Boston – Winnipeg 2:1 (2:1 po s.n.) | New Jersey – NY Rangers 4:3 (2:1 po s.n.) | NY Islanders – Anaheim 4:5 (po pr.)
Pittsburgh – Columbus 3:2 (2:1 po s.n.) | Tampa – Ottawa 4:3 (2:0 po s.n.) | Nashville – Carolina 1:4 (kon.)
Dallas – Chicago 4:0 (kon.) | Edmonton – St. Louis 3:2 (kon.) | Los Angeles – Colorado 2:1 (po pr.)
San Jose – Vancouver 5:4 (po pr.)
po s.n. (2:1)
New Jersey Devils
4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 0:0)
New York Rangers
Pátek 22.12.2017, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    NEW YORK RANGERS

    Hokejisté Rangers zatím mohou být poměrně spokojeni s výsledky v dosavadním průběhu základní části. Aktuálně jim náleží čtvrtý stupínek Metropolitní divize, se ztrátou pouze dvou bodů na třetí Columbus Blue Jackets. A daleko to nemají ani na nejvyšší pozici, kterou hájí Washington Capitals. Newyročané mají skvělou formu, z posledních tří duelů ani jednou nezaváhali. Nejprve předčili 4:2 v odvetě finále Stanley Cupu z roku 2014 Los Angeles Kings, poté se radovali z výhry 3:2 po prodloužení nad Boston Bruins. Naposledy sílu Jezdců poznal Anaheim, který padl v Madison Square Garden 4:1. Rangers hrají výborně především na domácím ledě, tentokrát se ale ukážou v nedalekém Newarku.

    Kanadské bodování Rangers vede norský forvard Mats Zuccarello (8 + 20), který především skvěle nahrává. Následují ho J. T. Miller (6 + 18), Pavel Bučněvič (11 + 12) či Mika Zibanejad (11 + 11).
     
    NEW JERSEY DEVILS

    Jedno z největších překvapení ve Východní konferenci? Jednoznačně New Jersey Devils. Podle předpokladů měli Ďáblové hrát někde na spodku Metropolitní divize a marně se snažit o postu do play-off. Jenže realita zatím vypadá jinak. Newarský výběr už si vyzkoušel vedoucí postavení v divizi, aktuálně zůstává druhý, dva body za prvními Washington Capitals. Mančaftu prospěl mimo jiné přísun mladých jmen do sestavy, která se okamžitě začala prosazovat a ukazovat svou sílu. Podobě jako Rangers, také New Jersey se nyní daří. Oba poslední duely dotáhlo do vítězného konce. Nejdříve přejelo 5:2 Dallas Stars, následně si poradilo i proti Anaheim Ducks (5:3). Co je zajímavé, ve všech předešlých třech mačích doma dali Devils sokům pokaždé pět branek, jsou očividně ve střelecké pohodě.

    Statistiky celku z Prudential Center ovládá útočník Taylor Hall (11 + 20), který je také druhým nejlepším střelcem svého týmu. Doplňují ho Jesper Bratt (10 + 13), Will Butcher (2 + 19) a nejlepším snajpr Brian Gibbons (12 + 8).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu utkaly poměrně nedávno, v neděli 10. prosince. New York Rangers tehdy vyzvali New Jersey Devils a porazili je doma 5:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Pavel Zacha (NJD) (2 + 7)
    Ondřej Pavelec (NYR) (8 odchytaných zápasů)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj dvou tradičních soků, kteří spolu bojují v rámci Metropolitní divize. New Jersey Devils doma vyzvou New York Rangers.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – J. Moore, Vatanen, A. Greene, Santini, Butcher, Severson – Hall, Hischier, Palmieri – Ma. Johansson, Zajac, Gibbons – Wood, Zacha, Stafford – Coleman, Boyle, Noesen.

    New York Rangers: Lundqvist (Pavelec) – McDonagh, Holden, Skjei, Shattenkirk, M. Staal, Br. Smith – Kreider, Zibanejad, Bučněvič – Rick Nash, J. T. Miller, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, Fast – Carey, Desharnais, Vesey..
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání, začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a vše bude připraveno k úvodnímu vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní vhazování pro sebe získali New Jersey Devils, ale buly ve středovém kruhu se bude muset opakovat ještě jednou.
     
    00:19
    Gibbons se okamžitě vrhl do šance před Lundqvistem a švédský brankář musel dávat pozor. Pokryl první ránu i následnou dorážku.
     
    00:45
    Možnost také pro Nica Hischiera, který následně přenechal na pravý kruh Palmierimu. Domácí forvard potom vypustil zakončení zápěstím, které gólman Rangers zastavil plastronem.
     
    01:06
    Útočnou akci si poprvé zkusili také hosté, ale zatím bez větší šance, Schneider ještě nemusel zasahovat.
     
    01:39
    Devils jsou zatím jistější v přechodu do pásma soupeře, což se odráží na počtu šancí. Už třikrát se domácí ukázali před Lundqvistem a dokázali mu zahrozit.
     
    02:10
    Po pravém mantinelu sám ujížděl Pavel Zacha, v potřebném okamžiku se mu nikdo nenabídl na přihrávku.
     
    02:33
    Ještě stále se hraje bez přerušení, na začátku duelu sledujeme atraktivní styl hokeje. Rozehrávat pak mohl brankář Rangers ze svého brankoviště.
     
    03:02
    Santini jen nahodil puk k zadnímu mantinelu, kde ale nikdo v červeném dresu nebyl jako první. Potom musela obrana Rangers hodně rychle spěchat dozadu.
     
    03:35
    A další nahození k mantinelu v podání domácích, tentokrát tohoto počinu Ďáblové využili k dostřídání formací.
     
    04:07
    Kyle Palmieri zkoušel nahrávku zpoza klece před brankoviště, ale potom trefil jen brusle prvního hráče soupeře a bylo po šance. Stále se ještě hraje bez přerušení.
     
    04:39
    Wood si dělal zálusk na zakončení po ledě z rohu, ale od kotouče ho odstavila dvojice hokejistů Jezdců. Potom po delší době v útočné třetinu i Rangers.
     
    05:14
    Jenže ne na dlouho, opět už hraje New Jersey. Nick Holden pak měl co dělat, aby v levém rohu stačil zastavit počínání dvou mužů v červeném.
     
    05:34
    Až nyní Henrik Lundqvist přerušuje hru, po dlouhé pasáži bez píšťalky. A hosté si mohou oddechnout, kolem jejich zařízení bylo pořádně rušno.
     
    05:48
    Ale možnost také na druhé straně hrací plochy. Desharnais si z druhé vlny sjížděl před brankoviště a kdyby kotouč před Schneiderem trefil o něco lépe, nejspíš skóruje.
     
    06:31
    Ale opět se snaží Devils. Defenzivní práce Rangers nicméně nedovoluje domácím borcům lepší zakončení na Lundqvista.
     
    06:55
    Palmieri dostal přihrávku od Taylora Halla a tohle už bylo mnohem lepší zakončení. Opět připravený Lunqvist, jenž nad sebe kotouč vyrazil ramenem.
     
    07:22
    Devils právě vstřelili branku!
    Tohle muselo zákonitě přijít. Devils jsou od začátku první třetiny aktivnějším týmem na ledě, často zakončují a drží Rangers kolem jejich zařízení. Několik pokusů za sebou Henrik Lundqvist zastavil, ale na další už nestačil. New Jersey se v derby ujímá vedení poté, co pravý horní růžek luxusně vymetl JOHN MOORE. Ten dostal nahrávku do jízdy mezi kruhy od levého mantinelu, kde stál Nico Hischier. Tady neměl hostující gólman vůbec šanci. Uvidíme, zda Jezdci dokážou odpovědět. Asistence: Nico Hischier, Kyle Palmieri.
    07:22 John MOORE - 1:0
     
    08:55
    Domácí navíc pokračují v aktivní hře. Pavel Zacha se vytočil od levého mantinelu do šance a moc mu nechybělo, aby se prosadil.
     
    09:17
    Skvělý zákrok Schneidera betonem, brankář Devils zastavil ve vyložené šanci Bučněviče u tyčky a zabránil vyrovnání.
     
    09:55
    Rangers právě vstřelili branku!
    Jenže pozor, tentokrát už vyrovnáno je. Newyorčané sice nebyli nijak aktivní, pouze se jim s trochou štěstí podařilo dostat kotouč zpoza klece domácích až před Schneidera. Tam nastal velký zmatek, dlouho nikdo netušil, kde se puk nachází. Především brankář New Jersey neměl o situaci přehled. Najednou do něj ale nečekaně udeřil JIMMY VESEY, jenž ho protlačil za brankovou čáru a mohl se radovat z vyrovnání. Poměrně šťastný zásah, nicméně platí a Ďáblové se tak musí snažit znovu. Asistence: Paul Carey, David Desharnais.
    09:55 Jimmy VESEY - 1:1
     
    11:45
    Další delší pasáž bez přerušení, Stafford zkusil nahodit puk dopředu. To se mu ale nevyplatilo.
     
    11:59
    Rangers právě vstřelili branku!
    Zatím to vypadá na pořádnou přestřelku. Tady nebude obrana New Jersey vůbec pochválena. Teprve třetí střela na Coryho Schneidera a druhá z nich končí v síti domácího gólmana. Obránce Rangers NICK HOLDEN v útočném pásmu nahrál puk na volného Chrise Kreidera. Ten se svým nahozením sice neprosadil, ale sám Holden potom sjel před brankoviště a poskakující touš za překvapeného Schneidera dorazil. Hosté tak rázem vedou a výsledek je přesně opačný než ještě před okamžikem. Asistence: Chris Kreider, Pavel Bučněvič.
    11:59 Nick HOLDEN - 1:2
     
    12:49
    První přesilovou hru zápasu si zahrají Devils. Hostující Kevin Shattenkirk musí za katr, protože držel soupeře. Jasné dvě minuty.
     
    12:55
    Hned na úvod oslabení McDonagh vyhodil kotouč přes všechny čáry a osvobodil tak svůj tým.
     
    13:16
    Už jsou ale Devils zpátky v útočné třetině. Zajac si hledal prostor ke střele, potom ještě vracel na Palmieriho. Ale bude to chtít nějaké zakončení.
     
    13:50
    A další vyhození Rangers. Zatím jsou hosté během početní nevýhody pohotoví a daří se jim kotouče držet z dosahu Henrika Lundqvista.
     
    14:24
    Marcus Johansson si také hledal místečko, kudy by poslal touš na branku, jenže marně. Když kotouč nahodil, trefil jen prvního hráče před sebou.
     
    14:58
    Stafford ještě v možnosti na brankovišti, ale to už se Shattenkirk vrací do hry. Devils první přesilovku zápasu nevyužijí.
     
    15:24
    Smithova střela z otočky minula branku. Pokračovat budeme hned po konci komerční přestávky.
     
    15:35
    Už se znovu hraje a opět jsou v útočném pásmu Jezdci. Pavel Bučněvič si dělal prostor v rohu, jenže nikdo v bílém trikotu mu nepomohl jít do šance.
     
    15:57
    Na druhé straně to zkoušel Taylor Hall, jeho pokus ale švédský gólman lapil do rukavice a přerušil hru.
     
    16:37
    Hischier vracel bekhendem puk před brankoviště na Halla, ten si ale kotouč všiml moc pozdě. Ještě stále ale domácí hokejisté zůstávají v útočném pásmu.
     
    17:07
    Rangers už dokázali vyhodit puk tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění.
     
    17:12
    Ještě jedna reklamní přestávka v úvodní třetině, potom už budeme pokračovat v jejím zbytku.
     
    17:20
    Vatanen musel rychle rozehrávat, ještě než ho stihl ve středním pásmu napadat soupeř. Nakonec ale obránce Devils chyboval a byly z toho potíže.
     
    17:57
    Hra se po delší době trošku uklidnila a oba celky si dávají větší pozor na svou rozehrávku.
     
    18:05
    Cory Schneider po nahození z dálky chytá kotouč do lapačky a pro jistotu přerušuje hru, nyní nemá důvod riskovat.
     
    18:13
    New Jersey spěchalo až moc do útočného pásma, na modré čáře je domácím odpískáno postavení mimo hru.
     
    18:35
    Andy Green zavezl puk po levé straně za branku a čekal, až se mu někdo uvolní. To udělal Palmieri, jenže forvard Ďáblů poté nedostal od spoluhráče přesnou nahrávku na hokejku.
     
    19:06
    Běží poslední minuta úvodní části, ještě jeden zásah pro Lundqvista betonem. To ale nebylo pro švédského maskovaného muže nic těžkého.
     
    19:30
    Na kotouč stále New Jersey, ale jen u modré čáry, odkud domácí nemají příliš velkou šanci se prosadit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu zápasu a zatím v newyorském derby sledujeme hodně atraktivní hokej. Týmy se toho nebojí, hrají útočně, tím pádem je k vidění spousta šancí a brankáři na obou stranách barikády mají práci. Zatím si výsledkově vedou lépe Rangers, ale větší počet možností pro sebe připravili Devils. Uvidíme, co nabídne dalších dvacet minut duelu.
     
    Střely na branku po první třetině

    New Jersey Devils: 10

    New York Rangers: 15
     
    Blíží se začátek druhého dějství. Budeme také v něm sledovat ofenzivní hokej? Zatím mají brankáři spoustu práce a fanoušci v Prudential Center se rozhodně nenudí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Tentokrát si na úvodním buly třetiny nechali dařit Rangers. Dopředu se pak ale vydal domácí Travis Zajac.
     
    20:30
    Nashovo vyhození přes všechny čáry rozhodčí nevyhodnotili jako zakázané uvolnění, takže hra pokračuje bez přerušení. Zatím sledujeme klidný začátek druhého dějství.
     
    21:09
    Domácí potřebovali poslat do hry čerstvé síly, tak jen nahodili kotouč o zadní mantinel a zamířili vystřídat.
     
    21:40
    Dlouhý souboj o kotouč za klecí Lundqvista. Nakonec z něj lépe vyšla domácí družina, také proto potom mohl Severson zakončovat bez přípravy.
     
    22:06
    Zkoušel to také na levé straně Pavel Zacha, ale ke střele neměl dost času ani prostoru.
     
    22:29
    Stafford zavezl postupně puk po levé straně až před brankáře Rangers, jenže zakončením po ledě neuspěl.
     
    22:33
    Bude se podruhé v zápase vylučovat a podruhé na straně New York Rangers. Stejně jako minule, také nyní si musí jít sednout obránce Kevin Shattenkirk, protože sekal soupeře. Takže možnost pro Devils.
     
    22:56
    Také druhé oslabení Jezdci začínají v pohodě, okamžitě touš poslal do středního pásma.
     
    23:17
    New Jersey má problém udržet se v přesilovce na území soupeře. Kotouč tam nyní zavezl Hall, ale Butcher se následně marně natahoval po puku.
     
    23:45
    Zakončení Palmieriho z úhlu mělo velký potenciál, ale branku nakonec netrefilo. Více než polovina z dalšího Shattenkirkova trestu je pryč.
     
    24:15
    Znovu hostující vyhození přes všechny čáry a zatím to vypadá, že Rangers zvládnou také další oslabení.
     
    24:26
    Nico Hischier měl na hokejce vyrovnání, ale zakončení švýcarského útočníka bekhendem Lundqvist na poslední chvíli zastavil lapačkou.
     
    24:47
    Hosté jsou kompletní a hned se pokusili udeřit z protiakce. Cory Schneider nakonec nemusel zasahovat, protože puk trefil pouze mantinel za brankou.
     
    25:16
    Kreider zkusil štěstí střelou od mantinelu, brankář Ďáblů ovšem dával moc dobrý pozor, nenechal se překvapit.
     
    25:48
    Devils jsou daleko pozornější na své polovině, než tomu bylo v první třetině. A to se jim vyplácí, jejich soupeř se zatím vůbec nedostává do šancí.
     
    26:11
    Henrik Lundqvist zachytil do lapačky nahození z dálky a po jeho přerušení hry uvidíme komerční přestávku. Bude se následně pokračovat vhazováním před zraky švédského gólmana.
     
    26:35
    Boyle vyzkoušel štěstí střelou přes obránce z levého kruhu, jenže neuspěl, napálil hned prvního hráče před sebou.
     
    26:57
    Rangers mají stále problém se dostat na puk a přejít střední pásmo. To domácí jsou úspěšnější, ale trápí se v zakončení.
     
    27:22
    V další velké možnosti Taylor Hall, jenže v tutovce netrefil branku. Na druhé straně potom vypálil dělovku z dálky Hayes, Schneider v pohodě zasahuje a přerušuje hru.
     
    27:50
    Hall zavezl puk po mantinelu do útočného pásma a hledal někoho v červeném trikotu, kdo má volnou hokejku. Po chvilce čekání našel a Lundqvist musel opět zasahovat.
     
    28:23
    Nash vypálil nenápadně z dálky, ale Schneider měl s jeho pokusem problémy. Nakonec pro Devils dopadlo vše dobře.
     
    28:42
    Zakončoval také J. T. Miller z místa za pravým kruhem, ale ještě před brankovištěm kotouč někdo zblokoval.
     
    29:10
    Marcus Johansson by rád po návratu do sestavy branku, ale Lundqvist je zatím proti. Tentokrát proti útočníkovi New Jersey stačil vytáhnout pravý beton.
     
    29:34
    Devils jsou stále aktivnější a hlavně jsou v soubojích mnohem dříve než soupeř. Nadále ale platí, že domácí trápí zakončení, kvůli kterému stále prohrávají.
     
    30:11
    Grabner ještě raději zavezl puk zpátky za svou branku, tam zamíchal s kotoučem do chvíle, než se mezi mantinely dostavila nová formace.
     
    30:17
    Je tu komerční přestávka, hned po jejím konci budeme pokračovat.
     
    30:30
    Devils vyhráli také další vhazování v útočném pásmu, ale tentokrát z toho zakončení nevykřesali. Naopak, do nebezpečné protiakce po dlouhé době vyrazili Rangers.
     
    31:06
    Cory Schneider ve druhé třetině nemá moc práce, ale když nějaká přijde, hned se má co ohánět. Jako teď po šanci Zibanejada.
     
    31:47
    Ještě možnost pro Ryana McDonagha, ale ani on se svým střeleckým pokusem neuspěl, měl to ještě k brance příliš daleko.
     
    32:18
    Skeji se postupně vykličkoval až do útočného pásma a nakonec zakončoval bekhendem. Schneider s jeho pokusem ale neměl vůbec žádný problém, schoval puk do rukavice.
     
    32:22
    Další střely hned po buly, štěstí zkusil Jimmy Vesey, našel ale jen náruč soupeřova brankáře.
     
    33:07
    Devils už byli na ledě moc dlouho a potřebovali vystřídat. Tak jen nahodili puk dopředu, aby měli co nejvíce času na tuto činnost.
     
    33:35
    Jesper Fast dělal co mohl, aby proti dvěma soupeřům u mantinelu vybojoval puk. Jenže marně, New Jersey si dobře hlídá pozice v obranné třetině.
     
    34:14
    Henrik Lundqvist si připisuje do statistik jednoduchý zákrok a my budeme sledovat v tomto dějství ještě jednu reklamní pauzu.
     
    34:25
    Green okamžitě po vyhraném vhazování zakončoval z levé strany a moc mu nechybělo, aby překonal beton soupeřova gólmana. Pak se Rangers osvobodili.
     
    34:49
    Kyle Palmieri v další velké šanci, ale z brankoviště nedokázal Lundqvista překonat. Pak to ještě zkoušel od modré čáry Vatanen.
     
    35:15
    Nico Hischier sice překonal Lundqvista a hala se radovala z vyrovnání, ale rozhodčí následně ukázali, že branka neplatí. A to kvůli domácímu faulu.
     
    35:15
    Kyle Palmieri dostává od rozhodčích dvě minuty za krosček a místo branky Devils je tu tedy první přesilovková možnost zápasu pro Rangers.
     
    36:03
    Ďáblové ale oslabení zvládají velmi dobře. Dokonce si Pavel Zacha vytvořil šanci a Lundqvist musel po jeho monžnosti přerušit hru. Navíc hostující branka vypadla ze svého postavení.
     
    36:24
    Devils právě vstřelili branku!
    Branka při hře pět na pět New Jersey uznána nebyla, tahle už ale platit bude. Rangers si zahrávali při vlastní přesilovce s ohněm, už Pavel Zacha předtím mohl překvapit Lundqvista. Český forvard ještě neuspěl, ale BLAKE COLEMAN už ano. Hokejista Devils unikal společně se spoluhráčem do přečíslení, rozhodl se ovšem zakončovat střelou zápěstím sám. A učinil dobře, krásně vymetl pavučinky v hostující kleci. Ještě bude samozřejmě pokračovat početní výhoda Rangers. Asistence: Steven Santini.
    36:24 Blake COLEMAN - 2:2
     
    37:38
    Tentokrát si přesilovou hru zahrají Devils. Během jejich velké šance soka sekal Michael Grabner, který bez větších protestů odjel na trestnou lavici.
     
    37:50
    Domácí nezačali početní výhodu špatně, potom se ale vlastní chybou připravili o útočné pásmu, Rangers vyhazují.
     
    38:06
    Po střele bez přípravy v podání Boyela si Lundqvist připisuje další zákrok, puk zapadl někde do jeho výstroje.
     
    38:33
    Mats Zuccarello mohl také udeřit v oslabení, ale Cory Schneider jeho šanci zlikvidoval. Bude se ale vylučovat na domácí straně.
     
    38:33
    Počet hráčů na ledě se na nějakou chvíli srovná, jelikož dvě minuty za držení oprávněně dostane domácí hokejista Taylor Hall. Potom začne zkrácená přesilovka Rangers.
     
    39:15
    Běží poslední minuta druhé třetiny, při hře ve čtyřech se ani jedna strana do šancí netlačí.
     
    39:37
    Čas na poslední hostující akci ve druhé třetině, Rangers teď budou hrát chvíli početní výhodu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé třetině jsme viděli jedinou přesnou trefu, radovat se z ní mohli New Jersey Devils. Nejprve rozhodčí neuznal gól Nica Hischiera, pak se ale při vlastním oslabení prosadil Blake Coleman, tahle branka už platila. Do třetí třetiny tak půjdeme za vyrovnaného stavu 2:2 a newyorské derby může mít ještě hodně zajímavý průběh.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    New Jersey Devils: 38

    New York Rangers: 18
     
    Za chvíli odstartuje třetí třetina duelu v Prudential Center. Dočkáme se rozhodnutí ještě v základní hrací době, nebo půjde klání do prodloužení?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Hosté na začátku třetí třetiny dohrávají zbytek přesilové hry, ta už ale bude trvat jen necelé půl minuty.
     
    40:36
    Devils jsou kompletní, Hall je zpátky na ledové ploše a domácí se tak mohou znovu soustředit na útočné akce.
     
    41:05
    Sami Vatanen vyhodil puk kupředu tak šikovně, aby se nejednalo o zakázané uvolnění. Nikdo v červeném dresu ale ani tak nedojel kotouč jako první.
     
    41:48
    Rangers právě vstřelili branku!
    New Jersey sice během druhé třetiny soupeře výrazně přestřílelo a tvořilo si také více šanci. Ale navzdory tomu jdou dnes podruhé do vedení Rangers. Hosté využili nepozornosti domácích kolem Schneiderovy branky. KEVIN HAYES plácl z úhlu a v nevýhodné pozici u tyčky do koutouče, načež touš po odrazu zaplul přesně mezi betony gólmana Devils. New Jersey tak bude muset v poslední dvacetiminutovce dohánět ztrátu o jeden zásah. Asistence: Brendan Smith, Mats Zuccarello.
    41:48 Kevin HAYES - 2:3
     
    43:25
    Devils se snaží co nejdříve odpovědět, ale zatím nejsou ani zdaleka tak aktivní jako ve druhé třetině.
     
    43:45
    Na druhou stranu to zkoušela dvojice hráčů Rangers, ke střele na branku se ale vůbec nedostali.
     
    44:15
    Boyle zavezl puk do útočného pásma a snažil se jej co nejdříve dostat na Lndqvista. Ale marně, obrana Jezdců všechny problémy zavčas vyřešila a zabránila komplikacím.
     
    44:48
    Pokus Zibanejada z dálky ještě někdo tečoval, takže puk nedoletěl až do brankoviště.
     
    45:01
    Kotouč končí sražený někde mezi diváky, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    45:16
    Hosté se dokázali osvobodit pouze za cenu zakázaného uvolnění, takže situace se musí po odpískání rozhodčími vrátit zpátky před jejich zařízení.
     
    45:50
    Hra na ledě se nám docela uklidnila, oproti první polovině zápasu nesledujeme tolik šancí. A je jasné, že takový styl hokeje bude vyhovovat především Rangers.
     
    46:24
    Gibbons se pokusil překvapit zakončením z otočky, ale marně, Grabner vytečoval jeho pokus mimo tři červené tyče.
     
    46:57
    J. T. Miller se vypracoval až do dobré šance na pravém kruhu. Když potom ale zakončoval, Cory Schneider jeho pokus v pohodě vyrazil do rohu.
     
    47:30
    Rangers neměli kam spěchat. Potřebovali vystřídat, tak jen s tečí vyhodili přes všechny čáry a poslali na led čerstvé síly.
     
    47:38
    Je tu první komerční přestávka posledního dějství, za pár okamžiků budeme pokračovat.
     
    47:55
    Už se znovu hraje a Taylor Hall se snažil vybojovat útočné pásmo pro svou družinu. Zatím ale bez úspěchu, Rangers ukazují dobrý herní projev ve středu hrací plochy.
     
    48:24
    Teď chtěli domácí až moc rychle do pásma soupeře, za což pykají. Čároví rozhodčí si správně všimli postavení mimo hru.
     
    49:04
    Pavel Zacha za brankou soupeře srdnatě bojoval o kotouč, také že ho poto pro svůj tým získal. Ani český útočník, ani nikdo další v červeném trikotu ale Lundqvista nepřekonal.
     
    49:17
    Vhazovat se bude před zraky brankáře New York Rangers.
     
    49:26
    Hned po buly zakončoval Sami Vatanen z dálky a švédský brankář musel vytáhnout zákrok betonem. Potom už to směrem dopředu zkusili hosté.
     
    50:18
    Nico Hischier vypracoval dobrou šanci pro Devils a dokonce mohl sám zakončovat. Švýcarova otočka kolem branky a následně zakončení u tyče ale nevyšlo podle domácích představ.
     
    50:48
    Carey převzal puk ve středním pásmu, v akci dopředu mu pomohl také Bučněvič.
     
    50:55
    New Jersey má ideální možnost srovnat skóre na kostce v Prudential Center. Chris Kreider inkasuje dvě minuty za faul loktem, takže domácí půjdou do přesilové hry. Možná jeden ze zlomových okamžiků celého duelu.
     
    51:04
    Hall okamžitě pálil poté, co mu kotouč na hokejku posunul Butcher. Ale tahle rána jenom minula branku a orazítkovala zadní mantinel.
     
    51:54
    Devils právě vstřelili branku!
    Tahle přesilovka Devils nevypadala původně moc dobře, ale ve výsledku z ní mají domácí fanoušci moc velkou radost. Většina střel šla během početní výhody mimo branku. Když se ale potom kotouč dostal do brankoviště na volného BRIANA BOYLEA, mohli Ďáblové slavit. Urostlý hokejista New Jersey udeřil do kotouče bekhendem a poslal ho naprosto přesně za Henrika Lundqvista. Máme tedy v Prudential Center znovu vyrovnáno a pravděpodobně nás čeká napínavý závěr mače. Asistence: Taylor Hall, Kyle Palmieri.
    51:54 Brian BOYLE - 3:3
     
    53:20
    Hosté se snaží odpovědět aktivním hokejem. Kreider a McDonagh si před Schneiderem vytvořili šanci, ale ani jeden netrefil přesně branku.
     
    53:42
    Nyní už gólman Devils přerušuje hru zákrokem lapačkou.
     
    54:01
    Sami Vatanen dnes vyslal už několikátou střelu, ta poslední ale nešla na branku. Když totiž zadák Devils vystřelil, trefil jen obránce Rangers.
     
    54:34
    Hall posouval puk do brankoviště, kde čekal Nico Hischier. Ale nakonec je z toho jen další přerušená hra a komerční přestávka.
     
    54:45
    Už se ale znovu pokračuje a domácí fanoušci ženou Devils za výhrou. Je jasné, že teď nikdo nebude chtít udělat chybu, další branka velmi pravděpodobně rozhodne.
     
    55:17
    Zuccarello za brankou soupeře získal kotouč pro Rangers, jenže nikdo se mu nenabídl na přihrávku. A tak se nakonec domácí stejně dostali na puk a vyhodili.
     
    56:04
    Boyle v další šanci během několika okamžiků, tentokrát měl ale na zádech pověšené dva soupeře, takže nemohl tak snadno zakončovat jako dříve.
     
    56:33
    Chris Kreider nemohl do útočného pásma, čároví rozhodčí si správně všimli postavení mimo hru.
     
    56:55
    Wood se snažil dojet v rohu nahození Greena, ale nestihl to. Na druhou stranu potom vyrazil Desharnais, ale on si ale nevedl moc dobře. Schneider nemusel zasahovat.
     
    57:14
    Devils se nepovedla rozehrávka, vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    57:40
    Johansson tvrdě sražený u mantinelu v útočném pásmu, ale vypadá to, že podle pravidel, protože se rozhodčí nechystají vylučovat.
     
    58:06
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny a Schneider si musel připsat do statistik další zákrok. Puk sice letěl jen kousek nad led, mohl se ale klidně nepříjemně odrazit.
     
    58:28
    Opět technické přerušení hry, tentokrát pro domácí ofsajd.
     
    59:03
    Kevin Hayes čekal na přihrávku na hranici útočného pásma, ale od jednoho z obránců Rangers ji dostal moc pozdě. Pak ale přeci jen musel Schneider zasahovat.
     
    59:35
    Čas na poslední jednu dvě akce ve třetí třetině. Vypadá to, že dnes uvidíme prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Tři třetiny na určení vítěze nestačily, v základní hrací době padly na každé straně tři branky. O tom, kdo si odnese bod navíc rozhodne prodloužení, případně i samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:08
    Vhazování ve středovém kruhu vyhráli Rangers, kteří se také hned vydali na útočný výlet. Kreiderova střele ale letěla hodně mimo.
     
    60:30
    Mika Zibanejad unikal sám po pravé straně, na Schneidera si ale nepřišel. Brankář New Jersey ho zastavil zákrokem vyrážečkou.
     
    61:04
    A další velká možnost hostů, dokonce dvě. Nejdříve Zuccarello neproměnil samostatný únik, po něm přestřelil také Grabner.
     
    61:28
    Devils se ještě v nastavené pětiminutovce vůbec nedostali na puk. Opět obrovská šance Rangers, ani Kevin Hayes ale neposlal kotouč do sítě.
     
    62:05
    Kolem Schneidera to létá jako na střelnici. Jeden puk za druhým, ale hosté se zatím trápí v koncovce. Poprvé v prodloužení se dostávají na puk i domácí hráči.
     
    62:36
    Pecka Vatanena z prostoru mezi kruhy šla moc vysoko, Lundqvist vůbec nemusel zasahovat.
     
    62:54
    Nico Hischier mohl rozhodnout, ale zakončoval přesně doprostřed branky, kde byl Lundqvist dobře připravený. Následuje vhazování před hostujícím zařízením.
     
    62:54
    New Jersey Devils si vybírají oddechový čas.
     
    63:14
    McDonagh zavezl puk do útočného pásma a Zibanejad pálil od modré čáry bez přípravy. Nemířil ale přesně, trefil pouze mantinel za brankou.
     
    63:40
    Moc času do konce prodloužení už nezbývá, navíc obě strany střídají.
     
    63:52
    Velká příležitost pro hosty rozhodnout. Taylor Hall hákoval soupeře a Rangers si tím pádem zahrají přesilovou hru čtyři na tři.
     
    63:52
    Také New York Rangers si vybírají oddechový čas, je jasné, že teď mají potřebu se poradit.
     
    64:05
    Devils se ale hned na úvod oslabení osvobozují vyhození aspoň do středního pásma, kde je pro ně kotouč v bezpečí.
     
    64:27
    A další vyhození, tentokrát až za branku Lundqvista. Rangers to budou muset zkusit rychlým přechod do útočného pásma.
     
    64:33
    Ještě jedno vhazování před zraky Coryho Schneidera.
     
    64:59
    V poslední vteřině Mika Zibanejad minul branku po krásné nahrávce od Zuccarella. Tenhle zápas neskončí ani v prodloužení.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani nastavených pět minut navíc neurčilo vítěze duelu, takže na řadu přijdou samostatné nájezdy, které už určí, kdo si dnes odnese bod do tabulky navíc.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Taylor Hall to zkoušel bekhendem, ale na Lundqvista si nepřišel.
     
    1. série
    0:0
    Zuccarello mířil na lapačku, ani on ale neuspěl.
     
    2. série
    1:0
    Kyle Palmieri trefuje, pověsil puk pod horní tyčku.
     
    2. série
    1:1
    I Zibanejad se prosazuje a srovnává, nachytal Schneidera střelou mezi betony.
     
    3. série
    1:1
    Stafford také mířil mezi betony, ale neuspěl.
     
    3. série
    1:1
    Jimmy Vesey mohl rozhodnout, ale střelou do místa pod lapačku se neprosadil.
     
    4. série
    2:1
    Za domácí jel Brian Boyle a trefil přesně mezi betony.
     
    4. série
    2:1
    Kevin Shattenkirk si na Schneidera nepřišel a Devils vítězí.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New Jersey Devils.
    Autorem vítězné branky je BRIAN BOYLE.
    Brian BOYLE - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec napínavého utkání dvou rivalů. New Jersey Devils měli dlouho herně navrch, zejména v první polovině základní hrací doby. Však také svého soupeře velkým rozdílem přestříleli. Hokej se ale hraje na góly, a těch padlo po třech na každé straně. Rangers dokonce mohli brát výhru v základní hrací době, před koncem třetí třetiny ovšem vyrovnal domácí Brian Boyle. Ten samý hokejista se pak stal hrdinou celého duelu. Rozhodl totiž v samostatných nájezdech, když nachytal Henrika Lundqvista na hruškách střelou mezi betony. Ďáblové tak berou bod do tabulky navíc a odskočí Jezdcům na rozdíl tří bodů. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké svátky.
     
    Střely na branku v zápase

    New Jersey Devils: 48

    New York Rangers: 28
     
    Československá stopa v utkání

    Pavel Zacha (NJD) (0 + 0, 1 střela na branku, čas na ledě 12:45)
     
    Tři hvězdy utkání

    Brian Boyle (NJD) (1 + 0)
    Blake Coleman (NJD) (1 + 0)
    Kyle Palmieri (NJD) (0 + 2) (03:57:19)

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 8. J. Moore (Hischier, Palmieri), 37. Coleman (Santini), 52. Boyle (Hall, Palmieri), rozh. náj. Boyle – 10. Vesey (Carey, Desharnais), 12. Holden (Kreider, Bučněvič), 42. K. Hayes (Br. Smith, Zuccarello)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Taylor Hall (NJD)
    0:0   Mats Zuccarello (NYR)
    2. série:
    1:0   Kyle Palmieri (NJD)
    1:1   Mika Zibanejad (NYR)
    3. série:
    1:1   Drew Stafford (NJD)
    1:1   Jimmy Vesey (NYR)
    4. série:
    2:1   Brian Boyle (NJD)
    2:1   Kevin Shattenkirk (NYR)


    New Jersey Devils: Schneider (Kinkaid) – J. Moore, Vatanen, A. Greene, Santini, Butcher, Severson – Hall, Hischier, Palmieri – Ma. Johansson, Zajac, Gibbons – Wood, Zacha, Stafford – Coleman, Boyle, Noesen.
    New York Rangers: H. Lundqvist (Pavelec) – McDonagh, Holden, Skjei, Shattenkirk, M. Staal, Br. Smith – Kreider, Zibanejad, Bučněvič – Rick Nash, J. T. Miller, Zuccarello – Grabner, K. Hayes, Fast – Carey, Desharnais, Vesey.

    Rozhodčí: Charron, Sutherland – Daisy, Driscoll

    Diváci: 16 514
    thejrc.org