Česko – Rusko 1:3 (kon.)
konec
Česko
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Rusko
Středa 20.12.2017, 17:30 • Chrudim • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    Pro dnešek je to vše, druhé utkání startuje na Zimním stadionu v Čáslavi v 17 hodin. Příjemný zbytek středečního večera přeje z Chrudimi Petr Dejnožka. (19:28:24)
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Česko - Nick Malík
    Rusko – Semjon Šarabarin
     
    Končí první ze tří přípravných utkání v rámci soustředění reprezentace do 16 let v Chrudimi. Češi na úvod podlehli ruskému soupeři výsledkem 1:3, když o dobře rozehrané utkání přišli až ve třetí třetině, zejména pak gólem při vlastní přesilové hře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Tadeáš Talafa už už postupoval sám na branku, jeho akce je zastavena pro ofsajd. Český obránce zřejmě neslyšel písknutí, za což byl hodně rychle atakován ruskými soupeři. Drobná rozmíška, kde, kromě Talafy, byl hodně aktivní ještě Tomáš Chlubna, skončila bez trestů.
     
    59:24
    Čeští hokejisté se usadili v útočném pásmu, stále ale honí puk po rozích. Čas na vyrovnání se naopak krátí velmi rychle.
     
    58:53
    Brankář Malík zamířil na střídačku, Češi hrají v power-play!
     
    58:13
    Český tým si vyžádal oddechový čas!
     
    58:13
    Rusko v pěti hraje daleko od vlastní klece, střelu Burujanova odrazil Malík ramenem do ochranné sítě.
     
    57:57
    Češi přesilovou hru nevyužili, navíc v ní sami inkasovali a jejich šance na bodový zisk se tím výrazně snížili.
     
    57:30
    Také český výběr dostal možnost proměnit přečíslení ve dvou proti jednomu, Sebastián Malát vzal vše na sebe a zakončením na přední tyč donutil Šarabina k zákroku!
     
    56:36
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Plány v přesilové hře českým hokejistům vůbec nevyšly, po chybě na útočné modré přichází naopak třetí radost soupeře! Chusnutdinov vypíchl kotouč a v přečíslení dva na jednoho elegantně připravil puk pro ILJU RYCHKOVA, který z voleje o rameno Malíka navýšil náskok ruské šestnáctky – 1:3! Asistence: Marat Chusnutdinov.
     
    56:18
    Češi se velmi rychle usadili v útočné třetině, první propagační střela v podání Pavla Nováka skončila ve výstroji Šarabarina.
     
    55:57
    Čtyři minuty před koncem přichází úvodní přesilová hra české reprezentace. Za podražení na útočné modré čáře je na trestnou lavici vykázán Alexej Prokopenko (RUS).
     
    55:30
    Ofsajd Ruska přináší po delším čase přerušení, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    54:27
    Rusové drží puk daleko od vlastní branky a navíc ještě dokáží ohrozit Malíka. Nahození od modré čáry však český gólman v pohodě uklidil do své rukavice.
     
    54:08
    Zajímavé je, že za 54 minut hry jsme stále neviděli jediné vyloučení. Přesilová hra by se nyní českému týmu hodila náramně.
     
    53:01
    Nedůslednost v české obraně mohla být potřetí potrestána! Puk se zpoza branky vykutálel až na hokejku najíždějícího Ivana Didkovského, který z první vyslal jedovatou ránu. Malík předvedl další z řady skvělých zákroků, jímž udržel českou šestnáctku ve hře o kvalitní výsledek!
     
    52:55
    Dnešní utkání v Chrudimi sleduje 635 diváků.
     
    51:49
    Česká útočná odpověď zakončení nepřinesla, Rusové opět drží kotouč daleko od své branky.
     
    51:04
    Mnohem nebezpečněji vypadalo zakončení Vasilije Ponomareva, který si sjel na levou stranu a z druhé vlny z voleje zakončoval! Nick Malík se rychle přesunul a ramenem vytěsnil ránu ruského soka mimo tři tyče!
     
    50:31
    Rusové to v rychlém kontru poněkud překombinovali, bekhendová střela Tjutněho z ostrého úhlu tak brankáře Malíka vystrašit nemohla.
     
    50:15
    Řádná hrací doba vstoupila do poslední desetiminutovky, čeští hokejisté jsou fanoušky tlačeni za vyrovnáním.
     
    49:16
    Brankář Nick Malík nyní výrazně podržel český výběr! Do velké příležitosti se dostal Ivan Didkovskij, který nadvakrát zakončoval osamocen před našim brankářem. Malík ale oba pokusy zneškodnil a udržet tím Čechy na dostřel ruskému výběru!
     
    47:54
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Dvanáct minut před koncem se Rusové dostávají do vedení! Pašin přesnou přihrávkou vybídl k úniku VASILIJE PONOMAREVA, který se natlačil před branku a střelou o tyčku poslal puk do české sítě – 1:2! Asistence: Alexandr Pašin.
     
    47:24
    Klička na modré čáře je pověstné zlo při přechodu do útočného pásma. Už to ví i čeští hokejisté, kterým byl za tento prohřešek odpískán ofsajd.
     
    47:07
    Na české straně je dnes hodně vidět útočník Jan Myšák, který znovu prověřil kvalitu betonů brankáře Šarabarina. Zakončení v pádu si ale ruský brankář v poklidu pohlídal.
     
    46:33
    Rusové se rychlou přihrávkou přes střední pásmo sami vystavili do ofsajdu, tudíž dobrovolně nechali kotouč na hokejky českým hráčům.
     
    45:43
    Vzápětí prověřil pozornost českého gólmana z podobné pozice Alexander Pašin, Malík ukryl jeho zakončení zápěstím do své výstroje.
     
    45:34
    Velmi aktivní Nikita Burujanov se chtěl podruhé zapsat do střelecké listiny, jeho klička do středu hrací plochy vyšla, následné zakončení již mířilo nad branku Nicka Malíka.
     
    44:58
    Řada osobních soubojů ve středním pásmu nakonec přihrála puk na hokejky ruských hokejistů.
     
    44:17
    Ondřej Baláž nahozením ze středního pásma vybojoval pro české barvy alespoň vhazování po levé ruce brankáře Šarabarina.
     
    43:32
    Nástřel přišel ještě z obranné poloviny Ruska, což může znamenat jediné – zakázané uvolnění.
     
    43:01
    Brankář Malík dnes nemá při práci s kotoučem svůj den, nyní si na něj za vlastní brankou dokonce šlápl. Ošemetnou situaci ale zvládl a další gól tím Rusům nedaroval.
     
    42:15
    Ruské počínání si v útočné třetině šanci nepřineslo, Češi ale po špatné rozehrávce znovu rychle o kotouč přicházejí.
     
    41:20
    Na individuální akci si troufl také český útočník Jan Cikhart, který se z nenápadného průniku málem propracoval do samostatného úniku. Ač tísněn, dokázal i zakončit, stejně jako v případě předchozí akce ale ruskou klec minul.
     
    40:35
    Nahození Ryčkova těsně před brankáře Malíkem tečoval Burujanov, naštěstí pro české barvy puk prolétl mimo tři tyče. Domácí se následně znovu osvobozují pouze za cenu icingu.
     
    40:21
    Přihrávka podél mantinelu Krutilovi nevyšla, na úvod se píská zakázané uvolnění českého výběru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Obě mužstva již nastupují na ledovou plochu před možná rozhodující třetinou.
     
    Start třetí třetiny je naplánován na 18:57.
     
    Ve druhém dějství jsme byli svědky vyrovnávací branky v podání Michala Guta, který si v samostatném úniku počínal jako zkušený mazák. Sledujeme vyrovnaný duel, ani jedno z mužstev si nedokáže vytvořit souvislejší převahu a šance před závěrečnou dvacetiminutovkou jsou otevřené.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Z rychlé akce na druhé straně došlo k závaru před Šarabarinem. Ani jedna z dorážek však brankovou čáru ruské klece nepřekročila, skóre se nemění.
     
    39:13
    Česká obrana zapomněla na volného Pašina, naštěstí pro naše barvy mu ale puk přeskočil hokejku.
     
    38:29
    Z ničeho nic vyslal Michael Krutil zápěstí od modré čáry ostrou ránu, která lízala tyčku ruské klece!
     
    38:11
    Vzápětí se opět Rusko provinilo proti pravidlům, další ofsajd byl navíc posouzen jako úmyslný.
     
    38:03
    Následně je Rusům odpískáno postavení mimo hru.
     
    37:36
    Rusové se až napotřetí dostali kombinací z vlastního obranného pásma, jejich akce ale ztroskotala ihned po přechodu půlící čáry.
     
    36:58
    Icing Rusů vrací hru před Šarabarina. Češi v závěru druhého dějství začínají přitápět pod kotlem.
     
    35:50
    Tomáš Chlubna vyslal od modré čáry nenápadnou střelou a zřejmě sám nečekal, jaké problémy ruskému brankáři nadělá. Kotouč se vykutálel za gólmanem Šarabarinem, nikomu z našich hokejistů se ale nepodařilo ho dorazit do odkryté klece!
     
    35:05
    Působení českých hokejistů v obranné třetině je ukončeno pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    34:52
    Po delší odmlce se zablýskalo i před brankou Rusů, Pavel Novák však příklepem trefil pouze boční síťku Šarabarinovy klece.
     
    34:31
    Pavel Tjutněj zakončil útok po pravém mantinelu nenápadnou střelou, Malíkova lapačka znovu zapracovala.
     
    34:02
    Přihrávka zpoza branky do ohně neprošla, čeští hráči se znovu ubránili bez újmy.
     
    31:51
    Rusové mají v posledních minutách více ze hry, před gólmana Malíka se dostávají poměrně snadno. V dalším ze závarů jim chyběl tlak na brankovišti, Čechům se podařilo odpálit kotouč do bezpečí.
     
    31:10
    Svůj talent nyní prokázal další ruský útočník, Marat Chusnutdinov prosvištěl obranným pásmem českého výběru a natlačil se až před gólmana. Jeho střela nakonec skončila až na plexisklu za českou brankou.
     
    30:48
    Tentokrát Rusové při rozehrávce chybovali, z čehož pramenilo zakázané uvolnění.
     
    30:12
    Ivan Didkovskij zkusil štěstí z ostrého úhlu z pravé strany, Malík se namáčkl na svoji tyčku včas a udržel rovnovážný stav.
     
    28:58
    Hraje se bez zbytečného přerušování, ani jeden z celků se nedokáže dostat do souvislejší převahy.
     
    27:44
    Daniil Guščin unikl všem protihráčům a po bleskurychlé otočce se pokusil zasunout kotouč k vzdálenější tyči. Malík se přesunul včas a připsal si další důležitý zákrok.
     
    26:45
    Na druhé straně mohlo odpovědět Pavel Novák, přes bránící hráče soupeře se mu ale z mezikruží kloudně zakončit nepodařilo.
     
    26:09
    Rusové přišlápli plyn a nyní si mohli vzít ztracené vedení nazpět! Obrana českého výběru naprosto zapomněla na Ivana Didkovského, který se z pravé strany dostal až před Malíka. Střela mezi betony byla rychlá, přesto je český gólman sklapl včas!
     
    25:48
    Vzápětí byl český gólman opět v permanenci. Po průjezdu středním pásmem ho do hrudi napálil Nikita Burujanov.
     
    25:14
    Aleksandr Kondratěnko vypálil od modré čáry přímo do náruče brankáře Malíka.
     
    24:49
    I čeští obránci předvedli několik zmatků za vlastní brankou, na rozdíl od prvního gólu při nich tentokrát stála paní štěstěna.
     
    23:29
    Pavel Novák se velice svěžím tempem dostal až za posledního bránícího hráče, kterému stihl ještě kotouč vypíchnout. Nakonec ho sebral i brankář Šarabarinovi, aby následně zkoušel ze záporného úhlu o jeho beton dostat puk do sítě. K senzační brance chyběly pouze centimetry!
     
    22:22
    Po inkasované brance jsou to Rusové, kdo diktuje tempo hry. V koncovce se ale sborné v Chrudimi zatím příliš nedaří.
     
    21:51
    Na druhé straně nástřel od modré čáry vypadl Malíkovi z lapačky, před dotírajícími protihráči se mu ale povedlo kotouč velmi rychle ukrýt.
     
    21:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Okénko se našlo pro změnu i v ruské obraně, což znamená zkraje druhé třetiny vyrovnání! Do samostatného úniku se dostal MICHAL GUT, který si roztáhl brankáře Šarabarin a posléze mu lehce zasunul kotouč mezi jeho nohy – 1:1! Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    20:59
    Úvodní minuta druhého dějství přinesla závar před českou brankou, kterou se ale našim hokejistům podařilo uhájit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina odstartuje zhruba v 18:15.
     
    Úvodní dějství je za námi. Na Zimním stadionu v Chrudimi jsme viděli pouze jednu branku, kterou vstřelili hosté po nedorozumění v obranných řadách Česka. To rozhodně nebylo v úvodním dějství výrazně horším týmem a já věřím, že si slušně zaplněný stadion nějakou tu českou radost ještě užije.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:41
    Do hry se nyní zapojil i brankář Malík, který holí vyhodil kotouč z obranného pásma Čechů. Vypadá to, že se již nic zajímavého v první části nestane.
     
    19:24
    Zmatky v obranné třetině Ruska ukončuje Šarabarin, který raději lapačkou přikryl volný kotouč. Buly po jeho levici nabídne českým hokejistům další naději na vyrovnání.
     
    17:48
    Rychlá útočná akce Rusů přinesla kotouč na hokejku Daniila Guščina, který z ostrého úhlu vyprášil pouze vyrážečku brankáře Malíka. Češi vzápětí otáčí hru a chtějí ještě do pauzy umazat těsné manko.
     
    17:26
    Série přerušení nebere konce, další zakázané uvolnění ruské sborné.
     
    17:13
    Další technický přestupek v podání Rusů, ti si nyní nepohlídali přechod přes útočnou modrou čáru. Píská se ofsajd.
     
    16:47
    Icing Ruska ještě umocňuje převahu české šestnáctky.
     
    16:23
    Češi výrazně přidali a ihned to přináší ovoce! Jan Myšák táhl přečíslení ve dvou proti jednomu, bohužel mu na poslední chvíli utekl kotouč, a tak zkusil pouze plácnout puk na Šarabarina. Ten tentokrát nepředvedl vůbec jistý zákrok, bohužel pro český tým nebyl v blízkosti nikdo, kdo by mohl dorážet.
     
    15:40
    Doposud nejzajímavější šanci českého výběru měl z otočky po vhazování Jan Cikhart, Šarabarin ale byl na ledě včas a jeho rychlé zakončení odrazil do rohu.
     
    15:22
    Další zákrok na konto ruského brankáře připsal střelou od modré čáry Nico Geidl, Šarabarin bez potíží ukryl kotouč do své výstroje.
     
    15:03
    Nahození Rusů vyšlo ještě z poloviny hostujícího výběru, a tak se veškeré dění po icingu přesune před brankáře Šarabarina.
     
    14:21
    Chvíli na to vylétlo směrem k české brance podobné zakončení, s ním už měl Malík ale výraznější potíže! Odražený puk mu nadělal velkou kupu problémů a jen s velkým štěstím za přispění obránců se kotouč nedostal až za brankovou čáru!
     
    13:45
    Tjutnej zkoušel překvapit českého gólmana zakončením na přední tyč, jeho nástřel si ale Malík bez potíží pohlídal.
     
    12:47
    Na odvážný samostatný průnik si troufl obránce Michael Krutil, přes dva hráče se dokonce dostal až k zakončení, které bylo ale pozorným zadákem soupeře sraženo do rohu kluziště.
     
    12:26
    Po dlouhé době je hra přerušena, na vině je přihrávka rukou v podání českého výběru.
     
    12:02
    Nahození Talafy od levého mantinelu si brankář Šarabarin bez potíží pohlídal, u odraženého kotouče byli opět jako první hokejisté z východu.
     
    11:12
    Rusové jsou aktivnější a z toho pohledu je jejich vedení zasloužené.
     
    10:21
    Parádní samostatná akce v podání Ilji Ryčkova, který se po pravém mantinelu protáhl až do předbrankového prostoru! Nedůslednost českých zadáků nyní napravil brankář Malík, který skvělým zákrokem udržel naše barvy nad vodou!
     
    09:47
    Hraje se bez zbytečného přerušování, utkání má vysoké tempo.
     
    08:58
    Pěkná průniková přihrávka hledala za obranou najetého Myšáka, ten si sice ještě prohodil puk mezi bránícími hráči, následně ale podklouzl.
     
    08:12
    Na opačné straně prověřil pozornost Šarabarina Dominik Binias, na rozdíl od Malíka je ruský gólman zatím bezchybný.
     
    06:55
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to byla velká chyba české defenzívy! Za brankou se vůbec nedokázali dohodnout obránce Krutil s brankářem Malíkem, který tak pouze předal puk ruským útočníkům. Poté již stačilo, aby Konstantinov připravil palebnou pozici pro NIKITU BURUJANOVA, který trefil do horního růžku milimetrově přesně – 0:1! Asistence: Dmitrij Konstantinov.
     
    06:26
    Obě mužstva ukázala, že ani bez nepřesností to nepůjde, a tak poslední útoky vyšuměly do ztracena.
     
    05:52
    Česká obrana nyní trochu propadla, což byla voda na mlýn rychlému Iljovi Ryčkovovi! Ten dostal pas na pravé křídlo a ranou z první trefil tyčku!
     
    05:21
    Brankář Nick Malík nyní znovu sklidil potlesk skvěle zaplněné tribuny chrudimského zimního stadionu. Jeho zákrok lapačkou nepostrádal efektivitu a i efektnost.
     
    05:00
    Útočník Zlodějev vypálil po rychlém přechodu středního pásma pouze do betonu připraveného Nicka Malíka.
     
    04:28
    Z úvodní převahy se čeští mladíci již oklepali a nyní to jsou oni, kdo diktuje tempo přátelského utkání.
     
    03:49
    Pavel Novák se šikovně uvolnil na pravém mantinelu a následně prudkým zakončením chtěl ohrozit ruskou klec. Jeho střela byla ještě tečována a naštěstí pro Rusy skončila mimo tři tyče.
     
    03:26
    Nepřesnost v rozehrávce české šestnáctky přináší úvodní zakázané uvolnění.
     
    02:44
    Talafovo nahození sebral bez okolků do rukavice brankář Šarabarin, který má tak za sebou úvodní zahřívací zákrok.
     
    02:11
    Třetí ruská formace dlouho držela českou pětici pod zámkem, k ohrožení naší branky se ale hostujícímu týmu dostat nepodařilo.
     
    01:27
    Zatím se hraje velmi svižný hokej, českým reprezentantům se ale nedaří usadit v útočné třetině.
     
    00:50
    Rusové vtrhli do prvního přípravného utkání opravdu po hlavě. Do kvalitní šance se prodral Ilja Ryčkov, z prostoru kruhů ale branku Malíka trefit nedokázal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Malík (Čajan) – Hampl, Krutil, Perička, Kremláček, Vacík, Sedláček, Baláž, Talafa – Handl, Chlubna, Cikhart, Novák, Konečný, Myšák, Matěj, Geidl, Malát, Binias, Gut, Luža

    Rusko: Šarabarin (Askarov) – Steklov, Šigajev, Kondratěnko, Kuzmin, Muchamadullin – Guščin, I. Didkovskij, Šujdin, Ponomarev, Burujanov, Tjutnej, Ryčkov, A. Didkovskij, Kontantinov, Chusnudtinov, Zlodějev, Prokopenko, Pašin

    Rozhodčí: Pavloivč – Špůr, Ondráček.
     
    Fanoušci kvalitního hokeje si v předvánočním týdnu přijdou na své. Hokejová reprezentace do 16 let si totiž jako své území pro přípravný kemp vybrala chrudimský zimní stadion, v rámci čehož sehraje s výběrem Ruska dvě přátelská utkání!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 22. Gut (Chlubna) – 7. Burujanov (Konstantinov), 48. Ponomarev (Pašin), 57. Rychkov (Chusnutdinov)


    Česko: Malík (Čajan) – Hampl, Krutil, Perička, Kremláček, Vacík, Sedláček, Baláž, Talafa – Handl, Chlubna, Cikhart, Novák, Konečný, Myšák, Matěj, Geidl, Malát, Binias, Gut, Luža
    Rusko: Šarabarin (Askarov) – Steklov, Šigajev, Kondratěnko, Kuzmin, Muchamadullin – Guščin, I. Didkovskij, Šujdin, Ponomarev, Burujanov, Tjutnej, Rychkov, A. Didkovskij, Kontantinov, Chusnudtinov, Zlodějev, Prokopenko, Pašin

    Rozhodčí: Pavloivč – Špůr, Ondráček

    Diváci: 635
    thejrc.org