Třinec – Liberec 2:3 (1:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Plzeň 2:1 (3:2 po s.n.) | Zlín – Litvínov 2:4 (kon.)
Chomutov – Vítkovice 1:4 (kon.) | Pardubice – Jihlava 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Olomouc 2:5 (kon.)
Sparta – Kometa Brno 3:2 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
HC Kometa Brno
Pátek 22.12.2017, 18:30 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    V samotném závěru mohl ještě vyrovnat Jan Hruška, do kterého se sparťané pořádně zapřeli a nedovolili mu skórovat! Už je jasné, že Sparta tento duel vyhraje!!
     
    58:58
    Brňané si sami zkomplikovali situaci na vyrovnání, jelikož budou hrát v oslabení. Sparťané se ale dostali do útočného pásma, Hlinka nahrával na úplně volného v mezikruží Lukáše Pecha, který puk nezpracoval!
     
    58:47
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Alexandre Mallet.
     
    58:03
    Brňané mohli pomýšlet na vyrovnání! Zaťovič chtěl naservírovat puk na druhou stranu Vojtěchu Němcovi, do dráhy puku se však výborně položil Jan Piskáček a znemožnil hostům vyrovnání!
    48:00 Ondřej NĚMEC - 3:2
     
    48:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Ještě se sice prohlížel záznam hry, ale i přesto tu máme tu další gól hostí, kteří se opět dotahují na rozdíl jedné branky! ONDŘEJ NĚMEC dostal skvostnou přihrávku od Erata a první zmiňovaný trefil přesně! Asistence: Martin Erat.
     
    46:56
    Po faulu Juraje Mikuše se rozjel k nájezdu nedávný reprezentant Martin Erat, který udělal pomalý pohyb a svižnou střelou trefil vyrážečku Samiho Aittokallia. Domácí brankář nyní hodně podržel svoje mužstvo.
     
    46:55
    Vrána vyhrál vhazování v útočném pásmu, nicméně u puku byl dříve útočník Haščák. Následně se hosté dostali do velké šance a pojedou trestné střílení!
     
    45:04
    Erat zavezl kotouč do útočného pásma, jeho vyraženou střelu ještě chtěl usměrnit Jan Hruška, který trefil jen beton přesouvajícího se Aittokallia!
     
    42:42
    Kudrna vybojoval puk za svou brankou, následně vybruslil do střelecké pozice u pravé tyčky, v jeho dílu ještě pokračoval Vrána, který nabil na připraveného Říčku, ten jen trefil Langhamera!
    40:40 Richard JARŮŠEK - 3:1
     
    40:40
    Sparta právě vstřelila branku!
    Sparťané se vřítili do pásma jako uragán a výsledkem toho je další gól v kleci Brňanů! Říčka předal do jízdy RICHARDU JARŮŠKOVI, který táhlou střelou pokořil brankáře Langhamera na vzdálenější tyčku . Asistence: Robert Říčka.
     
    38:05
    A další pěkná akce domácího výběru. Miroslav Forman v situaci jeden na jednoho zasekl, obtočil se a zakončil těsně vedle brněnské svatyně!
     
    37:47
    Domácí opět zahrozili v útočném pásmu, když ujeli do brejku tři na jednoho. Forman hledal najíždějícího Pecha, ale Langhamer vytasil svoje betony!
     
    37:01
    Lukáš Nahodil si narazil ještě s jedním spoluhráčem, tato akce k ničemu nevedla, za to Svoboda už ano. Brněnský útočník v dobré střelecké pozici ale promáchl!
     
    32:47
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Dominik Uher – 2 min., vysoká hůl).
    32:12 Vojtěch NĚMEC - 2:1
     
    32:12
    Kometa právě vstřelila branku!
    No ale místo toho je tu kontaktní branka hostujícího celku! Brňané vyhráli vhazování, střelu Zaťoviče chytil Aittokallio a VOJTĚCH NĚMEC už pohodlně doklepl kotouč do klece domácích. Asistence: Martin Zaťovič.
     
    32:01
    Sparťané už mohli vést o tři branky! Lukáš Klimek potáhl puk, následně ho naservíroval Lukáš Pechovi, který v jednoznačné tutovce trefil Langhamerův beton!
    31:12 Petr KALINA - 2:0
     
    31:12
    Sparta právě vstřelila branku!
    A vysočanská aréna se znovu otřásá v základech!! PETR KALINA dostal dobrou přihrávku na modrou čáru od Hlinky a domácí obránce vyslal prudkou střelu a puk se zastavil až v síti Langhamera. Asistence: Jaroslav Hlinka.
     
    29:39
    Lukáš Pech nyní najel do pásma jako vítr a svižným projektilem jen těsně minul hostující branku! Puk snad ještě tečoval před ním stojící Krejčík.
     
    27:15
    Petr Kumstát to teď udělal výtečně! Domácí forvard naznačil střelu, kterou mu zbaštil Gulaši a poté prudce vypálil na Langhamera. Hostující brankář však zůstal na svém místě.
     
    23:37
    Nyní to byli zase sparťané, kdo pořádně zahrozil. Nejprve Forman neprocpal puk na dobře postaveného Pecha a poté sám Jan Švrček trefil v jasné gólové tutovce beton Langhamera!
     
    18:48
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jan Hruška – 2 min., hákování).
     
    16:18
    Pražanům se zatím nedaří naplno usadit v útočném pásmu, teď ale Lukáš Pech předal zadovkou na Hlinku. Pražané se dostali do útoku a Andrej Kudrna vyslal jedovatou střelu těsně mimo!
     
    15:43
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Barinka – 2 min., krosček).
     
    13:20
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Michal Gulaši – 2 min., podražení).
     
    12:37
    Zaťovič objel branku domácích, na pravém kruhu předložil na brankovišti stojícímu Vojtěchu Němcovi, který nastavil svou hůl a puk šel jen těsně vedle sparťanské klece.
    09:59 Lukáš KLIMEK - 1:0
     
    09:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelná radost domácího útočníka! Puk se dostal mezi hradbu těl na brankovišti a tím nejaktivnějším byl LUKÁŠ KLIMEK, který posílá Spartu do jednobrankového vedení! Asistence: Miroslav Forman, Lukáš Pech.
     
    08:01
    Pražané ujeli do situace dva na jednoho! Říčka měl na druhé straně ještě volného Pecha, celou akci ale vyřešil sám. Jeho střela minula vzdálenější tyčku hostující branky!
     
    06:03
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Malec – 2 min., podražení).
     
    01:25
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Miroslav Forman – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Tomáš Malec – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Radim Zohorna – 2 min., hákování).
     
    00:57
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha (Richard Jarůšek – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost + 10 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Jakub Krejčík – 2 min., hrubost + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Martin Zaťovič – 2 min., hrubost).
     
    00:57
    Pozor! Hned na úvod zápasu jsme byli svědky bitky, kterou vyhrál domácí borec Richard Jarůšek. Bude se ale vylučovat.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 10. Klimek (Forman, Pech), 32. Kalina (J. Hlinka), 41. Jarůšek (Říčka) – 33. V. Němec (Zaťovič), 48. O. Němec (M. Erat)


    HC Sparta Praha: Aittokallio (Honzík) – Švrček, Piskáček, Mikuš, Kalina, T. Pavelka, Nedomlel, Tomáš Dvořák – Říčka, P. Vrána, Kudrna – Jarůšek, J. Hlinka, Reichenberg – Klimek, Pech, Forman – Kumstát, Černoch, Uher.
    HC Kometa Brno: Langhamer (Čiliak) – Barinka, O. Němec, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – Horký, Hruška, M. Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – R. Zohorna, H. Zohorna, Mallet – Dočekal, Nahodil, T. Svoboda – T. Havránek.

    Rozhodčí: Hodek, Hradil – Barvíř, Blümel
    thejrc.org