Kometa Brno – Jihlava 3:2 (po pr.) | Litvínov – Třinec 2:5 (kon.) | Liberec – Chomutov 2:3 (po pr.)
Vítkovice – Mladá Boleslav 7:1 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:3 (0:1 po s.n.) | Olomouc – Zlín 1:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Berani Zlín
Úterý 26.12.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání nakonec končí nejtěsnějším možným rozdílem s nejtěsnější možnou brakovou nadílkou. Třetí třetina příkladně ukázala, že Olomouci v poslední době funguje velmi dobře týmový duch, z čehož mužstvo těžilo v koncovkách posledních tří kol. I proti Zlínu se ukázal tento fakt jako rozhodující, neboť Berani ukázali parádní charakter, když se snažili o vyrovnání do poslední možné vteřiny. Hanáci se tímto výsledkem udrželi na páté příčce, Zlín zůstává po druhé porážce v řadě pořád sedmý. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek svátečního večera. (19:15:02)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 30, Zlín – 21
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 6, Zlín – 4
     
    Nejlepší hráči utkání: Jakub Herman (Olomouc) – Libor Kašík (Zlín)
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Honejsek zkoušel dorážet Fořtovo nahození, kotouč ovšem míří pouze do rohu kluziště.
     
    59:53
    I olomoucký kouč Zdeněk Venera si bere time-out!
     
    59:53
    Kubiš se mohutně vřítil na Vyrůbalíka, který byl dost nejistý. Z této aktivity si Zlínští vysloužili ještě jedno vhazování před Konrádem.
     
    59:26
    Kašík je pryč z brány, Zlín hraje v šesti!
     
    59:14
    Trenérský štáb hostí si vybírá oddechový čas!
     
    59:14
    Kubiš se nyní hodně rozčiloval na sudí, kteří mu odpískali v zajímavé pozici úmyslný ofsajd. Zlín se bude muset vrátit až do vlastního obranného pásma, což je v jejich situaci menší komplikace.
     
    58:29
    Zlín stále mohutně tlačí, což se projevuje ohromným množstvím střel na Konráda. Kašík prozatím ještě svou bránu nemá zřejmě v úmyslu opustit.
     
    57:15
    Jerglův brejk pořádně nadzvedl fanoušky obou táborů ze sedadel, neboť puk poskakoval v blízkosti Kašíkovy brány. Kotouč se po chvíli ovšem přehoupl mimo, Berani tak stále ještě živí naději na vyrovnání.
     
    56:25
    Zlínský nápor nyní možná dosahuje svého možného maxima, neboť kohouti už povětšinou jen bezmocně vyhazují. Hanáci si v defenzívě už moc neví často ani rady.
     
    55:28
    Žižka zkoušel nahazovat na soupeřovu klec, jenomže při své snaze jen trefil Matějíčkovy brusle. Puk tak neočekávaně míří až ke Kašíkovi, oba mančafty dostávají chvilku ke střídání.
     
    54:25
    Sedláček měl na holi vyrovnání, když se zjevil přímo před Konrádem. Jeho rána z první ovšem nakonec skončila pouze na hrudi slovenského brankáře v olomouckých službách. Domácí si mohou pořádně, ale pořádně oddychnout.
     
    53:43
    Hra se trochu zostřila po zákroku na Čápa od obránce Řezníčka. Olomouc však nakonec o puk přichází už po krátké chvíli, větší emoce tak nakonec asi na ledě nebudou.
     
    52:39
    Hra nyní probíhá ve velmi rychlém tempu, kdy jeden útok střídá druhý. Ani jeden z mančaftů si však ale nevytváří větší tutovky, mnoho šancí končí ještě v samotném zárodku svého trvání.
     
    51:36
    Vlach unikal po pravém křídle a dostal se přeci jen až k zakončení, tváří tvář Kašíkovi ovšem v konečném důsledku neuspěl. Dřívější souhra na zlínských trénincích zřejmě rozhodla ve prospěch Kašíkovy lapačky.
     
    50:51
    Zlínu se nedaří prokráčet přes olomoucký blok, což se projevuje zejména v častém opakování kombinace. Kohouti jsou nyní mimořádně pozorní.
     
    49:54
    Elitní formace Olomouce se nakonec ubránila dlouhému náporu Beranů, který však nakonec nevedl ani k jedné ráně na branku. Tentokrát se tak musí starat o problémy i defenzívě Zlína, a to včetně Libora Kašíka.
     
    48:07
    Popelka se vrací na led za nezměněného stavu, neboť kohoutům se početní výhoda moc nevydařila. Zlínu tento fakt může v dalším vývoji jen a jen psychicky pomoci.
     
    47:58
    Hanáci se snaží kombinovat, jenomže finální rány se jim ve výsledku moc nedaří. Berani tak čelí oslabení bez větších starostí.
     
    47:16
    Hanákům se v přesilovce tentokrát moc nedaří. Tuto tezi jen teď jednoznačně podpořil odpískaný úmyslný ofsajd, hra se tak musí příčinně vrátit zpátky před Konráda.
     
    46:07
    Zlínu se nyní moc nepovedlo střídání, čehož si také všimli rozhodčí. trest za příliš mnoho hráčů na ledě si odpyká Michal Popelka (ZLN).
     
    45:52
    Zlín nyní po dlouhé době zlomil olomoucký nápor, což vybídlo Berany k rychlejší kombinaci. Hanákům se nicméně v obraně prozatím celkem daří, což brání soupeřově rychlému snížení.
     
    44:52
    Ostřížkova nenápadná rána pořádně protáhla Kašíka, který jen doufal, že se puk nakonec provalí vedle tyčky. Olomouc se tak ani tentokrát nedokáže prosadit v zajímavé příležitosti.
     
    43:26
    Další neskutečné selhání! Knotek jel s Čápem na Kašíka takřka sám, jenomže jeho poslední přihrávka nedával možná ani mu moc smysl. Olomoucký lídr kanadského bodování tak namísto skórování či asistence pouze zahodil obrovitánskou tutovku.
     
    42:35
    Vyrůbalík nevyhodnotil správně situaci po Ilově zaváhání a namísto přečíslení čtyř proti nikomu poslal přihrávku zbůhdarma na zadní mantinel. Hanáci teď prováhali velkou příležitost.
     
    41:45
    Zlínští si v rozehrávce moc neporozuměli, když Žižkův pas nezadržel Sedláček. Vhazování se tak znovu přesune před Kašíka.
     
    40:15
    Po chybě Freibergse se mohl dostat k jasné gólové šanci Eberle, jenomže nakonec si vybruslil do velkého střeleckého úhlu. Kašík tak s jeho pokusem neměl moc práce, stačilo mu pouhé natlačení k pravé tyčce.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina zprvu vypadala jako jasná záležitost pro Berany, kteří byli na jejím startu rázně nastartovaní. Olomouci se posléze ale povedlo restartovat svou snahu z první třetiny a začalo svého soupeře značně vyčerpávat. Zlín ale naopak ukázal velký charakter, který se ukázal při bránění rychlých kohoutů jako klíčový. Během dvaceti minut jsme se tak nakonec branky nedočkali, poslední perioda základní části odstartuje přibližně v 18:40.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – 16, Zlín – 8
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Jaroměřský dostal možnost k většímu zapojení na hranici kruhů, ale i jeho ránu, i když s menšími problémy, Kašík zlikvidoval. Berani budou i přesto v posledních sekundách hry čelit domácímu náporu.
     
    38:49
    Laš se už už dostával do nadějné situace, jenomže i Kašík byl v pozoru. Zlínský brankář okamžitě vystartoval do rohu, kde kotouč odpálil do bezpečí. Olomoucké ambice tak nyní musí na krátký čas opadnout.
     
    37:29
    Dujsík se také vyzkoušel zapsat do statistik, nicméně tento olomoucký bek dnes ještě na svou šanci musí minimálně chvíli počkat. Naposledy mu totiž kotouč zblokoval do ochranné sítě Illo.
     
    36:11
    Herman ujížděl úplně sám na Kašíka, jenomže puk se mu příliš rozjel, natož aby ještě mohl rychle pálit. Kašík si tak pro něj rychle dojel, přijíždějící Holec už byl u brány pouze jako divák.
     
    35:06
    Laš se mohutně tlačil do zakončení za bránou Zlínských, Valenta s Řezníčkem však byli i na něj příliš velká překážka. Poskakující puk poté následně pro jistotu sebral Kašík, který svým gestem celou akci utnul.
     
    34:09
    Ostřížek střílel okamžitě po vhazování na zlínské půdě, leč pro Kašíka byla jeho rána jednoduchá záležitost. Puk sklapl do vyrážečky ladně, jako by se nechumelilo
     
    33:35
    Fořt s Veselým pálili přímo z mezikruží, jenomže ani oni Konráda nepřekvapili. V poslední době tak jen potvrdili vzrůstající trend na ledě, kde to vypadá jako na festivalu spálených šancí. Hanáci jsou však přeci jen oproti Beranům v menším útlumu.
     
    32:26
    Jaroměřský zkoušel svou žabičkou najít v předbrankovém prostoru Eberleho, nicméně ani tato snaha k úspěchu nevedla. Kašík si připsal další důležitý a přetěžký zákrok.
     
    31:04
    Olomouc si připisuje další dlouhé období tlaku na zlínskou klec, kterou nejvíce vyšperkovala možnost Vlacha. Bývalý hráč ševců ovšem ve finální fázi ne vlastní vinou selhal, při nápřahu si zlomil hokejku.
     
    30:24
    Olomoučtí hokejisté předvedli několik minel v řadě, což vybídlo Okálovu formaci k aktivitě. Domácí se však nakonec dokázal s velkou dávkou štěstěny ubránit.
     
    29:50
    Ondráček se dostal zpět na ledovou plochu, Olomouc tuto početní výhodu v branku nevyužívá.
     
    29:33
    Hanáci vydatně tlačí, neboť prakticky neopustili útočné pásmo. Pokus Jaroměřského však tentokrát vyrazil Kašík do ochranné sítě, vhazovat se tak bude znovu před zlínskou klecí.
     
    28:39
    Laš zkusil vypálit z první přímo od modré čáry, když se mu před sebou naskytla dlouhá lajna bez clonícího spoluhráče. Pomalejší ránu však nakonec Zlín odvrátil, neboť Kašík byl na svém místě s vyrážečkou.
     
    27:50
    Olomoucké řady se teď dostávají k další přesilovce, po faulu ve středním pásmu je na trestnou lavici vykázán útočník Jiří Ondráček (ZLN).
     
    27:37
    Goišovi teď budou zřejmě poděkovat celý zlínský mančaft, neboť před malou chvilkou zabránil špičkou hole v dokončení domácího přečíslení tří proti dvěma. Hanáci už směřovali k finálnímu rozložení obrany.
     
    26:26
    Po Knotkově aktivitě byl Kašík hodně rozhozen, čehož se ještě o malou chvilku později snažil chytit Čáp. Pumelice od modré z hole této nové olomoucké akvizice však nakonec skončila jen na masce Kašíka.
     
    25:38
    Fořtovi uskočil puk od brusle, avšak tuto lehkou chybu nakonec Holec nevyužil. Olomoucký forvard se sice procpal ke střele, tu však obránci srazili o hodně vedle brány. Zlín může rozehrávat.
     
    24:46
    Fryšara si najel na střed po krásném uvolnění Sedláčka a ještě si puk nakonec oba aktéři vyměnili. Rána druhého jmenovaného ovšem moc nebezpečná přeci jen nebyla, puk si pohlídal Konrádova lapačka.
     
    23:05
    Holec dostal k dispozici obrovskou gólovku! Po Hermanově průniku po levém křídle se ocitl pouze tváří tvář Kašíkovi, jenomže ani s poslední a jedinou překážkou si neporadil. Hanáci mohou vychytané tutovky hodně litovat.
     
    22:48
    Berani se dostávají do obrovského náporu, jenomže zatím mají velké potíže s olomouckou obranou. Za zatím moc chyb netvoří, což hostům brání v jejich jasném záměru. Konrád navíc nyní odpaluje kotouč do středního pásma.
     
    21:38
    Valenta mířil úplně sám na olomouckou bránu, jenomže Konrád předvedl zkušený zákrok, když se nenechal rozhýbat soupeřovými kličkami. Olomouc si tak může pořádně oddechnout.
     
    21:19
    Ondrušek si probruslil až do hloubky útočné třetiny a okamžitě mířil nad beton Kašíka. Zlínský brankář však chytil bezpečně kotouč do lapačky a celou akci přerušil.
     
    20:24
    Olomoucké řady se hned od startu druhé periody nacházejí po obrovitánský náporem soupeře, Zlín je viditelně namlsaný vidinou vyrovnání. Prozatím se však k žádné vyložené tutovce neprobojovali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina nejprve přinesla mohutný olomoucký tlak, jenomže postupné zlínské zlepšování se nakonec ukázalo jako nezanedbatelné pro následný vývoj celé periody. Kohouti ale přece jen dokázali vsítit šťastnou branku, která presink Beranů lehce zmírnila. Zlín se však i nadále snažil, jenomže k vytouženému vyrovnání se nakonec i vinou malého množství tutovek nedostal a ještě měl velké štěstí při neproměnění Káňova trestného střílení. Druhá perioda tak nabízí obrovskou zápletku, pokračujeme přibližně v 17:50.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 8, Zlín – 9
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Olomouc se ještě snažila o postupný útok, jenomže proti soupeřově bloku se neprosadila. Zlín zastavil soupeřovy kolmé přihrávky už ve středním pásmu. Berani mohou nyní kombinovat zpoza vlastní branky.
     
    18:41
    Fořt si hned nadvakrát vyzkoušel pozornost bývalého spoluhráče Konráda, jenomže ani jednou jeho styl zakončení moc neplechy nenatropil. Olomoucký brankář oba pokusy zlínského útočníka vyrazil do rohu kluziště.
     
    17:11
    Jan Káňa výhody trestného střílení nevyužil! Exbrněnský forvard se sice snažil, seč mu síly síly stačily, rozhýbat sochu Libora Kašíka. Ani notná dávka technické vyspělosti mu však nestačila, jeho rána trefila jen beton zlínského golmana.
     
    17:11
    Vyjetý Kašík fauloval hokejkou unikajícího Káňu, následuje tak olomoucké trestné střílení!
     
    16:50
    Ondráček nebyl daleko od vyrovnání! Jeho rychlá rána zápěstím ovšem mířila těsně nad horní tyčku. Olomouc měla velkou dávku štěstí.
     
    15:34
    Holec zkoušel pozornost Kašíka ranou od mantinelu, avšak jeho střelecké umění nakonec selhalo. Puk totiž letěl o notnou délku vedle brankové konstrukce, Zlín se tak znovu dostává lehce k puku.
     
    14:38
    Okálova formace byla znovu velice aktivní, jenomže na kohouty to tentokrát nestačilo. Hanáci zatím v obranné fázi své hry předvádějí relativně zodpovědný výkon, soupeři se tak moc nedaří pronikat do vyložených šancí.
     
    13:38
    Zlín se dostává do velice vysokých otáček, jenomže při svém tlaku zatím postrádá větší dávku štěstí. Konrád tak se svou defenzivní řadou zatím ani moc práce nemá, většina střel létá mimo tři tyče.
     
    12:23
    Vyrůbalík řešil situaci po skončení komerční přestávce velmi ledabylým způsobem, když jen vyhodil puk na zlínskou obranu. Nakonec se ovšem Berani nezformovali, domácí hokejisté se tak stačili vystřídat.
     
    11:22
    Na ledě už je znovu vyrovnaný počet mužů na obou stranách bojiště, ani jeden tábor si v předchozím hracím úseku nepřipsala žádnou větší šanci. Olomouc poté ještě k tomu ustála minipřesilovku Zlína. Tentokrát se může napasovat do soupeřova pásma zlínská lavina.
     
    10:28
    Žižka si nijak nekomplikoval situaci a raději okamžitě vyhodil puk do bezpečí, Berani se mohou důsledně a pečlivě zkonsolidovat.
     
    09:22
    Hokejový bůh si nyní vyřídil účty i s Olomoucí. Domácí se sice dlouhou dobu tlačili do střelby z přesilovkového deštníku, jenomže nakonec z toho bude pouze hra čtyř proti čtyřem. Na trestnou lavici ta nyní zamířil Jakub Herman (OLO) za laciný útočný faul v rohu.
     
    09:02
    Zlín nyní musí hodně mrzet další vyloučení, Michal Popelka (ZLN) se tlačil do vyložené šance, jenomže v nejnevhodnější moment sekl bránícímu Staňkovi po hokejce. Místo vytouženého nájezdu tak musí Berani nyní pouze do čtyř.
     
    08:13
    Domácí zatím po většinu hrací doby ovládají dění na ledě, neboť Zlín prakticky nepouštějí k vyloženější šanci. Zářný důkaz nyní ukázal Okál, když pouze provedl kličku přímo Vyrůbalíka. Berani se musí honem rychle vracet.
     
    07:25
    Eberle sice našel volného Ondruška, jenomže jejich spolupráce nakonec ničím nebezpečným neskončila. Olomoucký bek totiž nakonec nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi, Zlín si tak může po dlouhé době oddechnout.
     
    06:24
    Žižka už opustil trestnou lavici, kde si asi prožil velmi krušně chvilky. Hanáci dlouhou dobu tlačili na Kašíkovu bránu, avšak nakonec se jejich záměry minuly účinkem. Berani pres ustáli.
     
    05:58
    Hanáci si teď v rozehrávce vůbec nerozuměli, celkem logicky tak přichází trest v podobě zakázaného uvolnění.
     
    05:25
    Vyrůbalík si už už nabrusloval na osu hřiště ze své defenzivní pozice, jenomže nakonec lehce zpomalil. I to ho možná stálo větší radosti, neboť olomoucký kapitán pálil jen těsně nad horní tyčku. Zlín tuto gólovku ustál bez úhony.
     
    04:24
    Olomouc se dostane poprvé v zápase k početní výhodě, na trestnou lavici totiž zamířil Tomáš Žižka (ZLN), jenž si lehce zaháčkoval unikajícího soupeře.
     
    03:24
    Konrád málem dopustil velikánské zaváhání, když při rozehrávce poslal puk přímo na hůl Valenty. Ten se však při své hvězdné chvíli unáhlil, Fryšara jeho moc rychlou diagonálu nezpracoval, čímž celou akci ukončil.
    02:17 Jakub HERMAN - 1:0
     
    02:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tady brzkou branku! Po zvýšeném tlaku na zlínskou obranu se po Staňkově ráně z modré dostal k teči JAKUB HERMAN, který už našel možná i s menší výpomocí zlínského obránce prostor mimo dosah brankáře Kašíka. Asistence: Robin Staněk.
     
    01:54
    Velmi nebezpečná nahrávka Sedláčka proskákala mezi dvojicí olomouckých beků, jenomže nakonec se minula s přesností. Hanáci těžkou zkoušku obstáli.
     
    00:58
    Káňa obdržel od Buriana krásnou nahrávku do volného prostoru, jenomže exbrněnský forvard tutovkou pohrdl. Jeho rána zamířila přesně na hruď Kašíka a o další snahy o dorážku se již postarali hostující beci. Protesty Kohoutů u sudích na přílišnou tvrdost bránění jsou marné.
     
    00:34
    Olomoučtí hokejisté se hned od začátku snaží o aktivní forčeking, jenomže prozatím jim tato taktika moc nevychází. Defenzíva Beranů je relativně pozorná, což záměry domácích značně kazí. Okál tak mohl celkem bez větších problémů proniknout až do hloubky útočné třetiny.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba mančafty právě míří na ledovou plochu, utkání z malý okamžik začíná.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Jaroměřský, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), Dujsík, Čáp, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – J. Káňa, R. Vlach, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – Holec, Herman, Jergl.

    Aukro Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Nosek, Freibergs, Řezníček, Valenta, Matějíček, Žižka (A), M. Novotný – Kubiš (A), Fořt, O. Veselý (C) – Okál, Honejsek, Klhůfek – J. Ondráček, Popelka, Goiš – Fryšara, P. Sedláček, Illo.

    Rozhodčí: Mrkva, Souček – Hlavatý, Tošenovjan.
     
    Hlavními rozhodčími dnešního zápasu jsou Roman Mrkva a Štěpán Souček, coby čároví jsou pak delegováni Marek Hlavatý a Rudolf Tošenovjan.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    05.11.2017 Zlín x Olomouc 1:3 (TELH 2017/18)
    24.09.2017 Olomouc x Zlín 3:4 pr. (TELH 2017/18)
    31.08.2017 Olomouc x Zlín 2:3 (příprava)
     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    22.12.2017 Mountfield x Olomouc 2:5
    20.12.2017 Litvínov x Olomouc 2:3 náj.
    10.12.2017 Olomouc x Liberec 4:1

    Aukro Berani Zlín
    22.12.2017 Zlín x Litvínov 2:4
    20.12.2017 Jihlava x Zlín 1:2
    08.12.2017 Zlín x Liberec 4:3
     
    Aukro Berani Zlín
    Zlín prožil před sezónou razantní proměnu. A slovo razantní má možná ještě menší význam než skutečnost. V posledních sezónách trápící se mančaft přebral coby generální manažer Martin Hosták, jehož hlavním úkolem mělo být naplnění rozpočtu po odchodu bývalého majoritního vlastníka spolu s jednatelem Patrikem Kamasem. Bývalý hokejový spolukomentátor nakonec tento v tuzemských podmínkách těžký úkol zvládl, partnerství s firmou Aukro zřejmě zachránilo vrcholový hokej ve Zlíně na několik dalších let. Kromě změny titulárního partnera přišla na řadu i změna identity, která obnášela nové logo nebo dresy. Na nich se také nově objevili Berani. Hosták se činil i a přestupovém poli, kdy podržel lídra týmu Robertse Bukartse a dokázal k němu dovést i jeho bratra Rihardse.

    Avšak právě tato sourozenecká dvojice byla paradoxně na začátku září zlínskou slabinou. Oba lotyšští hokejisté až příliš lpěli na vzájemné ochraně na ledě, čímž se stávali nejtrestanějšími hráči celé ligy. Na řadu tak musel přijít jejich rozdělení, ovšem Rihardsovi ani tento krok nepomohl. V listopadu tak odešel nazpět do své domoviny s bilancí čtyř kanadských bodů v 17 duelech. Avšak v době, kdy předpokládané hvězdy kádru tápaly, objevila se zcela jiná. Brankář Libor Kašík zvládl psychicky špatný vstup do sezóny, kdy se ševci nacházeli na posledních místech tabulky a svou vzrůstající formou postupně Berany nakopával ke snovým výsledkům.

    To, co rezonovalo v médiích o Zlínských, byla ovšem jiná skutečnost. Celá „causa Veselý“ odstartovala v říjnovém zápase s Vítkovicemi, kdy právě zkušený Ondřej Veselý sestřelil Rastislava Deje. Stigma zůstalo v ostravském týmu hluboko v podvědomí, hned v dalším vzájemném střetnutí tak vyplynulo na povrch ústy kouče Jakuba Petra. Vzájemné verbální urážky obou znepřátelených táborů pak byly dlouhou dobu živnou půdou zájmu novinářů. Listopad ale nebyl jen o sporech, hokejisté pod trenérskou taktovkou Roberta Svobody prolomili sérii čtyř proher v řadě a zase stoupali tabulkou směrem vzhůru. Hlavním klíčem k tomuto faktu bylo i přerušení bídné domácí bilance. V prosinci sice začali ševci debaklem 0:5 ve Vítkovicích, ale poté dokázali porazit jak Pardubice, tak i Liberec s Jihlavou. Před Vánoci si však přeci jen připsali porážku s Litvínovem. Ani to však Zlínu nijak moc neuškodilo, stále totiž okupuje sedmou pozici.

    Tahounem Beranů je stále Lotyš Roberts Bukarts, jenž na páté místo bodování celé soutěže dosáhl díky 13 brankám a 16 asistencím. Kousek pod ním jsou pak s 20 kanadskými body Antonín Honejsek (12+8) a Zdeněk Okál (9+11). Oporou je pak i brankář Libor Kašík, který dosáhl na úspěšnost zákroků 92,13 %.
    Olomouc se na konci roku 2017 bude muset obejít bez Jakuba Galvase, talentovaný zadák je v nominaci na mistrovství světa U20

     
    HC Olomouc
    Olomoučtí hokejisté jsou stále většinovým publikem zaškatulkovaní spíše mezi podprůměrné týmy. Letošní sezóna však tomuto klišé z pohledu Hanáků moc neodpovídá. Což o to, ze začátku šlo vše nastavených odhadů expertů a novinářů, na zářijový start Mory v podobě debaklu 0:10 v Plzni asi dlouhou vzpomínat budou nejen oni. Jenže nakonec se jejich úsudek přece jen minul s pravdou. I když kohouti nedokázali pravidelně vyhrávat, přeci jen si připisovali dílčí úspěchy v podobě menších bodových zisků. Tento trend je tedy logicky uchránil před úplně posledními příčkami, jenomže na nadprůměr to přeci jen stále vůbec nestačilo.

    Možný viditelný zlom přišel až v listopadu, kdy Olomouc odstartovala svou osmizápasovou sérii, během níž pokaždé vybojovala alespoň jeden bod. Právě toto povedené období vyhnalo svěřence kouče Zdeňka Venery do horních pater tabulky, ke se usadili na příčkách zajišťující pozice pro play-off. Právě první prosincový extraligový duel ukončil panování nepříjemné olomoucké hry, která nevyzrála na možná ještě více houževnatější Vítkovice, kterým stačilo vstřelení jediné branky.

    Poté sice ještě Hanáci vybojovali po velkém obratu dva body v Chomutově, jenomže hned o dva dny později přišla na minitripu velice, ale velice studená sprcha. Další plzeňský debakl. Tentokrát sice "jen" šestigólový, i tak měl ale v kabině Hanáků velký účinek. Kabina zažila před reprezentační přestávkou velký restart. A to tak velký, že stačil na rozložení libereckých Tygrů v poměru 4:1.Vedení sice pro jistotu v době absencí povolalo na měsíční hostování přerovského Zdeňka Čápa, nicméně i po pauze se Hanáci prezentovali velice účelnou hrou, když zvládli dva venkovní obraty v Litvínově a Hradci Králové, kde nasbírali dohromady pět bodů. Před Vánocemi jim tak i pohledem nezaujatého diváka patřila celkem zasloužené pátá příčka našlapané extraligové tabulky.

    Nejproduktivnějším hráčem v dresu Hanáků je díky deseti brankám a devíti asistencím k tomu Jan Knotek (zároveň nejlepší střelec týmu). O tři body zpátky jsou pak s 16 kanadskými body Vilém Burian a Marek Laš. V brance má pak jistou pozici Branislav Konrád s 90,77 % úspěšností zákroků.
     
    Hezký sváteční podvečer, hokejová Tipsport extraliga se znovu po třídenní pauze rozjíždí na plné obrátky, když nabídne na Štěpána takřka kompletní 33. kolo. Jedním z dnešní šestice duelů je i moravské derby mezi Olomoucí a Zlínem. Utkání startuje v 17:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 3. Herman (Staněk)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Jaroměřský, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), Dujsík, Čáp, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – J. Káňa, R. Vlach, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – Holec, Herman, Jergl.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Nosek, Freibergs, Řezníček, Valenta, Matějíček, Žižka (A), M. Novotný – Kubiš (A), Fořt, O. Veselý (C) – Okál, Honejsek, Klhůfek – J. Ondráček, Popelka, Goiš – Fryšara, P. Sedláček, Illo.

    Rozhodčí: Mrkva, Souček – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 5500
    thejrc.org