Winnipeg – St. Louis 4:0 (kon.) | Chicago – Minnesota 4:1 (kon.) | Vegas – Florida 5:2 (kon.)
Vancouver – Calgary 1:6 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Minnesota Wild
Pondělí 18.12.2017, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:00 Tommy WINGELS - 4:1
     
    56:00
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté zkusili hru bez brankáře, ale ta rychle končí. Suterovi nesedla přihrávka k pravému mantinelu, puku se zmocnil TOMMY WINGELS a střelou do prázdné branky pravděpodobně rozhodl o vítězi zápasu!
     
    54:35
    Přesilovka pro Minnesotu. Na dvě minuty je vyloučen Vinnie Hinostroza za sekání.
     
    52:04
    Eriksson dojel po souboji Hinostrozu a čeká ho dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    50:04
    Crawford se vyznamenal proti střele Erikssona. Ten z levého kruhu vypálil zápěstím neskutečně rychlou střelu mířící do pravého horního růžku, ale Crawford na poslední chvíli vytáhl lapačku a puk chytil.
    45:56 Matt DUMBA - 3:1
     
    45:56
    Minnesota právě vstřelila branku!
    MATT DUMBA vypálil od modré a vymetl pavučinu v levém horním růžku Crawfordovy branky! Asistence: Ryan Suter, Charlie Coyle – 3:1!
     
    42:34
    Domácí po gólu čeká další přesilovka. Na dvě minuty za vražení na hrazení odjel na trestnou lavici Ryan Suter.
    41:41 Ryan HARTMAN - 3:0
     
    41:41
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A už je to 3:0! Brankář Stalock vyhodil puk po mantinelu, tam se ho zmocnil RYAN HARTMAN, najel si před gólmana Minnesoty a poslal puk do sítě! Bez asistence.
     
    39:53
    V závěru druhé třetiny zaváhal Toews před vlastní brankou, puku se zmocnil Stewart, ale Crawforda nedokázal překonat!
     
    36:01
    Cullen zbytečně podrazil v útočném pásmu Murphyho a nabízí Chicagu další přesilovou hru.
    35:36 Patrick KANE - 2:0
     
    35:36
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak to byla paráda! Oesterle přihrávkou přes modré čáry vyslal do brejku PATRICKA KANEA, kapitán Chicaga si najel před gólmana, rozhýbal ramena a přesnou střelou přidal druhý gól zápasu! Asistence: Jordan Oesterle, Duncan Keith – 2:0!
     
    31:55
    Seabrook několikrát nebezpečně vypálil od modré, před brankou se snažili úřadovat Kane, Toews a Anisimov, zvláště Toews míchal s pukem před Stalockem, ale brankář Minnesoty natáhl své betony tak, že puk za brankovou čáru nepustil.
     
    30:06
    Chicago si zahraje další přesilovku, neboť v jednu chvíli bylo hostů na ledě šest. Dvouminutový trest odsedí Chris Steward.
     
    27:13
    Puk se po střele Oesterleho od modré odrazil od tyče, diváci se začali radovat, ale pokračuje se ve hře.
     
    26:08
    Dvě obrovské šance Chicaga! Spolupráce Kanea s Toewsem mohla přinést Chicagu druhý gól, ale fantastickými zákroky se předvedl Stalock, který vyrazil střelu i dorážku z předbrankového prostoru!
     
    25:08
    Vyloučení: Jason Zucker (MNS), 2 min. – podražení.
     
    19:50
    Závěr první třetiny bude dohrán se čtyřmi hráči na každé straně. Na dvě minuty za hrubost odjel na trestnou lavici Nino Niederreiter a dvě minuty za nesportovní chování inkasoval také domácí John Hayden.
     
    13:39
    Koivu se snažil dostat zpoza branky k levé tyči a při svém pokusu byl zahákován Anisimovem. Minnesota bude hrát první přesilovku.
     
    13:06
    Ou! Crawford si nepohlídal odraz od mantinelu, puk se odrazil ke Cullenovi, který měl před sebou odkrytou bránu, jenže po jeho bekhendové střele ještě stihl skočit Crawford a gólovou šanci zneškodnil!
    10:56 Patrick KANE - 1:0
     
    10:56
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté sevřeli Chicago v útočném pásmu, jenže pak přišla nepřesná přihrávka a rychlý brejk domácích, kteří využili akci čtyři na dva v první gól. Po přihrávce Schmaltze vypálil z první z pravého kruhu PATRICK KANE a tvrdou střelou nedal Stalockovi šanci! Asistence: Nick Schmaltz, Arťom Anisimov – 1:0.
     
    02:31
    Koivu sekl Hinostrozu při průniku před branku a jde sedět na dvě minuty za sekání. Chicago bude mít první přesilovou hru.
     
    02:31
    Po křížné přihrávce vypálil z voleje Hartman a jen o fous minul pravou tyčku Stalockovy branky!

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 11. P. Kane (Schmaltz, Anisimov), 36. P. Kane (Oesterle, Keith), 42. Hartman, 56. Wingels – 46. Dumba (Suter, Coyle)


    Chicago Blackhawks: Crawford (A. Forsberg) – Oesterle, Keith (A), C. Murphy, Forsling, Seabrook (A), Kempný – DeBrincat, J. Toews (C), Saad – P. Kane, Anisimov, Schmaltz – Hartman, Hinostroza, Sharp – Hayden, Wingels, Bouma.
    Minnesota Wild: Stalock (Michalek) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Prosser, Reilly – Mikael Granlund, M. Koivu (C), Niederreiter – Coyle, E. Staal (A), Zucker – Eriksson Ek, Cullen, Z. Mitchell – Stewart, Winnik, Ennis.

    Rozhodčí: Kozari, O Rourke – Rody, Nagy
    ocianews.com