Česko – Rusko 5:4 (kon.) | Bělorusko – Švédsko 1:6 (kon.) | Kanada – Finsko 4:2 (kon.)
konec
Kanada
4:2 (3:1, 1:1, 0:0)
Finsko
Úterý 26.12.2017, 22:00 • KeyBank Center, Buffalo, NY • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    32:47 Taylor RADDYSH - 4:2
     
    32:47
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nyní už ale jdou domácí opět do dvoubrankového vedení! TAYLOR RADDYSH se dostal na pravé straně k odraženému puku a napřáhl k prudké ráně, ta pak skončila až v síti finského gólmana. Devatenáctiletý forward, kterého si na draftu 2016 vybrala Tampa Bay zapisuje druhý bod v tomto utkání, 4:2 pro Javorové listy! Asistence: Boris Katchouk.
    27:31 Henri JOKIHARJU - 3:2
     
    27:31
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové využívají početní převahu a snižují tak na 2:3! Tolvanen nabil na modrou HENRIMU JOKIHARJUOVI a jeho střela z první byla nešťastně tečována Gadjovichem za Hartova záda. Asistence: Eeli Tolvanen, Otto Koivula.
    12:52 Drake BATHERSON - 3:1
     
    12:52
    Kanada právě vstřelila branku!
    Netrvalo dlouho a Kanada vede znovu o dvě branky! Heiskanen nedokázal puk uklidit do bezpečí, čehož využil po přihrávce od Gadjoviche DRAKE BATHERSON. 3:1! Asistence: Jonah Gadjovich, Victor Mete.
    12:19 Aleksi HEPONIEMI - 2:1
     
    12:19
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové snižují na rozdíl jedné branky! Střela Välimäkiho byla zblokována, Hart pak vyrazil levým betonem pouze před sebe a pohotový ALEKSI HEPONIEMI následně uklidil kotouč za záda brankáře Kanady. 1:2 z pohledu Finska! Asistence: Juuso Välimäki.
    06:01 Sam STEEL - 2:0
     
    06:01
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bleskurychle využitá přesilová hra a Kanada jde do dvoubrankového trháku! Nejprve to zkoušel zleva po Kyrouově přihrávce Raddysh, avšak neúspěšně. Následně se ale prosadil SAM STEEL. 2:0! Asistence: Taylor Raddysh, Jordan Kyrou.
    05:34 Boris KATCHOUK - 1:0
     
    05:34
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy se dostávají ihned po ubráněném oslabení do vedení! Za obranu Finů se dostal BORIS KATCHOUK a následným bekhendovým blafákem protlačil i se štěstím touš za Luukkonenova záda. 1:0 pro Kanadu! Asistence: Robert Thomas.
    Marken.cz

    Jiří Sameš

    Branky a nahrávky: 6. Katchouk (Thomas), 7. Steel (Raddysh, Kyrou), 13. Batherson (Gadjovich, Mete), 33. Raddysh (Katchouk) – 13. Heponiemi (Välimäki), 28. Jokiharju (Tolvanen, Koivula)


    Kanada: Hart (C. Point) – Makar, Clague (A), Timmins, Mete (A), Bean, C. Foote, Fabbro – Dubé (C), Steel, Kyrou – Katchouk, Raddysh, Thomas – Comtois, B. Howden, Formenton – Steenbergen, Batherson, M. McLeod – Gadjovich.
    Finsko: Luukkonen (Lehtinen) – Heiskanen (A), Välimäki (C), Juolevi, Jokiharju, Vaakanainen, Kotkansalo, Salo – Kuokkanen (A), Vesalainen, Tolvanen – Koivula, Ikonen, Heponiemi – A. Räsänen, Innala, Kupari – Jääskä, Koppanen, Nurmi.

    Rozhodčí: Artur Kulev (RUS), Manuel Nikolič (AUT) – Jon Kilian (NOR), Jiří Ondráček (CZE)
    thejrc.org