Buffalo – Philadelphia 4:2 (kon.) | Florida – Minnesota 4:2 (kon.) | Calgary – Montreal 2:3 (kon.)
Arizona – Washington 3:2 (po pr.) | Boston – Detroit 3:1 (kon.) | NY Islanders – Winnipeg 5:2 (kon.)
po prodl.
Arizona Coyotes
3:2 (0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)
Washington Capitals
Sobota 23.12.2017, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Arizona Coyotes

    V Glendale se po tragickém začátku sezóny začalo blýskat na lepší časy, když tamní Coyotes v listopadu předvedli ze svého pohledu výjimečnou sérii tří výheř v řadě. Na začátku prosince Arizona ještě zaujala výhrou 5:0 nad New Jersey, jenže od té doby za sebou táhne šňůru sedmi porážek v řadě, během kterých vstřelila jen devět branek. Poslední tři duely poslední tým soutěže odehrál doma, jenže proti Tampě, Pittsburghu ani Floridě nebodoval a jeho ztráta na play-off narostla na propastných dvacet bodů.

    Nejproduktivnější hráči:
    1. C. Keller – 26 bodů (12+14)
    2. D. Stepan – 20 bodů (6+14)
    3. O. Ekman-Larsson – 19 bodů (6+13).
     
    Washington Capitals

    Tým z hlavního města v létě prošel menší generační obměnou, avšak na jeho kvalitě se prakticky nic nezměnilo. Capitals z pětatřiceti zápasů nebodovali jen dvanáctkrát a v nabité Východní konferenci mu před zápasem na hřišti trápící se Arizony patří vynikající třetí místo, z něhož společně s New Jersey ztrácí na vedoucí Tampu sedm bodů. Aktuálně má Washington sérii čtyř výher v řadě, když postupně porazil Colorado, Boston, Anaheim a naposledy také Dallas.

    Neproduktivnější hráči:
    1. A. Ovečkin – 37 bodů (23+14)
    2. J. Kuzněcov – 36 bodů (11+25)
    3. N. Bäckström – 28 bodů (7+21).
     
    Vzájemné zápasy

    07.11.2017 Washington – Arizona 3:2 po prodl.
    01.04.2017 Arizona – Washington 6:3
    26.03.2017 Washington – Arizona 4:1
    03.04.2016 Arizona – Washington 3:0
    23.02.2016 Washington – Arizona 3:2.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Wedgewood (Raanta) – Demers, Ekman-Larsson (A), Goligoski (A), Chychrun, L. Schenn, Connauton – Rieder, Stepan (A), Perlini – Fischer, Domi, Keller – Rinaldo, Dvorak, Archibald – Cousins, Richardson, Martinook.

    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Niskanen, Orlov, Carlson, Orpik (A), Djoos, Chorney – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, J. Vrána – Burakovsky, Eller, Connolly – Chiasson, Beagle, Stephenson.

    Rozhodčí: Kozari, Peel – Murchison, Heyer.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:55
    Po necelé minutě poklidného boje se poprvé přerušuje, neboť puk opustil ledovou plochu.
     
    01:36
    Těžko říct, zda Alex Chiasson z levého křídla přihrával nebo střílel, každopádně puk po něm nikdo nezasáhl a Wedgewood nemusel zasahovat.
     
    02:27
    Hned první střela byla pořádně nebezpečná a nechybělo moc, aby skončila gólem! Lars Eller dostal puk do levého kruhu a z něj křižnou ranou napálil vzdálenější tyčku!
     
    03:23
    Domácí potřebovali vystřídat, takže Perlini z červené čáry jenom nahodil puk vpřed a odevzdal ho obráncům z Washingtonu.
     
    03:57
    První střídání po přestupu z Pittsburghu do Arizony nyní absolvuje pětadvacetiletý autor tří branek v NHL Josh Archibald.
     
    04:19
    Konečně se do hry zapojil také brankář Grubauer, který se musel činit svým levým betonem proti Domiho solidní střele z osy hřiště.
     
    04:55
    Cousinsovo nahození letělo mimo, nicméně o pár sekund později už Grubauer zasahoval, když vyrážel Richardsonovu nebezpečnou teč.
     
    05:24
    Wedgewood pokryl nahozený puk a přerušil hru, která plynula bez zastavení přes pět minut v kuse.
     
    06:21
    Djoosovo nahození se stalo snadnou kořistí pro domácí hráče, kteří zvolili stejný recept a ve dvou dojeli volný kotouč, který před Kojoty musel pokrýt Grubauer.
     
    07:36
    Ovečkinův útok se pracně usadil v útočném pásmu, ovšem z Niskanenova nahození žádné nebezpečí pro Wedgewooda nevzniklo.
     
    08:01
    Kuzněcov se ve středovém kruhu parmě natahoval po přihrávce z vlastní poloviny a puk k hostující smůle projel až na zakázané uvolnění.
     
    08:06
    Dvorak vyhrál buly v útočné třetině na Olivera Ekmana-Larssona, který od modré dával pobídku na teč, ale tu žádný z jeho spoluhráčů nezužitkoval.
     
    08:28
    Zac Rinaldo při dnešním prvním střídání utrpěl zlomeninu nosu. Teď se ale vrátil do hry a pěknou střelou zpoza pravého kruhu jen o pár decimetrů netrefil hostující klec.
     
    09:06
    Orpik přihrávkou podél modré čáry nabil Tayloru Chorneymu, jehož střela golfákem byla hodně nepřesná a pro Wedgewooda neškodná.
     
    09:46
    Zatím se hraje hodně vlažný hokej a je trochu překvapivé, že Capitals za deset minut hry nevyprodukovali ještě ani jednu střelu mezi tři tyče.
     
    10:05
    Sbírku tří pokusů na domácí straně nerozšířil Keller, který rovně neměl dostatečně přesnou mušku. Vzápětí Orlov zablokoval střelu Goligoského.
     
    10:45
    Alex Chiasson dostal krátký pas před brankoviště, jenže před roztaženým Wedgewoodem se k zakončení neprodral. To se posléze povedlo až Carlsonovi, který prozkoušel domácího brankáře střelou z pravého kruhu.
     
    11:48
    Martinook se ocitl v rohu útočného pásma a přesným pasem před branku našel Cousinse. Grubauer se však stihl přesunout a střelu bez přípravy zastavil na břiše.
     
    12:06
    Chychrun nabral puk na bekhend a vyhodil ho mimo domácí obranné pásmo. Cousinsovi poté byla odpískána přihrávka rukou a hra je přerušena.
     
    13:01
    Kuzněcov nejprve neefektivně prodlužoval přihrávku z pravého křídla do brankoviště a poté posunul puk do levého kruhu, odkud Wedgewooda zaměstnal Christian Djoos.
     
    13:27
    Domácí byli ve čtyřech u obranné modré čáry. Kotouč přesto žádný z nich nezkrotil a toho využil Bäckström, jenž naštěstí pro Kojoty z mezikruží netrefil.
     
    14:31
    Fischer byl na útok zcela sám a Niskanen ve spolupráci s Orlovem jednoduše získali puk pro hosty.
     
    15:18
    Grubauer si dal trochu na čas s rozehrávkou, kterou nicméně stihl provést ještě před rychle se blížícím soupeřem. Yotes poté museli vyklidit útočné pásmo, protože po nahození Demerse byl signalizován ofsajd.
     
    15:35
    Christian Dvorak z poměrně velké blízkosti branku netrefil. Puk se od mantinelu odrazil směrem do brankoviště a tam skončil pod lapačkou Grubauera.
     
    16:06
    Caps ve čtyřech lidech srovnaných do jedné linie vystartovali do útočného pásma. Vrána na levém křídle přenechal puk Kuzněcovovi, jenž trefil jen brusle předním projíždějícího Connautona.
     
    16:39
    Stepan si nabruslil do levé strany a z úhlu zkusil překvapit Grubauera, který se nachytat ale nenechal.
     
    16:59
    Washington si zahraje první přesilovou hru! Derek Stepan při jízdě z obranného pásma nechal puk za sebou a pak musel zahákovat Ovečkina, který by se jinak ocitl ve vynikající šanci.
     
    17:29
    Hned šestice hráčů dobrých patnáct sekund bojovala v rohu hřiště, kde kotouč vydolovali hosté, ale vystřelit s ním zatím nedokázali.
     
    17:57
    Oshie proti třem ještě udržel puk na hokejkách hráčů z Washingtonu a ti zůstávají nastěhovaní v ofenzivní třetině.
     
    18:21
    Carlson nabil do levého kruhu, kde stál v roli ostřelovače Alexandr Ovečkin. Střelou z první branku ale netrefil.
     
    18:46
    Ani Carlson dostatečně neseřídil mířidla a jeho tým tak po devatenácti minutách hry zůstává na pouhých dvou střelách na branku.
     
    18:59
    Domácí v plném počtu.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:27
    Trochu těžkopádný přechod Arizony do útočného pásma ztroskotal na ofsajdu, o který se přičinil Christian Dvorak.
     
    19:56
    Ze souboje dvou hráčů v rohu hřiště kotouč překvapivě vyletěl do pracoviště Wedgewooda, který po něm raději skočil a ještě jednou přerušil hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    A to už je všechno, co bylo k vidění v rámci první třetiny zápasu mezi Arizonou a Washingtonem. Po celých dvacet minut se hrálo ve vycházkovém tempu a to se odrazilo i na počtu střel, neboť oba brankáři dohromady předvedli pouhých sedm zákroků. O něco více práce měl Grubauer, ovšem kromě Domiho šance z páté minutě nic vážnějšího řešit nemusel.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 5 – 2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Rieder si ukrojil až moc velké sousto a o puk přišel. Wilson rychle otočil hru, jenže přihrávkou zprava nenašel nikoho v bílém.
     
    21:15
    Oshie přihrál do jízdy Kuzněcovovi, který se pěkně uvolnil, ale Wedgewood jeho střelu levou nohou vykopl ke Carlsonovi, jehož dorážka z dálky byla dosti nepřesná.
     
    21:35
    Druhý útok Capitals ještě zůstal na ledě, nicméně Oshieho tvrdá střela z osy hřiště prosvištěla výrazně nad břevnem.
     
    22:12
    Max Domi dosti naivně zkoušel střelu švihem takřka od modré čáry. Kotouč zablokoval předním stojící Matt Niskanen.
     
    22:39
    A další úspěšný blok pro hostující hráče. Oliver Ekman-Larsson si tentokrát vylámal zuby na Orlovovi a následoval ofsajd Washigntonu.
     
    23:15
    Connolly si rychle nabruslil do předbrankového prostoru, kam mu kotouč adresoval Burakovsky, ale prvně jmenovaný kloudně nezakončil.
     
    24:23
    Capitals po změně stran působí výrazně živějším dojmem. O další střelu se postaral Carlson, ale dnes už poněkolikáté netrefil prostor branky.
     
    24:56
    Rieder s Rinaldem předvedli jeden z mála rychlých výpadů Arizony, nicméně Grubauer zasahoval až o pár chvil později, kdy na něj z úhlu poslal puk Archibald.
     
    25:40
    Washington právě vstřelil branku!
    Favorit zápasu jde v šestadvacáté minutě do vedení! Kuzněcov po špatné rozehrávce domácího gólmana zprava přihrál do nebezpečného prostoru, kde Vrána nejprve narazil na Wedgewooda. Místo očekávané dorážky poté nesmírně chytře zvolil zadovku na T.J. OSHIEHO a ten přesně mířenou střelou otevřel skóre zápasu. Asistence: Jakub Vrána, Jevgenij Kuzněcov.
    25:40 T. J. Oshie - 0:1
     
    26:10
    Kojoti se po buly ve středovém kruhu na chvíli usadili před Grubauerem. Jedinou možnost měl na hokejce Fischer, ale na německého gólmana si zblízka nepřišel.
     
    27:11
    Wedgewood vyjel proti Burakovskému až do mezikruží a zamezil nejhoršímu. Puk dostal až do středního pásma a proto se pískal ofsajd.
     
    27:36
    Derek Stepan neměl podporu spoluhráčů a po přejetí modré čáry vyslal spíše propagační nahození, které Grubauer zastavil na hrudníku.
     
    28:21
    Vránova formace se zabydlela v útočném pásmu a natlačila se až k brance, u které Wedgewood našel puk a raději přerušil hru.
     
    29:16
    André Burakovsky si sjel z pravého mantinelu až k mezikruží, avšak rychlá střela zápěstím prosvištěla z jeho pohledu vedle pravé tyče.
     
    29:46
    Chiasson se marně snažil protečovat nahození Carlsona. Capitals přesto zůstali v pásmu a ještě chvíli trápili unavené Kojoty.
     
    30:30
    Ze špatné rozehrávka vedoucího mužstva resultuje zakázané uvolnění a buly po pravé ruce Grubauera.
     
    30:36
    Goligoski prudkou přihrávkou před brankoviště hledal Richardsona, který se sice dostal ke kotouči, ale pozorný Grubauer mu ho sebral z hokejky.
     
    31:36
    Stephensonovu krátkou příhru k levému kruhu naštěstí pro Arizonu nezpracoval Orlov, který se tím připravil o střelu z nadějné pozice.
     
    32:26
    Rinaldo byl trochu netrpělivý a vjel do útočného pásma ještě v momentě, kdy z něj jeden ze spoluhráčů pomalu vyjížděl.
     
    32:57
    Nečekaná šance Coyotes! Schennovo nahození od modré propadlo za Grubauerova záda, nicméně číhající Fischer nestačil volný puk zachytit tak, aby ho z metru dotlačil za brankovou čáru.
     
    33:52
    Další postavení mimo hru domácího týmu, který ve statistice střel na branku stále vede v poměru 10:8.
     
    34:46
    Alexandr Ovečkin to zkusil rychlým švihem z pravého mantinelu. Vysoko letící puk trochu vylekal Wedgewooda, jenž ho přesto vyrazil do ebzpečí.
     
    36:15
    Málem to bylo o dva góly! Carlson si počkal na doplnění od Burakovského, kterému předal puk na osu hřiště a rakouský rodák reprezentující Švédsko rychlou střelou zápěstím trefil tyč!
     
    36:35
    Rychlá akce tří domácích hokejistů skončila na nepřesné finální přihrávce od talentovaného obránce Chychruna.
     
    37:16
    Capitals se trochu zlobí po sporně odpískaném icingu, po kterém Ovečkin s Oshiem a Bäckströmem nemohou vystřídat.
     
    37:47
    Brendan Perlini zabojoval o ztracený puk a získal jej na úrovni koncové čáry. Slabou bekhendovou střelou z nepřipravené pozice však Grubauera nezaskočil.
     
    38:46
    Orpik natáhl ke střele zápěstím z delší vzdálenosti. Wedgewood v nekomfortní pozici zasáhl svým levým betonem.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:36
    Útok s Rinaldem a Archibaldem trochu potrápila hostující defenzivu, které po střele Martinooka vypomohl až připravený Grubauer.
     
    39:52
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Taylor Chorney – 2 min., držení protihráče).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dějství už bylo o něho hokejovější. Zasloužili se o to především hráči Washingtonu, kteří po jeho celý průběh byli mnohem nebezpečnější a do třetí třetiny půjdou se zaslouženým vedením 1:0 v zádech, o což se v šestadvacáté minutě postaral po přihrávce českého útočníka Vrány T.J. Oshie. Coyotes však ještě nejsou zcela bez šance a po druhé pauze navíc rozehrají svou první přesilovku v zápase.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 11 – 12 (5:2, 6:10).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Carlson nepustil Kojoty do hloubi jejich útočného pásma a odpálil kotouč na opačný konec hřiště.
     
    40:52
    Ekman-Larsson zkusil svou charakteristickou střelu od modré, jenže kotouč neprošel přes dobře postaveného Larse Ellera.
     
    41:28
    Arizona právě vstřelila branku!
    Coyotes využívají přesilovou hru a vyrovnávají na 1:1! Alex Goligoski u modré čáry posunul puk před sebe na CHRISTIANA DVORAKA, který z pravého kruhu zamířil přesně k vzdálenější tyči za zády bezmocného Grubauera. Asistence: Alex Goligoski, Jakob Chychrun.
    41:28 Christian DVORAK - 1:1
     
    42:25
    Cousinsovi byl vypíchnut puk k Martinookovi, který to měl na bekhend, ale na vrcholku kruhu nevystřelil nebezpečně.
     
    43:42
    Z menší šavlovačky u mantinelu vybruslil Eller. Puk mu ale utekl do brankoviště, kde Wedgewood bezpečně přerušil hru.
     
    44:02
    Přes Ovečkina a Wilsona se hosté dostali až k Nicklasi Bäckströmovi, jehož blesková střela zápěstím skončila na zadním mantinelu.
     
    44:32
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals se poměrně rychle vrací do vedení! Scott Wedgewood si nepohlídal Djoosovu střelu zpoza pravého kruhu a hrudníkem ji vyrazil pouze k JEVGENIJI KUZNĚCOVOVI, jenž využil nepozornosti obranného páru Arizony a pohodlně uklidil puk do sítě. Asistence: Christian Djoos, John Carlson.
    44:32 Jevgenij KUZNĚCOV - 1:2
     
    45:32
    Demers přenechal rozehrávku na svém kolegovi, jehož pas zůstal nezachycen a vnikl z něj zbytečný icing.
     
    46:53
    Goligoského střela zpoza pravého kruhu neprošla. Puk se přesto ještě dostal do nebezpečných míst, odkud ho za Grubauera nedotlačili Stepan s Riederem.
     
    47:46
    Martinook si to namířil k hostující brance, jenže Chorney jeho výlet z pravého mantinelu zastavil ještě před nějakými většími problémy.
     
    48:30
    Ovečkin si tak dlouho hledal pozici pro střelu, až to zkusil z osy hřiště, ale trefil jenom Nicka Cousinse.
     
    49:00
    Vrána nabral parádní rychlost na levém křídle, ale finální pas k Oshiemu nepustil Connauton. Z pravého kruhu pak ještě zakončoval Kuzněcov, nicméně Wedgewood byl připraven.
     
    49:37
    Domácí gólman neriskoval rozehrávku a po nahození od Dmitrije Orlova raději přinutil rozhodčího přerušit hru. Následuje reklamní pauza.
     
    49:58
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Christian Dvorak – 2 min., vysoká hůl).
     
    50:16
    Martinook měl spoustu času na vyhození a poslal puk do bezpečí. Arizonu přesto čekají dlouhé dvě minuty oslabení.
     
    50:47
    Tobias Rieder promarnil vynikající příležitost! Německý útočník ve vlastním pásmu zachytil přihrávku podél modré čáry a vyrazil do úniku, při kterém ani nadvakrát nepřekonal svého krajana Grubauera! Ten měl po dorážce i trochu štěstí, když se puk svezl po pravém betonu a protančil pár centimetrů vedle pravé tyče.
     
    51:28
    Ovečkinova parta se po kritickém okamžiku rychle usadila v útočném pásmu. Sám ruský kanonýr vypálil jen do Schenna a Oshie těsně před přerušením přestřelil.
     
    51:58
    Domácí v plném počtu.
     
    52:38
    Chychrun se vydal na útočný výlet, jenže Grubauer jeho nahození po mantinelu zastavil a sám dostal kotouč do bezpečí.
     
    53:09
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alex Chiasson – 2 min., podražení).
     
    53:30
    Beagle vyhrál vhazování nad Stepanem a na úvod druhého oslabení Washingtonu pomohl dostat puk ven z obranného pásma.
     
    53:49
    Také Carlson bez větších potíží vyhodil a z přesilovky Arizony tak velmi rychle vypršelo už čtyřicet vteřin.
     
    54:22
    Kellerovu vyraženou střelu se baseballovým způsobem snažil dorazit Domi, ale ani on Grubauera nepřekonal.
     
    55:00
    Capitals se nadvakrát vysvobodili a za pár sekund už znovu budou válčit v pěti lidech.
     
    55:09
    Hosté v plném počtu.
     
    55:25
    Archibaldovo propagační nahození z levého mantinelu Grubauer zachytil. Následuje reklamní pauza a poté buly u německého gólmana.
     
    56:10
    Rinaldo s Archibaldem a Dvorakem byli dobrých čtyřicet sekund v útočném pásmu a přinutili hosty vyhodit na zakázané uvolnění.
     
    56:36
    Capitals odehráli puk alespoň do středního pásma a okamžitě vyrazili na střídačku, aby mohli do hry naskočit čerstvé síly.
     
    57:06
    Kojoti se nepřesnou nahrávkou na Schenna sami vyhnali z ofenzivní třetiny a jejich čas na vyrovnání se poměrně rychle zkracuje.
     
    57:38
    Stepanovu přihrávku nezachytil nikdo ve vínovém dresu a je z toho další icing. Vhazuje se po pravici Wedgewooda.
     
    58:15
    Hráči Washingtonu mají pud pod kontrolou a zatím nedávají Kojotům šanci poslat do hry šestého hráče do pole.
     
    58:42
    Až teď míří domácí do útoku a Wedgewood na hráčskou lavici. Následuje hra šesti proti pěti.
     
    58:59
    Arizona právě vstřelila branku!
    Obrovská radost Kojotů, kteří minutu před koncem vyrovnávají na 2:2! Keller v předbrankovém prostoru protečoval Demersovo prudké nahození a kotouč prošel skrz tělo Grubauera do opuštěného brankoviště. Do něj se jako tank prodral CHRISTIAN FISCHER, jenž se dostal přes Ellera a zároveň se svým tělem dotlačil puk za brankovou čáru. Asistence: Clayton Keller, Jason Demers.
    58:59 Christian FISCHER - 2:2
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:36
    Arizona se ještě snažila něco vymyslet a využít lepšího psychického rozpoložení. Jediné, co tribuny zaujalo, však byl tvrdý Orpikův hit na Dvoraka.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Střely na branku po 3. třetině: 21 – 16 (5:2, 6:9, 10:5).
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:17
    Dmitrij Orlov stihl vložit hokejku do střely Olivera Ekmana-Larssona a nepustil ji až ke Grubauerovi.
     
    60:56
    Goligoski se vrátil až k vlastní brance a rozehrál na Stepana, který sám projel do útočné třetině, ale slabým bekhendovým pokusem nemohl pomýšlet na rozhodnutí.
     
    61:18
    Kojoti hrají na jistotu a snaží se držet puk na svých holích. Kvůli tomu se hraje převážně ve středním pásmu.
     
    61:40
    Max Domi měl volno na pravé straně a měl tak volnou cestu až ke střele z kruhu, kterou Grubauer hokejkou vyrazil a posléze vychytal také z druhé strany najíždějícího Kellera.
     
    62:06
    Další pokus Kellera znovu zastavil Grubauer. Na kotouči ale zůstávají domácí, kteří konečně dostali do zápasu také fanoušky.
     
    62:38
    Chychrun udělal menší minelu na vlastní polovině. Sám ji ale napravil, když vypíchl kotouč Burakovskému. Ten o chvíli později po delší době prověřil i Scotta Wedgewooda.
     
    63:15
    Christian Fischer nabral rychlost a projel osou hřiště až do palebné pozice. Grubauer však nemusel zasahovat, protože Carlson srazil puk do ochranné sítě.
     
    63:31
    Novic v domácím dresu Josh Archibald dostal důvěru také v prodloužení. Po Stepanově přihrávce do jízdy ale z levého kruhu přestřelil.
     
    64:33
    Arizona právě vstřelila branku!
    Druhý bod zůstává v Glendale, kde se po sedmi porážkách slaví výhra tamních Kojotů! Alex Goligoski se ocitl na hrotu útoku, kde narazil kotouč Domimu. Ten ho v pokračující rychlé souhře posunul na CLAYTONA KELLERA, jenž se nadvakrát z bezprostřední blízkosti nemýlil. Asistence: Max Domi, Alex Goligoski.
    64:33 Clayton KELLER - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Po hodně vlažné první třetině začali Capitals potvrzovat roli favorita a dvakrát se dostali do vedení. Jednašedesát vteřin před koncem třetí části o něj ale přišli a v prodloužení celou dobu tahali za kratší konec provazu, což vedlo k rozhodujícímu gólu Claytona Kellera. Arizona tedy po delší době okusila pocit vítězství, ovšem nadále zůstává na dně Západní konference i celé NHL.
     
    Střely na branku: 27 – 17 (5:2, 6:9, 10:5, 6:1).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Clayton Keller (ARI) 1+1
    2. Christian Dvorak (ARI) 1+0
    3. Christian Fischer (ARI) 1+0.
     
    Československá stopa v utkání
    Jakub Vrána (WSH)
    0+1, 1 střela, čas na ledě 12:34.
     
    Z tohoto utkání je to vše, mějte se fajn. (05:53:48)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 42. Dvorak (Goligoski, Chychrun), 59. Fischer (Keller, Demers), 65. Keller (Domi, Goligoski) – 26. Oshie (J. Vrána, Kuzněcov), 45. Kuzněcov (Djoos, Carlson)


    Arizona Coyotes: Wedgewood (Raanta) – Demers, Ekman-Larsson (A), Goligoski (A), Chychrun, L. Schenn, Connauton – Rieder, Stepan (A), Perlini – Fischer, Domi, Keller – Rinaldo, Dvorak, Archibald – Cousins, Richardson, Martinook.
    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Niskanen, Orlov, Carlson, Orpik (A), Djoos, Chorney – T. Wilson, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Oshie, Kuzněcov, J. Vrána – Burakovsky, Eller, Connolly – Chiasson, Beagle, Stephenson.

    Rozhodčí: Kozari, Peel – Murchison, Heyer

    Diváci: 10 904
    ocianews.com