Vítkovice – Pardubice 2:0 (kon.) | Jihlava – Zlín 1:2 (kon.) | Litvínov – Olomouc 2:3 (0:2 po s.n.)
Plzeň – Sparta 3:1 (kon.) | Kometa Brno – Chomutov 2:3 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 4:3 (2:1 po s.n.)
Mountfield HK – Třinec 2:3 (po pr.)
po prodl.
Mountfield HK
2:3 (0:0, 0:2, 2:0 - 0:1)
HC Oceláři Třinec
Středa 20.12.2017, 18:20 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek z Hradce Králové vše, přeji vám pěkný zbytek večera, poklidné prožití vánočních svátků a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (20:49:22)
     
    Střely v prodloužení (celkem)

    Mountfield HK – 0 (24)
    HC Oceláři Třinec – 4 (25)
     
    Zápas mezi Hradcem a Třincem je minulostí. Oceláři si během druhé třetiny zvládli vypracovat dvoubrankový náskok, který však Východočeši během třetího dějství smazali. V prodloužení pak byli Slezané výrazně aktivnějším celkem, což potvrdil rozhodujícím gólem Jakub Petružálek, jenž zajistil celku Václava Varadi bod navíc z tohoto duelu.
     
    Konec zápasu.
    61:55 Jakub PETRUŽÁLEK - 2:3
     
    61:55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Zámorský sice odzbrojil Polanského, jenže následně sám o puk přišel. JAKUB PETRUŽÁLEK už potom bez větších potíží namířil svou střelu z mezikruží na přední tyč, Rybárovi touš propadl do sítě a Třinec bere z tohoto utkání bod navíc. Bez asistence.
     
    61:49
    Oceláři motají svého protivníka v jeho obranném pásmu, Polanský sice ztratil puk, ale Třinec může útočit i nadále.
     
    61:40
    Polanský prošel neatakován po pravé straně a svůj pokus namířil na přední tyč, Patrik Rybár zatím v prodloužení drží hradecké šance nad vodou.
     
    61:12
    Doudera pálil z mezikruží po přihrávce Adamského z levého mantinelu, jenže mířil nad!
     
    60:38
    Doudera pálil tvrdě z levé strany od modré čáry, Rybár jeho ránu zastavil svým betonem.
     
    60:12
    Gregorc vyrobil obrovskou minelu, kterou mohl po přihrávce Růžičky využít Rákos, Rybár ale sklapl betony včas a zastavil puk na brankové čáře!
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Žádné dlouhé čekání nás nečeká. Trojice hráčů jsou nastoupeny na ledě, začíná prodloužení.
     
    Prodloužení začne přibližně v 20:41.
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem)

    Mountfield HK – 13 (24)
    HC Oceláři Třinec – 2 (21)
     
    Třetí třetina přinesla největší vzrušení z celého zápasu. Mountfield dokázal díky brankám Romana Kukumberga a Rudolfa Červeného srovnat krok s Oceláři, díky čemuž se můžeme těšit na zajímavý přídavek v podobě prodloužení.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:56
    Bednář ztratil touš v útočném pásmu, Lvi se ale i tak nadále drží u puku, Oceláři již zaútočit nestihnou.
     
    59:46
    Andris Džerinš se prohnal po levé straně jako vítr a nebezpečně pálil na přední tyč, Hrubec teď svůj tým podržel, důležitý zákrok gólmana Ocelářů!
     
    59:13
    O kotouč se na obranné modré Mountfieldu přetlačovala trojice hráčů. Úspěšnější byli Hradečtí, kteří mohou spěchat kupředu.
     
    58:49
    Červený přihrál v útočném pásmu křižně Koukalovi, ten ideálně nezpracoval, přesto se Východočeši drží v třetině soupeře.
     
    58:30
    Svěřenci Václava Varadi si nyní raději nekomplikovali život a vyhodili kotouč přes všechny čáry. Buly po pravé ruce gólmana Hrubce.
     
    57:40
    Lvi kombinují za bránou Ocelářů, kotouč ale získali obránci Slezanů a mohou založit svou vlastní akci.
     
    57:18
    Východočeši jsou povzbuzeni svým vyrovnávacím gólem a znovu se tlačí do prostoru, z něhož budou chtít ohrozit bránu protivníka.
    56:39 Rudolf ČERVENÝ - 2:2
     
    56:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec využívá přesilovku a srovnává na 2:2! RUDOLF ČERVENÝ dostal přihrávku z rohu kluziště před brankoviště od Bednáře, který dokázal počkat na ten správný čas pro pas. Útočník Mountfieldu následně propasíroval touš za Hrubce a začínáme od znovu! Asistence: Jaroslav Bednář, Petr Zámorský.
     
    56:27
    Zámorský napřáhl ke střele od modré čáry z osy hřiště. Trefil ale prvního bránícího hráče, kterým byl Marcinko.
     
    56:16
    Zbyněk Irgl dává Lvům šanci na vyrovnání, odsedí si dvě trestné minuty za podražení.
     
    55:38
    Hradečtí se znovu drží v prostoru před Hrubcem. Slezané se dostali k puku a vyhodili ho až k Rybárovi, následně posílají na led opět čerstvé síly.
     
    55:15
    Dnešní duel sleduje v ČPP Aréně 4501 diváků.
     
    55:12
    Východočeši bojovali o touš za bránou protivníka s defenzívou Ocelářů. Sudí hru přerušili a vykázali do středního pásma.
     
    54:56
    Hradečtí jsou nyní v jasném náporu. Hrubec musel zkrotit nahození z větší vzdálenosti. Poradil si s ním až na druhý pokus. Následuje dnes poslední komerční brejk.
     
    54:35
    Krátce po vhazování teď ke střele od pravého mantinelu natáhl Vydarený, Hrubec jeho pokus s potížemi vyrazil před sebe, o zbytek se postarali jeho beci.
     
    54:06
    Graňák rozehrál z rohu hřiště na Zámorského, jenž prudkou kolmou přihrávkou přenesl hru na druhou stranu kluziště. Po zásahu vysokou holí je hra přerušena, vhazovat se bude po levici Hrubce.
     
    53:38
    Cibulskis kontroluje černou pryž za vlastní bránou a poskytuje oběma týmům dostatek času na to, aby poslaly na led čerstvé síly.
     
    53:08
    Růžička dostal po pěkné akci Třineckých nabito na pravý kruh, jeho ránu ale zblokovali jeho spoluhráči, kteří se snažili Rybárovi clonit.
     
    52:56
    Bednář se golfovým způsobem zbavil útočících Ocelářů, když ze vzduchu odpálil touš na střídačku Slezanů. Následuje komerční pauza.
     
    52:26
    Opět hrajeme už dlouho bez přerušení, Zámorský málem tečoval nahození zpoza brány za záda Rybára. Následně odpálil touš na druhou stranu hrací plochy.
     
    51:59
    Zámorský si zpracoval puk u pravého mantinelu a poslal jej na bránu. K Hrubcovi střela nedošla, zastavili ji bránící hráči před ním.
     
    51:35
    Hra se nyní přiostřila a viděli jsme dva zákroky na hranici pravidel, vylučovat se mohlo na obou stranách. Sudí hru pouštějí.
     
    50:58
    Rybár opět signalizoval sudím zakázané uvolnění, ti znovu jeho návrh odmítli. Třinec tak kombinuje podél hrazení v třetině Mountfieldu.
     
    50:26
    ČPP Aréna je ve varu a žene své hráče za vyrovnáním, ti znovu okupují prostor před gólmanem Hrubcem.
    49:52 Roman KUKUMBERG - 1:2
     
    49:52
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí snižují na rozdíl jediné branky! ROMAN KUKUMBERG dostal pas z levé strany do předbrankového prostoru, odkud ranou z první koriguje skóre – 1:2! Asistence: Oskars Cibulskis.
     
    49:29
    Prudká přihrávka Adamského napříč pásmem nenašla Růžičku, kterému k zakončení do odkryté klece chyběly dva kroky.
     
    48:49
    Hra postrádá šance. Hraje se od jedné bráně k druhé, ale střelbu téměř nevidíme. Brankáři jsou většinu času bez práce, obě defenzívy pracují na jedničku.
     
    48:10
    Džerinš puk v souboji s Irglem nezískal. Smoleňák se Zámorským rychle postupovali kupředu, ale o černou pryž přišli dřív, než se dostali do zakončení.
     
    47:49
    Třinečtí nyní nerozehráli dobře z rohu kluziště, ale hráči pod vedením Václava Sýkory je napodobili, čímž se dopustili icingu. Buly po pravici jejich gólmana.
     
    47:16
    Berger ometl puk o hrazení, Dragoun ho však při svém postupu vpřed ztratil a soupeř tak může znovu atakovat klec Rybára.
     
    46:54
    Svěřenci Václava Varadi si nekomplikují život a znovu vyhazují přes všechny čáry, jako například nyní – zakázané uvolnění.
     
    46:39
    Oceláři se znovu osvobodili jednoduchým vyhozením. Hradec hledá cestu k bráně Hrubce zatím marně. Brankář Slezanů moc práce nemá.
     
    46:08
    Graňák srazil za bránou k zemi napadajícího Marcinka. Lvi svou akci dovezli k útočné modré čáře, tam ale puk ztratili.
     
    45:32
    Látal dobře prošťouchl puk přes bránícího hráče a po pravé straně pronikl do třetiny protivníka, tam hledal prudkým pasem Červeného, kterému k přihrávce chyběly dva kroky.
     
    45:08
    Smoleňák prohrál souboj za klecí Ocelářů, přesto se k nahození od modré čáry dostal Gregorc. Puk z jeho hole byl sražen do ochranné sítě jedním z jeho spoluhráčů. Buly ve středním pásmu.
     
    44:36
    Köhler nezpracoval na útočné modré ideálně přihrávku od Vydareného, a tak radši vrátil puk dozadu na Pavlíka.
     
    44:03
    Hradečtí nyní praktikují styl, při němž nahazují touš za svatyni soupeře a chodí rychle za pukem. Obrana Ocelářů je však na tuto taktiku připravena a rychle vyhazuje puky z pásma.
     
    43:32
    Pěkná kombinace Mountfieldu, na jejímž konci byla rána Graňáka z levého kruhu. Hrubec ale stihl své betony sklapnout včas.
     
    43:08
    Látal aktivně napadal za klecí Ocelářů a dostal se k puku. Přesila bránících hráčů ho ale nakonec v jeho akci zastavila.
     
    42:33
    Smoleňák nedosáhl na přihrávku od Cibulskise a k puku se tak pohodlně dostal Musil, jenž ho nahodil za bránu Rybára.
     
    42:08
    Vydarený poslal touš na pravou stranu Pavlíkovi, jenž ho přes Dragouna dostal do útočného pásma, Hradečtí ale pak hrací předmět ztratili a dopředu může jejich protivník.
     
    41:37
    Slezané se chvilku nemohli dostat ke kotouči v obranném pásmu, proto ho okamžitě po jeho zisku poslali přes všechny čáry – icing.
     
    41:10
    Graňák přihrává v obranném pásmu Zámorskému, který mu puk rychle vrátil Lvi se po pravé straně probojovali do pásma Ocelářů.
     
    40:33
    Džerinš dostal nabito zpoza brány do mezikruží, ale jeho ránu vyrazil Hrubec ramenem do ochranné sítě za vlastní svatyní.
     
    40:19
    Vydarený rozehrál ve spolupráci s Pavlíkem první akci Mountfieldu, ale ta je zastavena na útočné modré – postavení mimo hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči jsou zpět na ledě, třetí třetina začíná.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 20:03
     
    Střely v druhé třetině (celkem)

    Mountfield HK – 6 (11)
    HC Oceláři Třinec – 15 (19)
     
    Druhé dějství vyznělo jednoznačně v prospěch Ocelářů, kteří převzali otěže hry a diktovali tempo. Brankově svou převahu potvrdili ve 24. minutě, kdy Michal Kovařčík nohou dopravil puk do sítě po střele Linharta. V polovině dvacetiminutovky pak na 2:0 zvýšil svou druhou brankou Michal Kovařčík střelou z levého kruhu, kterou nachytal brankáře Rybára na švestkách. Mountfield tak bude v třetí třetině dohánět dvoubrankové manko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:46
    Oceláři ještě chvíli kontrolovali černou pryž. Koukalovi v posledním útoku zabránil Jank, který se stihl včas vrátit.
     
    39:03
    Smoleňák poslal kotouč za klec Zámorskému, který mu puk vrátil. Centr Mountfieldu následně vyrobil chybu a daroval touš protivníkovi, který kombinuje podél hrazení.
     
    38:36
    Gregorc dobře zapracoval v obranné činnosti a odstavil Polanského od puku, díky čemuž mohou Lvi zaútočit po levé straně.
     
    38:06
    Berger se dostal na obranné modré ke kotouči a probil se skrz celou hrací plochu až za klec Ocelářů. Tam o puk bojuje s defenzívou Slezanů.
     
    37:39
    V souboji bývalých spoluhráčů nepřetlačil Šimánek Janka, pročež mohou Oceláři nadále kombinovat v nebezpečném prostoru pro svatyň Patrika Rybára.
     
    37:16
    Adámek prověřil pozornost Rybára ránou od pravého mantinelu. Brankář Hradce byl připraven a puk schoval v lapačce.
     
    36:38
    Zámorský sebral puk za svou bránou, ale rozehrát ho nedokázal. Do zakončení se naopak málem dostal Ciencala, jehož pokus ale zastavil rychle přistoupivší Graňák.
     
    36:06
    Bednář zbytečně hledal z osy hřiště přihrávkou dalšího volného spoluhráče, Východočeši po jeho nepřesném pase přišli o pásmo.
     
    35:50
    Adamský se rozjel po levé straně a z kruhu ostře vypálil na vzdálenější tyč. Rybár předvedl výstavní semafor.
     
    35:20
    Smoleňák se po zapojení do hry okamžitě přidal k protiútoku a nahrál Cingelovi, který ale nezpracoval ideálně a Hrubce neohrozil.
     
    34:46
    Až nyní se Třinečtí zdrželi trochu déle v prostoru před Rybárem, ale o chvíli později už ho musí opět opustit, aniž by jeho bránu ohrozili.
     
    34:19
    Přesilovka se zatím Ocelářům nedaří, kotouč znovu letí až do obranného pásma Slezanů.
     
    33:49
    Východočeši se dostali ke kotouči a okamžitě ho vyhodili přes všechny čáry až k brance Hrubce, který jej připravil kolegům k rozehrávce.
     
    33:12
    Radek Smoleňák zcela zbytečně atakoval po dohrání Polanského, kterého zasáhl hokejkou do obličeje. Za dvě trestné minuty může být rád.
     
    32:46
    Bednář nepřešel přes bránícího Adamského, který ho na útočné modré obral o puk. Hradečtí ale rychle soupeře odzbrojili a znovu mohou vpřed.
     
    32:13
    Pomalý puk, který se šoural k bráně Východočechů, ukryl Rybár pod svou lapačkou, aby se ho nezmocnili dojíždějící útočníci Ocelářů.
     
    31:58
    Třinečtí se na útočné modré trochu zamotali a z nepřehledné situace je nakonec ofsajd. Následuje komerční přestávka.
     
    31:23
    Zámorský poslal z modré čáry puk za bránu, po chvilce se k němu touš vrátil a bek Lvů pálil, zasáhl ale pouze zakleknutého Marcinka.
     
    30:53
    Látal rychle pronikl do pásma soupeře, ale tam mu puk trochu utekl, takže útočník Mountfieldu nemohl zakončit.
     
    30:20
    V následující akci nedokázali svěřenci Václava Sýkory založit svou akci a je jim pískáno zakázané uvolnění.
    29:43 Michal KOVAŘČÍK - 0:2
     
    29:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinečtí zdvojnásobují své vedení. Ondřej Kovařčík dostal z rohu kluziště puk na levý kruh, odkud jeho bratr MICHAL KOVAŘČÍK propálil Rybára, který u tohoto gólu nemůže mít úplně čisté svědomí. Pro útočníka Ocelářů je to druhý zásah v tomto zápase. Asistence: Ondřej Kovařčík, Aron Chmielewski.
     
    29:09
    Cingel dobře zasáhl do přihrávky Ocelářů a šel rychle kupředu. V jeho zakončení mu rybičkou zabránil Doudera.
     
    28:38
    Šimánek vyhrál souboj v rohu kluziště a posunul touš na Kukumberga, který svou akci dovezl přibližně k půlící čáře.
     
    28:18
    Východočeši motají svého soupeře v jeho obranném pásmu. Od útočné modré pálil Vydarený, ale dle sudích byl puk již za čárou, píská se tedy ofsajd.
     
    27:33
    Oceláři cpali puk do předbrankového prostoru, ale tam se jej zmocnili Lvi a Džerinš s Bednářem šli do přečíslení dva na jednoho. Druhý jmenovaný přihrávku svého kolegy ideálně netrefil.
     
    27:25
    Další přechod útočné modré čáry neproběhl podle pravidel a tak je svěřencům Václava Varadi pískán ofsajd. Následuje komerční pauza.
     
    26:58
    Po pravé straně nyní rychle postupoval Červený, ale bránící hráči Třince se k němu stačili rychle stáhnout a o touš ho připravili.
     
    26:27
    Teď krátce zahrozili také Oceláři, kteří se ale do zakončení neprobili a budou se muset bránit dalšímu hradeckému protiútoku.
     
    25:59
    Hradečtí jsou i nadále v tlaku a okupují prostor před Hrubce, nyní si ale nemohou najít vhodnou palebnou pozici.
     
    25:35
    Vydarený vypálil tvrdě z levé strany od modré čáry, Hrubec jeho pokus s obtížemi vyrazil do rohu.
     
    24:33
    Východočeši po obdržené brance aktivně napadají rozehrávku protivníka, ke kotouči se však zatím dostat nemohou.
    23:43 Michal KOVAŘČÍK - 0:1
     
    23:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinec otevírá skóre duelu! Linhart vypálil tvrdě od modré, před bránou tečoval puk MICHAL KOVAŘČÍK a Oceláři jdou do vedení – 1:0! Asistence: Tomáš Linhart, Martin Růžička.
     
    23:28
    O černou pryž se bojuje za svatyní Mountfieldu, získali jej Oceláři, díky čemuž mohl od modré pálit Chmielewski, Rybár jeho pokus vyrazil před sebe, Třinečtí ale pokračují v náporu.
     
    23:01
    Marcinko se probil po pravé straně až do zakončení. Rybár jeho pokus z pravého kruhu poslal vyrážečkou do rohu hrací plochy.
     
    22:35
    Přihrávku do mezikruží obdržel Lukáš Cingel a z osy hřiště okamžitě pálil. Hrubec předvedl nádherný zákrok, ramenem vyrazil puk do ochranné sítě za svou klecí.
     
    22:06
    Přihrávka Červeného mířila za Látala, který tak nemohl zakončit situaci. Mountfield bojuje o černou pryž za bránou Hrubce.
     
    21:33
    Červený odevzdal touš svým bekům, kteří ho po levé straně poslali až za klec Třince. Tam se jej ale zmocnila obrana Ocelářů.
     
    21:17
    Hrubec zaváhal při rozehrávce a následně musel přikrýt puk před rychle dojíždějícím Smoleňák, který byl připraven dorážet.
     
    20:42
    Rákos váhal ve středu hrací plochy s rozehrávkou, díky čemuž ho od puku dostal Smoleňák. Hradečtí se ale černé pryže zmocnit nedokázali.
     
    20:08
    Oceláři krátce po úvodním vhazování poslali puk až za klec Rybára, který signalizoval zakázané uvolnění, ale čároví s ním nesouhlasili.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy jsou zpět na ledové ploše. Druhá třetina začne za pár chvil.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 19:09.
     
    Střely na bránu v první třetině

    Mountfield HK – 5
    HC Oceláři Třinec – 4
     
    První dvacetiminutovka je minulostí a musíme konstatovat, že na vyložené příležitosti zrovna bohatá nebyla. Oceláři byli v jejím úvodu o něco aktivnější, ale jejich iniciativu Hradečtí přebrali po vyloučení Marcinka. Hrubec ani Rybár však příliš práce s udržením čistého konta neměli. Uvidíme, zda se obrázek hry změní v druhé třetině.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:43
    Polanský se probil po pravém hrazení za bránu, kde jej beci Mountfieldu přišpendlili na mantinel, první dějství se dohrává u klece Rybára.
     
    19:12
    Dragoun předvedl šikovnou kličku na modré, z čehož mohl těžit Látal, jeho rána z levého kruhu však byla sražena vysoko nad bránu.
     
    18:36
    Cibulskisovo nahození před bránu zblokoval Doudera, který následně vyvezl touš až do útočného pásma Ocelářů, kde se Slezané usazují.
     
    18:03
    Příliš hokejové krásy první třetina zatím nenabídla, hraje se převážně v rozích kluziště a u mantinelu, marně čekáme na větší příležitost jednoho nebo druhého týmu.
     
    17:42
    Bednář poslal přihrávku do předbrankového prostoru, kotouč prošel mezi dvěma jeho spoluhráči až do rohu kluziště, aniž by se ho kdokoli zmocnil.
     
    17:19
    O okamžik později si gólman Ocelářů poradil s nahozeným pukem ze středního pásma. Vhazování po jeho pravé ruce.
     
    17:03
    Koukal nyní zakombinoval s Látalem, který se snažil překvapit Hrubce z ostrého úhlu. Strážce třinecké svatyně si svou přední tyč pohlídal.
     
    16:30
    Zámorský našel kolmou přihrávkou Koukala, který však stál v postavení mimo hru. Rychle se rozvíjející akce tak vzala brzy za své.
     
    16:01
    Berger sebral puk v rohu kluziště za svou klecí a posunul ho na Cibulskise, jenž ho nahodil až do pásma Ocelářů, tam se ale Hradec příliš dlouho nezdržel.
     
    15:33
    Džerinšovi se puk zapletl pod nohy a defenzíva Třince ho o puk obrala. Sama však nerozehrála dobře, z čehož pramení zakázané uvolnění.
     
    15:11
    Po vyhození Bednáře se černá pryž ocitla na střídačce Mountfieldu. Následovat bude buly u obranné modré Lvů.
     
    14:40
    Graňák poslal bekhendem kotouč po prknech. Na obranné modré ho prodloužil Šimánek a Lvi se tak dostali do středu hrací plochy.
     
    14:05
    Červený chytře hledal před klecí protivníka najíždějícího Látala, beci Třince ale zvládli včas vystoupit a pas zachytili.
     
    13:33
    Marcinko vyhrál vhazování u obranné modré Ocelářů nad Koukalem a Slezané mohli zaútočit, jejich akce ale střelu na bránu Rybára nepřinesla.
     
    13:03
    Třinečtí se ohřáli v útočném pásmu jen krátce, Lvi vystihli jejich přihrávku a hnali se do protiútoku, který zakončili tím, že vychýlili branku Hrubce z jejího základního postavení.
     
    12:49
    Michal Kovařčík se dostal do obrovské šance, kdy stál sám před Rybárem, kterého se pokusil překonat forhendovým blafákem, gólman Lvů však své betony na ledě udržel a pokus zastavil. Následuje další komerční přestávka.
     
    12:08
    Smoleňák nedokázal rozehrát na útočné modré a k puku se tak dostávají Oceláři, kteří s ním zatím vyčkávají u vlastní klece.
     
    11:33
    Cingel vybojoval touš za bránou Třince, ale do předbrankového prostoru jej procpat nedokázal. Hradec je ale i nadále v náporu.
     
    11:06
    Vydarený si nerozuměl s Dragoun ve středu hrací plochy. Oceláři ale dostali touš jen do rohu hrací plochy. O chvíli později musel na druhé straně zakročit Hrubec, který nahození z větší vzdálenosti raději schoval pod lapačku před dojíždějícími útočníky Mountfieldu.
     
    10:46
    Třinec je v plném počtu. Hradečtí se při dalším přechodu útočné modré dopustili ofsajdu, který byl posouzen jako úmyslný.
     
    10:13
    Východočeši i nadále svírají svého soupeře jako v kleštích. Kukumberg vystihl rozehrávku Slezanů, ale akci s Koukal opět překombinoval.
     
    09:33
    Bednář šikovně přihrál puk na brankovou čáru Koukalovi, ten poslal touš na modrou Zámorskému, který při střele téměř zlomil hůl, pokus se mu nepovedl.
     
    09:06
    Lvi na úvod svou akci trochu překombinovali, přihrávka Červeného na pravý kruh Koukalovi nebyla přesná.
     
    08:43
    Marcinko je vyloučen na dvě minuty za hákování. Hradec si zahraje první přesilovku v tomto zápase.
     
    08:25
    Slezané kontrolují černou pryž za vlastní svatyní a poskytují tak oběma týmům dostatek času na to, aby poslaly na led čerstvé síly.
     
    07:47
    Irgl rozjíždí akci Ocelářů po pravém mantinelu. Zakončení Ciencaly ale nemířilo mezi tři tyče.
     
    07:35
    Nakonec se ke střele od modré čáry z pravé strany odhodlal Cibulskis, Hrubec ale jeho pokus viděl po celou dobu letu a bez potíží jej lapil. Následuje první komerční pauza.
     
    06:58
    Berger se snažil postupovat po levém hrazení, ale Třinečtí jej rychle odzbrojili. Ani jeden z týmů si už delší dobu nevytvořil větší šanci.
     
    06:35
    Hrajeme již delší dobu bez přerušení. Hradec nahodil puk do rohu kluziště, kde však Köhler nebyl dřív než obránci Slezanů.
     
    05:58
    Cingel vyhrál u hrazení souboj s třineckým protivníkem a posunul touš na Graňáka, který ale také nedokázal dostat černou pryž za obrannou modrou.
     
    05:20
    Kukumberg nevyvezl ideálně puk, z čehož mohl těžit Jank, který pálil z osy hřiště od modré čáry, mířil však těsně vedle pravé tyče svatyně Rybára.
     
    04:52
    Červený a Koukal se přetahují s beky Ocelářů o puk za bránou Slezanů. Bitvu s přesilou nakonec prohráli.
     
    04:19
    Třinečtí jsou znovu v pásmu Mountfieldu, odkud se však rychle vyhnali nepřesnou přihrávkou. Kotouč ale kontrolují i nadále.
     
    03:39
    Michal Kovařčík byl zcela nehlídán mezi kruhy a přihrávka z levé strany mu šla přímo na hokejku. Útočníků Ocelářů však puk v dobré pozici netrefil.
     
    03:20
    Dragoun předčil v souboji za bránou Polanského a následné nahození z rohu kluziště si Rybár pohlídal. Buly po jeho pravé ruce.
     
    02:52
    Slezané jsou na začátku duelu aktivnějším celkem, nyní si ale nezvládli přihrát na útočné modré a kupředu mohou Lvi.
     
    02:08
    Graňák se zmocnil touše po vhazování, ale v rohu pak o něj musel znovu bojovat s napadajícími útočníky Ocelářů. Situaci ustál a Hradec osvobodil.
     
    01:46
    Červený se snažil zmocnit puku na levém křídlo a projít přes útočnou modrou, beci Třince však byli rychlejší a od kotouče jej odstavili.
     
    01:13
    Cibulskis zastavil průnik Slezanů po levém mantinelu a vyhodil kotouč z obranného pásma Mountfieldu.
     
    00:53
    Na druhé straně hned zakombinovali Východočeši, ale Bednář nemířil na bránu. Následně se Oceláři osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    00:12
    První buly vyhráli Třinečtí, kteří se snažili založit akci prudkou kolmou přihrávkou. Větší rozruch před Rybárem ale nadělal Dragoun, od jehož brusle se nebezpečně odrazilo nahození z rohu kluziště, puk ale mezi tři tyče nemířil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zahajovací formace se sjíždějí ve středním pásmu k úvodnímu vhazování, půjdeme na to.
     
    Před startem samotného duelu ještě zmínka o charitativní činnosti. V rámci akce fanoušci dětem, která se konala během utkání Hradce s Plzní se na čtrnáctiletého nemocného Matěje vybralo 146 704,- Kč.
     
    Hradečtí už nastupují na ledovou plochu, Třinečtí přicházejí hned za nimi, utkání začne za malý okamžik.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Jedno velké překvapení dnes přináší sestava Mountfieldu HK. Mladý obránce Michael Gaspar je k zápasu připraven jako sedmý bek Hradce, uvidíme, zda se dostane na led, pokud ano, připíše si tak první start za A tým Východočechů.
     
    Procentuální úspěšnost zákroků brankářů

    HC Oceláři Třinec
    Šimon Hrubec – 91,58 %
    Peter Hamerlík – 91,13 %

    Mountfield HK
    Patrik Rybár – 94,36 %
    Jaroslav Pavelka – 94,44 %
     
    Nejproduktivnější hráči obou celků

    HC Oceláři Třinec
    Martin Růžička (19+15)
    Tomáš Marcinko (11+16)
    Vladimír Roth (4+11)
    Daniel Rákos (3+12)
    Milan Doudera (4+9

    Mountfield HK
    Rudolf Červený (15+12)
    Jaroslav Bednář (7+17)
    Petr Koukal (7+15)
    Bedřich Köhler (13+6)
    Andris Džerinš (3+12)
     
    Letošní vzájemné zápasy

    Hradečtí měřili s Třineckými síly v této sezóně zatím dvakrát. Zápasy měly stejného vítěze – Mountfield, který nastřílel Ocelářům v obou utkáních 3 branky, což Východočechům v obou případech stačilo na všechny 3 body.

    5. kolo – 17. září 2017 Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 3:1

    V prvním vzájemném zápase se Lvi dostali na koně, když si připsali první tříbodovou výhru v sezóně, která jim doposud nevycházela. Všechno obstaral v podstatě jediný muž – Bedřich Köhler, který svým čistým hattrickem během druhého a třetího dějství duel rozhodl, s čímž nic nezmohl ani zásah Martina Růžičky, který skóre klání otevřel v první třetině.

    18. kolo – 29. října 2017 HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 0:3

    Druhé měření sil Ocelářů s Mountfieldem bylo dlouho bezbrankové. Až po polovině základní hrací doby se prosadil Richard Jarůšek, jenž poslal Východočechy do důležitého vedení. V závěru utkání zvyšoval na 2:0 Petr Koukal a pojistku do prázdné klece přidal Rudolf Červený.
     
    HC Oceláři Třinec

    Ani Slezané ale nepatří mezi extraligová ořezávátka. V tabulce jsou usazeni na 4. pozici, přičemž na své konto zatím zapsali 52 bodů. Navíc na třetí Vítkovice ztrácejí pouze jediný. Forma hráčů pod vedením trenéra Václava Varadi však není tak oslnivá, jako v případě hradeckých hokejistů. Oceláři z posledních dvanácti zápasů vyhráli pouze pět. V předcházející době navíc hráli mnoho vyrovnaných duelů. Z jedenácti minulých klání skončilo jen jedno větším než dvoubrankovým rozdílem.

    V prosinci toho hráči z druhého nejvýchodněji položeného města České republiky příliš mnoho nenahráli. V nohách mají pouze dva souboje. V prvním padli na ledě plzeňské Škody 3:4 v prodloužení, následně nestačili ani na prozatím poslední celek tabulky – jihlavskou Duklu, na Horáckém zimním stadionu prohráli rovněž v prodloužení 0:1. O to víc sil a chuti však budou mít Třinečtí nyní, když se střetávají s více než zdatným soupeřem z popředí extraligové tabulky.
     
    Mountfield HK

    Hradečtí hokejisté se nacházejí v parádní pozici. V tabulce se vyhřívají na 2. místě se ziskem 63 bodů, přičemž před třetími Vítkovicemi je chrání pohodlný desetibodový polštář. Forma svěřenců Václava Sýkory je v poslední době neskutečná, z posledních třinácti duelů prohráli pouhé dva, v domácím prostředí padli v předcházejících jedenácti zápasech jen jedenkrát, když v samostatných nájezdech nestačili na Litvínov.

    Od začátku prosince prohráli Lvi jen jedno utkání – hned to první na ledě Liberce, odkud však i tak zvládli odvézt bod za prohru v prodloužení 4:5. Od té doby už jen vyhrávali. Na svém ledě zdolali po bezbrankovém utkání Kometu po samostatných nájezdech. Poté zvítězili 3:2 v prodloužení ve Zlíně a 4:3 v Litvínově. Jejich forma gradovala před reprezentační pauzou, když v souboji prvního s druhým celkem tabulky nadělili Plzni, tenisovou terminologií řečeno, kanára. Uvidíme, zda budou Východočeši schopni na tento parádní výkon navázat.
     
    Dobrý večer všem příznivcům ledního hokeje z Hradce Králové! Tipsport extraliga pokračuje v předvánočním čase kompletním 31. kolem. Společně si dnes vychutnáme souboj z vrcholu tabulky, druhý Mountfield HK přivítá na svém ledě čtvrtý celek soutěže – tým HC Oceláři Třinec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:20.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 50. Kukumberg (Cibulskis), 57. Červený (Jaroslav Bednář, Zámorský) – 24. M. Kovařčík (Linhart, Martin Růžička), 30. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Chmielewski), 62. Petružálek


    Mountfield HK: Rybár (Horčička) – F. Pavlík, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, Zámorský, Graňák, Gaspar – Köhler (A), Dragoun, Berger – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Smoleňák – Látal, Koukal (A), Červený – Cingel, Kukumberg, Šimánek.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Krajíček (C), M. Doudera, Linhart, D. Musil, Jank, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Cienciala, Mikulík, Irgl – Adamský (A), Polanský, Petružálek – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

    Rozhodčí: Baluška, Fridrich – Lhotský, Výleta

    Diváci: 4501
    thejrc.org