NY Islanders – Buffalo 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – Columbus 5:4 (2:0 po s.n.) | Carolina – Montreal 3:1 (kon.)
Boston – Ottawa 5:1 (kon.) | New Jersey – Detroit 3:1 (kon.) | NY Rangers – Washington 1:0 (2:0 po s.n.)
St. Louis – Nashville 1:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 4:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 4:3 (kon.)
Colorado – Arizona 1:3 (kon.) | Anaheim – Vegas 1:4 (kon.)
po prodl.
New York Islanders
3:2 (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Buffalo Sabres
Čtvrtek 28.12.2017, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:08 Mathew BARZAL - 3:2
     
    61:08
    Islanders právě vstřelili branku!
    Barclays Center zažívá kvalitní zatěžkávací zkoušku, Ostrované totiž po vyrovnání v power play získávají zápas na svoji stranu! V prodloužení na sebe všechnu pozornost strhl MATHEW BARZAL. Mladý útočník vystartoval z vlastního obranného pásma, odkud postoupil až mezi kruhy. Z každé strany měl jednoho ze soupeřů, Barzal ale vystřelil zcela přesně mezi betony zkoprnělého Lehnera. Nutno říct, že situaci předcházel naprosto senzační zákrok Jaro Haláka, jehož fanoušci domácího celku zaslouženě opěvují. Asistence: Josh Bailey, John Tavares.
     
    60:33
    Halák pokračuje ve skvělém výkonu také v prodloužení! Hned v úvodu vychytal z bezprostřední blízkosti Evandera Kanea, jenž už zakončoval po O´Reillyho přihávce do poloprázdné svatyně!
     
    59:58
    Neskutečné! Rozhodnutí měl na hokejce Reinhart, jenž obdržel přihrávku zpoza klece a zakončoval z bezprostřední blízkosti! Halák ovšem předvedl ještě jeden skvělý zákrok, jednoznačně nejdůležitější z těch, co dnes vytáhl. Budeme prodlužovat!
    58:51 Josh BAILEY - 2:2
     
    58:51
    Islanders právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelné, branka platí a Barclays Center se otřásá v základech. Rozhodnutí jsem arbitrům opravdu nezáviděl, nicméně shledali, že kotouč v Lehnerově rukavici překročil po zakončení JOSHE BAILEYHO brankovou čáru celým objemem. O tomto momentu se pravděpodobně bude ještě dlouho mluvit. Asistence: John Tavares.
     
    58:30
    Bailey po Tavaresově přihrávce zakončoval do poloprázdné branky, Lehner však zákrokem z jiné planety skočil k tyčce a chytil puk do lapačky. Hra pokračuje a bude se prohlížet záznam hry!
     
    58:11
    Halák míří na střídačku, domácí v šesti!
     
    56:26
    Mohlo být hotovo! Girgensons v přečíslení prohodil puk na Eichela, jehož rychlá střela zamířila pouze na zadní plexisklo. Velká škoda pro hosty.
     
    53:27
    A už to mohlo být 1:3! Islanders nechávají vzadu čím dál větší vrátka. Jedněch využil Kane, natlačil se až před Haláka, a na poslední chvíli mu puk vypíchl Leddy. Slovenský brankář na změnu směru rychle zareagoval a udržel domácí akcie nad ledem.
    51:33 Kyle OKPOSO - 1:2
     
    51:33
    Sabres právě vstřelili branku!
    Teď už je Buffalo za snahu odměněno! Kane pronikl do útočného pásma a z kruhu pálil. Halák střelu dokázal vyrazit, před brankovištěm se ovšem nejlépe zorientoval KYLE OKPOSO, a navzdory tomu, že byl bráněn Laddem, nadvakrát došťouchal touš až do sítě. Asistence: Evander Kane.
     
    42:40
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Dennis Seidenberg – 2 min., podražení).
     
    42:24
    A rázem další vyložená šance Buffala! Islanders propadli a umožnili Nolanovi podniknout samostatný únik. Hostující útočník měl soustu času, před Halákem si zpomalil, nakonec ovšem trefil jeho beton. Tribuny jásají, slovenský gólman svůj tým drží.
     
    41:57
    A pozor, Šavle mohly vést! Rodrigues se od levého mantinelu krásně dostal až mezi kruhy a jeho střelu efektivně zachytil Halák do lapačky.
     
    40:34
    Eberle obkroužil Lehnerovu klec a přihrál až na modrou čáru Pelechovi, jehož tvrdá přízemní střela rozezvučela tyčku! Buffalo mělo velké štěstí.
     
    38:02
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Andrew Ladd – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:19
    Kapitán Islanders John Tavares mohl svůj tým poslat do vedení! Utrhl se totiž do samostatného úniku. Pálil pod horní tyč, Lehner do prostoru ale včas vytyčil vyrážečku! Tavares se jej ještě snažil zaskočit dorážkou ze záporného úhlu, leč neúspěšně.
     
    34:17
    Islanders si skutečně gólovku připravili! Ke zděšení buffalské čtveřice se sám mezi kruhy zjevil Cizikas. Puk si v klidu zpracoval, zkontroloval postavení Lehnera, a pálil. Švédský brankář ve službách Sabres puk skvěle chytil a nepustil dotírající Ostrovany ani k dorážkám.
     
    33:00
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Marco Scandella – 2 min., sekání).
    29:43 Zemgus GIRGENSONS - 1:1
     
    29:43
    Sabres právě vstřelili branku!
    Máme vyrovnáno! Střelu od modré čáry vyrazil Halák za branku. Tam si kotouč našel Eichel a přihrál na brankovišti zaparkovanému ZEMGUSI GIRGENSONSOVI. Lotyšský forward udržel hokejku pevně na ledě a usměrnil Eichelovu pobídku za gólmanova záda. Asistence: Jack Eichel.
     
    25:17
    Skvělý Jaro Halák! Před domácím brankářem vyplaval volný Pominville, jenž s pukem rychle zamíchal na holi a pálil. Halák úspěšně vytyčil beton!
    23:42 Jason CHIMERA - 1:0
     
    23:42
    Islanders právě vstřelili branku!
    To, k čemu se pomalu schylovalo, je na světě, domácí vedou 1:0! Cizikas táhl akci po pravé straně. Vybral si Clutterbucka, jehož střelu Lehner s vypětím všech sil vykopl pouze k JASONU CHIMEROVI, a ten před odkrytou brankou slízl smetanu. Asistence: Cal Clutterbuck, Casey Cizikas.
     
    20:29
    Neuvěřitelné! Islanders měli v oslabení už druhou vyloženou příležitost. Cizikas využil podklouznutí Ristolainena a hnal se úplně sám na branku. Zkusil trefil prostor nad lapačkou, Lehner ovšem hřbetem rukavice střelu vytěsnil.
     
    19:18
    První velká šance utkání! Islanders se v oslabení dostali do přečíslení dvou proti jednomu. Cizikas to nakonec vzal na sebe, navedl si puk na osu hřiště a vypálil těsně nad horní tyčku.
     
    19:00
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Jordan Eberle – 2 min., držení protihráče).
     
    10:51
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Cal Clutterbuck – 2 min., podražení).
     
    05:09
    Vyloučení v týmu Buffalo Sabres (Justin Falk – 2 min., podražení).

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 24. Chimera (Clutterbuck, Cizikas), 59. Jo. Bailey (Tavares), 62. Barzal (Jo. Bailey, Tavares) – 30. Girgensons (Eichel), 52. Okposo (E. Kane)


    New York Islanders: Halák (Greiss) – Boychuk, Leddy, Mayfield, Pelech, Pulock, Hickey, D. Seidenberg – Jo. Bailey (C), Tavares, Lee – Eberle, Barzal (A), Ladd – Beauvillier, B. Nelson, Prince (A) – Clutterbuck, Cizikas, Chimera.
    Buffalo Sabres: Lehner (Ch. Johnson) – Ristolainen, Scandella, Bogosian (A), McCabe, Falk, Beaulieu – S. Reinhart, Eichel (A), Girgensons – Okposo (A), R. O'Reilly, E. Kane – Pominville, Rodrigues, B. Pouliot – Nolan, Josefson, Jo. Larsson.

    Diváci: 15 027
    thejrc.org