Zlín – Slavia 2:4 (kon.) | Sparta – Č. Budějovice 0:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
HC Motor České Budějovice
Pátek 22.12.2017, 15:30 • Tipsport Arena, Praha • Extraliga staršího dorostu • 2. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Úvodní útočný výpad Motoru skončil v pravém rohu obranného pásma Sparty, která soupeři nedovolila zaútočit a sama se vydala do protiútoku.
     
    00:49
    Oba týmy se střídají v držení kotouče a hraje se na obě strany, jenže ani jeden z týmů se v úvodní minutě do zakončení nedostal.
     
    01:39
    Snahu oběma týmům nelze odepřít. Je vidět, že při chuti jsou oba celky, přesto na vážnější akci stále čekáme.
     
    02:17
    Finální fáze trápí obě mužstva. Když už to nešlo kombinačně, pokusil se jeden ze sparťanů prosadit individuálně, ale jeho průnik podél pravého mantinelu hostující obrana zastavila.
     
    02:49
    Na hranici modré čáry pálil ze středu hřiště Pšenička, jehož pokus hostující Svoboda vyrazil. Domácí útočník se dostal do zakončení znovu, ale tentokrát pomohla brankáři Motoru branková konstrukce.
     
    03:17
    Spartě se daří držet soupeře pod zámkem, bohužel pro ni zatím bez efektivní koncovky. Pražanům se nedaří vymyslet kloudnou akci.
     
    03:56
    Sparta měla dlouhou dobu kotouč na útočné polovině a převážně v obranném pásmu soupeře, přesto se stav zápasu zatím nemění.
     
    04:21
    K první střele se dostaly také České Budějovice, jejichž pokus z pravé strany a velkého úhlu neměl šanci na úspěch.
     
    05:33
    Několik desítek fanoušků v hledišti se rozhodně nenudí. Oběma týmům však schází vyšší kvalita a přesnost v kombinaci.
     
    06:19
    Před vlastní modrou čárou upadl jeden z domácích hráčů a Masopust se vydal za kotoučem. Bohužel pro něj však startoval bez počáteční rychlosti a už nenabral potřebnou k tomu, aby mohl výrazněji zahrozit.
     
    07:01
    Další zaváhání Sparty už málem mělo vážnější následky. Na levé straně zachytil nepřesnou rozehrávku hostující Toman a z levého kruhu pálil na zadní levý růžek branky.
     
    07:54
    Máme tu velkou šanci na první gól! Domácí Prymula s Daniou, a ten byl při zakončení do backhandu zahákován, což znamená jediné – trestné střílení.
     
    07:54
    Útočník Sparty si při exekuci nájezdu najel do levé strany, pokusil se zamíchat s pukem, jenže ten mu sjel a brankář Svoboda už si přední tyč betonem pohlídal.
     
    08:31
    Sparta dostává druhou šanci při první přesilové hře. Do předbrankového prostoru se prodral jeden ze sparťanů, kterého zahákoval Adam Čížek (CEM) a odpyká si menší trest.
     
    09:11
    Domácí Dani neuspěl při nájezdu a radovat se nemůže ani poté, co od pravého mantinelu pálil z první pouze nad Svobodovo rameno.
     
    09:41
    České Budějovice oslabení dále zvládají a dokonce se jim podařilo získat několik cenných desítek vteřin na útočné polovině hřiště.
     
    09:52
    Síly na ledě se na necelou minutu vyrovnají a následně začne zkrácená početní převaha Českých Budějovic. Obránce Jan Bureš (SPA) totiž nevybíravě zasáhl jednoho ze soupeřů a dostal menší trest za nedovolené bránění.
     
    10:21
    Pokračujeme ve hře na obě strany, která byla k vidění zejména v úvodních pěti minutách. Ke slovu se však dostává Motor.
     
    11:40
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    První zkrácenou přesilovku okamžitě využívá. Jihočeši kombinovali v útočném pásmu, kde si po sérii přihrávek vytvořili střeleckou příležitost od modré, kterou usměrnil do branky ŠIMON MASOPUST. Asistence: Vojtěch Krcho, Jiří Egert.
     
    12:12
    České Budějovice gól nakopl, okamžitě zaútočily, ale jejich akci ukončila přihrávka rukou. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    12:39
    Mohlo být vyrovnáno! Jeden z obránců Českých Budějovic před vlastní brankou nepřesně rozehrál a vznikla tak šance pro volného Čecha, který po přihrávce spoluhráče z předbrankového prostoru minul.
     
    13:39
    Dani je dnes při chuti! Tentokrát na útočné modré čáře poskakoval kotouč a sparťanský útočník se za ním ze středního pásma vydal. Vyvezl ho až před branku, kde dvakrát střílel, ale ani jednou neuspěl.
     
    14:08
    Zakázané uvolnění Českých Budějovic.
     
    14:51
    Na ledě se přitvrdilo a sudí už situaci řeší. Tentokrát dohrál hráče bez puku Ondřej Pšenička (SPA), což mu na prázdnou holešovickou halu sudí hlasitě vysvětlil. Zároveň domluvil sparťanské střídačce, že s tvrdou hrou problém nemá, ale údery na hráče bez puku tolerovat nebude.
     
    15:33
    Motor kombinuje v útočném pásmu, ale nemůže se dostat ke střele. Ta tomu zatím chybí, jinak drží Jihočeši soupeře pod zámkem.
     
    15:51
    Čekání ukončil střelou od modré Kubíček, jehož pokus trefil prvního bránícího hráče a následně neuspěl ani jeden z jeho kolegů. Jeho střela byla pro změnu sražena do ochranné sítě.
     
    16:27
    Tlak Motoru nadále pokračuje, sparťané mají plné nohy a ruce práce. Zajímavou přihrávku před branku dostal Silný, ale puk do klece nedopravil.
     
    16:58
    Sparta je kompletní a osvobozuje se. Tato početní nevýhoda ji však stála spoustu sil – dobrá práce od Jihočechů.
     
    17:29
    Škola nahazoval puk od modré čáry, trefil jen soupeře a Sparta ujela do přečíslení tří na dva. Akci na jeden dotek zakončil Dani pěknou přihrávkou na zadní tyč, ale Havlín na puk nedosáhl.
     
    18:18
    Na druhé straně zahrozil i Motor, který prověřil brankáře Škorpíka. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    18:45
    Sparta následně získala kotouč a zaútočila. Její snažení však zastavil ofsajd a bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    18:58
    Po levé straně se prodral do zakončení hostující Jakub Čížek, jenž se prosmýkl kolem obránce a pokusil se vyzrát na Škorpíka – neúspěšně.
     
    19:31
    V podobné situaci se na druhé straně ocitl Čech, který stál na konci akce, jež vznikla nepřesností v kombinaci Motoru, ale svou střelu poslal jen do Svobody.
     
    19:38
    Hra se rychle přestěhovala před jeho protějšek, který si připsal další zákrok. Bude se vhazovat po pravici Škorpíka.
     
    19:46
    Bezprostředně po vhazování střílel od modré čáry Pánek, jehož lehký pokus jen proletěl vedle branky do zadního mantinelu.
     
    19:55
    Sparta vyhazuje za cenu zakázaného uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    České Budějovice už ale druhý gól nepřidají a do kabin si odnesou těsný náskok 1:0. Mohl být vyšší, ale také žádný. Sparta byla nejblíže gólu při trestném střílení Miroslava Daniho, jenže ten neuspěl a jedinou úspěšnou trefou tak zůstává gól Šimona Masopusta.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Motor se okamžitě vydal dopředu, dokonce vystřelil od modré, ale jeho pokus sparťanská defenziva zablokovala.
     
    20:51
    České Budějovice se znovu natlačily do třetiny, ale jen nakrátko a musely se bránit. Sparta dokonce donutila Svobodu podržet nahozený kotouč a vybojovala tak vhazování v útočném pásmu.
     
    21:10
    V dalších dvou minutách, možná méně času si ho užije déle, protože Tomáš Hubata (CEM) si u mantinelu pomohl háčkem, sudí to postřehl a poslal ho na trestnou lavici.
     
    21:57
    Sparta v úvodní minutě nejprve bojovala o útočné pásmo, a když už ho dokázala vybojovat, střílela jen mimo, nebo trefovala hráče před sebou.
     
    22:22
    Sparta tlačí, ale České Budějovice se brání. Hra ve více i méně hráčích jim dnes zatím jde, uvidíme, jak dlouho jim to vydrží.
     
    22:56
    Chybělo málo a mohlo to být 2:0! Sparta totiž ztratila kotouč a do přečíslení ujeli dva hostující hráči, z nichž nakonec Řezáč ujel sám na brankáře Svobodu, ale kličkou do forhandu neuspěl.
     
    24:05
    Hra zatím pokračuje v nastoleném tempu, hraje se od modré k modré, ale oběma týmům schází lepší koncovka.
     
    24:27
    Čekání na další zajímavou šanci ukončil domácí Vitouch, jenž pálil z levého kruhu a jeho pokus pokryl Svoboda lapačkou.
     
    24:32
    Sparta měla další příležitost, když natřikrát zakončovala v závaru před brankou. Ani jedna z jejích střel ovšem gólem a vyrovnáním neskončila.
     
    24:46
    Dočká se tentokrát? Na trestnou lavici se znovu vrací Tomáš Hubata (CEM), jenž si tentokrát odváží trest za podražení – další přesilovka pro Spartu.
     
    25:32
    Pražanům se nedaří usadit v útočném pásmu a prověřit brankáře Svobodu. Přesilové hry dnes sparťanům až na pár světlých momentů nejdou.
     
    26:21
    A bude hůř! Sparta totiž špatně vystřídala, za což pochopitelně přijde trest pro hráčskou lavici.
     
    27:30
    Už běží druhá polovina sparťanského trestu a České Budějovice zakládají další útočnou akci.
     
    27:47
    Ta skončila nebezpečným pokusem od modré čáry, jenž vyprodukoval Kubíček a jeho pokus ukryl Škorpík mezi své betony.
     
    28:08
    Motor je v početní převaze nebezpečný a potvrzuje to i tentokrát. Jakub Čížek dostal na modré čáře puk téměř přes celé pásmo a jeho dělovka skončila v lapačce Škorpíka.
     
    28:26
    Druhý střelecký pokus trefil jen bránícího hráče, až se vzápětí ocitl před brankou zcela nehlídaný Egert. Situace ho ve spojení se skákajícím kotoučem zaskočila a nepodařilo se mu doklepnout puk mezi Škorpíkovy betony.
     
    29:29
    Tentokrát se drží v útočném pásmu Sparta. Už několik desítek vteřin se jí daří nechat soupeře pod zámkem, ale nebezpečná střela zatím nepřichází.
     
    29:53
    Nepřesná kombinace Motoru zůstala nepotrestána a České Budějovice mohou zaútočit. Nahozený kotouč Škorpík raději pokryl.
     
    30:15
    Útočnou akci Sparta zastavil ofsajd.
     
    30:32
    Hostující brankář si připisuje druhý zákrok v krátkém časovém sledu.
     
    31:00
    Při další střele ze středního pásma puk v lapačce podržel, ale když viděl, že má čas rozehrát, předal ho obránci – nepíská se.
     
    31:32
    Jestli někdo dělá defenzivě Motoru problémy, tak Dani. Domácí útočník bruslí opravdu dobře, tentokrát dokázal vybojovat kotouč poté, co pálil z velkého úhlu a jeho spoluhráči před brankou sražený puk nezkrotili.
     
    32:09
    Protiútok Motoru zastavil hvizd sudího, který signalizoval ofsajd.
     
    33:05
    Úsměvná situace nastala na obranné modré Motoru. Jeden ze sparťanů vyhodil puk vysokým obloučkem a Kubíčkovi nezbylo nic jiného, než do padajícího puku plácnout. To se mu však nepovedlo podle představ, ale naštěstí pro něj i celý tým sparťané následný útok nezužitkovali.
     
    34:23
    Hostující Krcho po hluché části, která se sice odehrávala ve vysokém tempu, ale nic závažného nenabídla, zadělal domácí obraně problémy. Vysoký útočník dokonce v rohu kluziště dohrál i brankáře Škorpíka, který mu to lehkou sekyrou vrátil.
     
    34:55
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Přichází však rána z čistého nebe. Do individuálního úniku se na levé straně dostal JAKUB ČÍŽEK, jenž se prodral až před branku a pěknou kličkou do backhandu poslal puk podél levého betonu Jana Škorpíka až do branky – 0:2. Asistence: Vojtěch Krcho, Martin Tisoň.
     
    35:30
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Sparta kupí další chybu a je bleskově potrestána. Jeden z domácích obránců nalil na hůl Matěje Tomana, který pobídl MARTINA BERÁNKA a útočník domácích už měl snadný úkol – 0:3. Asistence: Matěj Toman.
     
    35:47
    Motor tedy bleskově odskakuje a pokud chce Sparta pomýšlet na úspěch, musí svůj výkon podstatně zlepšit a vyvarovat se chyb.
     
    36:31
    Na Českých Budějovicích je znát velká pohoda po nabrání třígólového náskoku. S lehkostí se znovu dostaly do útočného pásma, kde z pravého kruhu pálil Škola, ale mířil jen nad branku.
     
    37:00
    Krátce nato se vhazovalo před brankou Jana Škorpíka, jenž krátce poté zlikvidoval střelu z pravé strany – další buly.
     
    37:17
    Hra se stěhuje do obranného pásma Motoru, který dokázal získat kotouč, ale problémy mu dělá vyhození, případně vyvezení kotouče.
     
    37:54
    Když už se mu to podařilo, jediný hráč v modrém dresu zkoušel na modré čáře projít přes početnou převahu soupeřů, jenže v těžké pozici neuspěl.
     
    38:37
    Sparta se nevzdává, dere se do útoku a snaží se zakončovat. Její střelecký pokus však mířil od jednoho z hráčů až do ochranné sítě.
     
    38:44
    Nahozený kotouč od modré čáry chytá Svoboda do lapačky. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    39:35
    Jakub Čížek pálil tentokrát z levé strany, ale jeho pokus byl sražen mimo Škorpíkovu svatyni.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí a oba týmy jdou do šaten za stavu 3:0 pro hosty. Nutno říct, že se jedná o zasloužený výsledek. Motor lépe zvládá přesilové hry i oslabení a hlavně trestá chyby v defenzivě Pražanů. Ti navíc inkasovali dvakrát během jedné minuty, když se nejprve prosadil pěknou kličkou Jakub Čížek a po něm Motor potrestal chybnou rozehrávku. Tu potrestal chybné přihrávky obránce zcela volný Martin Beránek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Aktivní vstup do třetiny šanci Motoru nepřinesl a na druhé straně neuspěla ani Sparta.
     
    40:54
    Pražané se na útočnou polovinu rychle vrátili, vybojovali si vhazování a vzápětí i zakázané uvolnění.
     
    41:16
    Ostře pálil od modré čáry Pšenička, jehož pokus byl sražen nad branku, kam si ještě najel Vitouch, ale v souboji se soupeřem nepochodil.
     
    41:51
    Boj v rohu svého obranného pásma Motor zvládl a vyváží kotouč na útočnou polovinu hřiště.
     
    42:16
    Přízemní nahozený puk z hokejky dojel až k brance a pozorný Škorpík ho vyrazil pravým betonem. Odražený kotouč potom raději pokryl.
     
    42:47
    Obléhání domácí branky alespoň prozatím končí. Sparta se osvobozuje a oba týmy odjíždějí střídat.
     
    43:45
    Pšenička krásně vyvezl kotouč z vlastní třetiny až na levý kruh útočného pásma, odkud nahazoval puk před branku, kde však ani jeden z jeho kolegů nenajížděl.
     
    44:06
    Snížení měl na hokejce Flídr, který jel sám na Svobodu a místo kličky zvolil střelu, se kterou si Svoboda poradil!
     
    44:31
    Hra je přerušena poté, co Stárek dohrál v rohu kluziště svého soupeře a poslal ho tvrdým hitem k ledu. To se nelíbí zejména divákům z řad rodičů i trenéru Richardu Žemličkovi – vylučovat se nebude.
     
    44:46
    Sparta dostává kotouč z vlastní třetiny až k brance Českých Budějovic, kde ho ovšem drží v moci hráči Motoru a snaží se opět zaútočit.
     
    45:21
    Střela od modré v podání Jihočechů byla tečována, ale jen mimo tři tyče.
     
    46:06
    O kotouč se bojovalo ve středním pásmu, kde ho získala Sparta, jenže vzápětí o něj přišla a musí třetinu soupeře dobývat znovu.
     
    46:43
    Prymula zamíchal na útočné modré čáře s pukem a zkusil vyslat střelu, která skončila nad brankou.
     
    47:13
    Puk se znovu nachází převážně ve středním pásmu a přibývá osobních soubojů. Spartě by pomohl vstřelený gól, České Budějovice mohou hrát v klidu a nikam se neženou.
     
    48:04
    Na obě strany se hraje ve vysokém tempu, ale ani jednomu z týmů se nedaří vytvoří souvislý tlak.
     
    48:38
    Od modré čáry nahazoval puk Obadal a před brankou dobře pracující Flídr nadělal hostující obraně problémy. Defenzivní hráči Motoru se Svobodou v zádech celou situaci ustáli a udrželi čisté konto.
     
    49:08
    Jeden z domácích hráčů zkoušel udělat napadajícímu soupeři kličku do protipohybu, jenže trefil jen jeho brusli. Puk se na štěstí pro domácí odrazil pouze do lapačky Škorpíka.
     
    49:28
    Další šance Českých Budějovic. Ovoce však nepřináší.
     
    50:00
    Jdeme do poslední desetiminutovky základní hrací doby. Motor zakládá útočnou akci a Sparta se snaží svým napadáním kotouč vybojovat do své moci.
     
    50:58
    Sparta přece jen zahrozila, když se na levé straně dostal ke střele Havlín a svůj pokus poslal jen do masky pozorného Svobody. Následná akce už skončila v jeho lapačce – vhazování.
     
    51:35
    Sudí foukl do píšťalky, protože se před brankou Motoru přetahovali Škola a Tůma tak silně, až v rychlosti srazili brankáře Svobodu i celou branku. K pěstnímu konfliktu i přes náznak nedošlo.
     
    52:10
    Hra pokračuje a krátce po vhazování musel zasahovat Škorpík, když s přehledem pokryl dalekonosnou střelu přímo do středu branky.
     
    54:01
    Ne, že by se na ledě hrálo ve vlažném tempu, ale poslední dvě minuty nabídly jen lehkou střelu, se kterou si Svoboda poradil. Spartě se nedaří vytvořit souvislý tlak, který už v tuto chvíli potřebuje.
     
    54:34
    Možná se jí to podaří v dalších vteřinách, které mohou být klíčové a zřejmě poslední šancí. Za hákování totiž míří na trestnou Ondřej Vaculík (CEM).
     
    55:00
    Sparta držela soupeře pod zámkem, ale vystřelila jen dvakrát. Když už se navíc od modré čáry opřela do kotouče, trefila jen svého hráče.
     
    55:36
    České Budějovice se osvobozují i podruhé.
     
    55:57
    Tohle už určitě rozhodne. Matěj Toman (CEM) v rohu kluziště sekal a nabídl Spartě 37 vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem.
     
    56:37
    Motor už je ale ve čtyřech hráčích. Sparta držela České Budějovice pod zámkem, ale když už si vypracovala střelu, opět mířila nepřesně, nebo do bránícího hráče.
     
    57:14
    Neujala se ani střela Čecha z otočky a pár vteřin se bojovalo o kotouč vedle branky Motoru, do jehož sítě puk zapadl.
     
    57:49
    Další vyhození hostujícího celku. Zdá se, že Motor toto oslabení také zvládne a s velkou pravděpodobností i celé utkání.
     
    58:10
    Nebýt brankáře Škorpíka, mohl být navíc gólový účet vyšší. Obrana Sparty nechala u levé strany zcela nehlídaného hráče, který doklepával puk do sítě, ale proti byl levý beton sparťanského brankáře.
     
    58:39
    Nahození Motoru z obranného pásma svého adresáta nenašlo a puk přejel všechny čáry – zakázané uvolnění.
     
    58:46
    Pšenička dostal při rychlé akci nabito mezi kruhy, jenže když zakončoval, hokejku mu zablokovali soupeři a bylo po šanci.
     
    58:53
    Spartu navíc oslabuje Ondřej Pšenička (SPA), který tak korunuje špatný výkon svého týmu. Pražané budou dohrávat ve čtyřech.
     
    59:42
    Motor kombinuje, ale střela stále nepřichází.
     
    59:51
    To byla tečka nakonec! Na tyčce už je určitě, protože Řezáč z levého kruhu překonal Škorpíka, bohužel pro něj ale jen orazítkoval pravou tyčku.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí! Třetí třetina už branku nenabídla, duel tak skončil vítězstvím Motoru 3:0, který si svůj triumf zasloužil. Důvodem byly dobře zvládnutá oslabení, střelecká nemohoucnost Sparty a dobrý výkony brankáře Daniela Svobody, jenž si připisuje vychytané čisté konto.
     
    Přeji vám příjemný zbytek dne a krásné prožití vánočních svátků. Mějte se fajn! (17:31:06)

    Daniel Ryl

    Radim Sochor

    Branky a nahrávky: 12. Masopust (Krcho, Egert), 35. Čížek J. (Krcho, Tisoň), 36. Beránek (Toman)


    HC Sparta Praha: Škorpík – Bureš, Najman J., Tůma, Havlín, Vorobjev, Pika, Lis, Klapka, Gajdoš – Najman M., Prymula, Pšenička, Kasanda, Dani, Obadal, Flídr, Smola, Čech, Vitouch
    HC Motor České Budějovice: Svoboda – Stárek, Pánek, Vávra, Kubíček, Škola, Čížek A., Šafář, Hubata – Silný, Beránek, Krcho, Řezáč, Tisoň, Egert, Toman, Vaculík, Čížek J., Melichar, Masopust, Grossmann

    Rozhodčí: Škrobák – Svoboda, Svobodová
    thejrc.org