Kometa Brno – Jihlava 3:2 (po pr.) | Litvínov – Třinec 2:5 (kon.) | Liberec – Chomutov 2:3 (po pr.)
Vítkovice – Mladá Boleslav 7:1 (kon.) | Plzeň – Pardubice 2:3 (0:1 po s.n.) | Olomouc – Zlín 1:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Berani Zlín
Úterý 26.12.2017, 17:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Tipsport extraliga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:53
    I olomoucký kouč Zdeněk Venera si bere time-out!
     
    59:26
    Kašík je pryč z brány, Zlín hraje v šesti!
     
    57:15
    Jerglův brejk pořádně nadzvedl fanoušky obou táborů ze sedadel, neboť puk poskakoval v blízkosti Kašíkovy brány. Kotouč se po chvíli ovšem přehoupl mimo, Berani tak stále ještě živí naději na vyrovnání.
     
    54:25
    Sedláček měl na holi vyrovnání, když se zjevil přímo před Konrádem. Jeho rána z první ovšem nakonec skončila pouze na hrudi slovenského brankáře v olomouckých službách. Domácí si mohou pořádně, ale pořádně oddychnout.
     
    46:07
    Zlínu se nyní moc nepovedlo střídání, čehož si také všimli rozhodčí. trest za příliš mnoho hráčů na ledě si odpyká Michal Popelka (ZLN).
     
    43:26
    Další neskutečné selhání! Knotek jel s Čápem na Kašíka takřka sám, jenomže jeho poslední přihrávka nedával možná ani mu moc smysl. Olomoucký lídr kanadského bodování tak namísto skórování či asistence pouze zahodil obrovitánskou tutovku.
     
    36:11
    Herman ujížděl úplně sám na Kašíka, jenomže puk se mu příliš rozjel, natož aby ještě mohl rychle pálit. Kašík si tak pro něj rychle dojel, přijíždějící Holec už byl u brány pouze jako divák.
     
    31:04
    Olomouc si připisuje další dlouhé období tlaku na zlínskou klec, kterou nejvíce vyšperkovala možnost Vlacha. Bývalý hráč ševců ovšem ve finální fázi ne vlastní vinou selhal, při nápřahu si zlomil hokejku.
     
    27:50
    Olomoucké řady se teď dostávají k další přesilovce, po faulu ve středním pásmu je na trestnou lavici vykázán útočník Jiří Ondráček (ZLN).
     
    26:26
    Po Knotkově aktivitě byl Kašík hodně rozhozen, čehož se ještě o malou chvilku později snažil chytit Čáp. Pumelice od modré z hole této nové olomoucké akvizice však nakonec skončila jen na masce Kašíka.
     
    23:05
    Holec dostal k dispozici obrovskou gólovku! Po Hermanově průniku po levém křídle se ocitl pouze tváří tvář Kašíkovi, jenomže ani s poslední a jedinou překážkou si neporadil. Hanáci mohou vychytané tutovky hodně litovat.
     
    21:38
    Valenta mířil úplně sám na olomouckou bránu, jenomže Konrád předvedl zkušený zákrok, když se nenechal rozhýbat soupeřovými kličkami. Olomouc si tak může pořádně oddechnout.
     
    17:11
    Jan Káňa výhody trestného střílení nevyužil! Exbrněnský forvard se sice snažil, seč mu síly síly stačily, rozhýbat sochu Libora Kašíka. Ani notná dávka technické vyspělosti mu však nestačila, jeho rána trefila jen beton zlínského golmana.
     
    17:11
    Vyjetý Kašík fauloval hokejkou unikajícího Káňu, následuje tak olomoucké trestné střílení!
     
    16:50
    Ondráček nebyl daleko od vyrovnání! Jeho rychlá rána zápěstím ovšem mířila těsně nad horní tyčku. Olomouc měla velkou dávku štěstí.
     
    09:22
    Hokejový bůh si nyní vyřídil účty i s Olomoucí. Domácí se sice dlouhou dobu tlačili do střelby z přesilovkového deštníku, jenomže nakonec z toho bude pouze hra čtyř proti čtyřem. Na trestnou lavici ta nyní zamířil Jakub Herman (OLO) za laciný útočný faul v rohu.
     
    09:02
    Zlín nyní musí hodně mrzet další vyloučení, Michal Popelka (ZLN) se tlačil do vyložené šance, jenomže v nejnevhodnější moment sekl bránícímu Staňkovi po hokejce. Místo vytouženého nájezdu tak musí Berani nyní pouze do čtyř.
     
    05:25
    Vyrůbalík si už už nabrusloval na osu hřiště ze své defenzivní pozice, jenomže nakonec lehce zpomalil. I to ho možná stálo větší radosti, neboť olomoucký kapitán pálil jen těsně nad horní tyčku. Zlín tuto gólovku ustál bez úhony.
     
    04:24
    Olomouc se dostane poprvé v zápase k početní výhodě, na trestnou lavici totiž zamířil Tomáš Žižka (ZLN), jenž si lehce zaháčkoval unikajícího soupeře.
    02:17 Jakub HERMAN - 1:0
     
    02:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A máme tady brzkou branku! Po zvýšeném tlaku na zlínskou obranu se po Staňkově ráně z modré dostal k teči JAKUB HERMAN, který už našel možná i s menší výpomocí zlínského obránce prostor mimo dosah brankáře Kašíka. Asistence: Robin Staněk.
     
    00:58
    Káňa obdržel od Buriana krásnou nahrávku do volného prostoru, jenomže exbrněnský forvard tutovkou pohrdl. Jeho rána zamířila přesně na hruď Kašíka a o další snahy o dorážku se již postarali hostující beci. Protesty Kohoutů u sudích na přílišnou tvrdost bránění jsou marné.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 3. Herman (Staněk)


    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Jaroměřský, Vyrůbalík (C), Houdek, Ondrušek (A), Dujsík, Čáp, Staněk – Eberle, J. Knotek (A), Laš – J. Káňa, R. Vlach, Burian – Ostřížek, Mráz, Strapáč – Holec, Herman, Jergl.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Nosek, Freibergs, Řezníček, Valenta, Matějíček, Žižka (A), M. Novotný – Kubiš (A), Fořt, O. Veselý (C) – Okál, Honejsek, Klhůfek – J. Ondráček, Popelka, Goiš – Fryšara, P. Sedláček, Illo.

    Rozhodčí: Mrkva, Souček – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 5500
    bahis siteleri