Česko – Rusko 1:3 (kon.)
konec
Česko
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Rusko
Středa 20.12.2017, 17:30 • Chrudim • Reprezentace do 16 let
Partner:
     
    Pro dnešek je to vše, druhé utkání startuje na Zimním stadionu v Čáslavi v 17 hodin. Příjemný zbytek středečního večera přeje z Chrudimi Petr Dejnožka. (19:28:24)
     
    Nejlepší hráči utkání:
    Česko - Nick Malík
    Rusko – Semjon Šarabarin
     
    Končí první ze tří přípravných utkání v rámci soustředění reprezentace do 16 let v Chrudimi. Češi na úvod podlehli ruskému soupeři výsledkem 1:3, když o dobře rozehrané utkání přišli až ve třetí třetině, zejména pak gólem při vlastní přesilové hře.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Tadeáš Talafa už už postupoval sám na branku, jeho akce je zastavena pro ofsajd. Český obránce zřejmě neslyšel písknutí, za což byl hodně rychle atakován ruskými soupeři. Drobná rozmíška, kde, kromě Talafy, byl hodně aktivní ještě Tomáš Chlubna, skončila bez trestů.
     
    59:24
    Čeští hokejisté se usadili v útočném pásmu, stále ale honí puk po rozích. Čas na vyrovnání se naopak krátí velmi rychle.
     
    58:53
    Brankář Malík zamířil na střídačku, Češi hrají v power-play!
     
    58:13
    Český tým si vyžádal oddechový čas!
     
    58:13
    Rusko v pěti hraje daleko od vlastní klece, střelu Burujanova odrazil Malík ramenem do ochranné sítě.
     
    57:57
    Češi přesilovou hru nevyužili, navíc v ní sami inkasovali a jejich šance na bodový zisk se tím výrazně snížili.
     
    57:30
    Také český výběr dostal možnost proměnit přečíslení ve dvou proti jednomu, Sebastián Malát vzal vše na sebe a zakončením na přední tyč donutil Šarabina k zákroku!
     
    56:36
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Plány v přesilové hře českým hokejistům vůbec nevyšly, po chybě na útočné modré přichází naopak třetí radost soupeře! Chusnutdinov vypíchl kotouč a v přečíslení dva na jednoho elegantně připravil puk pro ILJU RYCHKOVA, který z voleje o rameno Malíka navýšil náskok ruské šestnáctky – 1:3! Asistence: Marat Chusnutdinov.
     
    56:18
    Češi se velmi rychle usadili v útočné třetině, první propagační střela v podání Pavla Nováka skončila ve výstroji Šarabarina.
     
    55:57
    Čtyři minuty před koncem přichází úvodní přesilová hra české reprezentace. Za podražení na útočné modré čáře je na trestnou lavici vykázán Alexej Prokopenko (RUS).
     
    55:30
    Ofsajd Ruska přináší po delším čase přerušení, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    54:27
    Rusové drží puk daleko od vlastní branky a navíc ještě dokáží ohrozit Malíka. Nahození od modré čáry však český gólman v pohodě uklidil do své rukavice.
     
    54:08
    Zajímavé je, že za 54 minut hry jsme stále neviděli jediné vyloučení. Přesilová hra by se nyní českému týmu hodila náramně.
     
    53:01
    Nedůslednost v české obraně mohla být potřetí potrestána! Puk se zpoza branky vykutálel až na hokejku najíždějícího Ivana Didkovského, který z první vyslal jedovatou ránu. Malík předvedl další z řady skvělých zákroků, jímž udržel českou šestnáctku ve hře o kvalitní výsledek!
     
    52:55
    Dnešní utkání v Chrudimi sleduje 635 diváků.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 22. Gut (Chlubna) – 7. Burujanov (Konstantinov), 48. Ponomarev (Pašin), 57. Rychkov (Chusnutdinov)


    Česko: Malík (Čajan) – Hampl, Krutil, Perička, Kremláček, Vacík, Sedláček, Baláž, Talafa – Handl, Chlubna, Cikhart, Novák, Konečný, Myšák, Matěj, Geidl, Malát, Binias, Gut, Luža
    Rusko: Šarabarin (Askarov) – Steklov, Šigajev, Kondratěnko, Kuzmin, Muchamadullin – Guščin, I. Didkovskij, Šujdin, Ponomarev, Burujanov, Tjutnej, Rychkov, A. Didkovskij, Kontantinov, Chusnudtinov, Zlodějev, Prokopenko, Pašin

    Rozhodčí: Pavloivč – Špůr, Ondráček

    Diváci: 635
    thejrc.org