, Soukup, Srbek, Janiurek, Vlček, Slavík, Pejchal.

    Rozhodčí: Glanc – Coubal, Belko.
    thejrc.org