Buffalo – Philadelphia 4:2 (kon.) | Florida – Minnesota 4:2 (kon.) | Calgary – Montreal 2:3 (kon.)
Arizona – Washington 3:2 (po pr.) | Boston – Detroit 3:1 (kon.) | NY Islanders – Winnipeg 5:2 (kon.)
po prodl.
Arizona Coyotes
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Washington Capitals
Sobota 23.12.2017, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (05:53:48)
     
    Československá stopa v utkání
    Jakub Vrána (WSH)
    0+1, 1 střela, čas na ledě 12:34.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Clayton Keller (ARI) 1+1
    2. Christian Dvorak (ARI) 1+0
    3. Christian Fischer (ARI) 1+0.
     
    Střely na branku: 27 – 17 (5:2, 6:9, 10:5, 6:1).
     
    Je dobojováno! Po hodně vlažné první třetině začali Capitals potvrzovat roli favorita a dvakrát se dostali do vedení. Jednašedesát vteřin před koncem třetí části o něj ale přišli a v prodloužení celou dobu tahali za kratší konec provazu, což vedlo k rozhodujícímu gólu Claytona Kellera. Arizona tedy po delší době okusila pocit vítězství, ovšem nadále zůstává na dně Západní konference i celé NHL.
     
    Konec zápasu.
    64:33 Clayton KELLER - 3:2
     
    64:33
    Arizona právě vstřelila branku!
    Druhý bod zůstává v Glendale, kde se po sedmi porážkách slaví výhra tamních Kojotů! Alex Goligoski se ocitl na hrotu útoku, kde narazil kotouč Domimu. Ten ho v pokračující rychlé souhře posunul na CLAYTONA KELLERA, jenž se nadvakrát z bezprostřední blízkosti nemýlil. Asistence: Max Domi, Alex Goligoski.
     
    63:31
    Novic v domácím dresu Josh Archibald dostal důvěru také v prodloužení. Po Stepanově přihrávce do jízdy ale z levého kruhu přestřelil.
     
    63:15
    Christian Fischer nabral rychlost a projel osou hřiště až do palebné pozice. Grubauer však nemusel zasahovat, protože Carlson srazil puk do ochranné sítě.
     
    62:38
    Chychrun udělal menší minelu na vlastní polovině. Sám ji ale napravil, když vypíchl kotouč Burakovskému. Ten o chvíli později po delší době prověřil i Scotta Wedgewooda.
     
    62:06
    Další pokus Kellera znovu zastavil Grubauer. Na kotouči ale zůstávají domácí, kteří konečně dostali do zápasu také fanoušky.
     
    61:40
    Max Domi měl volno na pravé straně a měl tak volnou cestu až ke střele z kruhu, kterou Grubauer hokejkou vyrazil a posléze vychytal také z druhé strany najíždějícího Kellera.
     
    61:18
    Kojoti hrají na jistotu a snaží se držet puk na svých holích. Kvůli tomu se hraje převážně ve středním pásmu.
     
    60:56
    Goligoski se vrátil až k vlastní brance a rozehrál na Stepana, který sám projel do útočné třetině, ale slabým bekhendovým pokusem nemohl pomýšlet na rozhodnutí.
     
    60:17
    Dmitrij Orlov stihl vložit hokejku do střely Olivera Ekmana-Larssona a nepustil ji až ke Grubauerovi.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku po 3. třetině: 21 – 16 (5:2, 6:9, 10:5).

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 42. Dvorak (Goligoski, Chychrun), 59. Fischer (Keller, Demers), 65. Keller (Domi, Goligoski) – 26. Oshie (J. Vrána, Kuzněcov), 45. Kuzněcov (Djoos, Carlson)


    Arizona Coyotes: Wedgewood (Raanta) – Demers, Ekman-Larsson (A), Goligoski (A), Chychrun, L. Schenn, Connauton – Rieder, Stepan (A), Perlini – Fischer, Domi, Keller – Rinaldo, Dvorak, Archibald – Cousins, Richardson, Martinook.
    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Niskanen, Orlov, Carlson, Orpik (A), Djoos, Chorney – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, J. Vrána – Burakovsky, Eller, Connolly – Chiasson, Beagle, Stephenson.

    Rozhodčí: Kozari, Peel – Murchison, Heyer

    Diváci: 10 904
    thejrc.org