NY Islanders – Buffalo 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – Columbus 5:4 (2:0 po s.n.) | Carolina – Montreal 3:1 (kon.)
Boston – Ottawa 5:1 (kon.) | New Jersey – Detroit 3:1 (kon.) | NY Rangers – Washington 1:0 (2:0 po s.n.)
St. Louis – Nashville 1:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 4:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 4:3 (kon.)
Colorado – Arizona 1:3 (kon.) | Anaheim – Vegas 1:4 (kon.)
po prodl.
New York Islanders
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Buffalo Sabres
Čtvrtek 28.12.2017, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:08 Mathew BARZAL - 3:2
     
    61:08
    Islanders právě vstřelili branku!
    Barclays Center zažívá kvalitní zatěžkávací zkoušku, Ostrované totiž po vyrovnání v power play získávají zápas na svoji stranu! V prodloužení na sebe všechnu pozornost strhl MATHEW BARZAL. Mladý útočník vystartoval z vlastního obranného pásma, odkud postoupil až mezi kruhy. Z každé strany měl jednoho ze soupeřů, Barzal ale vystřelil zcela přesně mezi betony zkoprnělého Lehnera. Nutno říct, že situaci předcházel naprosto senzační zákrok Jaro Haláka, jehož fanoušci domácího celku zaslouženě opěvují. Asistence: Josh Bailey, John Tavares.
    58:51 Josh BAILEY - 2:2
     
    58:51
    Islanders právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelné, branka platí a Barclays Center se otřásá v základech. Rozhodnutí jsem arbitrům opravdu nezáviděl, nicméně shledali, že kotouč v Lehnerově rukavici překročil po zakončení JOSHE BAILEYHO brankovou čáru celým objemem. O tomto momentu se pravděpodobně bude ještě dlouho mluvit. Asistence: John Tavares.
    51:33 Kyle OKPOSO - 1:2
     
    51:33
    Sabres právě vstřelili branku!
    Teď už je Buffalo za snahu odměněno! Kane pronikl do útočného pásma a z kruhu pálil. Halák střelu dokázal vyrazit, před brankovištěm se ovšem nejlépe zorientoval KYLE OKPOSO, a navzdory tomu, že byl bráněn Laddem, nadvakrát došťouchal touš až do sítě. Asistence: Evander Kane.
    29:43 Zemgus GIRGENSONS - 1:1
     
    29:43
    Sabres právě vstřelili branku!
    Máme vyrovnáno! Střelu od modré čáry vyrazil Halák za branku. Tam si kotouč našel Eichel a přihrál na brankovišti zaparkovanému ZEMGUSI GIRGENSONSOVI. Lotyšský forward udržel hokejku pevně na ledě a usměrnil Eichelovu pobídku za gólmanova záda. Asistence: Jack Eichel.
    23:42 Jason CHIMERA - 1:0
     
    23:42
    Islanders právě vstřelili branku!
    To, k čemu se pomalu schylovalo, je na světě, domácí vedou 1:0! Cizikas táhl akci po pravé straně. Vybral si Clutterbucka, jehož střelu Lehner s vypětím všech sil vykopl pouze k JASONU CHIMEROVI, a ten před odkrytou brankou slízl smetanu. Asistence: Cal Clutterbuck, Casey Cizikas.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 24. Chimera (Clutterbuck, Cizikas), 59. Jo. Bailey (Tavares), 62. Barzal (Jo. Bailey, Tavares) – 30. Girgensons (Eichel), 52. Okposo (E. Kane)


    New York Islanders: Halák (Greiss) – Boychuk, Leddy, Mayfield, Pelech, Pulock, Hickey, D. Seidenberg – Jo. Bailey (C), Tavares, Lee – Eberle, Barzal (A), Ladd – Beauvillier, B. Nelson, Prince (A) – Clutterbuck, Cizikas, Chimera.
    Buffalo Sabres: Lehner (Ch. Johnson) – Ristolainen, Scandella, Bogosian (A), McCabe, Falk, Beaulieu – S. Reinhart, Eichel (A), Girgensons – Okposo (A), R. O'Reilly, E. Kane – Pominville, Rodrigues, B. Pouliot – Nolan, Josefson, Jo. Larsson.

    Diváci: 15 027
    thejrc.org