Třinec – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Plzeň 2:1 (3:2 po s.n.) | Zlín – Litvínov 2:4 (kon.)
Chomutov – Vítkovice 1:4 (kon.) | Pardubice – Jihlava 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 2:5 (kon.)
Sparta – Kometa Brno 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:5 (1:2, 1:0, 0:3)
HC Olomouc
Pátek 22.12.2017, 18:00 • ČPP Aréna • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:06 Vilém BURIAN - 2:5
     
    57:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto, protože Olomoučtí vybojovali puk za prázdnou bránou, krásnou kombinací jej dostali mezi kruhy a tam stál VILÉM BURIAN, který bez problémů trefil síť. Asistence: Roman Vlach, Jan Eberle.
     
    56:23
    Oddechový čas pro Mountfield HK.
     
    53:25
    A další šance pro domácí mužstvo. Jaroslav Bednář zvolil otočku a střelu bekhendem, ale nedal.
     
    53:00
    Rudolf Červený se dostal do úniku zleva, který chtěl zakončit blafákem do bekhendu, což se mu i podařilo! Ze zvláštních důvodů však puk neskončil v prázdné bráně, ale zřejmě na vnější brankové konstrukci. To byla tisíciprocentní šance!
     
    51:57
    Vyrůbalík byl úplně volný mezi kruhy a Patrik Rybár vytáhl senzační semafor, na kterém se rozsvítila červená pro střelu olomouckého beka.
    46:14 Jan KÁŇA - 2:4
     
    46:14
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc udělala důležitý krok k vítězství! JAN KÁŇA si našel puk, který vyrazil Patrik Rybár pouze před sebe a bez problémů jej bekhendem zasunul do prázdné brány. 2:4! Asistence: Vilém Burian, Roman Vlach.
     
    44:35
    Fantastický Patrik Rybár, který si poradil se střelou z bezprostřední blízkosti!
     
    43:34
    Andris Džerinš podle rozhodčích podrazil svého soupeře, takže Olomouc hraje další přesilovku.
    40:29 Jan EBERLE - 2:3
     
    40:29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    První střela Olomouce po více než dvaceti minutách končí brankou. Hradecká obrana zaspala a nechala za sebou volného JANA EBERLEHO, který plácl do skákavého puku a propálil hradeckého brankáře. Asistence: Tomáš Dujsík, Jan Knotek.
     
    38:08
    Současně s návratem Staňka nahazoval Filip Pavlík a chvilku to vypadalo, že Konrádovi vypadne kotouč z výstroje. Slovenský brankář bojující o nominaci na olympijské hry však neposedný puk udržel.
     
    36:07
    Robin Staněk fauloval Petra Koukala v šanci a je z toho další přesilová hra pro Mountfield HK. Verdikt zní hákování.
     
    35:04
    Lukáš Cingel postavil na nohy část publika, ale po jeho střele se zatřepala pouze boční síťka Konrádovy brány.
     
    34:24
    Poměr střel ve druhé třetině je zatím 12:0 pro domácí tým.
     
    31:51
    Na chvíli však nejspíš ustanou, neboť René Vydarený je vyloučen za nedovolené bránění. Asi nemusím podotýkat, že tento verdikt je opět doprovázen extrémním pískotem.
     
    31:20
    Pláňková rána byla tečována těsně mimo branku Konráda. Na toho se teď valí útoky jeden za druhým.
     
    26:48
    Jaroslav Bednář dvakrát ostře pálil od modré čáry. Po odrazu od zadního mantinelu málem dorážel Köhler do prázdné brány. Tribuny doslova burácí.
     
    25:53
    Tvrdý hit na Jiřího Šimánka, který bude potrestán. Na trestnou lavici odchází Tomáš Houdek za nedovolené bránění.
     
    25:40
    Oskars Cibulskis střílel z ostrého úhlu a trefil spojnici břevna a tyče!
    20:35 Bedřich KÖHLER - 2:2
     
    20:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nejtypičtější přesilovková kombinace Mountfieldu opět slaví úspěch a je vyrovnáno! Jaroslav Bednář neomylně našel v brankovišti položenou hůl BEDŘICHA KÖHLERA, který už jen doťukl do prázdné brány. Asistence: Jaroslav Bednář, Petr Koukal.
     
    19:58
    Radek Smoleňák se dostal k volnému puku u levé tyče, ale trefil pouze boční síťku!
     
    19:24
    Roman Vlach těsně po buly nechtíc zasáhl do obličeje Džerinše a je prvním potrestaným hráčem Olomouce.
     
    18:20
    Miroslav Holec jel sám na Rybára, protože hradecká obrana na něj znovu zapomněla. Domácí gólman ale střelu vytěsnil mimo tři tyče.
    15:36 Jiří ŠIMÁNEK - 1:2
     
    15:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže najednou je všechno obráceně! JIŘÍ ŠIMÁNEK vybojoval na modré čáře puk a předal ho Michalu Dragounovi. Ten mu ho ve správný čas vrátil a zkušený hradecký forvard jej zavěsil pod horní tyč. Asistence: Michal Dragoun.
     
    15:25
    Další vyloučení pro Hradec. U střídaček zřejmě došlo ke kontaktu mezi Koukalem a jeho soupeřem a hradecký útočník je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Na Mountfieldu je enormně vidět nervozita. To se v letošní sezóně dlouho nestalo.
     
    11:37
    Martin Pláněk ve snaze zabránit gólu zahákoval Vlacha, takže sedí na trestné lavici.
    11:37 Roman VLACH - 0:2
     
    11:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak Mountfield zažívá hodně studenou sprchu. Olomouc totiž střílí druhou branku a ještě bude hrát novou dvouminutovou přesilovku. Střela od modré propadla Rybárovi za záda a do sítě ji i přes faul dotlačil ROMAN VLACH. Asistence: Robin Staněk, Jan Káňa.
     
    09:57
    Dominik Graňák je prvním vyloučeným hráčem dnešního zápasu. V obranném pásmu si pomohl hákováním a bude doufat, že na trestné lavici stráví celé dvě minuty.
    08:45 Jakub HERMAN - 0:1
     
    08:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc se dostává v Hradci do vedení a nutno říct, že zaslouženě! Naprosto precizní přihrávku poslal Aleš Jergl, který našel najetého JAKUBA HERMANA, jenž z první poslal puk mezi betony hradeckého brankáře. Asistence: Aleš Jergl.
     
    07:02
    Bednář hledal úplně volného Smoleňáka před bránou, ale přihrávka byla sražena. Následně se hradecký kapitán snažil ještě dostat s pukem do brankoviště a způsobil tam velký zmatek v jinak pevné obraně Mory.
     
    03:55
    První tutovka zápasu! Za obranou zůstal Jan Knotek, který upaloval sám na Rybára. Cibulskis mu byl v patách a znervóznil ho, takže zakončení nebylo úplně kvalitní. Lotyšský zadák pak postrčil forvarda Olomouce na mantinel a souboj vypadal dost nebezpečně. Knotek však po chvíli vstal a vypadá, že je v pořádku.
    Marken.cz

    Lukáš Foff

    Branky a nahrávky: 16. Šimánek (Dragoun), 21. Köhler (Jaroslav Bednář, Koukal) – 9. Herman (Jergl), 12. R. Vlach (Staněk, J. Káňa), 41. Eberle (Dujsík, J. Knotek), 47. J. Káňa (Burian, R. Vlach), 58. Burian (R. Vlach, Eberle)


    Mountfield HK: Rybár (Horčička) – Pláněk, Vydarený, Cibulskis, Gregorc, Zámorský, Graňák, F. Pavlík – Köhler (A), Dragoun, Šimánek – Jaroslav Bednář (C), Džerinš, Smoleňák – Látal, Koukal (A), Červený – Cingel, Kukumberg, Berger.
    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Dujsík, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), Jaroměřský, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – J. Káňa, R. Vlach, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – Holec, Herman, Jergl – Sundher.

    Rozhodčí: Hribik, Pražák – Hynek, Gerát

    Diváci: 5023
    thejrc.org