Boston – Winnipeg 2:1 (2:1 po s.n.) | New Jersey – NY Rangers 4:3 (2:1 po s.n.) | NY Islanders – Anaheim 4:5 (po pr.)
Pittsburgh – Columbus 3:2 (2:1 po s.n.) | Tampa – Ottawa 4:3 (2:0 po s.n.) | Nashville – Carolina 1:4 (kon.)
Dallas – Chicago 4:0 (kon.) | Edmonton – St. Louis 3:2 (kon.) | Los Angeles – Colorado 2:1 (po pr.)
San Jose – Vancouver 5:4 (po pr.)
po s.n. (2:0)
Tampa Bay Lightning
4:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:0)
Ottawa Senators
Pátek 22.12.2017, 01:30 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Tampa Bay Lightning.
    Autorem vítězné branky je BRAYDEN POINT.
     
    64:55
    Stamkos byl u mantinelu rychle zavalen Karlssonem, ale přesto se domácím podařilo dostat puk na Kučerova. Ten zakončoval z mezikruží, avšak Anderson jeho jedovatou střelu vykopl levým betonem.
     
    63:52
    Nepříjemnost pro hosty. Ottawa rozjela rychlé přečíslení, ale to bylo zastaveno sudími, kteří vylučují za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odpyká Thomas Chabot.
     
    55:36
    Po komerční přestávce se Tampa mohla dostat do vedení. Skvělá přihrávka zpoza brány oslovila Gourdeho, jenž okamžitě zakončoval z hranice brankoviště. Anderson připraven!
     
    55:13
    Stamkos ztratil kotouč na útočné modré čáře a daroval tak Ottawě rychlé přečíslení. Byl to Zack Smith, kdo vyslal svižnou přihrávku, nicméně jeho spoluhráč na puk u vzdálenější tyče nedosáhl.
     
    53:25
    J.T. Brown (TBL) se dostal do pěstního souboje s Benem Harpurem (OTT). Nepříliš atraktivní bitka skončila remízou a pětiminutovým trestem pro oba zúčastněné.
    51:05 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 3:3
     
    51:05
    Tampa právě vstřelila branku!
    A znovu máme vyrovnáno. Kučerov kotouč rychle přesunul na levý kruh, kde byl Hedman. Toho Anderson fantastickým způsobem zastavil, ale na bezprostřední dorážku dojíždějícího VLADISLAVA NĚMSTNIKOVA byl hostující gólman krátký. Asistence: Victor Hedman, Nikita Kučerov.
     
    47:56
    Po tvrdé střele od modré čáry se puk zjevil před Hedmanem! Produktivní obránce tak mohl dorážet do zcela odkryté brány, nicméně místo toho poslal kotouč k zadnímu mantinelu.
    45:59 Derick BRASSARD - 2:3
     
    45:59
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři rychle využívají přesilovou hru a jdou do vedení! Kotouč šel na modrou čáru, kde byl připravený Erik Karlsson. Hostující kapitán následně vyslal svižnou střelu, která prolétla kolem DERICKA BRASSARDA, jenž ji hokejkou usměrnil pod břevno Vasilveského brány. Asistence: Mark Stone, Mike Hoffman.
     
    45:46
    Dvě trestné minuty za sekání si nyní odsedí Braydon Coburn (TBL).
     
    45:33
    Karlsson rozehrávkou trefil pouze Duchenea a toho se pokusil využít Ondřej Palát. Český forvard se rychle zjevil na hranici brankoviště, avšak nedostal kotouč přes beton Andersona.
     
    37:09
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Erik Karlsson – 2 min., podražení).
    35:40 Yanni GOURDE - 2:2
     
    35:40
    Tampa právě vstřelila branku!
    Vedení Ottawy netrvalo dlouho a znovu máme vyrovnáno. Jeden z domácích kvalitně vypálil z pravého kruhu, nicméně kotouč šel mimo tři tyče. Jenže to Tampu nemuselo vůbec mrzet, neboť Conacher puk posunul ke vzdálenější tyči, kde byl s dorážkou připraven YANNI GOURDE . Asistence: Cory Conacher a Alex Killorn.
    34:34 Cody CECI - 1:2
     
    34:34
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Senátoři si poměrně záhy betou vedení zpět na svou stranu. Derick Brassard puk napravo skvěle zavezl do útočného pásma a poté ho posunul mezi kruhy. Tam si najel CODY CECI, jenž si kotouč stáhl na bekhend, kterým následně překonal domácího brankáře. Asistence: Derick Brassard a Fredrik Claesson.
     
    33:21
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Ryan Dzingel – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Yanni Gourde – 2 min., nesportovní chování).
    31:59 Tyler JOHNSON - 1:1
     
    31:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí se konečně dočkali vyrovnání. Hedman zavezl puk na pravou stranu, kde jej přenechal Kučerovovi. Ruský útočník vyslal rychlou střelu zápěstím a skvěle postavený TYLER JOHNSON puk nevědomky usměrnil mimo dosah Craiga Andersona. Asistence: Nikita Kučerov a Victor Hedman.
     
    17:13
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Jake Dotchin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    15:33
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Anton Strålman – 2 min., držení protihráče).
     
    12:59
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Zack Smith – 2 min., hákování).
    06:31 Bobby RYAN - 0:1
     
    06:31
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Obranné duo Lightning doslova darovalo hostům vedoucí branku! Hráči v modrém nejprve nezabránili kolmici Karlssona na BOBBYHO RYANA a po vynikajícím zákroku Vasilevského si dali nevídaný vlastenec, když Girardi při snaze odehrát puk do rohu trefil Coburna a od něj se kotouč odrazil za překvapeného gólmana Tampy. Bez asistence.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 32. T. Johnson (Kučerov, Hedman), 36. Gourde (Conacher, Killorn), 52. Naměstnikov (Hedman, Kučerov), rozh. náj. B. Point – 7. B. Ryan, 35. Ceci (Brassard, Claesson), 46. Brassard (E. Karlsson, Mark Stone)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Brayden Point (TBL)
    1:0   Tom Pyatt (OTT)
    2. série:
    1:0   Nikita Kučerov (TBL)
    1:0   Matt Duchene (OTT)
    3. série:
    2:0   Steven Stamkos (TBL)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Budaj) – Dotchin, Hedman (A), Sergačjov, Strålman (A), Girardi, Coburn – Kučerov, Stamkos (C), Naměstnikov – T. Johnson, B. Point, Palát – Conacher, Gourde, Killorn – J.T. Brown, Paquette, Kunitz.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – E. Karlsson (C), Oduya, Ceci, Chabot, Harpur (A), Claesson – Mark Stone (A), Duchene, B. Ryan – Hoffman, Brassard, Dzingel – Pyatt, Pageau, Z. Smith – Burrows, N. Thompson, N. Paul.

    Rozhodčí: Lee, Brenk – Alphonso, Berg

    Diváci: 19 092
    thejrc.org