Everton – Chelsea 0:0 (kon.) | Brighton – Watford 1:0 (kon.) | Manchester City – Bournemouth 4:0 (kon.)
Southampton – Huddersfield Town 1:1 (kon.) | Stoke – West Brom 3:1 (kon.) | Swansea – Crystal Palace 1:1 (kon.)
West Ham – Newcastle 2:3 (kon.) | Burnley – Tottenham 0:3 (kon.) | Leicester – Manchester Utd. 2:2 (kon.)
konec
Everton FC
0:0 (0:0)
Chelsea FC
Sobota 23.12.2017, 13:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů zase někdy na počtenou. (15:29:33)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 3:9. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 8:4.
     
    Je dobojováno, v Goodison Parku jsme dnes branku neviděli. Pro fotbalisty Chelsea se určitě o jedná o ztrátu dvou bodů, hosté totiž byli jasně lepším celkem, v jejich podání ale opět vázla koncovka. Naopak The Tofees, kteří dnes podali heroický výkon v obranné fázi hry, mohou být s remízou spokojeni, jejich šňůra bez porážky se natáhla už na šest zápasů. V prvním poločase se The Blues mohli hned dvakrát ujmout vedení, Bakayokovi ale pokazil radost na brankové čáře zasahující Jagielka, Pedra skvěle vychytal Pickford. Talentovaný brankář pokračoval ve skvělém výkonu i po přestávce, když eliminoval několik dalších příležitostí Conteho svěřenců, v šestasedmdesáté minutě při něm stálo i štěstí, když Williamsova nešťastná hlavička skončila na horní tyči.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Závěr utkání je plný emocí, rohový kop nyní pro změnu vybojovali hostující fotbalisté, konkrétně to byl Zappacosta. Jenže Chelsea s touto situací naložila mizerně a kupředu se naopak mohl vydat Sandro Ramírez, roli posledního hráče ale výtečně splnil Christensen.
     
    90+2
    Obrovská příležitost pro Everton, který se v samotném závěru mohl dostat do vedení! Sigurdssonův centr od rohového praporku doputoval přesně do míst, kam si seběhl Michael Keane, ten ale z nadějné pozice hlavičkoval těsně nad branku.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat čtyři minuty.
     
    90
    Christensen v nebezpečné pozici od vlastní branky fauloval Sandra Ramíreze, domácí tak měli k dispozici standardní situaci. Na přetažený centr od Sigurdssona si nabíhal Ashley Williams, k zakončení se ale neprobojoval.
     
    89
    Všudypřítomný Eden Hazard roztáhl hru na Zappacostu, který se pokusil odcentrovat hned z první, balon ale netrefil vůbec čistě a poslal jej pouze na tribunu, za což sklidil ironický posměch z řad domácích fanoušků.
     
    88
    Kenny pokazil jednoduchou přihrávku, kupředu se tak znovu mohli vydat The Blues. Zappacosta udělal kličku směrem ke středu hřiště, výborně načasovaným skluzem jej zastavil Cuco Martina. Evertonští budou zahrávat autové vhazování.
     
    87
    Hostující fotbalisté se stále snaží vymyslet nějakou překvapivou přihrávku, kterou by obranu soupeře zaskočili. Hazard to nyní vzal na sebe a trefil před brankou číhajícího Kantého, na drobnou změnu směru v dráze letu balonu ale Pickford stihl zareagovat.
     
    86
    Na Hazardovu průnikovou přihrávku si seběhl v posledních minutách hodně viditelný Fàbregas, který hodlal celou akci ještě vyšperkovat patičkou pro Michyho Batshuayie, belgického útočníka ale do zakončení nepustil Michael Keane.
     
    84
    Obrana Evertonu opět zvládla odvrátit míč mimo pokutové území, kousek za ním se jej ale ujal Cesc Fàbregas, jehož přízemní střela nebyla vůbec špatná, zamířila ale těsně mimo vzdálenější tyče Pickfordovy branky.
     
    83
    Eden Hazard se díky náramné kličce zbavil Kennyho, načež se po přechodu do šestnáctky rozhodl propálit vše, co mu stálo v cestě, ani tento nápad ale neskončil úspěchem. Uvidíme další roh v podání The Blues.
     
    82
    Hostující fotbalisté s ním ale nenaložili podle vlastních představ, míč pro sebe uzmul Pickford. Brankář Evertonu jej dlouhým výkopem poslal do běhu Kennymu, toho ale u postranní čáry odzbrojil zodpovědně se vracející Alonso.
     
    81
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Victor Moses, přichází Davide Zappacosta.
     
    80
    Po faulu na Hazarda měli hosté k dispozici přímý kop. Po Fàbregasově sklepnutí rychle centroval kapitán Azpilicueta, na jehož nabídku si sbíhal Michy Batshuayi, těsně před ním ale stačil zasáhnout Jagielka. Následovat bude roh v podání The Blues.
     
    79
    Calvert-Lewin vyhrál důležitý hlavičkový souboj s Bakayokem, poté roztáhl hru na Kennyho. Před ním zíval oceán volného prostoru, mladý obránce Evertonu odcentroval přesně k Ramírezovi, ten se ale v šestnáctce soupeře zamotal ve vlastních kličkách.

    Vojtěch Tůma

    Branky:

    Karty:   11. Calvert-Lewin (EVE), 21. Cuco Martina (EVE), 57. M. Keane (EVE)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 3:9. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 8:4.
    Everton FC: Pickford – Kenny, Jagielka (C), M. Keane, Cuco Martina – Schneiderlin, Gueye (51. Baningime), Davies (46. A. Williams) – Lennon (46. Sandro Ramírez), Calvert-Lewin, G. Sigurdsson.
    Náhradníci: Robles – A. Williams, Bolasie, Sandro Ramírez, Niasse, Holgate, Baningime.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses (81. Zappacosta), Kanté, Bakayoko, Alonso – Willian (71. Batshuayi), E. Hazard, Pedro (63. Fàbregas).
    Náhradníci: Caballero – Cahill, Zappacosta, Drinkwater, Fàbregas, Batshuayi, Hudson-Odoi.

    Rozhodčí: Robert Madley – Peter Kirkup, Marc Perry

    Diváci: 39 191
    bahis siteleri