NY Islanders – Buffalo 3:2 (po pr.) | Pittsburgh – Columbus 5:4 (2:0 po s.n.) | Carolina – Montreal 3:1 (kon.)
Boston – Ottawa 5:1 (kon.) | New Jersey – Detroit 3:1 (kon.) | NY Rangers – Washington 1:0 (2:0 po s.n.)
St. Louis – Nashville 1:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 4:2 (kon.) | Winnipeg – Edmonton 4:3 (kon.)
Colorado – Arizona 1:3 (kon.) | Anaheim – Vegas 1:4 (kon.)
po s.n. (2:0)
Pittsburgh Penguins
5:4 (0:2, 1:1, 3:1 - 0:0)
Columbus Blue Jackets
Čtvrtek 28.12.2017, 01:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Jevgenij MALKIN - 5:4

     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Pittsburgh Penguins.

    Autorem vítězné branky je JEVGENIJ MALKIN.
     
    61:37
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jake Guentzel – 2 min., vysoká hůl).
    60:23 Neuznaná branka Sidney Crosbyho.
     
    60:23
    Branka neplatí! Dumoulin bránil Bobrovskijmu ve hře.
    58:20 Jake GUENTZEL - 4:4
     
    58:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Jevgenij Malkin zavezl puk za branku, kde jej nechal Patricu hörnqvistovi. K němu se stáhla hned trojice hráčů, ale Švéd po vyjetí zpoza levé tyče přihrál k pravé tyči, kde byl zcela osamocený JAKE GUENTZEL. Asistence: Patric Hörnqvist a Jevgenij Malkin.
    54:24 Jevgenij MALKIN - 3:4
     
    54:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Drama je opět na světe! Pens již po třetí snižují na rozdíl jediné branky. Střela Phila Kessela opět vypadla Sergeji Bobrovskijmu z lapačky, čehož JEVGENIJ MALKIN u pravé tyče využil jak nejlépe mohl a plácnutím do puku vstřelil kontaktní branku. Asistence: Phil Kessel a Sidney Crosby.
     
    54:17
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Seth Jones – 2 min., krosček).
    49:58 Artěmij PANARIN - 2:4
     
    49:58
    Columbus právě vstřelil branku!
    Poté co byl v obrovské šanci Määttä se dostali do přečíslení hosté. Na pravém křídle zavezl puk do útočného pásma Josh Anderson, jeho střelu z pravého kruhu srazil Matt Murray přímo před sebe, kam si sjel z levého křídla ARTĚMIJ PANARIN. Ten odražený puk doklepl do branky Pens a svou druhou brankou v dnečním zápase navyšuje vedení Colombusu. Asistence: Josh Anderson a Pierre-Luc Dubois.
    43:34 Phil KESSEL - 2:3
     
    43:34
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Na tohle Sergej Bobrovskij rád zapomene. Patric Hörnqvist poslal do útočné třetiny PHILA KESSELA, který z levého křídla střelou ke vzdálenější tyči nastřelil rameno brankáře Blue Jackets. Kotouč pak už jen doklouzal za brankovou čáru. Pens jsou díky využité přesilovce opět v těsném kontaktu. Asistence: Patric Hörnqvist a Jevgenij Malkin.
     
    42:42
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Matt Calvert – 2 min., hákování).
     
    40:38
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sidney Crosby – 2 min., podražení).
     
    37:38
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Markus Nutivaara – 2 min., podražení).
    36:49 Artěmij PANARIN - 1:3
     
    36:49
    Columbus právě vstřelil branku!
    Jackets opět odstupují na rozdíl dvou branek! Matt Calvert z obranné třetiny našel u levého hrazení rozjetého ARTĚMIJ PANARINA, který se stejně jako v první třetině uvolnil do prostoru mezi kruhy díky kličce a nyní už jeho střelu nikdo nezablokoval a kotouč zapadl přesně do pravého růžku. Asistence: Matt Calvert a David Savard.
     
    34:02
    Brankář Pittsburghu srazil střelu z pravého křídla přímo na Duboise, který bez váhání pálil z levého kruhu k bližší tyči. Už se zdálo, že to bude opět o dvě branky, ale Murray se jako tygr vrhl po střele, kterou vytěsnil za branku.
     
    32:37
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – 2 min., nedovolené bránění).
    29:34 Zákrok Bobrovskijho.
     
    29:34
    Pár centimetrů, ne-li milimetrů dělilo Pittsburgh od vyrovnání! Hörnqvistovu první střelu Bobrovskij srazil vyrážečkou zpět ke švédskému útočníkovi, který pálil okamžitě i podruhé. Brankář Columbusu však vytáhl opět hranu své vyrážečky a prudkou střelu srazil do levé sítě.
    25:57 Conor SHEARY - 1:2
     
    25:57
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Domácí se po řadě šancí přeci jen dočkali snížení na rozdíl jediné branky! CONOR SHEARY se podél pravého hrazení dostal až do střelecké pozice na středu pravého kruhu, odkud střelou zápěstím mířil ke vzdálenější tyči. Sergej Bobrovskij sice zasáhl vyrážečkou, ale kotouč se od jeho výstroje srazil za brankovou čáru. Asistence: Bryan Rust a Riley Sheahan.
     
    21:13
    Kesselovi se nepodařilo z pokleku zakončit do prázdné branky!
     
    20:18
    Vyloučení v týmu Columbus Blue Jackets (Markus Nutivaara – 2 min., nedovolené bránění).
    14:34 Boone JENNER - 0:2
     
    14:34
    Columbus právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok přináší Blue Jackets druhou branku! Oliver Bjokstrand křižnou přihrávkou našel na levém kruhu osamoceného BOONA JENNERA, který si puk musel zpracovat bruslí. Ihned poté přišla svižná střela mezi vyrážečku a beton. Asistence: Oliver Bjorkstrand a Nick Foligno.
     
    13:46
    Na druhé straně se nenudí ani Murray! Calvert prošel přes jediného obránce a skákavý kotouč zkoušel uklidit mezi Murrayho betony, který je včas přitiskl k sobě.
    12:55 Šance Shearyho.
     
    12:55
    Sheary ve vyložené šanci! Obrovský hrubka při rozehrávce dala útočníku Pens obrovskou příležitost srovnat stav utkání. Conor Sheary ale trefil pouze rameno Bobrovskijho.
     
    10:22
    Kapitán Pens mohl okamžitě snížit! Crosby z ostrého úhlu ale prázdnou část branky netrefil a puk pouze proletěl podél brankové čáry.
    09:06 Sonny MILANO - 0:1
     
    09:06
    Columbus právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku zápasu! Lukáš Sedlák skvěle zavezl puk do levého rohu, díky čemuž se Blue Jackets dostali ke kombinaci. Markus Nutivaara z vrchu levého kruhu vyzval ke střele Setha Jonese, který z pravého kruhu branku minul, ale puk se odrazem dostal k levé tyči na volného SONNYHO MILANA. Ten měl před sebou odkrytou část branky, kterou poctivě trefil. Asistence: Seth Jones a Markus Nutivaara.

    Lukáš Ureš

    Branky a nahrávky: 26. Sheary (Rust, Sheahan), 44. Kessel (Hörnqvist, Malkin), 55. Malkin (Kessel, Crosby), 59. Guentzel (Hörnqvist, Malkin), rozh. náj. Malkin – 10. Milano (S. Jones, Nutivaara), 15. Jenner (Bjorkstrand, N. Foligno), 37. Panarin (Calvert, D. Savard), 50. Panarin (J. Anderson, Dubois)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Jevgenij Malkin (PIT)
    1:0   Pierre-Luc Dubois (CBJ)
    2. série:
    2:0   Sidney Crosby (PIT)
    2:0   Artěmij Panarin (CBJ)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – Dumoulin, Hunwick, Määttä, Ruhwedel, Cole, Oleksiak – Sheary, Crosby, Hörnqvist – Guentzel, Malkin, Kessel – Hagelin, Sheahan, Rust – Kühnhackl, Rowney, Reaves.
    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Korpisalo) – Nutivaara, S. Jones, J. Johnson, D. Savard, Harrington, G. Carlsson – Panarin, Dubois, J. Anderson – Jenner, N. Foligno, Bjorkstrand – Milano, Sedlák, Calvert – Motte, Schroeder, Hännikäinen.
    ocianews.com