Kanada – Finsko 4:2 (kon.) | Dánsko – USA 0:9 (kon.) | Švýcarsko – Bělorusko 3:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
3:2 (1:1, 0:0, 2:1)
Bělorusko
Středa 27.12.2017, 21:10 • Key Bank Center, Buffalo • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:40
    Vyloučení v týmu Bělorusko (Maxim Suško – 2 min., podražení).
    Teď tedy běloruský kapitán svému mužstvu příliš nepomohl, zbytečný faul výrazně krátí zbylý čas na vyrovnání.
     
    53:38
    Kurashev měl na hokejce gólovou pojistku. Miranda se na pravém křídle prosadil přes dva hráče a našel v mezikruží zcela volného Kurasheva, který v tutové šanci mířil pouze do připraveného Griščenka.
    51:16 Philipp KURASHEV - 3:2
     
    51:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté s helvétským křížem na prsou otáčejí skóre. Po vyhraném buly ve středním pásmu se protáhl podél hrazení přes modrou čáru Maillard a jeho přihrávku využívá prudkou střelou po ledě z první PHILIPP KURASHEV.
    Asistence: Guillaume Maillard, Marco Miranda.
    48:12 Valentin NUSSBAUMER - 2:2
     
    48:12
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    V rohu kluziště se zmocnil Burovcevovy nepovedené přihrávky podél mantinelu Leuenberger a po jeho přiťuknutí VALENTIN NUSSBAUMER zblízka vyrovnává.
    Asistence: Sven Leuenberger.
    44:25 Viktor BOVBEL - 1:2
     
    44:25
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Od modré čáry pálil po vyhraném vhazování Suško, jeho střelu ještě tečoval Litvinov a do brány ji pohotově doklepl VIKTOR BOVBEL. Vyloučení Švýcarů tak soupeř trestá za pouhých 7 vteřin.
    Asistence: Ilja Litvinov, Maxim Suško.
     
    44:18
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    32:33
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Philipp Kurashev – 2 min., podražení).
    27:46
     
    27:46
    Nussbaumer nahazoval zpoza brány, Griščenkovi se nejdříve kotouč málem skutálel o záda za čáru, vše pro něj ale dopadlo dobře a běloruský brankář nakonec připlácl kotouč lapačkou o led. První komerční přestávka v prostřední části.
    18:34 Maxim SUŠKO - 1:1
     
    18:34
    Bělorusko právě vstřelilo branku!
    Tak už to v hokeji bývá, Bělorusové přežili velký tlak a sami udeřili. Šarangovič forčekingem za švýcarskou bránou vybojoval puk na Kurashevovi, následovaly dvě rychlé přihrávky a Martyňukova střela, kterou nadvakrát dorazil za ležícího Wüthricha kapitán MAXIM SUŠKO.
    Asistence: Vladislav Martyňuk, Vladislav Gabrus.
    18:08
     
    18:08
    Švýcaři vyhráli vhazování v útočném pásmu a kotouč, odražený o zadní mantinel, vyplul před úplně volným Marcem Mirandou, který z úhlu nedokázal usměrnit do prázdné brány.
    8:07 Nicolas MÜLLER - 1:0
     
    8:07
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Po vyhraném vhazování uzmul volný kotouč za bránou NICOLAS MÜLLER a přihrál za sebe Rivovi, jehož střelu poté sám s notnou dávkou štěstí dorazil ze skrumáže mezi Griščenkovy betony.
    Bez asistence.
    2:15
     
    2:15
    Nussbaumer přihrál zadovkou mezi kruhy Maillardovi, ten po ledu prostřelil Griščenka mezi betony, běloruský brankář ale zázračně ještě levou bruslí za tělem kotouč odrazil těsně před brankovou čarou.
    Marken.cz

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 9. Müller, 49. Nussbaumer (Leuenberger), 52. Kurashev (Maillard, Miranda) – 19. Suško (Martyňuk, Gabrus), 45. Bovbel (Litvinov, Suško)


    Švýcarsko: Wüthrich (Ritz) – Geisser, Gross (A), Riva, Egli, Barandun, Berni, Le Coultre – Müller, Miranda (A), Kurashev – Sigrist, Eggenberger (C), Heim – Maillard, Nussbaumer, Simic – Jäger, Leuenberger, Rohrbach.
    Bělorusko: Griščenko (Rodik) – Sokolovskij, Burovcev, Derjabin, Jerjomenko, Gostev, Martyňuk, Gabrus – Litvinov, Martynov, Drozdov – Bovbel, Šarangovič (A), Suško (C) – Rjadčenko (A), Pisčuk, Grinkevič – Lukaševič, Michalčuk, Anisimov – Astaševič.

    Rozhodčí: Sjoqvist (SWE), Thomson (USA) – McCrank (CAN), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 5224
    thejrc.org