Vladivostok – Chabarovsk 4:2 (kon.) | Kunlun – Riga 3:1 (kon.) | Omsk – Chanty-Mansijsk 1:5 (kon.)
Kazaň – Ufa 2:1 (kon.) | Jokerit – Toljatti 4:3 (3:2 po s.n.) | Soči – Nižněkamsk 0:2 (kon.)
HC Slovan – Barys 0:2 (kon.)
konec
Admiral Vladivostok
4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Amur Chabarovsk
Pondělí 18.12.2017, 10:30 • Fetisov Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:30.
     
    Reprezentační přestávka je definitivně za námi a kolotoč Kontinentální hokejové ligy se rozjíždí. V souboji dvou celků z Dálného východu nás při pondělním dopoledni čeká bitva mezi Admiralem Vladivostok a Amurem Chabarovsk! Duel dvou mužstev, které se stále pojí s bojem o postup do play-off, dnes se tedy bude hrát o nesmírně důležité tři body!
     
    Admiral Vladivostok se ve východní konferenci drží na dvanáctém místě, na postupovou osmičku v tuto chvíli ztrácí již osmnáct bodů. Jeho šance na postup do Gagarinova poháru jsou tak téměř mizivé, naděje by pozvedl a již pouze nějaká bodová šňůra. Ve Vladivostoku spoléhají především na bodujícího Rusa Tkačeva a naturalizovaného Kazacha St. Pierra.
     
    Situace Chabarovsku je mnohem příznivější. Tým, v jehož dresu vídáme i trojici českých hráčů – Tomáše Zohornu, Jana Koláře a Michala Jordána, bodoval čtyřikrát z posledních pěti zápasů, což ho vyneslo na deváté místo. Na osmičku ztrácí tři body, proti osmé Astaně má ale o dva odehrané zápasy méně. A tak se v případě výhry může posunout do míst, které mu zaručí postup do vyřazovacích bojů.
     
    Obě mužstva se spolu střetla těsně před reprezentační přestávkou. V Chabarovsku se sice jako první prosadil Admiral, góly Ušenina a Litovčenka ale znamenali obrat ve skóre a vítězství Amuru v poměru 2:1. Jednou asistencí se na vítězné brance podílel i český zadák Jan Kolář.
     
    Úvodní sestavy:

    Admiral Vladivostok: Bobkov (Serebrjakov) – Blum, Morrisonn, Mamašev, Miščenko, Kurašov, Mnacjan, N. Gluchov – Sabolič, St. Pierre, Kicyn – Alexandrov, Sajustov, Kazakov – Glazačev, Machanovskij, V. Butuzov – Fiščenko, Makarenko, Manukjan – K. Voronin.

    Amur Chabarovsk: Alikin (Kiselev) – Chabarov, Kondratěv, Jordán, J. Kolář, Berďukov, Aťušov, Karmaškov – O. Li, Litovčenko, Byvalcev – T. Zohorna, Potěchin, Frolov – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Gorškov – Veličkin, Picard, Klopov – Beljakov.

    Rozhodčí: Gašilov, Ravodin – Dědulja, Otmachov (všichni Rusko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Maxim Kicyn (VLD) nevstoupil do tohoto utkání úplně šťastným způsobem. Po zbytečném zákroku po odpískání je poslán na trestnou lavici a ihned nabídl Chabarovsku přesilovou hru.
     
    00:40
    Amur se ihned usadil v útočném pásmu a snaží si kombinací vytvořit úvodní brankovou příležitost.
     
    01:03
    Sajustov vyhazuje kotouč až k brankáři Alikinovi.
     
    01:37
    Střela Vjačeslava Ušenina k Bobkovovi nedoputovala, hosté i nadále usazeni v obranné třetině Admiralu.
     
    02:33
    Hostům se dlouho dařilo držet soupeře před jeho brankou, bez kloudného zakončení ale nemohl Chabarovsku počítat s úspěchem. Vladivostok je v pěti.
     
    03:03
    Li si najížděl do předbrankového prostoru nikým neobsazený, přihrávku od LItovčenka sice dostal, jenže jí nedokázal zasáhnout.
     
    03:29
    Poprvé se na led dostala formace s třemi českými hráči, jejich přechod do útočného pásma ale na útočné modré čáře překazil ofsajdem Veličkin.
     
    04:38
    Chabarovsk je i při hře v pěti aktivnější a snaží se o otevření střeleckého účtu. Brankář Alikin je i po pěti minutách stále bez práce.
     
    05:59
    Litovčenko tečoval střelu Lia, puk ale skončil na mantinelu za brankou Vladivostoku. Na větší příležitost tak nadále čekáme.
     
    07:22
    Brankář Bobkov se nyní poměrně dlouho zdržel za vlastní brankou s kotoučem a to se mu mohlo silně nevyplatit. Amur se ale v předbrankovém prostoru nezorientoval nejlépe a zakončit se mu nepodařilo.
     
    07:59
    První zajímavější šanci zápasu měl hostující Gorškov, který se opřel příklepem do kotouče! Brankář Bobkov ale nakonec zasahovat nemusel, prudká rána ruského útočníka totiž skončila těsně nad brankou Vladivostoku!
     
    08:13
    Na opačné straně Sabolič bekhendem poslal kotouč až do ochranné sítě. Následuje komerční brejk.
     
    08:42
    První kvalitnější zákrok musel ze svého repertoáru vytáhnout brankář Alikin, střela Alexandrova od modré čáry ale zaplula přímo do jeho lapačky.
     
    10:00
    První třetina vstupuje do své druhé poloviny, Admiral se již oklepal z tlaku soupeře a nyní se i on zapojuje do útočného dění.
     
    10:16
    Vjačeslav Ušenin dostal přesnou přihrávku na pravou stranu, odkud ale branku Admiralu znovu nedokázal trefit.
     
    10:38
    Vzápětí poslal z levé strany Byvalcev kotouč přímo do hrudi brankáře Bobkova. Vhazovat se bude v útočné třetině Amuru.
     
    11:08
    Vše se zopakuje po zakázaném uvolnění domácích hokejistů.
     
    12:35
    Po reklamní přestávce se Admiral dokázal usadit v útočném pásmu, branku svého soupeře ale ohrozit nezvládl.
     
    13:38
    Elitní formace Amuru znovu dokázala výrazně zavařit defenzívě soupeře, zakončení Litovčenka mířilo na přední tyč. Brankář Bobkov ale směr kotouče pouze očima zkontroloval.
     
    15:00
    Řada ostrých zákroků hráčů Chabarovsku skončila bez potrestání, což se tuze nelíbí fanouškům Admiralu. Hra ale pokračuje bez přerušení.
     
    16:04
    Již dlouhou dobu se nepřerušovalo, hraje se ve velkém tempu. Příliš šancí jsme ale zatím neměli možnost vidět.
     
    16:26
    Kazach Alexandrov měl na hokejce vedení Admiralu! Před ním již byla pouze prázdná branka s ležícím Alikinem, útočník Admiralu ho ale přehodit nedokázal a hosté se tak ubránili!
     
    16:35
    Český zadák Michael Jordán (CHA) dostal puk ven z obranného pásma pouze za cenu hození hokejky, za což je okamžitě s menším trestem poslán na trestnou lavici.
     
    16:42
    Vladivostoku se nedaří usadit v obranné třetině, brankář Bobkov má tak další šanci vyzkoušet si hru s holí.
     
    18:09
    A ani nyní, Chabarovsk opět velmi rychle vytlačil kotouč ze své obranné třetiny.
     
    18:35
    Jordán je zpět na ledě, ani Vladivostok svoji první přesilovou hru využít nedokázal.
     
    18:51
    Ve velké rychlosti vlétl do útočného pásma domácí Manukjan, který vypálil zápěstím z pravého kruhu. Zakončení vypadalo nadějně, nakonec ho ale gólman Alikin vyrazil nad branku.
     
    19:26
    Závěr první části patří domácím hokejistům, kteří drží soupeře pod zámkem. Na kloudné zakončení ale zatím čekáme marně.
     
    19:53
    Na druhé straně si Amur neporozuměl při útočné akci a jeho přechod je zastaven pro postavení mimo hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Střely na branku po první třetině: 7:6
     
    První třetina přinesla vyrovnaný hokej bez větších šancí na jedné či druhé straně. O trochu více času v útočném pásmu strávili hokejisté Amuru Chabarovsk, což se ale na střelecké statistice nijak neprojevilo. V derby tak na úvodní branku stále čekáme.
     
    Další třetina začne přibližně v 11:16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:38
    Úvodní akci druhého dějství vymysleli hráči Admiralu, Kazakov ale na vzdálenější tyči nedokázal puk zasáhnout.
     
    20:51
    Také druhý český obránce v dnešním utkání putuje na trestnou lavici, za nedovolené bránění je potrestán Jan Kolář (CHA).
     
    21:13
    Tak to je hodně nepříjemná situace pro Chabarovsk z kraje druhé třetiny. Za hákování se provinil také třetí Čech Tomáš Zohorna (CHA), který tak posílá svůj tým do třech! Dvojnásobné oslabení bude trvat více než minutu a půl.
     
    22:00
    Admiral drtí svého soupeře a ostřeluje ho ze všech stran, Chabarovsk ale zatím odolává.
     
    22:20
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Předchozí tvrzení již neplatí, domácí využívají dvojnásobnou přesilovou hru a dostávají se do vedení! Střelu z voleje v podání Jonathana Bluma ještě Alikin zastavil, na dorážku DMITRIJE SAJUSTOVA ale již neměl šanci dosáhnout – 1:0! Asistence: Jonathan Blum a Martin St. Pierre.
    22:20 Dmitrij SAJUSTOV - 1:0
     
    23:20
    Admiral je na koni a mohl navýšit své vedení! Naprosto sám před brankářem zůstal domácí Mamašev, který ale gólmana Alikina nevymíchal!
     
    23:50
    Icing Vladivostoku vrací hru před brankáře Bobkova.
     
    24:24
    Hra se nyní trochu kouskuje, bleskurychle je odpískán ofsajd Admiralu při přechodu do útočného pásma.
     
    24:43
    Teď jsou to pro změnu domácí, kdo diktuje tempo utkání. Aktivní Chabarovsk, který se zde představil v první části, se zatím po pauze výrazně hledá.
     
    25:30
    Puk zamířil mimo prostor ledové plochy a skončila na tribuně, čeká nás vhazování v neutrální zóně.
     
    26:11
    A znovu, tentokrát se však hra přestěhovala před brankáře Alikina. Do branky Chabarovsku se dnes nepostavil Fin Metsola, který se nedokázal dostat z Moskvy z Channel One Cupu. Do Vladivostoku totiž nemířil žádný let, který by finského brankáře stihl dopravit na Dálný východ do startu dnešního zápasu.
     
    26:55
    Obrana Amuru znovu ve velkých problémech! Sabolič se otáčel s kotoučem, na poslední chvíli mu jeho úmysl zasunout kotouč k přední tyči ale sebral vracející se zadák Chabarovsku. To zavánělo další zkázou pro hosty.
     
    27:13
    Po sražené střele Glazačeva se bude vhazovat po pravé ruce brankáře Alikina.
     
    29:08
    Alexander Gorškov, který prostředí Vladivostoku zná hodně dobře, zkusil štěstí z prostoru kruhů, rána příklepem ale branku Admiralu netrefila.
     
    29:30
    Už to vypadalo, že bude Potěchin po Zohornově pasu postupovat sám na gólmana, sudí si ale všimli ofsajdu.
     
    29:43
    Zakázané uvolnění v podání domácích hokejistů nabídne Chabarovsku další šanci na vyrovnání.
     
    30:11
    Duel vstupuje do své druhé poloviny, Chabarovsku by se body z derby do tabulky v boji o osmé místo nesmírně hodily..
     
    30:40
    St. Pierre využil zaváhání hostí ve středním pásmu a dostal se do dobré střelecké pozice. Jeho zakončení mířilo hodně vysoko, Alikin ho i přesto dokázal ukrotit na své výstroji.
     
    31:27
    Kvalitní obraný zákrok nyní vystřihl hostující Litovčenko, který v pádu zabránil ve střele Fisčenkovi. Následně sám postupoval do rychlého protiútoku, do zakončení se ale produktivní útočník Chabarovsku nedostal.
     
    32:33
    Pěkná akce Chabarovsku po ose Zohorna – Potěchin končí střelou druhého jmenovaného do ramene Bobkova.
     
    32:49
    Další rána z dílny Potěchina zamířila bez cizího přičinění až do ochranné sítě, hosté jsou tak z útočného pásma vyhnáni.
     
    33:18
    Domácí Bobkov nyní raději ukryl kotouč pod svojí lapačkou a zamezil tím dotírajícím útočníkům ohrozit jeho klec.
     
    33:21
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Hosté se radují z vyrovnání! Na modré čáře se do kotouče krátce po vhazování opřel GEORGIJ BERĎUKOV, který ostrou ranou prostřelil vše před sebou – 1:1! Asistence: Vitalij Aťušov a Vjačeslav Ušenin.
    33:21 Georgij BERĎUKOV - 1:1
     
    33:43
    Chvíli na to se však bude muset Chabarovsk znovu bránit, Bogdan Potěchin (CHA) je poslán na lavici hanby za vražení na hrazení.
     
    34:30
    Minuta z přesilové hry je pryč, ostřelování branky Chabarovsku zatím kýžené ovoce nepřineslo.
     
    35:05
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Domácí svého soupeře dlouho nepustili z obranné třetiny, čtyřka Chabarovsku již byla hodně unavená a nepohlídala si na zadní tyči stojícího VIKTORA ALEXANDROVA, který v poklidu dopravil puk do odkryté klece – 2:1! Asistence: Dmitrij Sajustov a Robert Sabolič.
    35:05 Viktor ALEXANDROV - 2:1
     
    37:00
    Na vyrovnávací branku jsme nemuseli dlouho čekat, brankář Bobkov ale závar na svém brankovišti zvládl s přehledem.
     
    39:03
    Rozběhla se poslední minuta druhé třetiny, hosté se snaží vyrovnat, ale zdá se, že do závěrečných bojů přece jen půjdou s těsnou ztrátou.
     
    39:31
    Litovčenko na své hokejce kotouč neudržel, domácí v poklidu dostali kotouč do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Střely na branku po druhé třetině: 25:16
     
    V prostředním dějství již přece jen začali padat branky, domácí jsou o krok blíže k zisku třech bodů. Oba góly Vladivostok vstřelil v přesilových hrách a v této herní činnosti je dnes opravdu nebezpečný.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:12
    Třetí část zatím plyne ve velkém tempu, Chabarovsk se do žádného tlaku nedostává a je spíše pasivní. Uvidíme, jak se třetí část vyvine s blížícím se závěrem.
     
    42:40
    Icing Amuru vrací hru před Alikina.
     
    43:30
    Robert Sabolič (VLD) dává Chabarovsku šanci vyrovnat, za sekání je poslán na trestnou lavici.
     
    44:36
    Více než minutovou kombinaci v útočném pásmu ukončil Vladislav Ušenin ranou od modré čáry přímo do náruče domácího brankáře.
     
    45:30
    Chabarovsku se neurodilo, domácí hokejisté jsou v pěti a mohou se znovu také zaměřit na útočné choutky.
     
    46:27
    Nepřesnost v kombinaci hostí znamená zakázané uvolnění a prostor pro reklamní přestávku.
     
    47:04
    Admiral stále drží svého soupeře daleko od vlastní branky. Do dobré šance se navíc dral Kazakov, na poslední chvíli mu ale kotouč sjel z čepele.
     
    48:09
    Zbytečný zákrok ve středním pásmu znamená další oslabení pro Vladivostok a to výrazné! Pětiminutový trest za podražení obdržel Dmitrij Sajustov (VLD), který je zároveň vyloučen do konce utkání!
     
    48:31
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Pětiminutová přesilová hra nezačala pro Chabarovsk vůbec dobře, hosté totiž inkasují potřetí! Shawn Morrisonn totiž vyslal do samostatného úniku ROBERTA SABOLIČE, který si roztáhl brankáře a následně mu zasunul puk přímo mezi nohy – 3:1! Asistence: Shawn Morrisson.
    48:31 Robert SABOLIČ - 3:1
     
    50:00
    Amur pokračuje v přesilové hře a snaží se z dvoubrankovým mankem ještě něco udělat.
     
    50:34
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Šance na body stále žije! V přesilové hře prostřelil brankáře Bobkova ALEXANDER PICARD, který tak vykřesal pro Amur naději na srovnání nepříznivého stavu – 3:2! Asistence: Alexander Gorškov.
    50:34 Alexandre PICARD - 3:2
     
    52:40
    Tlak hostujícího týmu je silný, brankář Bobkov si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže.
     
    53:09
    Dlouhou přesilovou hru využili hokejisté z Chabarovsku pouze jednou, navíc v ní i inkasovali. Sedm minut před koncem jsou tak stále od bodového zisku vzdáleni více.
     
    54:11
    Tlak hostí začíná stoupat, střela Vjačeslava Ušenina prolétla jen těsně vedle Bobkovovy klece.
     
    54:38
    Další přechod přes střední pásmo je zastaven píšťalkou čárového rozhodčího – ofsajd.
     
    55:57
    Dvojice St. Pierry a Kicyn nyní dlouho držela puk v obranné třetině Amuru a posbírala tím řadu cenných vteřinek.
     
    56:37
    Projektil Jana Koláře od modré čáry zamířil přímo do lapačky brankáře Bobkova.
     
    57:51
    Hostům se nedaří na delší časový úsek usadit v útočném pásmu, Admiral brání s velkým přehledem.
     
    58:55
    Kicyn udržel kotouč v útočném pásmu proti trojici soupeřů, za což sklidil potlesk tribun ve Vladivostoku. Čas se Chabarovsku výrazně krátí.
     
    59:21
    Nyní se hostům podařilo dostat do útočného pásma, branka Amuru je prázdná!
     
    59:32
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Tak to je definitivní razítko na vítězství Admiralu! ROBERT SABOLIČ dostal puk na levou stranu a od modré čáry zamířil přesně do odkryté klece Chabarovsku – 4:2! Asistence: Jonathan Blum a Shawn Morrisonn.
    59:32 Robert SABOLIČ - 4:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Chabarovsk nedokázal na ledě ve Vladivostoku bodovat a body do bojů o play-off bude muset sbírat jinde.
     
    Střely na branku: 29:28
     
    Československá stopa

    Jan Kolář (CHA) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 22:53
    Michal Jordán (CHA) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 19:10
    Tomáš Zohorna (CHA) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:28 (12:47:41)

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 23. Sajustov (Blum, St. Pierre), 36. Alexandrov (Sajustov, Sabolič), 49. Sabolič (Morrisonn), 60. Sabolič (Blum, Morrisonn) – 34. Berďukov (Aťušov, Vj. Ušenin), 51. Picard (Gorškov)


    Admiral Vladivostok: Bobkov (Serebrjakov) – Blum, Morrisonn, Mamašev, Miščenko, Kurašov, Mnacjan, N. Gluchov – Sabolič, St. Pierre, Kicyn – Alexandrov, Sajustov, Kazakov – Glazačev, Machanovskij, V. Butuzov – Fiščenko, Makarenko, Manukjan – K. Voronin.
    Amur Chabarovsk: Alikin (Kiselev) – Chabarov, Kondratěv, Jordán, J. Kolář, Berďukov, Aťušov, Karmaškov – O. Li, Litovčenko, Byvalcev – T. Zohorna, Potěchin, Frolov – Vl. Ušenin, Vj. Ušenin, Gorškov – Veličkin, Picard, Klopov – Beljakov.

    Rozhodčí: Gašilov, Ravodin – Dědulja, Otmachov (všichni Rusko)
    thejrc.org